Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A decás szerelõállvánnyal otthonra semmi gond szervizbe is csak annyi hogy a szorító csavart 1-2 hónap múlva ki kellet cserélni magas kopás állóságúra.
Dormi nekem is van ugyanolyan állványom és a szerelések 95%-át mégis úgy végzem hogy csak a nyereg fel van rá akasztva, azaz egy helyben van és a hátsó kerék a levegõben van ez legtöbbször bõven elég.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

akár át is mehetnénk a topikjába, de ha már...
ez életképes megoldás? DIY Bicycle Repair Stand. » Uncooped | Outdoor adventure network « Keywords: bicycle, cycling, DIY, how-to
hegesztés is elérhetõ lenne, de ezt szinte semmi meló összerakni.

Az idomokat be tudod szerezni, de úgy hiszem itthon nem "divat" a méretre szabott, mindkét végén menetes horganyzott acélcsõ... persze ha van menetvágód, akkor nem szóltam :)
Nálunk van heggesztõ a cégnél, de "szégyenszemre" a dekában vettem az állványom, tizenvalahányezerért leárazva szezon végén. Nem egy park tools, de ennyiért bõven megérte.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
komplett kerékpárszerelési készletem montihoz:
bosch bitfejes racsnis csavarhúzó 28 bitfejjel és 8 csõkulcsvéggel 7000
icetoolz imbuszkulcskészlet külön 870Ft
schwalbe gumileszedõ 3db 500, noname hosszú gumileszedõ 3 db 500
bovdenvágó 2000, laposfogó Tgazdaságos 500, láncoskulcs 1500, pedálkulcs 2000, racsnikulcs+cl leszedõ 1000, shimano integrált monoblokk zárókupak kitekerõ 500
még pár elfekvõ szerszám, összesen kb:20e
állványt henkölsz magadnak valamibõl. (nekem még ez hátravan)
amit ezekkel nem tudok megcsinálni: telószerelés (nem akarom elcseszni a 100e+ villát), váltó és fékbeállítás (türelem hiányában)
szóval tényleg nem agysebészet és hosszútávon spórolsz is vele nem keveset. idõt és pénzt egyaránt, az esetleges "leszarom-karc"-okról nem is beszélve.

vegyél egy ilyet, ebben minden benne van, ami kellhet, plusz hozzá egy imbuszkészlet
http://bringabutik.h...zamkeszlet.html

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem kell ezt túl bonyolítani, néhány alapszerszám kell és kész. A legtöbb dologra magadtól is rájössz (ha nem akkor pont jó leszel átlag szervizesnek :) ), ahogy bloke mondta, ez nem agysebészet.

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Elég instabilnak tûnik, bár aminél nem mozog be a bringa, olyan dolgokra elég lehet.

Amúgy ha nem lakásba kellene, akkor valószínûleg otthoni szar rozsdás régi csövekbõl össze tudnék hegeszteni egy állványt de ennél is az a gond, hogy az otthon van, nem itt Pesten, azt meg ide hozni hát hmm.. Meg hely se lenne neki.

Nha mind1, majd ezen még elgondolkodok.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
akár át is mehetnénk a topikjába, de ha már...
ez életképes megoldás? DIY Bicycle Repair Stand. » Uncooped | Outdoor adventure network « Keywords: bicycle, cycling, DIY, how-to
hegesztés is elérhetõ lenne, de ezt szinte semmi meló összerakni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Jogos jogos. Vagy vesz egy földre való kerékpártartót, vagy egy tyúklábat.

:)

Dormi: otthon elég. A váltás pedig otthon pont jó fejjel lefelé is :) Ha nincs állványod.
Szervízhez pedig nincs szükséged cuccokra, ha oda mész dolgozni, minden ottvan :)
Szóval ha érdekel, inkább kérd meg egyik cimborádat, aki tudja, mi merre, és okulj :)

Az ilyen össznépi dolgoktól én picit tartok:)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Szervízt akarsz nyitni, vagy szerelgetni a bicajodat?
Elõbbihez valóban kell csomó minden, utóbbihoz egy láncbontó, egy monoblokkiszedõ, egy racsnibontó, és láncoskulcs, na megy egy imbuszkulcskészlet....
A bringát meg letámasztod a falnak, vagy fejjel lefelé fordítod.

