Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
állat srác ez a Kölyök :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
3000mm-be tuti belefer
a kb hossz 1500mm is jo szerintem

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nekem van egy UMF 2-es dobozom valahol, ha megvan lemérjem?

Le, ha megkérhetlek.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem van egy UMF 2-es dobozom valahol, ha megvan lemérjem?

edit: Nincs meg, szerintem már betüzeltük, de ma dolgom lesz a városban, hány dobozt mérjek le neked? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Más; meg tudná mondani vmelyik bringabizniszben utazó embör (Thez, Sala?) hogy mekkora egy default doboz, amiben egy monti érkezik?

( azaz, hogy ennek megfelel-e ; - Leghosszabb kiterjedésbeli mérete 1500mm lehet, illetve a három kiterjedésbeli mérete (hosszúság + szélesség + magasság) nem haladhatja meg a 3000 mm-t.)

edit; Nem leszel köteles. Trillió olyan szabály van az általános kötelmi jogi szabályokból, amit erre a szituációra rá lehet húzni. Pl, h te egyoldalúan ténybeli tévedésben voltál amit a másik fél okozott, vagy felismerhetett, és nyilvánvalóan nem vetted volna fel, ha errõl a lényeges körülményrõl tájékoztat, és ezt megtárgyaljátok stb.

ja és ez "A megállapodás megtámadható, ha a fél annak megkötésekor lényeges tényben vagy körülményben tévedett, feltéve, ha tévedését a másik fél okozta vagy azt felismerhette..blabla" az MTben is benne van, annyira lényegesnek találtatott, nem csak a PTK-ban. Ugyanígy a rendeltetésszerû joggyakorlás elve.

Ugyanakkor elvileg elképzelhetõ olyan szituáció is, ahol valaki ilyennel elégugrik, akkor neked fizetni kell.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen, mer' mi jó csávók vagyunk.

Node. Gondolatkísérlet.
XY idejön, hogy vegyem fel, mer lámpát akar összeszerelni.
Kötök vele munkaszerzõdést, amiben leírom, hogy a fizetése
huszonharmincezer dollár. Ezen felül kap kajajegyet, meg ha jó csávó, prémiumot.
Aláírjuk.
Majd a következõ hónapban hoz nekem egy 100.000 Ft-s utazási számlát, mert kiderül, hogy Bécsbõl jár.
Nehogy már köteles legyek kifizetni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra ( pl. aki gyógyászati segédeszközöket gyárt ) és a velük munkaviszonyban álló személyekre ( akik a lámpát összehergelik ) .
ÉS kiterjed a közigszervekre IS, ahogy a velük közalki, közszolgi jogviszonyban álló személyrekre IS.

Az én olvasatomban. Bár akkor valszeg ez egy tipikus példája a felesleges, nem ismert és be nem tartott szabályoknak, amiket senki sem ellenõriz és szankcionál adott esetben.

Hozé, ti meg a szabály ismerete nélkül az önkéntes jogkövetést választottátok, nagyon helyes, egészséges jogérzetre vall :D

Vagy nagyon elolvastam valamit??? :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ha jól értem ez köztisztviselõkre érvényes.
Én meg nem arról beszéltem.
Mi térítjük az alkalmazottnak, de nehogy már nekem valaki kötelezõvé tegye ezt.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Kala:
"a 1992. évi XXII. Törvény, valamint a 78/1993. (V.12.) Kormányrendelet 3.§(1) "
alapján kapok most közalkalmazottként a bp közig határon kívüli szakasz bérletére 80% támogatást

ez csak a közalkra érvényes?

Nem.

Korm. rendelet

a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésrõl

A Kormány a Munka Törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény 153. § (2) bekezdésében, valamint a köztisztviselõk jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 80. § (1) bekezdés e) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következõket rendeli el:
1. § A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra - ideértve a közigazgatási szervet is - és a velük munkaviszonyban, közalkalmazotti, illetve közszolgálati jogviszonyban álló személyekre (a továbbiakban együtt: munkavállaló).

Ezt én inkább úgy fogalmaztom volna meg, hogy kiterjedt rád IS, mint közalkalmazottra, nem csak a privát szféra munkavállalóira.

Ha most az a kérdés, h mi lesz az új helyen, akkor azt mondanám, hogy az attól függ, honnan utazol hova.

3. § (1) A munkáltató köteles a munkavállalónak megtéríteni a munkába járást szolgáló bérlettel vagy teljes árú menetjeggyel való elszámolás ellenében azok díjának
a) 86%-át, ha országos közforgalmú vasút 2. kocsiosztályon;
B) 80%-át, ha elõvárosi vasúton, valamint helyközi díjszabással közlekedõ helyi és távolsági autóbuszon
utazik.

Itten van az egész említett Korm. Rend. Van 3 feltétel, ami alapján a saját jármûvel történõ közlekedés után is járhat költségtérítés, pl. ha nincs tömegközlekedés, vagy nagyon ritkán jár, viszont sajnos kerékpárra ez nem vonatkozik, mivel nem gépjármû :( Pedig annak is ugyanúgy van pl. amortizációja, na mind1.

Hozé bácsi; ez alapján köteles rá, más kérdés, hogy tényleg csak akkor teszi meg, ha jó fej. Valszeg összefügg ez azzal is, hogy ezek nem annyira közismert szabályok, így nem túl gyakran fordul elõ, hogy ezekre hivatkozva követelne bárki bármit is.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Szerintem most sem "köteles" fizetni.
Fizetheti, ha jó fej.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Most is köteles a munkaadó 80%ot fizetni minimum, vidékieknek a helyközi közlekedésért(vagy a városiért)

Ezt is módosítja az a patkány? (bocs patkányok, ez sértés volt számotokra nézve)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
hát ha jól sejtem nekünk földi halandóknak nem jár :(

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kala:
"a 1992. évi XXII. Törvény, valamint a 78/1993. (V.12.) Kormányrendelet 3.§(1) "
alapján kapok most közalkalmazottként a bp közig határon kívüli szakasz bérletére 80% támogatást

ez csak a közalkra érvényes?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

-14
derék

itt mar tenyleg befagy az anusz rozsa....vagy ocsem szavajarasa szerint belenkfagy a kula

itt +14
a szobában
megyek befûtök

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
-14
derék

itt mar tenyleg befagy az anusz rozsa....vagy ocsem szavajarasa szerint belenkfagy a kula

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Én már nem akadok el.

mit vettél?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én már nem akadok el.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Jé korrekt képet festett a topic (fórum?) életérõl :) Vagy inkább :( ?
Mindenki döntse el maga és küldje be a megfejtését az alábbi számra, az SMS díja .... :P

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
autósba benézne valaki?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Én is, 5-re megyek dolgozóba.:(
De 13-kor uzsgyi haza!:P

szerintem én nem biztos hogy végzek 13-ra :)
mondjuk 1/4 6 - 1/2 6 kor indulok itthonról
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való