Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szerintem sokkal olcsóbb egy utat elõször megcsinálni normálisan, mint minden évben kivonulni és "felújítani". Gépek, üzemanyag, munkabér...Emlékszem mikor megcsinálták a 21-esen a 2*2 sávos szakaszokat. Ahogy kész lett, azon a télen kikátyúsodott. Akkor volt benne anyag? Elõ volt megfelelõen készítve? Az a baj, hogy megnyeri a melót a Magyar Aszfalt pl. 40 milliárdért, aztán kiadja egy alvállalkozónak 32-ért. Az egy másiknak 25-ért, végül 17 milliárdból készíti el 8 egyéni vállalkozó...

Tehát, elkészül egy út 17 milliárdból, ami 40 milliérdól normális minõségû lett volna.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
nálunk pedig a buszöbölben most cserélték le a térkövet.
kiöntötték betonnal az egyszerûség kedvéért.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nálunk a város mellett van egy bánya. Néhány éve a bánya épített magának egy utat, amin folyamatosan járnak a teherautók. Ezen az úton se kátyú, nincs felhullámosodva, a mai napig tökéletes minõségû. Szóval lehet itthon is normális minõségû utat építeni. A többi út miért nem ilyen?

Segítek, mert erre rálátok. Tervezünk most egy ipari épületet. Ezt ugye körüljárja egy út, mivel a tûzoltónak is körül kell tudni járnia, ha neadjisten kigyulladna. A fõbejárattól a rakodóterületig (ahol rendszeres a teherautó forgalom) nagy teherbírású út lett betervezve - ennek ára a többi út duplája. Nem nehéz belegondolni, hogy itt egy telken belül is százmilliós tételrõl van szó. Nyilván közútépítésnél ez valakinek a zsebébe vándorol. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nálunk a város mellett van egy bánya. Néhány éve a bánya épített magának egy utat, amin folyamatosan járnak a teherautók. Ezen az úton se kátyú, nincs felhullámosodva, a mai napig tökéletes minõségû. Szóval lehet itthon is normális minõségû utat építeni. A többi út miért nem ilyen?

A sebesség mindent megold.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Én azzal kezdeném, hogy tökre nem értek hozzá. Viszont véleményem nyilván van :D

Sokan szidják például az országutak melletti árkokat is. Szakember mondta, hogy anélkül ezen a puha talajon nem áll meg az út, olyannak kell lennie, mint a vasúti töltésnek, szép kúpos-púposnak.

A buszöböl térkõje elõtt mifelénk aszfalt volt. Egy-két nyár alatt a buszok hullámosra fékezték. Most térkõ van, ami egyrészt sokkal tovább bírja, másrészt könnyen javítható, mert az elemei nem sérülnek. Két évenként 1 napot rászánni pár minimálbéres munkással, vagy 1 méternyi betont önteni - nem vagyok biztos, hogy az utóbbi az olcsóbb.

Autópályák terén sem szeretem a mi vagyunk a balfaszok hozzáállást. Mert lehet, hogy nem is. Osztrákoknál például télen konstans fagy van, nálunk gyakran a nulla körül ingadozik a hõmérséklet. Ez utóbbi biztosan többletterhelést jelent az útnak. Horvátoknál hány fagyos nap van egy évben? Mindemellett elismerem, hogy szép mérnöki munkákat csinálnak a hegyekbe épített pályákkal. Tudom, hogy Svájcban (is) minden út tükörsima. De õk már egy kátyú után az egész burkolatot újraaszfaltozzák! Mi meg próbáljuk olcsóbban megúszni. A két ország közti egy fõre esõ GDP különbséget nem kell említenem, ugye? :-)

De Dávid, mondd, szakot váltottál? :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Te rendesen bepöccentél ezen a képen. :)

miért, nincs igazam?:D mentem ma kocsival egy kört itt a kisvárosban (Budaörs), és felidegesített amit leírtam, hogy megint össze-vissza vannak süllyedve a buszöblök, pedig tavaly nyáron csinálták meg õket...csak józan ész kellene, és aláönteni 1 méter betont....aztán meg most ezt is olvasom, meg amúgy is szétrobban a fejem ettõl az idõtõl, nem tudok aludni és emellé próbáljak meg analízist tanulni egész nap...szóval bocs.:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

én mondjuk nem értek hozzá, de akárhogy is nézem, itt a tényleges út vastagsága max 30 centi lehet, alatta meg föld...az oké, hogy az osztrákok meg a horvátok a világ végén fent a hegyekben meg az 5 km^2-es kis szigeten is fúrnak párszor 10 kilométer alagutat a sziklába, lerobbantanak a szerpentin mellé még 3 sávnak valót, tolnak rá aszfaltot és tádááá: qrvajó autópálya, "párszor" 10 méter sziklaalappal, ami végül is az Alpokban nem bír ki, csak évente min. 3-4 hónap masszív havazást és kemény telet...