Azért a váltás beállítás dolgok, nem a legjobbak fejjel lefelé fordítva. Másrészt persze, magamnak is akarok szerelgetni, de még ha beletanulnék a dolgokba az is lehet, hogy foglalkoznék vele rendesen, bringa szervízben. Magamnak nyitni, ahh.. Csóró egyetemista vagyok. :D

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
"A bringát meg letámasztod a falnak, vagy fejjel lefelé fordítod. "

vagy hegesztesz egy állványt mint én, pedig nem tudok inkább gányolásnak nézett ki a varrat, de évek óta tart és kb 2000ft anyagköltségbe van, de milyen jól jön szereléskor el nem tudom mondani :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Szervízt akarsz nyitni, vagy szerelgetni a bicajodat?
Elõbbihez valóban kell csomó minden, utóbbihoz egy láncbontó, egy monoblokkiszedõ, egy racsnibontó, és láncoskulcs, na megy egy imbuszkulcskészlet....
A bringát meg letámasztod a falnak, vagy fejjel lefelé fordítod.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Nem is videóra gondoltam.

Ami a szerszámokat illeti, egy átlagos családi garázsban/sufniban megtalálhatóakon kívûl nekem középcsapágy, fogaskoszorú, kónusz és küllõ szerszámaim vannak (persze sok egyéb is, de rendszeres használatban ezek vannak)

Nekem otthon papámnál baromi nagy szerszám választék van, de bringaspecifikusak közül csak küllõkulcs. ^^ Szóval nah. De a baj amúgy ez, az otthon van, bringa meg fent Pesten. Onnan nem hozhatom el, bringát meg nem viszem haza. >.< Meg amúgy más probléma is van itthon szereléssel. Kellene szerelõállvány is stb... Aminek viszont anyagi vonzata is van.. :D Szóval igazából a BK a legideálisabb tényleg, mert ott van szerszám és szakértelem is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

De persze, nézem. De sokra nem megyek vele, ha nem tudom csinálni, mert nincs szerszámom hozzá, meg amit szereljek. Mert ha netán valamit nem úgy csinálnék mégsem, vagy valami, akkor ne rontsam el, stb.

Az úszás sem nehéz még sem tudod videóról megtanulni.

Nem is videóra gondoltam.

Ami a szerszámokat illeti, egy átlagos családi garázsban/sufniban megtalálhatóakon kívûl nekem középcsapágy, fogaskoszorú, kónusz és küllõ szerszámaim vannak (persze sok egyéb is, de rendszeres használatban ezek vannak)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Az még nem jutott eszedbe, hogy a neten mindent megtalálsz? A kerékpárszerelés nem agysebészet, hipp-hopp megtanulható bármi.

De persze, nézem. De sokra nem megyek vele, ha nem tudom csinálni, mert nincs szerszámom hozzá, meg amit szereljek. Mert ha netán valamit nem úgy csinálnék mégsem, vagy valami, akkor ne rontsam el, stb.

Az úszás sem nehéz még sem tudod videóról megtanulni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
...És addigra nekem is össze lesz pakolva a merev montim :) Apropó zeezo, jövõhét hétfõtõl fix munkahelyen dolgozok PEsten teljes állásban, szóval fogok fent járni a bolt nyitvatartási idejében :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sala együtt érzek veled, de mire rendbe jön a vállam addigra már a te bicajod is megjöhet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
uuuunalom

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Bemásoltam a debreceni topicba. Ott elég nagy a mozgás, valószínû tud valaki útvonalat.

Köszönöm. Gondoltam, hogy így több ember olvassa, meg esetleg budapestiek is.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Amúgy Pesten hol lehet megtanulni szerelni? :D Ha már itt tartunk.. Fõleg outi, de amúgy bármi mást is.. >.< Meg hogy megy ez? ^^

Nem úgy értem, hogy életembe nem fogtam még szerszámot a kezembe, ennyire nem vagyok amatõr. ^^ De úgy bringaspecifikusan.

Az még nem jutott eszedbe, hogy a neten mindent megtalálsz? A kerékpárszerelés nem agysebészet, hipp-hopp megtanulható bármi.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Van nálam (Nagyvárad) egy világutazó amerikai bringás srác, akinek Budapestre kell eltekernie, két nap alatt tervezi lenyomni a távot. Milyen útvonalat javasolnátok Ártándtól Budapestig? Esetleg félúton, vagy Budapesten vendégül tudná-e látni valaki éjszakára? Megelégszik egy zuhannyal meg egy ággyal éjszakára. Elõre kösz az õ nevében is.

Bemásoltam a debreceni topicba. Ott elég nagy a mozgás, valószínû tud valaki útvonalat.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Miért nincs LIKE gomb itt is? :D