Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
te már öreg vagy ehhez..

kamera nem mükõdik meg valami zárlat lehet benne, mivel reggel vettem le töltõröl és már lemerült..

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Köszönjük Emese.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
beszarcsizott a nokcsia mobcsi telcsim....

fuck me, i'm famous!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Röviden jellemezném a CM-et: fegyelmezetlenség. Elemi érdekünk lett volna, hogy rendezetten vonuljunk a saját sávunkban és emellett - a lehetõségekhet mérten - hagyjuk élni az utósokat is. Nem sikerült, a magam részérõl rossz szájízzel váltam le a vonulásról.

Nagyon fontos lenne, hogy ne ellenségeskedés legyen a fõ interakció autós és bringás között, de az ilyen rendszámos akciók nagyon ez ellen hatnak és komoly károkat okoznak. A tükrök letörése vagy fényezés meghúzása szintén. A közlekedés résztvevõjének - akár autós akár bringás - nem dolga az igazságszolgáltatás. Dolga ellenben a körültekintõ vezetés és odafigyelés.

...azon kaptam magam mostanában, hogy egészen elenyészett bennem az az évekkel ezelõtti agresszió, amit szükségesnek véltem a városi bringázáshoz. Persze nem volt szükséges. Sõt, múltkor a Szabadság hídon suttyó módon közlekedõ bringások haját üvöltöttem le, hogy vigyázzanak a gyalogosokra. Kicsit meglepõdtem rajta, hogy sikerrel.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

esetleg nekiáll vázat vágni...

nekem inkabb ugy tunik, hogy a kulso bringara volt szuksege, ezert vagta el a belsot

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nem láttam, jöhet. :)
Az a baj, hogy igen tehetségesek abban, hogy vhogy mindig eltûnjenek...

http://www.youtube.com/watch?v=yCAK8ZuqyXc

Ez nem tûnt el :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
többen vannak , ennyi a titkuk...

videó

fuck me, i'm famous!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Nem láttam, jöhet. :)
Az a baj, hogy igen tehetségesek abban, hogy vhogy mindig eltûnjenek...

Charon: tudom, de még azon kívül is volt egy zár rajta, az egész belsõt szét kellett volna baszniuk...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
azta picsa

paintballos videót láttad? nah az a kemény megtorlás

különben ettõl félek én is, hogy megveszem 35 ezerért a NY u lakatot, és a feldühödött tolvaj nem fogja tudni kinyitni, belelép a kerekembe, esetleg nekiáll vázat vágni...

fuck me, i'm famous!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Basszus nagyon aktuális lett a téma. Tegnap este hazamentünk a Keletihez, ahol a belsõ udvaron a gázcsõhöz van lezárva a két bringánk 3 Kryptonite u lakattal (ebbõl az egyik new york) és egy 20mm-es kábellel.
A kábel le volt vágva, és mivel a külsõ bringát 2 lakat fogta még a belsõhöz, a belsõ bringa hátsó támvilláját is félig átvágták. Hiába tettünk rá kb 50-60 ezer Ft értékû lakatot a gépekre, ezek a barmok a bringákat darabolják le a zárakól. Még jó, hogy mi, vagy más megzavarta a munkában. Szépen fûrésszel dolgozott, illetve támvillát kevésbé szépen feszegette vmivel. Pedánsan leterített újságpapírt is, amin térdelhet.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

+1.

AGA: Van ismerõs srác, aki tud számzárat nyitni a kód ismerete -és persze vágás- nélkül. Mihez kéne?

Csalinak. Van egy videó errõl, de valahogy az a módszer nem jött be. Pedig ez is abus, de ujjnyi zárat nem használnék semmire csak erre.

....
Ha valakit érdekel a téma;
Lockpicking avagy zárnyitás mûvészete

Most látom te is írtál Kala :) Köszi. Nem zárnék vele semmit, arra ott van a garnitXplus bordo ;)

Ride everywhere.

.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Erre van egy tervem. Csak egyedül nem tudnám kivitelezni. Ideírjam vagy privátban. Mindenesetre ha valaki vágás nélkül ki tud nyitni egy számzáras lakatot az szóljon. Ha nem akkor veszek egy 200 ft-os szart a csalinak.

