Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37912 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

es ha nekem nem volt ujdonsag a levono az mit jelent? kozbemeg nem is vagyok miskolci :D

edit: a "pacuha" is gyerekkorom alapveto eleme volt

Jó, de a hely ahol valamennyire felnõttél, közelebb van az említett szekcióhoz, mint pesthez... :) így nem nehéz tudnod. Tudod mit próbáljatok ki? Tegyetek össze egy zalait egy borsodival, hajdúságival.
Durva, én egy szót nem értek az ilyen beszélgetésbõl, konkrétan szótár kéne, pedig mindkettõ magyarul beszél (állítólag) :)
Azt nem tudom, õk mit értenek belõle... :D

Miért lenne fura, hogy egy kelet-Magyarországon használt szót nem használnak középen, nyugaton pl? Nekem a matrica kölyök korom óta matrica volt. Se zulager, se hüttõ, semmi ilyesmi nincs itthon, a környéken. A kenyérlángost is kenyérlángosnak hívták, sõt vidékrõl költözött ember sincs a szomszédságomban, sulimban is csak pestiek/agglomerációban élõk voltak.
Szerintem teljesen természetes, hogy a pesti nyelvet beszélõk nem feltétlen ismerik a borsodi/zalai tájszólást.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezek többsége azért kb. mindenkinek ismerõs kell h legyen. fura gyerekkora lehetett annak aki nem használta a levonó szót :)
nekem az volt érdekes mikor lekerültem BP.re. furcsamód hallgattam, hogy itt nem vásárolni hanem shoppingolni járnak az emberek. meg sokan sokmindent furcsamód lájkolnak. arról meg már nem is beszélve, hogy sokan az emberek nevei elé odab*sszák a névelõt. "szólj a tibinek...megnéztem a lacival..." nagyon figyelek h ezekbõl a f*szságokból még véletlenül se ragadjon rám semmi :)

Én is odateszem. :) Ti ott még észak-keleten helyesen használjátok, de mi fogunk nyerni. :)

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ezek többsége azért kb. mindenkinek ismerõs kell h legyen. fura gyerekkora lehetett annak aki nem használta a levonó szót :)
nekem az volt érdekes mikor lekerültem BP.re. furcsamód hallgattam, hogy itt nem vásárolni hanem shoppingolni járnak az emberek. meg sokan sokmindent furcsamód lájkolnak. arról meg már nem is beszélve, hogy sokan az emberek nevei elé odab*sszák a névelõt. "szólj a tibinek...megnéztem a lacival..." nagyon figyelek h ezekbõl a f*szságokból még véletlenül se ragadjon rám semmi :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
lehet ismét "guglizni" :D
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Debreceni vagyok, echte városi gyerök, számomra se volt ismeretlen.
Viszont, egy napos jún. 15.-e volt, amikor kihúztam érettségin a nyelvtan tételt.
"09. A mai magyar nyelvjárások szó- és hangkészletbeli, esetleges morfo-szintaktikai jellegzetességei" Illetve nevezze meg az alábbi szavak standard használatát (vagy valahogy így hangzott). A szavak: veréce, pityóka, csollán, firhang, csilkó, meg még volt 7, csak azokra nem emlékszem. Miután megpróbáltam értelmezni a feladatot, és elmondtam amit tudtam, utána mondtam a tanárnak, hogy "Elnézést tanárnõ, így játékon kívül, ez meg ez a szó mit jelent?"
Maradjunk annyiban, hogy nem kaptam max. pontot. :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hu azert vannak itt izgalmas kifejezesek.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

es ha nekem nem volt ujdonsag a levono az mit jelent? kozbemeg nem is vagyok miskolci :D

Semmit. Én is ismertem ezt a szót.

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nem muszáj miskolcinak lenni:)elég borsodinak.ami most hirtelen eszembe jutott ilyen szavak a masina,lepcsánka,kemelér,zsihegni,penetencia.bár lehet ezek másfelé is ismertek,csak még környékbeliektõl hallottam ezeket a szavakat

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
És akkor még a borsodi kultúrkörbõl elõ se került a "furik", a "pacuha", vagy a "pirramankázik" :) Az én drága egyetlen feleségem miskolci, tõle tanulok hasonlókat.

--Trifo

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Nem tudom, de nekem Lor ill. Savanyu kolléga hozzászólásainak egy jelentõs hányadát mindig is szótáraznom kellett:D:D

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
hova jutunk, már egy bringás fórumon is wikipediázni kell a hozzászólásokat :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Apám felesége használ ilyen szavakat, kifejezéseket, falun született. Én írogattam össze dolgokat, volt egy-két vicces :D buncika, kruszpál, zsompor, meszelõ...

kiskubai, megbízhatónak tûnõ bringamegõrzõ van fenn a Volt-on is. Külön elkerített rész, ismerõsök, azaz a Bringázz Sopron egyesület vigyáz a bicajokra. Nagyon elkerülni sem tudod, a bejárat után egybõl balra, a camping fõépülete elõtt. Csütörtöktõl valószínûleg kipróbálom, bár az olcsóbb bicajjal, vagy faterével.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

hefi

hefi

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Talán titeket is érdelek ez a dolog:
Nyerd meg az 1 millió Ft összértékû Specialized bringák egyikét!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
volt mar otletem osszegyujteni ilyen szavakat.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
a levonó lezsibbasztott...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Te figyimár, én ezt most csak úgy megkérdezem: Ha esetleg mennék a Pendulumos napra,

Kuba, mégy?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Megszalagoztak (3/4 óra sorban állás után), de hogy elkérjék a személyim mielõtt kapok karszalagot, ami igazolja, hogy elmúltam 18 és szabadon ihatok :) Néztem a csajra, hogy ez komoly...de mondta, hogy neki kötelezõ... Viszont a pálinka ház bódés csajokat elnézve sokat fogok pálinkázni a 4 nap alatt :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
legszebb magyar szó az ánuszrózsa után

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás