Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Írta 2010. december 28. - 12:38
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2010. december 28. - 12:37
tehát kijelenthetjük, hogy a bringás szenvedély után második helyen lohol a pia
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. december 28. - 12:30
Viszkikkel most barátkozom...
Arra rájöttem, hogy nem a blended-ek lesznek a kedvenceim, túl markáns az utóízük....
a Single malt-eknek kicsit egyszerûbb az ízviláguk, meg nincs olyan markáns utóízük....még hátra van a bourbon, a tenessee, az ír, és még pár megkóstolása, mire majd rájövök melyik a nekem való fajta
Zee: nekem a Jameson nem annyira ízlett, a TD-t meg megkóstolomeddig a Glenfiddich a befutó, csak cseppet brága...
Nos, ha árpa whisky kóstolásra adod a fejed, akkor az írrel kéne kezdened (ami whiskey), mert azokról általánosságban elmondható, hogy könnyebbek, mint a skót társaik. Kezdésként javasolnék egy jóféle Bushmillst, és ha ez bejön, akkor akár lehet is továbblépegetni. Egyébként azt szokták mondani az ínyencek, hogy ha valakivel szeretnéd megkedveltetni a whiskyt, akkor mindig egy könnyû írrel kezd. A Jameson és a Tullamore Dew ott hibádzik, hogy blended, vagyis kevert. "Hibájukként" ugyan az róható fel, mint a skótok esetében, hogy nincs igazi karakterük, ellenben ha valakinek mégis csak ezek jönnek be, hát fogyassza egészséggel. Skót whisky témában (malt és nem blended) aztán már nagyon széles a paletta. Van a négy fõ régió: az Alföld (Lowlands), a Felföld (Highlands), valamint két, földrajzilag szintén a Felföldhöz tartozó, de önálló régióként számon tartott a vidék, a Szigetek (Islay) és a Speyside (a Spey folyó völgye). Ezeknek a régióknak a szeszfõzdéi között szabadon lehet barangolni, de két, a saját ízlésem szerint fontos dologra hívnám fel a figyelmet: az Islay whisky-re, valamint a Felföldhöz tartozó Orkney-szigetekre kimondottan jellemzõ a nagyon tõzeges, hínáros, sós, gyakran gyógyszer vagy terpentinre hasonlító aroma; ilyen a pár hozzászólással elõbb említett Bruichladdich is.
A kanadai és amerikai szesz már más téma, azt az írhez hasonlóan whiskey-nek írják és rozsból vagy kukoricából állítják elõ.
Írta 2010. december 28. - 12:12
Hát igazán nincs mit, legyél te is fórumceleb!Bakker Alex
Köszi, hogy feltoltad :-)
edit: Szilveszterkor átadnék neked egy szett tárcsaféket, le tudnád passzolni Bukinak?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. december 28. - 12:07
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. december 28. - 11:53
És kóstolásra ajánlom a Nikka (japán) bármelyik típusát.
Írta 2010. december 28. - 11:52
Írta 2010. december 28. - 11:48
Arra rájöttem, hogy nem a blended-ek lesznek a kedvenceim, túl markáns az utóízük....
a Single malt-eknek kicsit egyszerûbb az ízviláguk, meg nincs olyan markáns utóízük....még hátra van a bourbon, a tenessee, az ír, és még pár megkóstolása, mire majd rájövök melyik a nekem való fajta
Zee: nekem a Jameson nem annyira ízlett, a TD-t meg megkóstolom
Írta 2010. december 28. - 11:20
Bakker Alex
Kiskubai: csak a hátam reccsent bele, még gyakorolni kell :-) (és fullys szánkót kell építeni
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2010. december 28. - 10:26
Írta 2010. december 28. - 10:15
Írta 2010. december 28. - 10:14
Írta 2010. december 28. - 10:13
Írta 2010. december 28. - 10:09
Írta 2010. december 28. - 09:53
Viszkibõl meg itt pihen egy ilyen 15-éves Bruichladdich "edition" például a polcomon, és már nem egyszer volt, hogy ittam belõle gyomorrontásra az elúlt 3 évben (és még van benne!), de szinte mindig alig bírtam legyûrni a 2-3 cl-eket és kis híján - szégyen vagy sem - mindig majdnem kiöntöttem a mosogatóba. :->>>

Ez egy szigeten készítik és ezen a szigeten van több fõzde is, elég jónevûek. Há' nekem nem jön be. :->
Érdekes, régen csíptem a viszkit, Johnny Walker-t, Ballantines-t a régi bulizós idõkben toltuk tisztán, aztán (nem röhög!!!:->) kólával a Jim Beam-et (ami ugye nem is viszki valójában) meg Jack Daniel's-t.
Írta 2010. december 28. - 07:38
PL

A kedvencem nagyon lágy selymes izûhttp://www.whiskynet.hu/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=P000073.JPG&newxsize=200&newysize=200&fileout=
Sajnos a másik kedvencemnek nem jut eszembe a neve pedig az is nagyon különleges, érezni lehet rajta a méz és a virágok illatát, nyam nyam.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. december 28. - 03:50
o hee.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. december 28. - 02:31
latom valaki tréfarépát evett vacsira
én sajna sétálós jancsit...létszik is
Mindig csak az a fránya alkohol meg a dohányárú..élvezd amíg lehet, közel a dec.31
Írta 2010. december 28. - 02:06
Írta 2010. december 28. - 02:02

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére