Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37913 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

És akkor most kurva demagóg leszek. Elnézést érte.
Ha tetszik, ha nem, az országot a "cégek" tartják el.
Azok a cégek, akinek most sokkal nehezebb, mert hisz válság van.
A nálunk gazdagabb országok megtehetik, hogy adókat csökkentenek,
hogy a "cégek" túl tudják élni. (ezzel példálózik a FIDESZ állandóan)
Mi azonban nem vagyunk gazdag ország, nem lehet adót csökkenteni,
mert nincs mibõl. (ezt nem mondja a FIDESZ).
Tehát a magyar "cégeknek", olyanokkal kell versenyezni, akik kisebb adókat fizetnek mint mi.
És ezt azok nem akarják megérteni, akik a "cégek" befizetett adójából élnek.

Tessék mondani, mikor van a 13. hónap?
Tudom, tudom, hogy nincsenek túlfizetve a közféra dolgozói. TUDOM.
De el kellene gondolkozni azon, hogy ha a befizetõknek a "cégeknek" sokkal nehezebb versenyezni a fennmaradásért
akkor reális dolog-e mondjuk a 13. haviért panaszkodni.
Lehet persze, csak félõ, hogy ha sok cég tönkremegy, akkor 12. havi sem lesz.

És akkor most lehet utálni.

Má megint ez a szoci duma...már vártam.

Más:

Japersze. Meg nem nevelik meg (fel...) a gyerekeket...
Adalék: a tavaly szeptemberi szezonkezdéskor városszinten kérdõíven kellett "ikszeltetni" a szülõket, hogy szeretnék-e hogy az óvódák 1 de inkább 2 órával tovább tartsanak nyitva. Tehát reggel 7-tõl úgy este 7-ig, akkor meg hazaviszed a kölyköt, fürdés majd alvás, reggel pedig ovi... Az egész egy-két befolyásos vállalkozó anyuci lobbija miatt - szerencsére nem jött össze a szükséges százalék - még...

Anyukám egy "gyerekhotel"ban dolgozott 10 évig, ami a bölcsöde profitorientált vállalkozása volt. Reggel vallalkozó gyereket be, este 7-8-9 körül haza. Egy gyereket, akinek akkor már rég aludni kellett. Persze nagypofájú szülõk+elkényeztetett gyerekek. Mindenért a gondozónõket anyázták, pedig õk nevelték fel a gyerekeiket! Anyám nem bírta tovább, és elment inkább orvos mellé aszisztensnek. Ugyanannyiért a nyugalomba.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg: Egyébként is minden az óvónõk miatt van! A világválság is! Engem is állandóan altattak ebéd után és még a tökfõzeléket is meg kellett ennem! ;):D

Japersze. Meg nem nevelik meg (fel...) a gyerekeket...
Adalék: a tavaly szeptemberi szezonkezdéskor városszinten kérdõíven kellett "ikszeltetni" a szülõket, hogy szeretnék-e hogy az óvódák 1 de inkább 2 órával tovább tartsanak nyitva. Tehát reggel 7-tõl úgy este 7-ig, akkor meg hazaviszed a kölyköt, fürdés majd alvás, reggel pedig ovi... Az egész egy-két befolyásos vállalkozó anyuci lobbija miatt - szerencsére nem jött össze a szükséges százalék - még...
"In idem flumen bis non descendimus"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
És akkor most kurva demagóg leszek. Elnézést érte.
Ha tetszik, ha nem, az országot a "cégek" tartják el.
Azok a cégek, akinek most sokkal nehezebb, mert hisz válság van.
A nálunk gazdagabb országok megtehetik, hogy adókat csökkentenek,
hogy a "cégek" túl tudják élni. (ezzel példálózik a FIDESZ állandóan)
Mi azonban nem vagyunk gazdag ország, nem lehet adót csökkenteni,
mert nincs mibõl. (ezt nem mondja a FIDESZ).
Tehát a magyar "cégeknek", olyanokkal kell versenyezni, akik kisebb adókat fizetnek mint mi.
És ezt azok nem akarják megérteni, akik a "cégek" befizetett adójából élnek.

Tessék mondani, mikor van a 13. hónap?
Tudom, tudom, hogy nincsenek túlfizetve a közféra dolgozói. TUDOM.
De el kellene gondolkozni azon, hogy ha a befizetõknek a "cégeknek" sokkal nehezebb versenyezni a fennmaradásért
akkor reális dolog-e mondjuk a 13. haviért panaszkodni.
Lehet persze, csak félõ, hogy ha sok cég tönkremegy, akkor 12. havi sem lesz.

És akkor most lehet utálni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Ebben igazad van, de nem is ezt "sírtam", pusztán a tényt közöltem: ennyivel kevesebbet keres és még az eddigi egyetlen utalványt is lecsípték.

Õõõõ, bocsánat, ha úgy fogalmaztam. Nem azt szerettem volna írni, hogy sírtok.
Nem tudom írásban (sem) kifejezni magam.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
zOrg: Egyébként is minden az óvónõk miatt van! A világválság is! Engem is állandóan altattak ebéd után és még a tökfõzeléket is meg kellett ennem! ;):D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,192 posts
mellékállásra én is utazok. volt egy rövid próba pár hónapja, de nem jött össze, mivel ott sem akartak fizetni a megállapodás szerint. aztán csak kifizették, de azóta nem lehet velük felvenni a kapcsolatot, se telefon, se email. korrekt kis cég. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Én nem sírni akarok, de az a cég, akitõl eljöttem novemberben, mert nem fizetett úgy, ahogy a megállapodásban szerepelt, még mindig nem utalta át a novemberi munkabérem. És gyakorlatilag azok se kaptak decemberben fizetést, akik még ott dolgoznak. Pedig ez egy elvileg versenyszférába tartozó szoftverfejlesztõ cég. Mondjuk ezt a tulajdonos baszta el, de nagyon. Gyakorlatilag szinte minden volt dolgozójának tartozik 1-3milliós összeggel...
És ezt valószínüleg sosem fogjuk megkapni...
Még szerencse, hogy július óta nyomtam mellékállást ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,192 posts
a 13. havi zsé "szétszabdalása" és megvonása is gyász kategória. :(
/no flame.../

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ált. a 13. havi bér el volt osztva a 12 hónapra. Na most ezt elvették. (Anyukám is az.)