Most látom p.ü.-t kell írnom :)

2001-es CM volt az igazi amikor még kb. százan voltunk ;)

Szóltam.
De inkább ideírok két módszert, fõleg, hogy minél többen megtudják, mennyire nem érnek ezek sz@rt sem;
Az egyik rövidebb, de nem minddel mûködik, a másik hosszabb és szerszámos.
1. Ahol a nyelv belemegy a zárba, félre kell azt tolni, amennyire lehet, hogy a gallér alatt látszódjon a sín (tehát a 0 és a 9 közötti rövidebb ív felénél). Ide egy vékony drótot bedugni, és tolni befelé. A gallértól kezdõdõen sorban végig kell tekerni a számokat. A helyes számnál ugye bemarás van, így ott a drót bentebb megy, a következõ korongig, ahol megint tekerni kell, amíg tovább nem tudja az ember dugni a drótot. Ez legrosszabb esetben 1 perc. Nem minden lakattal mûködik, van, amelyiket egész pontos illeszkedésûre gyártanak, vagy odafigyelnek rá, hogy elég nagy legyen a gallérja, és mindenképpen betakarja a sínt.
2. A zár részen alá kell nyúlni a záró hengernek (amire a számok vannak írva), és kiütögetni. Vékony csavarhúzó kell hozzá, meg az összerakáshoz türelem, hogy a pici rugókat (nélkülük is mûködik a zár, csak lötyögõsen) helyretegye az ember, de amúgy egyszerû, mint a faék. Ennek a módszernek az az elõnye, hogy a számok sorrendjét így meg lehet változtatni az összerakásnál, hátránya, hogy a legtöbb zár annyira szar anyagból van, hogy szinte tuti, h deformálódni fog közben, akár a használhatatlanságig.
De ilyennel amúgy sem szabad zárni semmit, ami értékesebb egy ezresnél.

Ha valakit érdekel a téma;
Lockpicking avagy zárnyitás mûvészete

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
ehe:D Göndöcsnek vannak a legvidámabb rajzai:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Mongyõ! :D:D:D

Odass!! Megbírja a lovakat!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Posted Image

a lovakat figyeld :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Nemtom, nekem kezd egy kicsit Woody Allen-es lenni ez a móka
Amelyik klubba felvesznek, oda nem akarok tartozni, dolog...
Melóból láttam az egri Celeb Menetet, háát
Inkább tüntetek minden reggel melóba menet

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
náluk a "céemm" úgy néz ki, hogy vagyunk kb. százan, rendõri- és polgárõri kísérettel. a jobb oldali sávot elfoglaljuk, lámpáknál megállunk, zebrán áttoljuk.
többnyire nincs állatkodás, csak pár egykerekezõ/farolgató nagyarcú kis izé... azok irritálnak, de k.rvára.
felvonulás után meg általában van egy túra itt a környéken. idén volt éjszakai menet is.
csendes felvonulás, de teljesen jó.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Újra rendes CM-et kéne tartani, ahova mennének családosok is, ahol védve vannak, ami demonstráció lenne.

EZ önmagunk, és a forgalom szopatása volt.

+1.

AGA: Van ismerõs srác, aki tud számzárat nyitni a kód ismerete -és persze vágás- nélkül. Mihez kéne?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én itt fejlõdõ tendenciát látok hálistennek a CM terén....nálunk sok a csalódos és a közember, persze van már idióta aki vagy bmx-el vagy dh-géppel majomkodik, de azt általában egy hangos "kurvaanyádköcsöggyerek" felszólítással leállítják.....vigyázni is kell mert szokott lenni sok csöppség a tömegben, aztán õk még ügyetlenek, meg kell nekik a hely....csak itt meg kevesen vagyunk, nem szokta elérni az ezret sem a létszám sajna

viszont rendes szervezés van, idõn már potya zsíroskenyér meg tea is volt.....meg egész nap az ovisok meg a kisiskolások lepik el a sportcsarnok elõtti teret. Szóval itt csak azzal van gond, hogy kevesen vagyunk....

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Tolvajfogás!
Holnap fél 2 felé az ELTE lágymányosi épületénél csalizunk. Haveromnak 2 bringáját vitték el 2 nap alatt, kicsit kiülünk nézelõdni. Ha vkinek van kedve társulni, esetleg most tûnt el arrafelé a gépe, akkor dobjon egy üzenetet vagy mailt. A legjobb az lenne, ha egy kamera is jönne. :)

Erre van egy tervem. Csak egyedül nem tudnám kivitelezni. Ideírjam vagy privátban. Mindenesetre ha valaki vágás nélkül ki tud nyitni egy számzáras lakatot az szóljon. Ha nem akkor veszek egy 200 ft-os szart a csalinak.

Most látom p.ü.-t kell írnom :)

2001-es CM volt az igazi amikor még kb. százan voltunk ;)

Ride everywhere.

.