...de nekünk ezt nem úgy kéne átvenni, hogy párszor 100 méter alagutat kifúrni a nagy pusztába (tudom, olvastam a mérnöki magyarázatát, de azért lássuk be: a "nekünk is van alagutas ótópályánk és így már majdnem akkor a pöcsünk, mint a szomszédoknak" faktor eléggé bejátszott), meg a legelõrõl leválasztani még 3 sávnak valót, majd megdöngölni úthengerrel két cigiszünet között és rálöttyinteni 30 centi aszfaltot...

nálunk itt Budaörsön is a buszöblöket szépen lerakják térkõvel, mert van rá pénz meg az úgy esztétikusabb, csak éppen egy jóóó masszív 1.5-2 méteres betonalapot felejtenek el alá rakni mindig, amikor újra szintbe kell hozni kb évente. összehasonlítás: él ismerõsöm Londonban meg Berlinben is - még a legkülvárosibb, legkisebb forgalmú buszmegálló alá is odaöntenek 1 méter betont az elõtte jól megdolgozott sóder/föld alapra, mert az _kell_. olcsóbb, mint évente felszedni-újrarakni és kevésbé b@ssza fel az állampolgárok idegeit..

Te rendesen bepöccentél ezen a képen. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
na jó de tudod vannak normális országok.....meg mi

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

http://kep.index.hu/1/0/147/1471/14715/1471555_acc394229dc4edd43789ba7c852783c3_wm.jpg

én mondjuk nem értek hozzá, de akárhogy is nézem, itt a tényleges út vastagsága max 30 centi lehet, alatta meg föld...az oké, hogy az osztrákok meg a horvátok a világ végén fent a hegyekben meg az 5 km^2-es kis szigeten is fúrnak párszor 10 kilométer alagutat a sziklába, lerobbantanak a szerpentin mellé még 3 sávnak valót, tolnak rá aszfaltot és tádááá: qrvajó autópálya, "párszor" 10 méter sziklaalappal, ami végül is az Alpokban nem bír ki, csak évente min. 3-4 hónap masszív havazást és kemény telet...

...de nekünk ezt nem úgy kéne átvenni, hogy párszor 100 méter alagutat kifúrni a nagy pusztába (tudom, olvastam a mérnöki magyarázatát, de azért lássuk be: a "nekünk is van alagutas ótópályánk és így már majdnem akkor a pöcsünk, mint a szomszédoknak" faktor eléggé bejátszott), meg a legelõrõl leválasztani még 3 sávnak valót, majd megdöngölni úthengerrel két cigiszünet között és rálöttyinteni 30 centi aszfaltot...

nálunk itt Budaörsön is a buszöblöket szépen lerakják térkõvel, mert van rá pénz meg az úgy esztétikusabb, csak éppen egy jóóó masszív 1.5-2 méteres betonalapot felejtenek el alá rakni mindig, amikor újra szintbe kell hozni kb évente. összehasonlítás: él ismerõsöm Londonban meg Berlinben is - még a legkülvárosibb, legkisebb forgalmú buszmegálló alá is odaöntenek 1 méter betont az elõtte jól megdolgozott sóder/föld alapra, mert az _kell_. olcsóbb, mint évente felszedni-újrarakni és kevésbé b@ssza fel az állampolgárok idegeit..

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

benéztem

mostantól nem ismerlek :)

Tetszik, na...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Láttunk már mi is cifrákat itthon :) Összefirkált falak, összetört ezmegaz, satöbbisatöbbi.

--Trifo

Éreztem, hogy újat nem fogok tudni mutatni, de tessék majd oda is posztolni :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Érdeklõdtem egy angol onlineboltban, hogy mennyi volna a postaköltség Magyarországra. A válasz: £5 airmail and VAT free if not in EU.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
A szigetjegy az semmi. De 2 napos korában már a KÉK FÉNYben szerepel. (Besárgult, fényterápia).

--Trifo

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Trifó!
Alighogy megszületett, máris egy szigetjegy van a csuklóján?:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Elõtte:

Utána:
shitmykidsruined.com

:)

Láttunk már mi is cifrákat itthon :) Összefirkált falak, összetört ezmegaz, satöbbisatöbbi.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ne az M1-en próbálj menni.. Mert az érdeklõdés hiányában megszûtn Gyõr körül :)

És Gyõrbõl ne is Székesfehérvár felé, mert erre szintén nincs út.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Valaki benézne a számtech. topicba?

benéztem

mostantól nem ismerlek :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Valaki benézne a számtech. topicba?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
majd a kátyúalapból megoldják az illetékesek :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Csak ne az M1-en próbálj menni.. Mert az érdeklõdés hiányában megszûtn Gyõr körül :)

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való