Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Van topikja.
Csak azért mondom, nehogy valaki seggbe rúgjon érte. :)

Csúnya volna ha ezért az összesen 4-5 posztért megb@szkodnának, de a két oldalnyi szerelõsért nem...pedig annak a topicját még szokták is használni, és az utolsó kb TÍZ oldal az állványkérdésrõl szól benne....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A f@szér nincs még mindig megoldókulcs az emelthez.
Apropó: VÉGE!

Van topikja.
Csak azért mondom, nehogy valaki seggbe rúgjon érte. :)

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A f@szér nincs még mindig megoldókulcs az emelthez.
Apropó: VÉGE!

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
kényelmesen megélni...inkább idénymunka,nálunk legalábbis-tavasszal kezd beindulni a dolog,nyáron nem gyõzzük,õsszel egyre kevesebb,télen alig alig

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
szerelõ állványra még jó megoldás lehet két kampó a plafonba, és arról lógatni a bringát
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Köszönöm a felajánlást, Budapesten kapott magának szállást a Warmshowers.org | Hospitality for touring cyclists oldal segítségével, ma már indult is innen Váradról, elvileg holnap estére ér Budapestre,legalábbis terv szerint.

E! Én is rajta vagyok azon az oldalon...

ahol én kezdtem,jobbhíján onnan rendeltem az alkatrészeket a bringámhoz,aztán mikor megjött,mondták,hogy 1-2 nap mire megcsinálják...mondtam,hogy megcsinálom magamnak,erre mondták,ha tudod nosza rajta,megcsináltam kérdezés nélkül,látták hogy van érzékem hozzá,onnantól mehettem is dolgozni(akkoriban voltam 16-17 éves,azóta is nyomom)

Zsír. És meg lehet abból élni kényelmesen? Nem zsebbenturkászósdi, csak érdekel, hogy ha egyszer végképp tele lesz a hócipõm a számítógépekkel, akkor merre vegyem az irányt...

Basszus, találtam Hankának való fasza 20"-as bringát, de elvitték elõlem. Már megint! Még egy példány van Vaterán, majd nézegetem:
MALI BLUR 20-as gyermekkerékpár

--Trifo

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
ahol én kezdtem,jobbhíján onnan rendeltem az alkatrészeket a bringámhoz,aztán mikor megjött,mondták,hogy 1-2 nap mire megcsinálják...mondtam,hogy megcsinálom magamnak,erre mondták,ha tudod nosza rajta,megcsináltam kérdezés nélkül,látták hogy van érzékem hozzá,onnantól mehettem is dolgozni(akkoriban voltam 16-17 éves,azóta is nyomom)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Ha május 17 elõtt, vagy 24 után jönne, akkor akár hozzánk jöhetne. A kettõ között eléggé nem leszünk otthon.

Köszönöm a felajánlást, Budapesten kapott magának szállást a Warmshowers.org | Hospitality for touring cyclists oldal segítségével, ma már indult is innen Váradról, elvileg holnap estére ér Budapestre,legalábbis terv szerint.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Jó persze, a váltóbeállítás már megy, láncot egy leszedõvel óvodás is le tudja szedni, sort még nem szedtem le, kónuszt még nem állítottam, középcsapágyat nem szedtem még se ki, és be se szereltem, kormánycsapágy beállítás lassan de biztosan meg tudom csinálni, féket szintén, kereket még soha nem fûztem, 8-ast se szedtem még ki kerékbõl. Hajtókar leszedése, meg ilyenek ez nem is nagy dolog. Igazából a kónuszt láttam élõben hogy állítják, ahhoz is max türelem kellene és simán menne, bovdenezésbe sincs semmi extra.

Anno amikor a régi Magellanom raktuk össze, ott voltam ahogy csináltam haverom apja, igazából tényleg nem bonyolult, csak akkor is jobb lett volna, ha én csinálom. :D

Egyébként kb csak a kerék a gyengém, de azzal kapcsolatban minden... Mármint nem, mert ilyen külsõ, belsõ leszedés felrakás, az nekem is hip-hop megvan, belsõ javítás is megy. Hanem a felni-küllõ-agy dolgok. :D

Te Dormi, szerintem simán csak túl nagy feneket kerítesz a dolognak. Simán csak állj neki, ha valami elromlott és ha csak egy icipici érzéked is van a dologhoz, nemigen fogsz kárt tenni semmiben. Idõd akad gondolom, úgyhogy hajrá.

Matt: csak úgy bementél a bótba, hogy "Csókolom, akkor én most szerelnék" ?

--Trifo

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

óvatosan mert mindjárt jönnek a szokásos kérdések :D

én is saját bringán tanultam meg szerelni és simán elég volt ahhoz, hogy elboldoguljak bicóboltban is.

Jó persze, a váltóbeállítás már megy, láncot egy leszedõvel óvodás is le tudja szedni, sort még nem szedtem le, kónuszt még nem állítottam, középcsapágyat nem szedtem még se ki, és be se szereltem, kormánycsapágy beállítás lassan de biztosan meg tudom csinálni, féket szintén, kereket még soha nem fûztem, 8-ast se szedtem még ki kerékbõl. Hajtókar leszedése, meg ilyenek ez nem is nagy dolog. Igazából a kónuszt láttam élõben hogy állítják, ahhoz is max türelem kellene és simán menne, bovdenezésbe sincs semmi extra.

Anno amikor a régi Magellanom raktuk össze, ott voltam ahogy csináltam haverom apja, igazából tényleg nem bonyolult, csak akkor is jobb lett volna, ha én csinálom. :D

Egyébként kb csak a kerék a gyengém, de azzal kapcsolatban minden... Mármint nem, mert ilyen külsõ, belsõ leszedés felrakás, az nekem is hip-hop megvan, belsõ javítás is megy. Hanem a felni-küllõ-agy dolgok. :D

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

No, régebben tartottunk nálunk ilyen kerékpárszerelõ szeánszokat pár alkalomma, csak aztán végül a társaság nagyja mind magának szereli azóta a bringáját, úgyhogy érdeklõdés hiányában abbamaradt. Ha van érdeklõdés, akkor kezdhetjük újra. Összegyûlés, kerékbárberhelés, nyakigösszeolajozódás, sörivás, aztán éjszakai túrára menés :)
No?

--Trifo

Engem ez érdekelne. :D Ilyentõl (még) csak az esõ tud visszatartani. De amint lesz sárvédõm, meg valami esõ elleni megoldás a nadrágomra, kb az sem. :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

köszi a véleményezést. mondjuk lehet már csak azért is kéne valamit találni, mert húgom sokszor húzza a száját ha megkérem, hogy segítsen ezt-azt tartani :D

óvatosan mert mindjárt jönnek a szokásos kérdések :D

én is saját bringán tanultam meg szerelni és simán elég volt ahhoz, hogy elboldoguljak bicóboltban is.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Lehetséges, majd ha lesz szerszámom nyáron (akár egy ilyen Icetoolz készlet) szétkapom a bringám, mert amúgy is van pár olyan része, amit muszáj cserélni.

No, régebben tartottunk nálunk ilyen kerékpárszerelõ szeánszokat pár alkalomma, csak aztán végül a társaság nagyja mind magának szereli azóta a bringáját, úgyhogy érdeklõdés hiányában abbamaradt. Ha van érdeklõdés, akkor kezdhetjük újra. Összegyûlés, kerékbárberhelés, nyakigösszeolajozódás, sörivás, aztán éjszakai túrára menés :)
No?

--Trifo

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Lehetséges, majd ha lesz szerszámom nyáron (akár egy ilyen Icetoolz készlet) szétkapom a bringám, mert amúgy is van pár olyan része, amit muszáj cserélni.

Hja, Tamaska, a számlaszám még nem érkezett meg, pedig írtam azóta még1 privátot. ^^

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
biciklit szerelni pedig pont jol meg lehet tanulni youtube-rol. mondjuk nekem mindenfele segitseg nelkul ment, nagy reszere ra lehet jonni kis jozan esszel abbol hogy a sajat bringatad szerelgeted, vagy alkatreszeket cserelsz le. Es fel is vettek boltba szerelonek ennyi alapjan. Kereket fuzni mar ott tanultam meg, telot meg azota se tudok szerelni, de minden mast csukott szemmel...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Van nálam (Nagyvárad) egy világutazó amerikai bringás srác, akinek Budapestre kell eltekernie, két nap alatt tervezi lenyomni a távot. Milyen útvonalat javasolnátok Ártándtól Budapestig? Esetleg félúton, vagy Budapesten vendégül tudná-e látni valaki éjszakára? Megelégszik egy zuhannyal meg egy ággyal éjszakára. Elõre kösz az õ nevében is.

Ha május 17 elõtt, vagy 24 után jönne, akkor akár hozzánk jöhetne. A kettõ között eléggé nem leszünk otthon.

uuuunalom

Gyere el hozzánk és csináld meg a fékemet koppanósra :)

De persze, nézem. De sokra nem megyek vele, ha nem tudom csinálni, mert nincs szerszámom hozzá, meg amit szereljek. Mert ha netán valamit nem úgy csinálnék mégsem, vagy valami, akkor ne rontsam el, stb.

Igen, a kerékpártartás mellé hasznos egy kis szerszámbuzéria. Nekem van is othon cucc eléggé sokmindenhez. Monoblokkszerszámom pl úgy lett, hogy olcsóbb volt a szerszám, mint berakatni a cuccot a boltban. Azóta pedig sokszor használtam még. Mondjuk kiskorom óta sokszor szedtem szét és raktam össze bringákat, úgyhogy a legtöbb dologgal elboldogulok, de egy szervízben, ahol gyorsan és elsõre jól kell megcsinálni a dolgokat - by sala - valószínûleg kaparni kellene erõsen, hogy felvegyem a ritmust.

Az úszás sem nehéz még sem tudod videóról megtanulni.

Mstanában eszkimó fordulózni és egykerekûzni tanulok videóról. Azt is lehet.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
köszi a véleményezést. mondjuk lehet már csak azért is kéne valamit találni, mert húgom sokszor húzza a száját ha megkérem, hogy segítsen ezt-azt tartani :D

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
nekem van egy kerek asztalom pont elfér rajta a nyereg meg a kormány ha hanyatt vágom a bicót. Teló szerelésnél, meg pedálcserénél nincs rajta csak a bringa. Jól körbe lehet járni, van hely a szerszámoknak rajta.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Itt is van amúgy bátyámnak Bosch akkus csavarhúzó, meg hozzá kurvasok fej, Bosch fúrógép meg Bosch fúró, vágó, csavarozó, imbusz készlet ilyen 86 vagy hány db-os, Dremel különbözõ polír, csiszoló, vágó fejekkel. Tényleg kb csak a bringaspec szerszámok hiányoznak meg valami állvány. Bár ezt az icetoolst amúgy már néztem, meg ilyen szerszámkészleteket.

Ilyen csöves megoldást meg össze tudnék szedni 10 perc alatt otthoni anyagokból papámnál, csak mondom azok már el vannak korrodálódva, csupa mocsok mind. De ott annyi vas anyag van, meg annyiféle csavar, meg minden. Egy olyan mûhely kellene nekem ide is, a ház mellé. :D
Ezért nem szeretek amúgy ilyen tömbházba lakni, nem lehet mûhely részt csinálni, ha csak nincs külön szobád erre, úgy meg már drága a lakás. >.<

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

akár át is mehetnénk a topikjába, de ha már...
ez életképes megoldás? DIY Bicycle Repair Stand. » Uncooped | Outdoor adventure network « Keywords: bicycle, cycling, DIY, how-to
hegesztés is elérhetõ lenne, de ezt szinte semmi meló összerakni.

Még talán az állvány oké is, de az a csipesz :) ami tartja gépet elég gyenge lehet. Kifordúl belõle a váz és jönnek a leszarom karcok... :)