Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Bringával jöttem dolgozni. Már bent voltam, mire szólt valaki, hogy sztrájk van. Részemrõl leszarom.
(persze könnyen teszem, mert megtehetem, ellentétben azzak a sok emberrel, aki többé kevésbé függ a MÁV szolgáltatásától.)

De az azért jó látható, hogy közlekedési sztrájkok idején valahogy több a bringás :)

--Trifo

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ja. Jóból is megárt a sok, meg a túlzás.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.182 hozzászólás
egy dolgon mosolygok itt magamban csendesen:
mikor ez az egész sztrájk-sorozat kezdõdött, akkor itt a fórumon is nagyobb volt a támogatottsága. most már olyanok is anyáznak, akik akkor még mellette voltak. mára vhogy elfogyott a türelem/tolerancia/megértés... :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
2. pont: egyetértek
3. pont: lófaszt. Mireföl lennének jogosultak arra a pénzre? Vagy akkor lóvé ok, és osszák le per kopf mennyi a cég tartozása, és tessék azt is becsengetni. Ha ennyire szívükön viselik a MÁV sorsát.
A kormány nem kevés milliárdot adott a Suzukinak, akkor menjünk mi is sztrájkolni, hogy jár a részünk? Úgy kibasznának minket, hogy meglepõdni sem lenne idõnk.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tegnap rohanok este a vonatra ugye mert minekugye munkanap(2 hét folyamatosan)

erre ott állok a dh géppel és egy szájbavert vonat se megy, megkérdek egy mávos hölgyet hogy mifasz van, erre majdnem lebasz, hogy sztrájk van semmi nem megy.

Mondom oké de én ugye bringával vagyok , nem is olyan tekerõs fajtával amivel még a buszra sem tudok felszállni.
"Nem az én problémám"

jahh

na több problémám is lenne ezzel az egész bohockodással:

1. MÁV, magyar állam vasutak, ergo állami pénzbõl gazdálkodik(nem is kevés pénz tünik el náluk) TEHÁT az én adómból. Azt hiszem jogosan lehetek ideges, merthát ilyenkor állnak a vonatok és nemcsak nem tudom igénybe venni de csak termelik a veszteséget amit szintén én fogok kifizetni...

2. Ha már az én adómból értem dolgozik akkor bazzeg DOLGOZZZ mer meg*urlak anyád hátán hogy leég a hajad...

3. tipikus érem 2 oldala, oké kapjanak egyszeri juttatást a hirtelen jött bevételbõl, de mi lesz az évek óta tartó pénznyelésbõl? Talán azt kellene visszatörleszteni, nem? Vagy kapják meg a lóvét, aztán lehet számolni mennyit kell befizetniük, hogy csökkentsék a máv deficitjét.

ez olyan mintha egy barátomtól kérnék kölcsön pénzt, hogy nincs mit ennem, aztán pénzhez jutok és ahelyett hogy visszafizetném elköltöm...

bocsánat de a 7/7 napos hét után nem volt sok kedvem hazabringázni....

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Tényleg minden sztrájkoló MÁV-os ki kellene baszni a melójából, és mehetne a híd alá.

Érdekes meglátás.
Ennyi erõvel Magyarország minden "beosztott alkalmazottjának" (értem alatta NEM vezetõi réteget) küldjük az alábbi nótát a délutáni kívánságmûsorba?

Így döbörög majd a gazdaság.
:-(
(továbbá javasolt elolvasni az aláírásomban írottak)

Persze parttalan vita.
És nem is IDE való.
(részemrõl a téma lezárva)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az a baj h rájöttek h igy neha egy kis plusz penzt tudnak kicsalni...

igen abban egyetértek h ki kellene õket rugni a g..ibe, mert lenne munkaerõ a helyukre....

