hehe, ma mentem egyet
ba fogtok sz**ni a sártól
Most ezzel felkorbácsolod újra a "tegyek fel sárgumit?" indulatokat
hehe, ma mentem egyet
ba fogtok sz**ni a sártól
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Ez teljesen igy van ahogy rémhöri mondja nincs ezen mit szépiteni aki jó az ugyis ott van elöl és nem idegesiti magát ezen! a rövidtávosoknak annyit hogy nem az aszfaltig kell kifingatni magad hanem majd a 38km utánmb33 már bocs, de: Aki a dobogóért teker az elöl van. Mindig. Mert tudja hogy ott kell lennie. Az egy dolog hogy sok olyan is van aki elõreáll, bírja 2 km-ig a tempót és meghal. Ez mindenkinek a saját döntése. Aki nem a dobogóért hajt, annak szerintem holtmindegy hogy 180. vagy 280 lesz.
Arról nem is beszélve, hogy aki hülyére veri a mezõnyt, nem áll be az uccsó sorba. Sõt még az 5.be sem.
Lehet bonyolítani a csipes idõmérést, meg lehet külön indítani, de ez mind pénzbe kerül. Tehát emelni kéne a nevezési díjat, ami már így sem kevés.
/Bükk maraton/ Tavalyelõtt középtávon mentem, akkor még nem az abszolút jó helyezésre hajtottam, csak a kategóriában szerettem volna jó lenni,és mint általában, utolértem a rövidtávosokat. Elõzgettem szépen, ki félreállt, ki nem, ahogy szokott ugye lenni. 2 rövides Erõspista át akart menni az egyszemélyes fahídon. Az egyik belökte a másikat. Szándékosan. Namost ha én utolértem õket, legalább 200. helyen voltak. Nocomment.
Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."
Szerintem nincs egy csöppet sem igazad. A rövidtávosok is ugyanúgy a gyõzelemért tekernek, ugyanúgy lelkiismeretesen edzenek és ugyanúgy befizetik a nevezést, mint a közép vagy hosszútávos. Így viszont adjuk meg az esélyt egy külön kategória indítással mindenki számára, hogy igazságosan és tisztességesen versenyezhessen, akár elsõ, akár utolsó lesz. És lehet, hogy azaz utolsó ember önmagához képest többet teljesített, mint egy dobogóközeli bringás. Amúgy Salzon miért nem egybe indítják a több mint 2000 embert???
Sopron maraton is magyar kupa volt a hétvégén. Külön indult a hosszú, külön a közép és külön a rövid. Ja, és magyar kupa a bükk is és a mátra is. És ott lehet külön indítani?!
Eszerint, aki hülyére veri a mezõnyt, mert 8-9 percel jobb mondjuk egy középtávon a többieknél, de 10 perc hátránnyal indul a rajtnál mert annyian vannak elötte az így járt?! Na neeee.... Ha lesz idõm belevetem magam a Salz honlapjába, hátha írnak valamit errõl.
A verseny egyben magyar kupa is. Mint magyar kupa, az igazságosság megkívánja, hogy azok induljanak elõlrõl, akik a sportág elitjét képezik, nõk és férfiak a felnõtt kategóriában. A férfi felnõtt kategóriának hosszútávon, míg a felnõtt nõi kategóriának középtávon van a magyar kupa kategória.
Sopron maraton is magyar kupa volt a hétvégén. Külön indult a hosszú, külön a közép és külön a rövid. Ja, és magyar kupa a bükk is és a mátra is. És ott lehet külön indítani?!
Az UCI szabályzat szerint ugyanis nincsen ilyen hogy nettó idõ, kizárja ennek lehetõségét. Jó példa, hogy Salzkammerguton is azt hiszik sokan hogy nettó idõ van, de az 5perccel késõbb rajtolók bizony 5 perc minuszból indulnak... (én még nem voltam, a csapattársaim viszont többször is, és ez kiderült a mért idejeik alapján)
http://bikemag.hu/ve...ukk#comment-686
Nézzétek meg a fényképet, ahogy a középtávos Emese és a hosszútávos Házi egymás mellõl indul. A rendezõk nem veszik észre, hogy ennél az egybe rajtolásnál szarabb dolog nincsen?! Az már más kérdés, hogy az Emese a legjobb középtávos nõ, de teremtsük már meg az egyforma esélyeket és legyünk igazságosak kedves rendezõk!!!
Én nem értem, hogy itthon miért nem többkarámos rendszer, és nettó chipes idõmérés van...nem olyan bonyolult.
...Amúgy Salzon miért nem egybe indítják a több mint 2000 embert???
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
A rövidtávon induló reklamáló sebeslábú versenyzõk inkább induljanak XC versenyen, ott nincsenek "amatõrok" akik feltartják õket...
rá se ránts...Sajna nem megyek. Arcüreggyilladás a végsõ diagnózis.
*ics*ba.
Sárgumi meg nem kell szilvásra.
Csak annyit mondok. Ha valaki sárgumival fog szerencsétlenkedni lefelé és azt hallja, hogy "engedj el vagy fellöklek", akkor én leszek mögötte. Ha nem volt világos, ez egy burkolt gumiválasztási tanács volt (nem kell sárgumi ).
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
A sebesség mindent megold.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]