Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

hehe, ma mentem egyet
ba fogtok sz**ni a sártól

Most ezzel felkorbácsolod újra a "tegyek fel sárgumit?" indulatokat :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hehe, ma mentem egyet
ba fogtok sz**ni a sártól

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Budán is elég volt egy ember a szûk helyen ahhoz, hogy feltartson még kb 300-at. Szerintem az a gáz ebben, hogy mindenkinek megvan a maga tempója. Namost egy ilyen szitu miatt tök rossz kizökkenni....
" A Cube el van vetve! "

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Illetve tegyük hozzá a jók védelmében , hogy kb . maroknyian vannak.

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

mb33 már bocs, de: Aki a dobogóért teker az elöl van. Mindig. Mert tudja hogy ott kell lennie. Az egy dolog hogy sok olyan is van aki elõreáll, bírja 2 km-ig a tempót és meghal. Ez mindenkinek a saját döntése. Aki nem a dobogóért hajt, annak szerintem holtmindegy hogy 180. vagy 280 lesz.
Arról nem is beszélve, hogy aki hülyére veri a mezõnyt, nem áll be az uccsó sorba. Sõt még az 5.be sem.

Lehet bonyolítani a csipes idõmérést, meg lehet külön indítani, de ez mind pénzbe kerül. Tehát emelni kéne a nevezési díjat, ami már így sem kevés.

/Bükk maraton/ Tavalyelõtt középtávon mentem, akkor még nem az abszolút jó helyezésre hajtottam, csak a kategóriában szerettem volna jó lenni,és mint általában, utolértem a rövidtávosokat. Elõzgettem szépen, ki félreállt, ki nem, ahogy szokott ugye lenni. 2 rövides Erõspista át akart menni az egyszemélyes fahídon. Az egyik belökte a másikat. Szándékosan. Namost ha én utolértem õket, legalább 200. helyen voltak. Nocomment.

Ez teljesen igy van ahogy rémhöri mondja nincs ezen mit szépiteni aki jó az ugyis ott van elöl és nem idegesiti magát ezen! a rövidtávosoknak annyit hogy nem az aszfaltig kell kifingatni magad hanem majd a 38km után :)

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
mb33 már bocs, de: Aki a dobogóért teker az elöl van. Mindig. Mert tudja hogy ott kell lennie. Az egy dolog hogy sok olyan is van aki elõreáll, bírja 2 km-ig a tempót és meghal. Ez mindenkinek a saját döntése. Aki nem a dobogóért hajt, annak szerintem holtmindegy hogy 180. vagy 280 lesz.
Arról nem is beszélve, hogy aki hülyére veri a mezõnyt, nem áll be az uccsó sorba. Sõt még az 5.be sem.

Lehet bonyolítani a csipes idõmérést, meg lehet külön indítani, de ez mind pénzbe kerül. Tehát emelni kéne a nevezési díjat, ami már így sem kevés.

/Bükk maraton/ Tavalyelõtt középtávon mentem, akkor még nem az abszolút jó helyezésre hajtottam, csak a kategóriában szerettem volna jó lenni,és mint általában, utolértem a rövidtávosokat. Elõzgettem szépen, ki félreállt, ki nem, ahogy szokott ugye lenni. 2 rövides Erõspista át akart menni az egyszemélyes fahídon. Az egyik belökte a másikat. Szándékosan. Namost ha én utolértem õket, legalább 200. helyen voltak. Nocomment.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szerintem nincs egy csöppet sem igazad. A rövidtávosok is ugyanúgy a gyõzelemért tekernek, ugyanúgy lelkiismeretesen edzenek és ugyanúgy befizetik a nevezést, mint a közép vagy hosszútávos. Így viszont adjuk meg az esélyt egy külön kategória indítással mindenki számára, hogy igazságosan és tisztességesen versenyezhessen, akár elsõ, akár utolsó lesz. És lehet, hogy azaz utolsó ember önmagához képest többet teljesített, mint egy dobogóközeli bringás. Amúgy Salzon miért nem egybe indítják a több mint 2000 embert???

Salzon sokaknak beb@szna, ha reggel 5kor kellene rajtolni az extrém távval együtt. :D
Ott a 200as távon kívül a többin 3csoport van a várható teljesítési idõ alapján, és mindenki elvileg ez alapján választja, hogy az adott (B,C) táv melyik csoportjával rajtol el, így kevésbé kerülnek össze nagyon eltérõ felkészültségû emberek.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Sopron maraton is magyar kupa volt a hétvégén. Külön indult a hosszú, külön a közép és külön a rövid. Ja, és magyar kupa a bükk is és a mátra is. És ott lehet külön indítani?!

Rendezõje válogatja erre ezt mondom...
Én az általad felvetett képen látottak alapján válaszoltam. Nem az volt a kérdés, hogy hogy indítanak, hanem hogy közép és hosszú van elõl stb. erre válaszoltam.
Én ennek ellenére ezt tartom jónak, hogy Simon Emesének és a többieknek kelljen a kevesebb embert kerülgetni a verseny folyamán, és inkább õket kerülgessék.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Eszerint, aki hülyére veri a mezõnyt, mert 8-9 percel jobb mondjuk egy középtávon a többieknél, de 10 perc hátránnyal indul a rajtnál mert annyian vannak elötte az így járt?! Na neeee.... Ha lesz idõm belevetem magam a Salz honlapjába, hátha írnak valamit errõl.

Egyesületünkbõl idén lesz a negyedik év, hogy minimum 6 induló kinnt van, és voltak közös kategóriájúak nem is egyszer, és saját mért idejük alapján ez nem csak egy évben kiderült, hogy igy volt. Nem hiszem, hogy elnézték volna többen és többször. Én is tudom, hogy elvileg ezzel is fémjelzik a versenyt, de ezek viszont indulói tapasztalatok.

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

A verseny egyben magyar kupa is. Mint magyar kupa, az igazságosság megkívánja, hogy azok induljanak elõlrõl, akik a sportág elitjét képezik, nõk és férfiak a felnõtt kategóriában. A férfi felnõtt kategóriának hosszútávon, míg a felnõtt nõi kategóriának középtávon van a magyar kupa kategória.

Sopron maraton is magyar kupa volt a hétvégén. Külön indult a hosszú, külön a közép és külön a rövid. Ja, és magyar kupa a bükk is és a mátra is. És ott lehet külön indítani?!

Az UCI szabályzat szerint ugyanis nincsen ilyen hogy nettó idõ, kizárja ennek lehetõségét. Jó példa, hogy Salzkammerguton is azt hiszik sokan hogy nettó idõ van, de az 5perccel késõbb rajtolók bizony 5 perc minuszból indulnak... (én még nem voltam, a csapattársaim viszont többször is, és ez kiderült a mért idejeik alapján)

Eszerint, aki hülyére veri a mezõnyt, mert 8-9 percel jobb mondjuk egy középtávon a többieknél, de 10 perc hátránnyal indul a rajtnál mert annyian vannak elötte az így járt?! Na neeee.... Ha lesz idõm belevetem magam a Salz honlapjába, hátha írnak valamit errõl.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

http://bikemag.hu/ve...ukk#comment-686

Nézzétek meg a fényképet, ahogy a középtávos Emese és a hosszútávos Házi egymás mellõl indul. A rendezõk nem veszik észre, hogy ennél az egybe rajtolásnál szarabb dolog nincsen?! Az már más kérdés, hogy az Emese a legjobb középtávos nõ, de teremtsük már meg az egyforma esélyeket és legyünk igazságosak kedves rendezõk!!!

A verseny egyben magyar kupa is. Mint magyar kupa, az igazságosság megkívánja, hogy azok induljanak elõlrõl, akik a sportág elitjét képezik, nõk és férfiak a felnõtt kategóriában. A férfi felnõtt kategóriának hosszútávon, míg a felnõtt nõi kategóriának középtávon van a magyar kupa kategória.

Én nem értem, hogy itthon miért nem többkarámos rendszer, és nettó chipes idõmérés van...nem olyan bonyolult.

