És akkor most kurva demagóg leszek. Elnézést érte.
Ha tetszik, ha nem, az országot a "cégek" tartják el.
Azok a cégek, akinek most sokkal nehezebb, mert hisz válság van.
A nálunk gazdagabb országok megtehetik, hogy adókat csökkentenek,
hogy a "cégek" túl tudják élni. (ezzel példálózik a FIDESZ állandóan)
Mi azonban nem vagyunk gazdag ország, nem lehet adót csökkenteni,
mert nincs mibõl. (ezt nem mondja a FIDESZ).
Tehát a magyar "cégeknek", olyanokkal kell versenyezni, akik kisebb adókat fizetnek mint mi.
És ezt azok nem akarják megérteni, akik a "cégek" befizetett adójából élnek.
Tessék mondani, mikor van a 13. hónap?
Tudom, tudom, hogy nincsenek túlfizetve a közféra dolgozói. TUDOM.
De el kellene gondolkozni azon, hogy ha a befizetõknek a "cégeknek" sokkal nehezebb versenyezni a fennmaradásért
akkor reális dolog-e mondjuk a 13. haviért panaszkodni.
Lehet persze, csak félõ, hogy ha sok cég tönkremegy, akkor 12. havi sem lesz.
És akkor most lehet utálni.
Má megint ez a szoci duma...már vártam.
Más:
Anyukám egy "gyerekhotel"ban dolgozott 10 évig, ami a bölcsöde profitorientált vállalkozása volt. Reggel vallalkozó gyereket be, este 7-8-9 körül haza. Egy gyereket, akinek akkor már rég aludni kellett. Persze nagypofájú szülõk+elkényeztetett gyerekek. Mindenért a gondozónõket anyázták, pedig õk nevelték fel a gyerekeiket! Anyám nem bírta tovább, és elment inkább orvos mellé aszisztensnek. Ugyanannyiért a nyugalomba.Japersze. Meg nem nevelik meg (fel...) a gyerekeket...
Adalék: a tavaly szeptemberi szezonkezdéskor városszinten kérdõíven kellett "ikszeltetni" a szülõket, hogy szeretnék-e hogy az óvódák 1 de inkább 2 órával tovább tartsanak nyitva. Tehát reggel 7-tõl úgy este 7-ig, akkor meg hazaviszed a kölyköt, fürdés majd alvás, reggel pedig ovi... Az egész egy-két befolyásos vállalkozó anyuci lobbija miatt - szerencsére nem jött össze a szükséges százalék - még...