Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Írta 2012. június 08. - 21:08
nemrégiben egy melósbicajnak szánt öreg montira alkudtam pesten
monjda "úr" hogy oké, annyiért enyém a bicó, s a fuvart intézi kollegám pestjárós körútján, egy általuk (telszám megad, vica-versa) megbeszélt helyen
mondja ok
majd beszélünk, s mondja, elvitte egy másik jelentkezõ, mert azzal egyszerûbb volt a szállítás
puszi
kollega mondta, szórakozzak mutterral ezek után.
Írta 2012. június 03. - 21:06
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. június 03. - 20:40
Írta 2012. június 03. - 18:55
Nálunk is volt átlag 150M forgalom, de csak akkor maradtunk volna, ha megduplázzuk a forgalmat. Könyörgöm, Nógrád megyében?én meg látom a viz/gáz/fûtés szerelvény kereskedelmet. sok még villanyos meg szerszámos is. az meg kb a Zoli által vázolt kép. milliárdos importõr/nagykerek dõlnek be.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2012. június 03. - 10:58
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. június 03. - 10:44
Mi alapvetõen nem az építõiparban dolgozunk (nagy ritkán csinálunk egy-egy lakást építés vagy felújítást) hanem inkább a szolgáltatásban fenntartás, karbantartás. Olyan szinten nem költenek semmire hogy pl elektromos tûz keletkezett egy szekrényben és csak azokat a kismegszakítókat, reléket vezetékeket engedték kicserélni amik már nem mûködtek amik csak megpörkölõdtek, megolvadtak, de mûködtek azokat nem, a megsérült vezetékeket betekertették szígszalaggal. Amikor ezt szóvá tettem közölték hogy ha nem csinálom meg így akkor menjek, 1,5 órás beszélgetésbe került mire azt elértem hogy az üzem és balesetbiztonság tényezõket vegyék figyelembe és itt kb 25000ft-ról volt szó egy 6000nm-es irodaházban. Más, postán kiadták hogy az armatúrák max 2/3 része mehet tehát többe nem lehet fénycsövet cserélni, anno mi szereltük fel az armatúrákat és tudom hogy ha az összes fel van kapcsolva akkor is épp hogy eléri a fénymennyiség a szabványban elõírt szintet. A posta vezetõ akkor kapcsolhatja be kissebb forgalmú postákon a nem ügyféltéri klimákat ha a dolgozók fizetik az áram számláját és a karbantartását. STB, stb.@Tigrincs
a Ti csöves bizniszetek is hasonló, mint Zeezoltanéké, mindkettõ kapcsolódik az építõiparhoz...
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. június 03. - 10:03
Írta 2012. június 03. - 09:44
ez így van, meg valahogy a munkatempó is más asszony apjának elmondása szerint. a németországi audiban nem törik össze magukat egyáltalán, az elõre megszabott munkamennyiség mindig megvan, de egy csavarral sem több. a magyarokat meg azért szeretik, mert lehet dolgoztatni õket. ez most jó vagy sem mindenki döntse el maga.
szerintem örüljünk neki, hogy így van - ha azt vesszük alapul, hogy nálunk van "keletebb" is, ahol még olcsóbban dolgoztathatn(án)ak.
hallottam olyat is, hogy a németek féltékenységbõl akartak tönkretenni magyar céget, mert ide telepítették a gyártás egy részét.
a németek patentul betartanak mindent, mi meg, ha kell, lehetetlent nem ismerve oldjuk meg a feladatokat.
(õk délután 3-kor bezárják a raktárajtót, mi meg délután 3-kor szerzünk embert éjszakás mûszakra, hogy másnap kimehessen a termék)
az, hogy melyik a jó, nehéz megítélni és vannak pro és kontra érvek is.
de a hozzáállás alapvetõen a kultúrális különbségekbõl indul.
@Tigrincs
a Ti csöves bizniszetek is hasonló, mint Zeezoltanéké, mindkettõ kapcsolódik az építõiparhoz...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2012. június 03. - 09:21
felénk pont fordítva van.
amikor szóba jön, hogy kinn hányan vannak és mi mennyien egy közel azonos munkára, akkor csak hümmögés van meg mély hallgatás és végül odabökik, hogy de a magyarok milyen ügyesek...
ez így van, meg valahogy a munkatempó is más asszony apjának elmondása szerint. a németországi audiban nem törik össze magukat egyáltalán, az elõre megszabott munkamennyiség mindig megvan, de egy csavarral sem több. a magyarokat meg azért szeretik, mert lehet dolgoztatni õket. ez most jó vagy sem mindenki döntse el maga.
Írta 2012. június 02. - 21:55
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. június 02. - 21:06
72 beteg ,átlagban napi 10-12 szem gyógyszer....ja 2 dolgozó,akiknek közel sem ez lenne a feladatuk.
Írta 2012. június 02. - 20:41
felénk pont fordítva van.... Pár hónapja volt nálunk egy ellenõr, aki barátságosan megjegyezte, hogy nagyon meg van elégedve azzal, amit lát, de náluk (Németország) ugyanezt a munkát fele ekkora létszámmal oldják meg.
amikor szóba jön, hogy kinn hányan vannak és mi mennyien egy közel azonos munkára, akkor csak hümmögés van meg mély hallgatás és végül odabökik, hogy de a magyarok milyen ügyesek...
Írta 2012. június 02. - 20:35
Tudom, ez nem vigasztalja azt, aki a másik végleten van, csak ez így nagyon egyenlõtlen. Lenne nálunk munka több embernek is, de sokkal egyszerûbb a létszámstopra hivatkozni.
...vagy valamit nagyon rosszul csinálunk. Pár hónapja volt nálunk egy ellenõr, aki barátságosan megjegyezte, hogy nagyon meg van elégedve azzal, amit lát, de náluk (Németország) ugyanezt a munkát fele ekkora létszámmal oldják meg.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. június 02. - 20:18
Írta 2012. június 02. - 19:16
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2012. június 02. - 14:03
Írta 2012. június 02. - 11:30
mivel foglalkoztok?A forgalomhoz a cégünk 3 évvel ezelõtti forgalma 160M felett volt 2 éve 101M tavaly 67M idén lehet nem lesz meg a 25M.
ahol én dolgozom, ott ipari alkatrészek készülnek és nem csökken a megrendelés...
Írta 2012. június 02. - 10:32