...Amúgy Salzon miért nem egybe indítják a több mint 2000 embert???

Az UCI szabályzat szerint ugyanis nincsen ilyen hogy nettó idõ, kizárja ennek lehetõségét. Jó példa, hogy Salzkammerguton is azt hiszik sokan hogy nettó idõ van, de az 5perccel késõbb rajtolók bizony 5 perc minuszból indulnak... (én még nem voltam, a csapattársaim viszont többször is, és ez kiderült a mért idejeik alapján)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Több mint 3000...
De Mátrán sem...
Nem kellene attól a rövideseknek a hosszúsok elejével együtt indulnia, mert a lejtõn kerülgetni kell õket - ha meg nem kell kerülgetnie a hosszúsnak 6-7 km múlva sem akkor nem a röviden kéne indulnia!

Érted nagyjából...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

A rövidtávon induló reklamáló sebeslábú versenyzõk inkább induljanak XC versenyen, ott nincsenek "amatõrok" akik feltartják õket...

Szerintem nincs egy csöppet sem igazad. A rövidtávosok is ugyanúgy a gyõzelemért tekernek, ugyanúgy lelkiismeretesen edzenek és ugyanúgy befizetik a nevezést, mint a közép vagy hosszútávos. Így viszont adjuk meg az esélyt egy külön kategória indítással mindenki számára, hogy igazságosan és tisztességesen versenyezhessen, akár elsõ, akár utolsó lesz. És lehet, hogy azaz utolsó ember önmagához képest többet teljesített, mint egy dobogóközeli bringás. Amúgy Salzon miért nem egybe indítják a több mint 2000 embert???

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Sajna nem megyek. Arcüreggyilladás a végsõ diagnózis.
*ics*ba.

Sárgumi meg nem kell szilvásra.

rá se ránts...
én 3. hete vagyok itthon bokaszallagszakadással :(
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Sár lesz és kész. Akinek ez nem tetszik, görgõzzön.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Sajna nem megyek. Arcüreggyilladás a végsõ diagnózis.
*ics*ba.

Sárgumi meg nem kell szilvásra.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Csak annyit mondok. Ha valaki sárgumival fog szerencsétlenkedni lefelé és azt hallja, hogy "engedj el vagy fellöklek", akkor én leszek mögötte. :) Ha nem volt világos, ez egy burkolt gumiválasztási tanács volt (nem kell sárgumi ;) ).

Pontosítsunk...
Akinek nem jól tisztuló gumija van annak érdemes lehet aki kérdi. Aki nem kérdi és több gumija van úgyis jól megy, õt nem fogjuk elõzni. Lesznek részek ahol a köveken csúszik a sárgumi, lesznek részek ahol sima gumival ugrálunk a biciklikkel hogy tisztuljon kicsit mikor nem tudunkmég elég yorsan menni és nem akarjuk hogy utána egy gyorsabbszakaszon az arcunkba kerüljön a sár fele a gumiról.

Szal aki nem tudja mit rakjon fel az rakhat -addig tartó esetén- sárgumit, vszínû nem hasítana sima gumival sem. (Ez az én meglátásom...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csak annyit mondok. Ha valaki sárgumival fog szerencsétlenkedni lefelé és azt hallja, hogy "engedj el vagy fellöklek", akkor én leszek mögötte. :) Ha nem volt világos, ez egy burkolt gumiválasztási tanács volt (nem kell sárgumi ;) ).

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A rövidtávon induló reklamáló sebeslábú versenyzõk inkább induljanak XC versenyen, ott nincsenek "amatõrok" akik feltartják õket...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Olvasgatom a sár/nem sár, milyen gumit tegyek fel jellegû hozzászólásokat, és rájöttem, hogy nincs ilyen gondom.
Jelenleg csak egy szett Hegyikirályom van, ha esik, ha fúj az lesz fent.
Az tény, hogy kizárólag a túlélés és teljesítés a célom, de megértem azokat akiknek a teljesitmény is számít...
Tényleg, esni fog? :)