Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37912 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nem tudja kölcsönözni sajnos.
Úgyhogy tovább kell keresgélnem...

-- Bikemarket.hu -- Specialized Houffalize CX 28

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Bálintot kérdezd, szerintem van neki pár :) és talán kölcsön is adja.

nem tudja kölcsönözni sajnos.
Úgyhogy tovább kell keresgélnem...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 posts
Valóban lezárult egy korszak és kezdõdik egy új.
Az öreg szív ugyanis bypass mûtéten esett át így nem szûnt meg dobogni.
Ha akartok hajtani bele egy kis vért, itt várjuk a transzfúziót, nyitottam egy topikot a véradóknak.

Sziporka

Sziporka

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
http://forum.bikemag...-elkoszon-5026/
Ezennel lezárult egy korszak. H.Balage volt az utolsó szívdobbanás, ami a vérkeringést hajtotta az öreg szívben.
Örülök, hogy legalább neki megadták a lehetõséget, hogy elbúcsúzzon.

Balázs! érted nem aggódunk, tudjuk mire vagy képes. Hajrá!

sziporka+Lcs

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

33 miliméternél vékonyabb terepmintás gumit keresek cyclocrossra (700C).
akár kölcsönbe is megfelelne - december 17-én - egy napra.

valaki tudna segíteni?

Bálintot kérdezd, szerintem van neki pár :) és talán kölcsön is adja.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
33 miliméternél vékonyabb terepmintás gumit keresek cyclocrossra (700C).
akár kölcsönbe is megfelelne - december 17-én - egy napra.

valaki tudna segíteni?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Szombat 17:00, Santa's night ride. Mikulás jelmezes bringás felvonulás Sopronban. Tavaly jó móka volt, idén az idõ is barátságosabb lesz :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 posts

úgy emlékszem, hogyy az, aki regisztrált. x idõ után ez lejár és onnantól nem számít be a statisztikába. szóval ez a 8-10%-os munkanélküliség elég torz statisztika a valóságban...

x= 3 hónap

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Jövö héten melózok, vasárnap esetleg ha szép idö lessz.
Felmehetünk Straßburgba, gyönyörüen ki van kenve (kárácsony stb.). Megiszunk 1-2 forralt bort és nyomás vissza.

az nekem is jó .egykét foralt bor és toljuk a bringát viszafele.
azthiszem 37 km

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Jövö héten melózok, vasárnap esetleg ha szép idö lessz.
Felmehetünk Straßburgba, gyönyörüen ki van kenve (kárácsony stb.). Megiszunk 1-2 forralt bort és nyomás vissza.

bedia01

bedia01

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

júhú, doki szerint szabad bringázni :)
Egyenlöre montival aszfalton.

Akkor jövöhéten tekerünk egyet?
ja énmeg voltam hétvégén nyomtam egy harmincast

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Jól gondolod.
Neked nem volt ezzel foglalkozó tárgyad?

nem tudom, lehet.

jut eszembe amúgy statisztikailag ki számít munkanélkülinek ? aki regisztrélt és vmiféle ellátásban részesül, vagy az is akinek már lejárt ?

úgy emlékszem, hogyy az, aki regisztrált. x idõ után ez lejár és onnantól nem számít be a statisztikába. szóval ez a 8-10%-os munkanélküliség elég torz statisztika a valóságban...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
júhú, doki szerint szabad bringázni :)
Egyenlöre montival aszfalton.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

fordítsuk meg a kérdést: mi van azokkal, akik kevés befizetést tudnak produkálni és mellé betegek? azok megdöglenek?

ez kb így mûködik jelenleg is (most arról beszélek, aki abból a csekély jövedlmbõl él ami papíron, nem arról aki jómodú, de csak a havi alap 5k- fizet vagy azt sem)
és 5 éve is mielõtt szineznénk...

