Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenőfal
Írta 2008. október 26. - 20:48

Írta 2008. október 26. - 19:54

Gondolom az a stadionA Nou Camp gyönyörû
![]()

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. október 26. - 16:12

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. október 26. - 16:06

Anyám ott van most 4 napig,éppen vmi fc barcelona meccsre tartanak,elõre sajnálom érte.
A zsákot nem nehéz,pl raschelbõl elviszek úgy 1000 db-ot egyszerre![]()
A Nou Camp gyönyörû

most jöttem meg Bács-Kiskun megyébõl... még mindig nincs közel, no de kezdõdik a szünet:)
Írta 2008. október 26. - 14:28

A Kossúth rádióban van valami nyelvészes mûsor, aminek nem emlékszem a címére. Abban szoktak ilyesmi érdekes morzsákat bemutatni a nyelvünkbõl. Mindig élvezettel hallgatom, amikor véletlenül úgy alakul, hogy hallom.
...persze ha tudnám a címét és venném a fáradságot, akkor hallgathanám az egészet online és akkor, amikor nekem tetszik.
Kisebb második generációs forumtali volt nálunk ma délelõtt.Kicsi Sala játszott együtt a két kicsi Trifóval

Aztán Saláék el, az enyémek meg már alszanak, Megint büszke vagyok magamra.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2008. október 26. - 10:46

Érdekes ez is:
portray (port + ray) = lefest, megjelenít, ábrázol
(trans)port = fuvarozás, "vivés"
ray = fénysugár
Mit csinál, aki "portray"-t készít (azaz fest)? Átviszi a fénysugarat (fényeket) a vászonra...
Az este pedig azért este, mert olyankor esik ránk fentrõl a sötétség.
Írta 2008. október 26. - 10:37

(Valószínû, egy busman nem tudja jól kifejezni azt a dühöt, amikor lekési a vonatot, vagy azt az érzést, mikor a kapucsínójába kevés a fahéj.)
"az a rohadtul bosszantó érzés, amikor korog a hasad, rohansz a nyúl után, elrugaszkodsz, és a farkából némi szõr még pont a kezedben marad"
illetve
"amikor csipkebogyó helyett véletlenül nyuszibogyót fõz az asszony a teába"
helyzetek esetén a szavuk járása akár a tükörfordítása lehetne a tiednek, amikor a fentiekkel szembesülsz

Írta 2008. október 26. - 10:31

Jankó, azt írod:
"Én személy szerint le vagyok nyûgözve a magyar nyelvtõl. Kétszer-háromszor gazdagabb a szókincsünk, mint egyes világnyelveké. Ez nem csak arra jó, hogy árnyaltabban fejezhessük ki magunkat, de lehetõvé teszi pl. József Attilát is...."
Nem vagyok nyelvész (sem).
De nekem ezek a nyelvi összehasonlítások nem nagyon hihetõek.
A nyelv érzések, gondolatok közvetítésére való.
Szerintem ha egy népnek vannak bonyolult érzései, gondolatai, akkor annak a népnek a nyelve is alkalmas azoknak az érzéseknek a kifejezésére.
(Valószínû, egy busman nem tudja jól kifejezni azt a dühöt, amikor lekési a vonatot, vagy azt az érzést, mikor a kapucsínójába kevés a fahéj.)
Csak ezeket a nyelvi finomságokat az ember csak anyanyelvén képes érteni,
külföldiként bonyolultan fogalmaz.
Nem hiszem, hogy egy "helyi erõ" nem képes árnyaltan fogalmazni.
Ami nekünk József Attila, nekik esetleg Heine, Byron, Shakespeare...
Én egy kicsit olyan nyelvészféle volnék (vagy legalábbis majdnem az lettem), és pontosan ebbõl fakad a meggyõzõdésem. Ha az ember belemerül az összehasonlító nyelvészetbe, nyelvtörténetbe, poétikába vagy a mûfordításba, nagyon másképp látja utána a dolgokat. (A terület egyébként sokkal izgalmasabb, mint azt a laikusok gondolnák.)
Persze rangsorolni nem akarom a fent említett személyeket, nem is lenne értelme.
Nyelvünk gazdagsága szerintem nem csak abból fakad, hogy a szókincsünk nagyobb, hanem abból is, hogy minden egyes szavunkra sokkal több másodlagos, harmadlagos, stb jelentés rakódott rá története során, mint azon nyelvekére, amelynek beszélõi kevésbé színes történelemmel "büszkélkednek".
Írta 2008. október 26. - 10:26