Ebben igazad van, de nem is ezt "sírtam", pusztán a tényt közöltem: ennyivel kevesebbet keres és még az eddigi egyetlen utalványt is lecsípték.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg, Charon:

ezt a fizucsökkenés dolgot hogy kivitelezik? közölték hogy ennyivel kevesebb és kész? vagy hogy?

Ennél sokkal egyszerûbben: ennyi van a bérpapíron, itt lehet aláírni.
Az óvóda vezetõjének pedig azonnal szõnyeg széle, ha valami nem úgy történik, mint ahogy a polg.mest.hiv. elvt... szakemberei kitalálják.
Azt hadd ne meséljem el, hogy milyen küzdelmek árán lett alig 30 éves korára az elsõ, kinevezett állása tavaly (óta) Ágimnak. (XY apuka, akinek kicsilánya ebben az oviban volt tanulóként 1-2 hónapra, kijelentette a vezetõnek, hogy neki KELL a kinevezés. Szarni bele, hogy gyakorlat nélkül törvények sem teszik lehetõvé az azonnali kinevezést... Ha nem az övé lesz, akkor az ovi komoly támogatásoktól esik el, mivel apuka és anyuka is az önkormányzatban csücsül döntéshozóként...)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ált. a 13. havi bér el volt osztva a 12 hónapra. Na most ezt elvették. (Anyukám is az.)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,192 posts
zOrg, Charon:

ezt a fizucsökkenés dolgot hogy kivitelezik? közölték hogy ennyivel kevesebb és kész? vagy hogy?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Feleségemnek 8000 forinttal vékonyabb a fizetése, plusz úgy tûnik idéntõl nem kapják az eddig járó 6000 forintos Sodexho utalványokat sem.
Amúgy is kurvajól vannak fizetve az óvónõk.:(

anya is ovono....hihetetlen mik mennek
keves a gyerek is, kuldik el az ovonoket...a fizetesuk kozelebb van egy sormunkaseho mint egy diplomasehoz...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nálunk levonják az utalványból azt az összeget, amennyit az adott hónapban szabin voltál+ha minden igaz, akkor csak a törvényben elõírt túlóra pótlékot adják meg. Fakk.

A gáznak sem mindegy, hogy a lenti x fokos hõmérséklet helyett mekkora különbség van idefent!

Egyébként a V8 fórumon látszik a legjobban, hogy válság van. Ott ugye rengeteg a vállalkozó, aki különbõzõ "luxus"iparból él. Bazi nagy krómfelni kereskedelem (Lexani, tsai), tuning autók készítése, airbrush, és flipflop festés,krómoztatás,usa autó kereskedelem,sofõrszolgálat, stb. Most meg adják el az autóikat szinte fillérekért, mert még a tücsköknek sincsen pénzük 4millás Asanti garnitúrára, meg a részeg is hazamegy BKV-val, mintsem sofõrszolgálatot venne igénybe. Már ha van még pénze berúgni:) És innentõl az eddigi havi néhány milla helyett 0 ft a bevételük. Persze nem adóznak, stb...
Mondjuk nem tudom sajnálni õket. Kicsit megváltozott a mondás. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród FOG érni.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

nab.ssz.+
a fûtést már délben abbahagyták, 70 perce már kabátban és kesztyûben dolgozunk
reggel meg kilenckor gyújtanak alá...
a fizetésem meg kevesebb lett kerek hétezer forinttal

jó kezdet idénre...

Feleségemnek 8000 forinttal vékonyabb a fizetése, plusz úgy tûnik idéntõl nem kapják az eddig járó 6000 forintos Sodexho utalványokat sem.
Amúgy is kurvajól vannak fizetve az óvónõk.:(

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Olvasd át mégegyszer. Szerinted, most honnan jön a gáz?
Azt írták, hogy ahogy vesszük ki, csökkeni fog a nyomása, tehát kevesebbet fogunk tudni kivenni naponta. De hogy mennyit pontosan, ezt senki nem tudja még. Mondjuk a megoldás ahogy tárolják, az kurvanagy. Visszanyomták a földbe a gázt olyan helyeken, ahonnan régebben bányásztak, de elfogyott. És ott jól érzi magát :D
Azért lennt a földben 1000 méteren nem -15 fok van ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Illetve lenne jó nyomás, ha nem -15 lenne, hanem plusz 10. De nincsen.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
thez irta h mi adunk majd oroszországnak gázot...

namost en tegnap olvastam egy nyilatkozatot miszerint hiába van nekunk gaztartalek meg ilyesmi, baszhatjuk mert nincsen nyomása ig nem tudjuk haszositani....allitolag

apropo Thez: tarcsat nezzed meg nekem van-e vagy nem-e:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sala: küggyé má emilt! Lassan döntenem kellene:D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
no meg megsem azert all le mert inkabb pihentetne az uzemet manapsag, hanem mert nincs gaz.

bukk terkepbol van pl 3 eszak del fennsik

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...