Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ez a csoda halovány gimis emlékeim szerint pont arról szól amit anyud mondott...

megközelítõleg 70 oldalon keresztül haldoklik a faszi, és ezt az író folyamatosan árnyalja, egyre sötétebb, komorabb, egyre befordultabb az egész... a végén pedig meg is hal, mint sejthetõ...

Nekem tetszett, nem túl hosszú, mégis egész jó olvasmány...

Azóta elolvastam a tankönyvben, tényleg errõl szól kb. De szerdára mégiscsak el kéne olvasnom...anyum nekiállt oroszul :D

Szerk.: Ha már ennyi olvasott ember összegyûlt, melyik Rejtõ regényben van az olvashatatlanul író orosz szultán? Egy másik fórumon (Prohardver, Jorus biztos vágja) van egy egyén, aki igen élethûen utánozza.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Arról énekelt a Pataki is, ha jól emlékszem. :)

na az is érdekes fakérgeket ehetett, mikor elrabolták az ufók.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen, edda 20-as album. :) de csak a cim ugyanaz, a tema tok mas
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Arról énekelt a Pataki is, ha jól emlékszem. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem a Csehov - Siraly tetszett. pedig mindenki uutalta az orosz irokat [szerintem az meg nem szovjet volt, siman csak orosz]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kínafa volt, vagy fûz? :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Ahh, megvan! Móricz Zsigmond: Tragédia. (Bár ebben senki sem eszi a fa kérgét, nemtom az honnan maradt meg bennem.)

A varázsgombának vannak mellékhatásai :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ahh, megvan! Móricz Zsigmond: Tragédia. (Bár ebben senki sem eszi a fa kérgét, nemtom az honnan maradt meg bennem.)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Van valaki(nek megbízható ismerõse), aki karácsony elõtt jön haza az usából és hazahozna nekem egy kicsi csomagot?

nem szeretnék feleslegesen szállítási és vámköltséget
(amazon.com)

privátban
köszi

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
az II halála úgy emléxem arról szól, hogy csórikám leesik a létráról, aztán akkor jön a vég kezdete, onnantól meg sötétül a dolog tovább, míg a végén elpatkol. van benne pénzéhség, családi dráma és miegymás.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

És akkor az jól tud vezetni, aki bringával és ótóval is megy ész-fék nélkül?
Vagy aki jól lejtõzik, az veszélyes a közúton, mert megy mint a barom?

neem, nem arra gondoltunk, hogy ugyanúgy megküldi a padkákat is, mint az erdõben a letöréseket... :)
csak, ha jók a reflexeid, ügyesen kezeled a bringát, akkor autózáskor is tudsz dinamikusan, elõregondolkodóan és biztonságosan közlekedni.
ez fordítva is igaz - ismerõsi körben ezt figyeltem meg.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Hmm... de a desz of csinovnyik meg az, amikor letüsszent vkit, és annyira szégyelli magát, hogy meghal, most beugrott. Most már érdekel, hogy meik sztori az a lakomázós. Érdekes, hogy egész sok jó, olvasmányos orosz (szovjet) regény van, amit magamtól olvastam el, nemtom miért pont ezek voltak anno kötelezõ olvasmányok.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Az, amikor kérget eszik, meg ieneket, és aztán telekajálja magát és meghal, az az II halála, vagy az a Csinovnyik halála?

Ilijics azt hiszem rákos, vagy valami hasonló, mindenesetre betegség miatt patkol el...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az, amikor kérget eszik, meg ieneket, és aztán telekajálja magát és meghal, az az II halála, vagy az a Csinovnyik halála?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Még valami: Az a megfigyelésem, hogy az emberek úgy vezetnek, mint ahogy a lejtõn mennek lefelé bringával.

Jani bringás-autózós párhuzamával egyet értek (igaz, ezt már személyesen is kitárgyaltuk). valószínûleg a jó reflexek az oka...

És akkor az jól tud vezetni, aki bringával és ótóval is megy ész-fék nélkül?
Vagy aki jól lejtõzik, az veszélyes a közúton, mert megy mint a barom?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

-Te Anya, mirõl szól az Ivan Iljics halála?
-hát, Ivan Iljics haláláról.
-Nem gondoltam volna...bõvebben?
-Az az igazság hogy nem nagyon emlékszem :D
-én sem tudom, de nekem ezt tudni kéne holnapra...
-Mint Oroszirodalom szakos tanárnak, nekem is illene...

:D:D:D:D:D:D:D

Ez a csoda halovány gimis emlékeim szerint pont arról szól amit anyud mondott...

megközelítõleg 70 oldalon keresztül haldoklik a faszi, és ezt az író folyamatosan árnyalja, egyre sötétebb, komorabb, egyre befordultabb az egész... a végén pedig meg is hal, mint sejthetõ...

Nekem tetszett, nem túl hosszú, mégis egész jó olvasmány...

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Városba egyébként se lehet ködfényszórót használni...
"Minden hülyeség" by Tomidny

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

ködlámpa-helyzetjelzõs arcoknak meg megy a refi, vegye észre magát.

áá, sok mazsolának nem tûnik fel. rádió bemondta, hogy köd lesz, adott részen szikrázó napsütés. csórikámat utolérem - mert ugye 60-nal megy, mert a rádió megmondta, hogy köd... -, ködzárófényt égeti, mintha muszáj lenne. rányomom a reflektort, haladunk így vagy 1 km-t, de nem vette észre magát még ekkor sem...

Jani bringás-autózós párhuzamával egyet értek (igaz, ezt már személyesen is kitárgyaltuk). valószínûleg a jó reflexek az oka...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
no igen nekem nincs is megkönnyítve a dolgom, egy új Caddy-n tanultam vezetni, volt abs asr..

na most a mi régebbi Corsánkba nem hogy asr meg abs de szervo sincsen, szal azért jóval többet kell gépészkednem vele mint a caddy-vel....mert sajnos a Corsával is lehet tempósan haladni

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Ez pont illik a jelenlegi témához. :)
Szerintem is így van.

igen. én idén, mióta megvan az autóm, vezettem 18ezret. pár dologra rájöttem: kell valamennyit ökörködni az autóval valami szabad placcon, hogy kiismerd valamennyire, hogy s miként reagál, hogy tudod összeszedni (vezetéstechnikai tréning, csóró edisön) és nagyon, meg még annál is inkább figyelni. nem szabad rutinból vezetni sehol. a harmadik, hogy elõre kell gondolkodni és elõrébb nézni az elõtted menõnél.
az ökörködésnek már láttam hasznát, amikor taknyos úton fõúton, beláthatatlan kanyarban kellett satuzni és ívet módosítani egyszerre. mondjuk az abs-nek is hálát rebegtem, mert tuti telibe vágom az elõttem menõt nélküle.

durván sok ember vezet abszolúte világtalanul, nem tudja elhelyezni magát se térben, se idõben. zéró helyzetkezelés, zéró dinamika, kétállású pedálok.

ködlámpa-helyzetjelzõs arcoknak meg megy a refi, vegye észre magát.