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
:wtf:
akkor most ha megkapják sem dolgoznak? szép...

a reptéri sztrájk: még egy dolog, ami miatt a külföldiek jobban "szeretik" a magyarokat.
a vendég marasztalásnak lenne más módja is:)

már csak az lenne a legjobb, ha a busztársaságok is sztrájkolnának. mindenki otthon tölthetné a Karácsonyt. vagy ott, ahol van...
meg vizsgázhatna ahol akar

Izomtéridõninja-geológus!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én azt ajánlanám a MÁV-osoknak, bár nem érint, hogy legyen olyan a helyzetük, mint nekünk a cégnél. Mindenki félti az állását, az ÜzemiTanács, meg a szakszervezet, is csak bólogatni mer, mert hát õk is ott dolgoznak.
És nálunk ki sír a legjobban az év végi jutalom mértéke miatt? A vezetõk, mert egy szaros manager a hevi 400 nettója mellé most nem 250, csak 150%-os jutalmat kap:(
Persze mindenki másnak eddig is a 120% volt a max adható. Nem, hogy mindenki örülne, hogy egyáltaán ad a cég, és nem keni ezt is a válságra.
Mi nem panaszkodunk, mert ennyi pénzt ritkán láttunk egyben, mint amit havonta kapunk. Amíg ott dolgozunk. Tényleg minden sztrájkoló MÁV-os ki kellene baszni a melójából, és mehetne a híd alá.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Van valakinek ötlete, hogy hol juthatnék hozzá minél valósághûbb Kalasnyikov-hoz? Ajándékba lesz, és nem szeretnék mûanyagot.

vegyél olcsó kínai airsoft fegyvert használtan, vaterán szokott 10-15e-ért felbukkani fémházas

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
még jó ,hogy megkértem aput, 5kor keltsen;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a szeretet unnepe :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Van valakinek ötlete, hogy hol juthatnék hozzá minél valósághûbb Kalasnyikov-hoz? Ajándékba lesz, és nem szeretnék mûanyagot.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a gyesev érdekes mód egész jól mûködik.
modernebb kocsik, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Bárcsak lenne egy másik vasúttársaság, és láthatná a MÁV, hogy hogyan függ össze a szolgáltatás színvonala (hozzáállás) és a forgalom nagysága!

...és a kiesett bevételbõl miért nem kérnek részesedést?

Én is részesedést akarok:
http://fontosdolgok....en_is_basszameg

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez az utasokkal akik nem utaznak [legyen az repulo vagy vonat] ki fog szolidalizalni?

komolyan mondom a pofam leszakad.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
no komment

"Ha teljesülnének követeléseik, akkor a reptéri dolgozók iránti szolidaritásból nem dolgoznának a vasutasok, mondta Gaskó. "
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
a Bodiesról:
Engem rögtön beengedtek csoport ide vagy oda. A hullákat szobroknak fogtam fel és egyik része sem volt gyomorforgató inkább tanuságos. Jó volt látni 3d ben a szerveket. Ha lehetne többet mennék ilyenre. (szeretem a bioszt).
A dohányos tüdõnél tényleg ott volt egy nagy doboz és az arra járó fiatalok közül jónéhány a teli cigerettás dobozát dobta be miközben fújoltak hogy milyen lehet az övéké. Tetszett a nyúzott emberi bõr és a CT-s metszet, ahogy az embert fél centis? darabokra vágták. Az embriók és a tüdõ ér hálózata fogott még meg nagyon.
Lehet pont kifogtam, de örültem hogy nem volt probléma sehol és ilyen hozzáállást láttam.
Szerintem.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A bodies kúl. Én külföldön láttam korábban, nincs benne semmi gyomorforgató, fõleg, ha szobroknak fogod fel. A preparált dohányos tüdõ, mellette a cigidoboz gyûjtõvel (van az itthonin ilyen?) kicsit demagóg, de ezzel együtt is mellbe vág.

Szerdán 7:45-kor indul(?) a gépem. Szép baleset lesz, ha 3 órával korábban meg kell jelennem Ferihegyen.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Szerinted hol tudna elhelyezkedni sok száz kerék kopogtató, jegykezelõ és masiniszta?

közben Szilárd is írta...

Persze, most nyilván egy ideális világról beszélek. Meg naív is vagyok.

Holnap oda is állok a tanárbácsihoz, hogy adj egy kettest, vagy nem tanulok!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"