Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenőfal

- - - - -

• Please log in to reply
37912 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A katonaságnak az én idõmben ('92). Már semmi értelme nem volt. Semmi jót nem tanult ott az ember, max lopni, csalni, hazudni.

A gömböt vitték, a kockát gurították.

És tényleg olyan intelligens feljebbvalóm volt aki így írta le a nevem: Krisztilyán.

Nem alakultak ki életreszóló barátságok. Sõt, lehet másmilyenek sem.

Egyetlen egy dolog talán, ami formálhatta az embert: a korlátozott szabadság.

Én így láttam a katonásdit.

Tisztára mint egy multinál. :)

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A katonaságnak az én idõmben ('92). Már semmi értelme nem volt. Semmi jót nem tanult ott az ember, max lopni, csalni, hazudni.

A gömböt vitték, a kockát gurították.

És tényleg olyan intelligens feljebbvalóm volt aki így írta le a nevem: Krisztilyán.

Nem alakultak ki életreszóló barátságok. Sõt, lehet másmilyenek sem.

Egyetlen egy dolog talán, ami formálhatta az embert: a korlátozott szabadság.

Én így láttam a katonásdit.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

katonaság azoknak is jó lenne, akit soha nem szívattak meg, csak úgy -azért mert létezik- kõkeményen, nem élt sosem minimumon, mert anyuciék kinyalták a seggét, aztán rinyál mert kemény az élet ha lebassza a fõnök azért mert reggel nem dugott vele az asszony, vagy akármi cumit tolnak a mimóza szájába.
Nem mondom h. jó dolog ha gyötrik az embert, de nem élesben tanulna és kínlódna a munkához való alkalmazkodással, egyebekkel.

Ez újfent felesleges. Elég lenne elmennie dolgozni egy évet nem csókos helyre. Felesleges egy törpe cigány/primitív/kisebbségi komplexusos/idióta ugráltatása, elég egy fõnök is, és akkor hasznosat csinálna a paraszt... :) Nem elpazarolna fél évet. De ez a téma visszatérõ, és úgysem fogunk dûlõre jutni. Akikre ráférne, azok úgysem tanulnának semmit, aki azt mondja, hogy nevel az intézmény, annak meg semmi szüksége sincs rá... :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Kolesz téma: az a baj, ahogy Vitti is írta, hogy a jogvédõ körök pofátlanul nagy hatalmat kapta a különbözõ jogsegélyszervezeteken keresztül, akik kiharcolnak minden szar. A tanár nem tudja betartatni a diákkal a kötelességeit, mert az egybõl megy ügyvédhez, vagy HÖK-höz, vagy akármilyen jogi dolgokban jártas személyhez, aki szépen megoldja, hogy a tanárt vágják ki, mert hangos szóval rászólt az órán evõ, böfögõ, hangosan ordibáló FASZRA!

Gimiben 1 ilyen gyökér volt az osztályomban, vagy is 2.. (34-bõl) és az egyik apja ügyvéd volt, a gyerekkel nem tudott mit kezdeni az iskola, lényegében szabadon garázdálkodhatott, stb.. A másik, hogy pl általánosba nekem még az volt, hogy ha valami hülyeséget csináltam a suliba, amiért ott lebasztak, nem rohantam haza a szülõkhöz, hogy verjék agyon a tanárt, vagy pereljék be, akkora pofont kaptam volna, hogy felszántom az elõszobát. :D Most meg a gyerek meg van dicsérve , ha egy bunkó paraszt és a tanárt basszák le, mert áhhazénkicsaranygyerekemvéletlenülsehibásbedaráltaarendszer!

Szerintem ha már a szülõk nem képesek megnevelni, nem ártana meghagyni ezt a tanároknak. Vágják csak pofán a gyereket ha szükséges, nem árt néha az, megtanulja hol a helye.

