Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37913 replies to this topic

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

torpedóban ez már elég jó:) Laci-Laci..

szerk: meg nem a bunkóságom miatt, hanem egyenlegi hiányosságok következtében nem írtam választ..

Muhááá,torpedó!;)) Egyébként gondoltam,hogy nem szarol le!;)
Maggi,a srác nem hiszem,hogy komoly bicajos,mer nem az én boltomba jár...;))))
Azért,ha a fülembe jut valami,akkor szólok!
Kicsi 8ball kerékpárom ápgrédje délelõtt elkészül,délután tolok képet minnyájótok nagy megelégedésére!
(tudod Maggi,te linkelted a hirdetést a vázról!)
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Még a hétvégén próbálom szóra bírni a komát, utána le van ejtve....

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Mof,Maggi,gondolkoztam,de asszem k..vára nem tudom ki az a Varga Laci!:)
Ferikém szerintem te a Bata Laci barátomra gondoltál!;)

torpedóban ez már elég jó:) Laci-Laci..

szerk: meg nem a bunkóságom miatt, hanem egyenlegi hiányosságok következtében nem írtam választ..

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Mof,Maggi,gondolkoztam,de asszem k..vára nem tudom ki az a Varga Laci!:)
Ferikém szerintem te a Bata Laci barátomra gondoltál!;)
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Majd miután két hétre rá sikerült megbeszélni a találkozót, nem jön el. Azóta sincs villám a fixihez...

vagy lefixálja, hogy délután itt és ekkor, fölviszem Bpre a cuccost, délelõtt sms, hogy bocs vettem mástól.
szopatole?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

de szeretem mikor valaki hírdet, mail-re nem válaszol, telefon elõször kikapcsolva, utána nem veszi fel....nájsz

Majd miután két hétre rá sikerült megbeszélni a találkozót, nem jön el. Azóta sincs villám a fixihez...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
de szeretem mikor valaki hírdet, mail-re nem válaszol, telefon elõször kikapcsolva, utána nem veszi fel....nájsz

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nálunk 10bõl max 2szer kanyarodnak rám. De a kettõ is sok ezért úgy bringázom mintha autóval lennék.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én ilyenkor mindig megkérdezem:

Tessék mondani jó a fék az autón?
És az index?
ÉS a kormány?

akkor kerülj ki!!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts
10bõl 9szer.
Nálunk már kirakták az autósoknak a stop táblát is-fõútról való lekanyarodásnál/fõútra való kanyarodásnál gondolom a zebráé az ez elsõbbség-, illetve pár méterrel elõbb még a kerékpárútra figyelmeztetõ jelzést is, mégsem veszi senki figyelembe. Szintúgy imádnivaló, amikor hiába van babakocsival az ember (felteszem az autós sejtheti, hogy gyerek is van benne, mert fehér a bõrszínem) mégis gyorsít, nem pedig lassít, mielõtt lekanyarodik. Mer' siet, de nagyon :)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

A KRESZ-ben szerepel olyan, hogy az "egyenesen haladó forgalom elsõbbsége" (a legtöbb embernek sajnos fingja sincs róla, hogy mi is ez, de igazából a járdán haladó gyalogosra is vonatkozik, a kanyarodó autóval szemben). Tehát, ha van ez a szabály, akkor milyen jogon tesznek ki a fõút mellett haladó kerékpárútra elsõbbségadás kötelezõ táblát, amikor ott a kerékpárnak volna elsõbbsége?

Lehet azért, mert rengetegen (autósok) ezzel nincsenek tisztában, és ha nem állna meg a bringás (hiába lenne igaza), elütné. Ma pont így jártam, pedig gyalog voltam. Kanyarodó autó nem hogy nem adott elsõbbséget, de még édesanyám foglalkozását is tudni vélte, valamint pár tanácsot is adott, hogyan dobhatnám fel szexuális életem. Mindezt azért, mert feltartottam a sietségben. Akkor erre hogy-hogy volt ideje? Na mindegy...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem is pont azert rakja ki a tablat hogy felulirja a jobbra kanyarodo jarmuvel szemben fennallo elsobbseget.

