Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

a legjobb felgyújtani az egész családot. tudom, simogassuk, védjük az állatokat stb, de amennyi fertõzés van manapság a méhek körében, nem érdemes kockáztatni egy vadidegen, bizonytalan eredetû raj befogásával az egész állományt! Amelyik méhésznek már érte utol a családjait valamelyik betegség - atka mondjuk vagy nyúlós költésrodhadás -, az nem fogja be!

Tudom, mi is csak saját területen, saját megrajzásokat fogunk be, ha netán akad (bár boconádinál nem szoktak nekünk rajozni). Igazából meg kell vizsgáltatni mielõtt a méhészetedig elviszed és akkor nagyon kicsi az esélye, hogy ilyened lesz.

Amúgy nekünk is volt 8 éve költésrothadás, elég geci egy dolog. Nem csak a méheket cseszheted, hanem kaptár, méhész eszközök, mindent égethetsz el a francba.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
elképzeltem ahogy a körforgalomban levegõvétel nélkül mész át és a kijáratnál gyors fellélegzel :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Gyõrben is jövök be egy kis köröcskérõl,erre mondom felhõ vagy mivan? :D
itt is meglógott egy raj... gyõriek kerüljék,vagy szem-száj becsuk a temetõnél lévõ körforgalomnál!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez a nyúlós költésrodhadás durván hangzik - bármi is legyen az.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

azt egy méhész is tudja orvosolni, õ is jól jár, mert lesz egy raj, amibõl tud csinálni magának egy családot, ami ha nem beteg, elég jó hordást fog produkálni.

a legjobb felgyújtani az egész családot. tudom, simogassuk, védjük az állatokat stb, de amennyi fertõzés van manapság a méhek körében, nem érdemes kockáztatni egy vadidegen, bizonytalan eredetû raj befogásával az egész állományt! Amelyik méhésznek már érte utol a családjait valamelyik betegség - atka mondjuk vagy nyúlós költésrodhadás -, az nem fogja be!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem kell valakinek egy keveset hasznalt 44-es ilyen cipo?
Product

kisebb kene, eleg a 43 is.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
igen,Szeged közepén.
nagyapám is méhész volt,ráadásul egyszerre állatorvos,meg ilyen méhegészségügyi valami,neki szóltak itt a környéken mindíg ha volt ilyen.volt,hogy Miskolcon a városháztéri Széchenyi szoborból kellett egy rajt befognia,pedig az is a város közepén van

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
szeged közepén?
nem szívesen mennék a fa közelébe megnézni, hogy ott vannak e még :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Valószínû, hogy ez egy rajzás lesz. Ami azt jelenti, hogy megszökött egy kaptárból a méhcsalád, mert túl sok méhecske volt már benne és 'kirúgták az oldalát'. Ilyenkor fogják magukat kiszállnak, keresnek egy alkalmas fát, ott vannak pár óráig-napig, aztán tovább mennek, ameddig el nem pusztulnak, vagy be nem fogja õket egy méhész.

Szerintem amúgy ez lehet. Ha felülnek egy fára egy gombócban, vagy valahogy így:
Feltöltött kép
azt egy méhész is tudja orvosolni, õ is jól jár, mert lesz egy raj, amibõl tud csinálni magának egy családot, ami ha nem beteg, elég jó hordást fog produkálni.

Tûzoltóság ki fogja irtani sztem õket, de ha tényleg ilyen dolog van, akkor érdemes egy méhészt hívni, ha van valaki ismerõs. Mert amúgy drága dolog a méhcsalád ahhoz, hogy tûzoltóság lefújja õket.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
ezek repülnek. eddig a 4. emeleti ablak elõtt, körbe-körbe, most kinéztek maguknak egy fenyõfát, gondolom beköltöznek, utána lenyugszanak. ugye?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Több ezren? Egy faágon ülnek egy gombócban mondjuk? Az egy megrajzott család, méhész is le tudja venni. Ha amúgy, szóval fészket építettek a tetõ alá mondjuk, akkor tûzoltóság.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
a tûzoltóság tud segíteni
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
a múltkori méhes témához: mit kell tenni ha elleptek minket a méhek több ezren? tûzoltóság?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hûû, olyan szõke leányzó ül az aulában...környezettudományi msc elbeszélgetésre vár. Ha nem veszik fel tüntetek!!
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Milyen jó is fél5kor kelni kimenni 3 órára országútizni, hogy utána 10-tõl bringásfutárkodhasson az ember :)

blogoff

inkább, minthogy Rota vírus miatt csak a wc az amiatt fel kelek :(
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azon gondolkozom hogy okos spambot honnan vadászhatta össze. Na mindegy, örök titok marad. De legalább a nevedet tudom, meg hogy van facebookod, szóval nem lehetsz egy program a mátrixban, létezned kell.

Ezt eddig is lehetett tudni. Hagyott nyomokat itt a fórumon is. :)

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

P. és a folytatás meg éter.

Feltöltött kép

dietil?

Lassú voltam... :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Lehet, bár elég nagy véletlen volna, hogy pont a te neved is benne van.

Azon gondolkozom hogy okos spambot honnan vadászhatta össze. Na mindegy, örök titok marad. De legalább a nevedet tudom, meg hogy van facebookod, szóval nem lehetsz egy program a mátrixban, létezned kell.

Mof: aaaaa :D :D És tudd meg hogy mások vezetéknevével viccelõdni nem szép dolog. Hidd el, tudom. :D

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

P. és a folytatás meg éter.

dietil?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Egyet sem találtam facebookon olyat, akit bejelöltem volna... Azt meg végképp nem tudom hogy miért jelöltelek volna be:) Nem szoktam csak úgy. Nem lehet hogy ilyen kamu-értesítõ?
Egyébként pedig saját szavaiddal élnék:
Rendben, nincs harag!

:D

Lehet, bár elég nagy véletlen volna, hogy pont a te neved is benne van.