Röhej, hogy amúgy meg manapság már szar húzza le a WC-t.
Ott virágozz, ahova elültettek!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

katonaság azoknak is jó lenne, akit soha nem szívattak meg, csak úgy -azért mert létezik- kõkeményen, nem élt sosem minimumon, mert anyuciék kinyalták a seggét, aztán rinyál mert kemény az élet ha lebassza a fõnök azért mert reggel nem dugott vele az asszony, vagy akármi cumit tolnak a mimóza szájába.
Nem mondom h. jó dolog ha gyötrik az embert, de nem élesben tanulna és kínlódna a munkához való alkalmazkodással, egyebekkel.

Pézsé, Kánya, Dormi, mof: Egyetértek. Sokan a munkahelyükön, rendszerint 24-26 évesen, fõiskola/egyetem után szembesülnek azzal, hogy nem õk szarják a spanyolviaszt (esetleg a passzátszelet), és van fõnök, aki 30-as IQ-val leordítja a hajukat, és nem az van és nem úgy, ahogy õk gondolják. Mindig, mindenki megkapja az elsõ keményebb seggberúgásokat, kérdés, hogy mikor.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

a mag zrt.-vel, mint munkahellyel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, információja esetleg? köszi.

Egy haverom ott van (vagy volt???), írj privit hogy mi érdekel.

Kolesz+tisztelet témához: Ismerek olyan koleszigazgatót, aki évek óta nem mer fegyelmi eljárásokat indítani a diákok ellen, mert a HÖK vagy diákbizottság kezében akkora hatalom van hogy pofára ejtik könnyen.

Én annyit látok, hogy 1-2 buli után hányás-sörtengerben úsznak a folyosók, leszakadt WC-k, ajtók, betört ablakok, kifújt poroltók. Volt olyan, hogy a biztonsági õrök nem akartak beengedni több embert, mert iszonyat tömeg volt, erre betörték a bejárati ajtót (a vagyonõrök pedig magukra zárták a portát :) ).
Ezeknek a károknak soha nincs semmi következménye, egyéni vagy kollektív felelõsség nulla, szépen eltakarítják a romokat a kollégium pénzén és ennyi.

Én nem mondom hogy nem csináltam hülyeségeket diákként, de nálunk legalább volt büntetés, aminek -utólag belátva- volt értelme.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ahhoz, hogy az ember együtt tudjon élni, mûködni, dolgozni másokkal, nem föltétlen szükséges a sorkatonaság intézménye. szerintem elég lenne, ha már a középiskolát is koleszban kezdené az ember.
ha elkerülsz 13-14évesen az otthoni melegbõl egy teljesen idegen városba, új és nem mindig barátságos emberek közé, megtanulod mi a tisztelet, összetartás. akinek túl nagy volt a pofája, azt nagyonnagyon megcibálták.. a közös kínlódások, éhezések(csütörtökre legtöbbször már csak a konyháról behúzott szárazkenyér maradt), fájdalmak és problémák mind-mind erõsítették bennünk az egymásra utaltság érzését. azzal a néhány emberrel szavak nélkül is megértettük egymást. láttuk, ha rossz napja volt, ha levert, feszült és annak függvényében álltunk hozzá. megtanultuk tolerálni a sok kis egyéni f_sságot, megtanultunk türelemmel lenni és titkokat megtartani.
volt néhány "szent tehén", amihez _soha_ sem volt szabad nyúlni: törölközõ, kés, korsó, papucs, és az ágy. utóbbi ha az emelet alján volt, meg kellett kérdezni, leülhetek-e rá. ami viszont közös, a kaja. ha én jól lakhattam, de a többi nem, akkor szétosztás és ha máskor nekem fogyott el, úgy én is kaptam.
jaés egy kosztengerben éltünk: ) szembesült az immunrendszerem is ezzel-azzal..

Elég hülye szabályaitok voltak. :)
Miért nem volt ennivalótok?

