Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ja kiskubai te is törölhetnél privátokat!:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

@Buki, törölj privát üzeneteket

Toroltem, johet. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
De ez a kisebbik durva.. Mármint az.
Minap voltam Németországban. Mondták, elmegyünk egy helyi pubba, az étterembõl, mert azt már "kihasználtuk".
Átcsattogtunk a szomszéd nagyvárosba, irány egy kocsma.
Állunk az ajtóban, tele van. De a durva az átlagéletkor volt. 18 éves együtt, egy helyen az 50 évessel.
Cigifüst? Igen, az ajtón kívül! Még a pultos is kint szívta a szívnivalóját.

Ezzel szemben itthon? Jól olvasom? Most lekorlátozták 16 FÖLÉ a korhatárt?! Eddig átlag 14 volt?!
MIVAN?

Esély nincs elmenni egy szórakozóhelyre, ahol azért ennél idõsebb az átlag.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Erre a bulira ráillik a "hisztéria party" kifejezés...

Rendben, hogy esetlegesen tényleg csak 300 fõre volt papírjuk, de faszom... Mióta van Nyugati WB? Másfél éve?
Hány olyan buli volt ez idõ alatt, amire az egész teret ellepték a potenciális vendégek? minimum 10.... Eddig senkit sem zavart, hogy nincs papírjuk, álszent kurv@'k.

Akkor volt engedélyük pár ezer vendég fogadására, de az elõírásokat 2009-ben jelentõsen könnyítettek, most ezt használták ki. Csak regisztrálták az eseményt, ami hivatalosan 300 ember fogadására jogosít fel. A rendezõ ügyeskedett és minden lehetséges hibát elkövetett.

S tudom, hogy nincs sok köze hozzá, de arra képtelenek vagyunk, hogy a Népstadion-ba problémamentesen, gördülékenyen bejuttassunk 30 000 embert, míg mondjuk a Wembley-be sorbaállás és minden atrocitás nélkül, 1 perc alatt jutottam be 70 000 emberrel egyetembe...

Tudod mikor épült a Wembley és mikor a Puskás Stadion? Jó, hogy nem hozod össze a Colosseummal.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Amellett, hogy szomorú a konkrét eset, sajnos egy jelenség beteljesülése is.
Így lehet szórakozni M.o.-on. Kevés a hely, sok az ember, a helyüzemeltetõk nagy többsége pedig dilettáns és éhes.
Tudom WB-be befért volna még 4500 ember is pingvintáncra, de most mégsem sikerült. És, ha befele még sikerült volna, mivan, ha tûz van, a bentlévõk ezt nem lájkolják, és van rá 10 perc, hogy kijussanak?
Tök más téma, de jelzi a szerencsétlen bp-i helyzetet: Az utolsó eset, hogy megpróbáltunk "szórakozni", az egy koncert volt az oldmans-ben. 20 perc alatt bejutottunk, fél óra alatt odaverekedtem magam a pulthoz, hogy hozzájussak 6500-ért 5 italhoz. A tömeg elviselhetetlen volt, a füst pedig akkora, hogy az énekes a 3. számba beleköhögött és nem is bírta abbahagyni 2 percig. Ilyen tapintatosak voltak vele a kedves dohányos rajongói.
1 órát bírtunk ott. És ez 10 éve, 12 éve, mindig mindenhol így volt.
Miért jó ez? Egy ekkora tömeg fogyasztani sem tud rendesen, mert nem jut oda a pulthoz, kaját rendelni esélytelen, talán kedve sincs. Én pl több pénzt is ott hagytam volna, ha nem az életemért küzdöttem volna éppen.
Tudom ez más téma, de annyira mégsem. A hozzáállást mutatja, ami nagyon szomorú.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én most kicsit más képen közelitem meg a dolgot, mindenki tudja hogy várnak-mennek 2000-3000 emberkét van 3-4 szint összesen 22 WC az azt jelenti hogy 100-150 emberkére (idõvel állatra) jut 1WC.
16 évesen se mentem olyan helyre (max 1x) ahol este11kor bokáig lehet állni a húgyban. Mitõl buli az ilyen?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen, ez kicsit olyan, mint hogy a Lágymányosi hídra feltettek egy nagyobb behajtani tilos táblát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Rendben, hogy esetlegesen tényleg csak 300 fõre volt papírjuk, de faszom... Mióta van Nyugati WB? Másfél éve?
Hány olyan buli volt ez idõ alatt, amire az egész teret ellepték a potenciális vendégek? minimum 10.... Eddig senkit sem zavart, hogy nincs papírjuk, álszent kurv@'k.

Ok, bezárják a WB-t és ez a gyerekteknó sorozat is megszûnik, mert most ez az alapelvárás. De ettõl jobb lesz? Nem lesz több nyomor, tömeges rendezvény sehol?
Nagyon sajnálom ami történt, tényleg, de ilyen a világ bármely pontján elõfordulhat, sõt biztos elõ is fordul, csak nem minden hír jut el ide.

