Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37915 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Elõször "pontozni" kéne a kívánt munkadarabot. Kijelölöd, hová kell a lik (cerkával bejelölöd), fogsz egy szöget és óvatosan megütöd, hogy apró lyuk keletkezzék a csempe felületén.
Amennyiben így teszel, nem fog a fúró elmászkálni, hanem belekap egybõl, ott, ahol szeretnéd.
Eleinte csak ippeghogy "rányomni", amint átért a csempén, érzed, mert utána szinte nem lesz ellenállása a dolognak, mehet rendes erõbõl.
Én 1x beszoptam, mert tégla volt mögötte és pont a "likába" ment a fúró, így elég nagy slunggal csapódott bele a fúrógép a csempébe... :)

És NE ütvefúróval :)

én eccerûen alkoholos filccel megjelölöm, aztán rányomom és óvatosan elkezdem fúrni. ja igen. még mindig nem ütvefuróval.

falhoz meg egy tanács. ha úgyis 3-an vagytok rá :). takarítást egyszerúsíted ha az aki nem fúr, szépen odatartja a porszívó csövét (a kefés fej nélkúl lehetõleg) a furó alá. (ja bekapocsolva a gépet persze :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
De amikor meg csempét kell leverni, akkor meg nem jó semmire az ütvefúró..
Olyan mint csavar nélküli bal hajtókart leszedni ugrálással :)
Ha van benne csavar, lejön, pedig nem kéne, ha nincs már benne, akkor semmi pénzért... :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

Persze célszerû nem vmi csühögõs ósános/teszkós akciós szar készlettel nekiállni. Ha nagyobb melóról, több lyukról van szó, akkor próbálj kölcsön kérni vmi komolyabb cuccot. Én pl. fél napot szenvedtem egy 500W-os B&D ütvefúróval egy polcrendszer felszerelésén, szal a felénél azt mondtam, hogy na ez így nem. Aztán szóltam Révinek, hozta faterja ipari bevetésre tervezett Makitáját egy akkora tokban, mint egy cselló, ami kb. átlõtte a falat, így a maradék fele lyukat 10 perc alatt lerendeztük.

Némi helyreigazítás:
nem apámé volt a fúró, hanem Findli apukájáé.Jah és nem Makita, hanem Dewalt. Sajnos már nincs hozzáférésem:(
Pedig tényleg állat szerkezet.
De ez mikor volt? én nem is emlékszem rá...:)

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Elõször "pontozni" kéne a kívánt munkadarabot. Kijelölöd, hová kell a lik (cerkával bejelölöd), fogsz egy szöget és óvatosan megütöd, hogy apró lyuk keletkezzék a csempe felületén.
Amennyiben így teszel, nem fog a fúró elmászkálni, hanem belekap egybõl, ott, ahol szeretnéd.
Eleinte csak ippeghogy "rányomni", amint átért a csempén, érzed, mert utána szinte nem lesz ellenállása a dolognak, mehet rendes erõbõl.
Én 1x beszoptam, mert tégla volt mögötte és pont a "likába" ment a fúró, így elég nagy slunggal csapódott bele a fúrógép a csempébe... :)

És NE ütvefúróval :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
végülis lehet, hogy egy komplett felújítás lesz :D
na majd ügyeskedek valamit. köszönöm a tippeket

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az attól függ, mi a cél. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

furóból meg van direkt betonhoz való. de ha csempét is kell fúrni, azt viszont ne ütvefuróval .

csempe is. azt ha jól tudom, elõször óvatosan meg kell fúrni, aztán jöhet csak az ütvefúró, ugye?

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts

megérdeklõdöm már a szomszédban majd..

"Szia, nincs egy fúród? Kéne nálunk fúrni párat, átjönnél?"

igen, ilyen ez, ha 3 csaj lakik együtt :D

Ha elég furmányosan, kérded, hogy furdalja a kíváncsiság, mily furcsaságok történhetnek egy ilyen leány lebujban,.... akkor tuti átmegy :)

Csak szólj, nehogy otthon hagyja a tiplit.... :D
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
furóból meg van direkt betonhoz való. de ha csempét is kell fúrni, azt viszont ne ütvefuróval .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
megérdeklõdöm már a szomszédban majd..

"Szia, nincs egy fúród? Kéne nálunk fúrni párat, átjönnél?"

igen, ilyen ez, ha 3 csaj lakik együtt :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Na pont ezt akartam mondani. Nekem volt már olyan hogy a kölcsönkért darab az elsõ lyuknál esett szét a kezemben.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
Jorus köszi, azért érdeklõdtem meg, hogy milyen kell mert eszem ágában sincs venni egyet, feltétlenül kölcsön fogok kérni. Lehetõleg a tulajjal együtt, hogy meg is legyen oldva a probléma :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Persze célszerû nem vmi csühögõs ósános/teszkós akciós szar készlettel nekiállni. Ha nagyobb melóról, több lyukról van szó, akkor próbálj kölcsön kérni vmi komolyabb cuccot. Én pl. fél napot szenvedtem egy 500W-os B&D ütvefúróval egy polcrendszer felszerelésén, szal a felénél azt mondtam, hogy na ez így nem. Aztán szóltam Révinek, hozta faterja ipari bevetésre tervezett Makitáját egy akkora tokban, mint egy cselló, ami kb. átlõtte a falat, így a maradék fele lyukat 10 perc alatt lerendeztük.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
furo mint az asszony utve jo?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
dánkesõn :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Fúró: ütve

Fúróhegy: vídiás

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A fúró típusát vagy a szár fajtáját tekintve?

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
milyen fúró kell, ha panelban szeretnék fúúúrkálni eredményesen?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
DaveRider: bármelyik síboltban kapsz, de kell hozzá reszelõ vagy egy acéllap hogy a felesleget lehúzd. Toko-t vegyél, bár szerintem más nagyon nincs is.

Ha nagyon sok karc van a talpban, akkor lehet hogy le kell csiszolni belõle, ezt meg csak szervízben lehet. Mondjuk az egész snowblade nem ér annyit, mint amibe egy szervíz kerül ;)

http://www.toko.ch/e...basetuning.html - itt van hogy mithogyan, de nem egy agysebészet :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ilyen?

Feltöltött kép