A sebesség mindent megold.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Teljesen egyet értek veled!
Nagyon ráférne a mai fiatalságra (tisztelet a kivételnek) egy kis megrendszabályozás! Lehet másként látnák a világot!
Én mikor vonultam anno 12 éve, emlékszek mikor a vonaton volt pár gyurma gyuri menõ gyerek! Nem kellett nekik 2 hét, a fele már a gyenguszon volt!
Én szívem szerint nagyon élveztem az egész katonásdit, és ha tehetném újra vonulnék ÉS SZOPATNÁM A SOK KIS SP-T ÉS FLOURT :) :)!

Nem azért tanul a seregben tiszteletet a baka, mert egy pöcs kiképzõ ugráltatja. Nem azt fogja tisztelni, sõt... Azzal még ki is basznak aztán a baka társaival együtt (apáék szopatták a kutyás tisztesként a feljebbvalóikat :D ).

hanem megtanul emberekkel együtt dolgozni és egymást fogják tisztelni. A társát, megtanulj azt, hogy vannak helyzetek, amikor bíznia kell a másikban, mert egyedül nem megy. Nem magába zárkózni, mert úgy szarabb. Meg a kollektív tudat, hogy ha õ rosszkor, rossz helyen faszagyerek akar lenni és beszólni, akkor miatta mindenki szív és megtanulja, hogy nem lesz, aki mentse a picsáját.

Buki, kela, thez, ez szerintem a lényeg. A kis pattogó kiképzõt soha nem fogják tisztelni, de ettõl még megváltozik az értékrend, morál, stb.

ahhoz, hogy az ember együtt tudjon élni, mûködni, dolgozni másokkal, nem föltétlen szükséges a sorkatonaság intézménye. szerintem elég lenne, ha már a középiskolát is koleszban kezdené az ember.
ha elkerülsz 13-14évesen az otthoni melegbõl egy teljesen idegen városba, új és nem mindig barátságos emberek közé, megtanulod mi a tisztelet, összetartás. akinek túl nagy volt a pofája, azt nagyonnagyon megcibálták.. a közös kínlódások, éhezések(csütörtökre legtöbbször már csak a konyháról behúzott szárazkenyér maradt), fájdalmak és problémák mind-mind erõsítették bennünk az egymásra utaltság érzését. azzal a néhány emberrel szavak nélkül is megértettük egymást. láttuk, ha rossz napja volt, ha levert, feszült és annak függvényében álltunk hozzá. megtanultuk tolerálni a sok kis egyéni f_sságot, megtanultunk türelemmel lenni és titkokat megtartani.
volt néhány "szent tehén", amihez _soha_ sem volt szabad nyúlni: törölközõ, kés, korsó, papucs, és az ágy. utóbbi ha az emelet alján volt, meg kellett kérdezni, leülhetek-e rá. ami viszont közös, a kaja. ha én jól lakhattam, de a többi nem, akkor szétosztás és ha máskor nekem fogyott el, úgy én is kaptam.
jaés egy kosztengerben éltünk: ) szembesült az immunrendszerem is ezzel-azzal..

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Nem azért tanul a seregben tiszteletet a baka, mert egy pöcs kiképzõ ugráltatja. Nem azt fogja tisztelni, sõt... Azzal még ki is basznak aztán a baka társaival együtt (apáék szopatták a kutyás tisztesként a feljebbvalóikat :D ).

hanem megtanul emberekkel együtt dolgozni és egymást fogják tisztelni. A társát, megtanulj azt, hogy vannak helyzetek, amikor bíznia kell a másikban, mert egyedül nem megy. Nem magába zárkózni, mert úgy szarabb. Meg a kollektív tudat, hogy ha õ rosszkor, rossz helyen faszagyerek akar lenni és beszólni, akkor miatta mindenki szív és megtanulja, hogy nem lesz, aki mentse a picsáját.