en ugy vagyok ezzel hogy elsobbseg az amit meg is adtak, es hiaba mesz egyenesen a bringaval, a szomoru valosag az hogy az auto 10bol 6szor rad fog kanyarodni. Engem is igy utottek el. Szoval ha igy most elvettek toled egy "jogot" de cserebe megmarad a testi epseged, akkor en azt mondom hogy valahol megiscsak megerte. Nem helyes hogy igy van ez, de igy van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Hiába vannak alap megfogalmazott szabályok, a táblák ilyenkor felsõbbrendûek és azok lesznek 'hatályban'.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A KRESZ-ben szerepel olyan, hogy az "egyenesen haladó forgalom elsõbbsége" (a legtöbb embernek sajnos fingja sincs róla, hogy mi is ez, de igazából a járdán haladó gyalogosra is vonatkozik, a kanyarodó autóval szemben). Tehát, ha van ez a szabály, akkor milyen jogon tesznek ki a fõút mellett haladó kerékpárútra elsõbbségadás kötelezõ táblát, amikor ott a kerékpárnak volna elsõbbsége?

Mert így látják jónak. :)
Ez ugyanolyan, mint amikor a lámpás keresztezõdésben (kikapcsolt lámpák mellett) éjszaka is a balra kanyarodónak van elsõbbsége a jobbra kanyarodóval szemben, mert kint van elsõbbségadás kötelezõ tábla. Szerintem ebbe nem lehet bele kötni.

a szabvany szinte minden szuksegest lefed
olyan esetleg lehet, hogy pl nalunk az M7 nem szabvanyos /ha jol remlik/ de akinek volt skodaja tudja, hogy mashol igenis az
ez mar csak ilyen.

es ha az lenne szabvanyos ami a boltban van akkor szopo lenne
1. nem lenne egy halom fele csavar kulonbozo fejkialakitasok anyagminosegek menetek
2. kurva sok love lenne raktarkeszletben amit neked, mint gazdasznak nem kell magyaraznom miert lenne rossz.

trifo hirtelen nem ertem mit akarsz csinalni.

Aha.
Az egyik nyeregcsövemben M7 csavarok vannak. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a szabvany szinte minden szuksegest lefed
olyan esetleg lehet, hogy pl nalunk az M7 nem szabvanyos /ha jol remlik/ de akinek volt skodaja tudja, hogy mashol igenis az
ez mar csak ilyen.

es ha az lenne szabvanyos ami a boltban van akkor szopo lenne
1. nem lenne egy halom fele csavar kulonbozo fejkialakitasok anyagminosegek menetek
2. kurva sok love lenne raktarkeszletben amit neked, mint gazdasznak nem kell magyaraznom miert lenne rossz.

trifo hirtelen nem ertem mit akarsz csinalni.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
A szabvány menet az, ami a szabványban szerepel, és ennek megfelelõen a neve alapján minden szaki tud(hat)ja az összes paraméterét, ideértve a magátmérõt, a menetemelkedést, a pontos menetprofilt rédiuszostul és letörésestül, satöbbi. Ennek alapján könnyen legyártatható.

Amirõl te beszélsz, az a járatos. Vagyis az olyasmi, ami elterjedt és könnyen megvehetõ készen. Ez utóbbi többnyire szabványos is azért, de nem lepõdnék nagyon meg, ha lennének kivételek.

--Trifo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hatul M10x1
elol M9x1 vagy regebben M8x1
menetes szarban ilyet nem kapol
szabvanyos mind, csak nem jaratos

de sima tengelykent lehet kapni jo meretben az lehet kiadja ugyis jobb ha rovid a tamasz a tengelynek

Ti szabványnak hívjátok azt, amit nem gyártanak? :)
Nekem az a szabvány menet, ami boltban kapható. :)

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
egy nagyvárosban azért másabb a helyzet,az én esetemben egy ~18.000 lakosú városról van szó,ahol van 3 bringabolt és addig használják a bringákat az itt élõ emberek,amig ki nem rohad alóluk,vagy már teljesen javithatalan,vagy nem éri meg megjavítani...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
pézsé: nem mondtam, de nem szeretném kétoldalt megfogatni a kereket, mint a rendes villában, hanem csak egy oldalról. A 9-es (vagy 10-es) tengely ezt az igénybevételt tuti elbírja. Meg attól, hogy a tengely közös, a kerekek külön-külön forognak rajta, minthogy csapágyazva vannak. A vége valami olyasmi lesz, hogy kitolom a tengelyt az egyik oldalra, amennyire csak lehet és úgy fogatom hozzá egy szögvashoz anyával.

...hacsak nem solerül szerezni két talicskakerék jellegû vackot szinte ingyen.

--Trifo