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. október 26. - 10:14

"Én személy szerint le vagyok nyûgözve a magyar nyelvtõl. Kétszer-háromszor gazdagabb a szókincsünk, mint egyes világnyelveké. Ez nem csak arra jó, hogy árnyaltabban fejezhessük ki magunkat, de lehetõvé teszi pl. József Attilát is...."
Nem vagyok nyelvész (sem).
De nekem ezek a nyelvi összehasonlítások nem nagyon hihetõek.
A nyelv érzések, gondolatok közvetítésére való.
Szerintem ha egy népnek vannak bonyolult érzései, gondolatai, akkor annak a népnek a nyelve is alkalmas azoknak az érzéseknek a kifejezésére.
Csak ezeket a nyelvi finomságokat az ember csak anyanyelvén képes érteni,
külföldiként bonyolultan fogalmaz.
Nem hiszem, hogy egy "helyi erõ" nem képes árnyaltan fogalmazni.
Ami nekünk József Attila, nekik esetleg Heine, Byron, Shakespeare...
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. október 26. - 09:58

:lol1:Szentigaz, ba...a meg azt a ritkán mosott sz.rcsimbókos mindenit!!!:lol1:Jankó
még a nyelvrõl írtakat kiegészíteném annyival, mégha nem is feltétlen illik az általad írtakba, hogy nem nagyon van nyelv, ahol ennyire változatosan, cifrán tudsz káromkodni, mint a magyarban
Írta 2008. október 26. - 09:52

még a nyelvrõl írtakat kiegészíteném annyival, mégha nem is feltétlen illik az általad írtakba, hogy nem nagyon van nyelv, ahol ennyire változatosan, cifrán tudsz káromkodni, mint a magyarban

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. október 26. - 09:42

Jankó,
ezt a történetet kifelejtetted az 5 közül.
Csak azért, mert a sporttárs kolléga pozitívumokat akart hallani... (Ha a túraszervezéses off-omra gondolsz.)

(Amúgy nem bánnám, ha el tudnám már felejteni ezt a történetet.

Írta 2008. október 26. - 09:36

ezt a történetet kifelejtetted az 5 közül.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. október 26. - 09:36

ezt megerõsítem.
másnap van(márakinek)
önként jelentkezek "márakinek"

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. október 26. - 08:35

Charon, nem hülyeség ám az az eldugott helyre költözés. Sokat viccelõdtök rajtam, de nekem bejött.
Hát nekem sajnos csak egy darabig. Addig mondjuk idilli volt. 4 km-re a saját postaládámtól, reggel õzikék a ház elõtt, stb.
Aztán egyik reggel, a melóból hazaérve már csak az üres ház volt. Este beálltak teherkocsival, leb.szták a rácsot a legnagyobb ablakról, felpakoltak mindent. Aztán gyertyát gyújtottak, felbontottak néhányat a boraimból, majd hajnal felé távoztak.
A Kecskeméti Rendõrség forrómonyos csoportja 4 óra múlva még sehol sem volt. Akkor bementem értük. A helyszínen talált három bûnjelbõl, amit lepecsételtek és szalaggal átkötöttek, kettõt ott felejtettek. Másnap utánuk vittem. A nyomozás nem vezetett eredményre...
Kb. 15 éve történt. Azóta akárhányszor megvágnak trafival, mindig megírom az ügyintézõnek, hogy ugyan kapják mer el a srácokat, és vonják le a speeding bírságomat abból a pár milából, amibe nekem a töketlenségük került.
Írta 2008. október 26. - 03:05

most pediglen pizsiosztás.
ha tud valaki 60-ig dvd-s (divx-et is tudó) mikro/minihifit, ami jól szól, akkor ne habozzon szólni. nagy rendszer nem fér el, ilyen kis szarra meg nem költenék többet.
vagy ha van valakinek ilyen, nyilatkozhatna róla: http://avplanet.hu/MCD716#
Írta 2008. október 26. - 00:37

Ott menõ a pick-up vidékeken?
nem.

ez Anglia

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. október 26. - 00:27

akkor ezt nektek
ezt meg nekem:
http://dolog.uw.hu/edge540.jpg
végülis, este 7tõl idáig összeraktam, már csak az elektronika bekötése, és a rudazat felszerelése van hátra... reggelre meg is leszek

:love:
holnap be kéne repülni, bár PARA, mivel elsõ balsa repcsi...
Írta 2008. október 26. - 00:23

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való