Buki, kela, thez, ez szerintem a lényeg. A kis pattogó kiképzõt soha nem fogják tisztelni, de ettõl még megváltozik az értékrend, morál, stb.
Ott virágozz, ahova elültettek!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Teljesen egyet értek veled!
Nagyon ráférne a mai fiatalságra (tisztelet a kivételnek) egy kis megrendszabályozás! Lehet másként látnák a világot!
Én mikor vonultam anno 12 éve, emlékszek mikor a vonaton volt pár gyurma gyuri menõ gyerek! Nem kellett nekik 2 hét, a fele már a gyenguszon volt!
Én szívem szerint nagyon élveztem az egész katonásdit, és ha tehetném újra vonulnék ÉS SZOPATNÁM A SOK KIS SP-T ÉS FLOURT :) :)!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
dhl-es vámnyilatkozatot töltött már ki valaki? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Akkor már megérné... Csak mi alapján lenne a behívás? Kinézet? :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Faterom a terepmintás ruhás 14-18 éveseken akad ki mindig. "Bezzeg, ha lettek volna katonák, nem akarnák ezt hordani.."

Valóban van akinek nem ártana (fõleg a mostani 15-18 éves generáció egy része), de ott tiszteletet nem fog tanulni, ha azt addig nem tette meg (és a java nem tette meg). Emo-s századból 2. hétre maradna 10-15 a többi eret vág.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Ja, az tényleg nagyon jó lenne, hogy valaki '30 iq-val kevesebb' ordítson velem, vagy szívasson csak azért mert élek. Nem a katonaságtól lesz valaki EMBER; a kellõ tiszteletadást, rendszeretet, fizikai erõnlétet nem ott kell, hogy megtanulja, megszerezze valaki. Arról nem is beszélve, hogy belátható idõn belül jó lenne tisztességes munkahellyel rendelkezni, ha ehhez még hozzájönne még fél, esetleg másfél év, az tényleg csodálatos lenne.

Úgy a. Mert hogy egy csökkent értelmû medvebocs aki ugye senkire sem viszi az életben, ugráltat, attól tisztességet fog tanulni, meg rendszeretetet az ugráltatott? Ha ezt valaki otthon nem tanulja meg, annak rég mindegy. :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Kubai: ha addig nem, akkor mar ott sem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kiskubai, lemérted végül az Onix vázat? Érdekelne a tömeg adat. A neten találtam egy 1248 grammosat, de az gyári adatnak tûnik.

Még nem került sor az összerakásra, akkor akarok mindent a mérlegrõl rakni a bicóra, ez immáron csak a bike-components-en múlik, szerintem jövõhét. :)

Más: Vége a melónak, és az esõ sem esik. Megyek, és szétlószolom normafát, aztán pedig sörözés kolleginával :D
blogoff.

KEla: nem ott kell, de ha máshol nem, ott esetleg.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

én visszaállítanám a sorkatonaságot, szerintem senkinek nem ártana, fõleg a sok nyominger emo-snak...

Ja, az tényleg nagyon jó lenne, hogy valaki '30 iq-val kevesebb' ordítson velem, vagy szívasson csak azért mert élek. Nem a katonaságtól lesz valaki EMBER; a kellõ tiszteletadást, rendszeretet, fizikai erõnlétet nem ott kell, hogy megtanulja, megszerezze valaki. Arról nem is beszélve, hogy belátható idõn belül jó lenne tisztességes munkahellyel rendelkezni, ha ehhez még hozzájönne még fél, esetleg másfél év, az tényleg csodálatos lenne.

crix

crix

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Nah hirtelen ki kell nyilatkoztatnom két dolgot is. Aztán lehet több lesz belõle :)
L.szlókerékpár nevû boltot nem tanácsolom senkinek, nem jó fejek, és nem végzi jól a dolgát szervizes gyerek sem, ráadásul a stílusa az minõsíthetetlen.

A másik, hogy ma tanúja voltam egy koccanásnak, amikor toltam át a gépet a zebrán. Áldom a nagy eszem, hogy civilizáltan áttoltam az áttekerés helyett. Elsõ autó megáll, második meg elbambult, csatt. Hát ennyi

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

én visszaállítanám a sorkatonaságot, szerintem senkinek nem ártana, fõleg a sok nyominger emo-snak...

egyetértek
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.