jut eszembe amúgy statisztikailag ki számít munkanélkülinek ? aki regisztrélt és vmiféle ellátásban részesül, vagy az is akinek már lejárt ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

egyetértek mindkettõtökkel, mert jelenleg a szerencsésebb oldalon állok (betegség nélkül fizetek sokat).
fordítsuk meg a kérdést: mi van azokkal, akik kevés befizetést tudnak produkálni és mellé betegek? azok megdöglenek?
mert az oké, hogy én/mi befizetünk annyit, amibõl vígan megvan 5-10 évente egy magánorvos, de akinek mondjuk nincs munkája vagy csekély a TB-je, az nem fogja tudni megfizetni az ellátást.
amúgy is a "szegények" közül kerülnek ki a rászoruló betegek, mert nekik arra sem telik, hogy megelõzésre költsenek, hiába akarnak.
ha pedig a "gazdagok" kiszállnak a közös egészségügybõl, akkor kb. megszûnhet a közegészségügy...

vagy rosszul gondolom?

Jól gondolod.
Neked nem volt ezzel foglalkozó tárgyad?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én azt csinálnám, hogy a TB-nek befizetett pénzt gyûlik egy számlán és amikor szükséges elmegyek egy magángondokihoz. Úgyis ott kötsz ki a végén csak a TB-n felül ott is fizetsz.

...

egyetértek mindkettõtökkel, mert jelenleg a szerencsésebb oldalon állok (betegség nélkül fizetek sokat).
mert az oké, hogy én/mi befizetünk annyit, amibõl vígan megvan 5-10 évente egy magánorvos, de akinek mondjuk nincs munkája vagy csekély a TB-je, az nem fogja tudni megfizetni az ellátást.
amúgy is a "szegények" közül kerülnek ki a rászoruló betegek, mert nekik arra sem telik, hogy megelõzésre költsenek, hiába akarnak.
ha pedig a "gazdagok" kiszállnak a közös egészségügybõl, akkor kb. megszûnhet a közegészségügy...

vagy rosszul gondolom?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Én azt csinálnám, hogy a TB-nek befizetett pénzt gyûlik egy számlán és amikor szükséges elmegyek egy magángondokihoz. Úgyis ott kötsz ki a végén csak a TB-n felül ott is fizetsz.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

... Pedig egy ilyen Európában nem csak (részben) egyedülálló, de egyenesen példaértékû kezdeményezés is lehetne egyben...

Svájcban valami hasonló van, az orvosnak érdeke hogy minél hamarabb meggyógyulj, leírhatod pl az edzõterem költségét, stb.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

igen, sajnos ez megy: megelõzéssel nem törõdünk, viszont kezelésbe sok pénzt beleborítunk :S

Egy kollégával anno kitaláltuk, mi lenne, ha az egészségügyben bevezetnék a bonus-malus rendszert, akár csak az autók biztosításánál. Most nem mennék bele a részletekbe, 1-2 éve az akkori két nagy pártot is megkereste ezzel a kolléga. Eredmény: az egyiknek a weblapjáról egy napon belül kitiltották a userét (vajon melyik lehetett?;-), a másik párt magas poziban lévõ embere pedig válaszolt ugyan valami olyasmit, hogy megfontolandó ötlet, aztán azóta sem hallottunk róla. Pedig egy ilyen Európában nem csak (részben) egyedülálló, de egyenesen példaértékû kezdeményezés is lehetne egyben.
A másik elég sokat firtatott gond meg (rengeteg más mellett, persze), hogy azok, akik 15-20 éve dolgoznak és havi akár százezres nagyságú járulékot fizetnek az egészségkasszába, ugynazt a tré szolgáltatást kapják egy kórházban, mint - csak hogy nagy legyen a kontraszt - akik világéletükben segélyekbõl éltek. Vagy 15 éve halogatják a nagy reformot, de egyik párt sem merte meglépni, féltve a kis vacak népszerûségét. Akárcsak a nyugdíjreformot, aminek a további késlekedését még az unokáink is nyögni fogják...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
milyen dolog az, hogy hétvégén taknyos-ködös idõ volt (+ rengeteg dolgom) most meg szikrázóan süt a nap???!!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"