S tudom, hogy nincs sok köze hozzá, de arra képtelenek vagyunk, hogy a Népstadion-ba problémamentesen, gördülékenyen bejuttassunk 30 000 embert, míg mondjuk a Wembley-be sorbaállás és minden atrocitás nélkül, 1 perc alatt jutottam be 70 000 emberrel egyetembe...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
...e!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Akiket ha lehánysz, majd arcoskodsz velük sem ütnek meg? :D

kusskuss, az egészen másféle történet volt, jó? :D Egyébként még úgy sem vinne rá a lélek hogy kilopjam más kerekét, nem úgy mint TE!

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
"ezek a mai fiatalok.."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Lehet meszkalinos cumival tolja....ki tudja manapság

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
állítólag átfogó közúti ellenõrzés is volt most este. érdekes, de hogy miért az én 1 éves öcsémet ellenõrzik, azt nem értem. (biztos illegális szereket használ, vagy kést hord magánál :D)
egyébként meg rengeteg helyet be fognak zárni, mert nem megfelelõek a papírok, aztán majd kinyitnak új néven stb. alig várom.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

az othersideos társaság kicsit komolyabban veszi a dolgokat, konkrétan azért csinálják mert akartak egy magasabb színvonalú bulisorozatot. Igényesebb helyen drágábban ugyan, de sokkal profibb szervezésben (biztonságiõrök pl). Szerintem Õk tényleg komolyan fogják venni, de úgyis hatalmas ellenõrzés sorozat lesz most, és fogadni mernék rá hogy a jövõheti Otherside lesz az elsõ állomás :)

Akiket ha lehánysz, majd arcoskodsz velük sem ütnek meg? :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

és vajon meddig lesz így? :)

az othersideos társaság kicsit komolyabban veszi a dolgokat, konkrétan azért csinálják mert akartak egy magasabb színvonalú bulisorozatot. Igényesebb helyen drágábban ugyan, de sokkal profibb szervezésben (biztonságiõrök pl). Szerintem Õk tényleg komolyan fogják venni, de úgyis hatalmas ellenõrzés sorozat lesz most, és fogadni mernék rá hogy a jövõheti Otherside lesz az elsõ állomás :)

Még mielõtt õrizetbe vették, gyors:
Feltöltött kép

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

Otherside (másik partyszervezõ társaság) nyilatkozata a jövendõbeli bulikról:

Ezt idáig miért nem lehetett? Ehhez ez kellett?

és vajon meddig lesz így? :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Otherside (másik partyszervezõ társaság) nyilatkozata a jövendõbeli bulikról:

MINDENKITÕL ELKÉRJÜK A SZEMÉLYIT, LESZ MOTOZÁS, FACEKONTROLL, FOLYAMATOSAN ELLENÕRIZNI FOGJUK A HELY KIHASZNÁLTSÁGÁT, ÉS LEZÁRJUK A BEENGEDÉST AMIKOR MÉG KÉNYELMESEN ELFÉR MINDENKI, EZ EGYÉBKÉNT A KISTEREMMEL EGYÜTT MAX. 1500 FÕ (VOLTAK ITT MÁR 2000-EN IS). TOVÁBBI RÉSZLETEK HOLNAP.

Ezt idáig miért nem lehetett? Ehhez ez kellett?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hát pedig most párszáz fõre volt papírjuk az infók szerint.
az a baj, hogy hiába nem a létszámmal volt a baj. talán ha egyenletesen engedik be a népet és eloszlik az emeleteken mindenki, vagy más helyen van a ruhatár, vagy több helyrõl megközelíthetõ, vagy...vagy... akkor nem történik tragédia. de történt. három lány meghalt, mert csesztek végiggondolni, hogy 3ezer ember egy ilyen szûk lépcsõházban hogy fog mozogni.
ha egy építész szarul csinál meg egy hidat és összedöl meghalnak rajt, becsukják. remélem itt is elnyerik a büntetésüket a felelõsök. bár ez a három lányt nem fogja visszahozni...

moriszonszban egy sima hétköznapon, ha sokan vannak a folyosón a mosdóknál, akkor már jön a security és tereli a népet, hogy ne legyen nyomorgás. csak egy példa.
egyértelmû kik a felelõsök.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Nem a létszámmal volt baj, hanem az eloszlással. Túl gyorsan, folyamatosan engedték be az embereket, de a ruhatáraknál feltorlódott mindenki, a zenés termekben 50-100 ember volt, a maradék a ruhatáraknál.

És azt ne mondja senki, hogy ahol zökkenõmentesen megtartottak egy 4500fõs partit máskor, az a hely 100 fõre van hitelesítve...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

szerintem ebben semmi igazság nincs. nehogy már a 14 éves GYEREK legyen a felelõs egy rosszul megszervezett buli miatt! nem azért taposták össze õket mert részegek voltak, nem azért mert kábszer volt, nem azért mert hülyék, hanem mert rohadt nagy tömeg volt. És errõl nem õk tehetnek.

Azaz.

Minél több ilyen linket tesztek be, annál jobban hiányolom azt a cenzúrát, ami része a médiatörvénynek, ami állítólag létezik(ugye ismerõs ismerõsének anyjának a barátja mondta, hogy szegény bloggereket bántani fogják, nem hagyják majd õket szabadon szólni az igazságról, az ország véleményét kifejezni.... Szegények!)