Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
az elsõ 10. kicsit túlzás nem? 20 reálisabbnak tûnik, amúgy a mondandóddal egyetértek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor írok egy listát, hogy nálam mi ázott be a hosszún.
xtr elsõ agy egyik fele
sunrace hátsóagy (ezen legalább nem lepõdtem meg)
xt váltógörgõk
shimano integrált középcsapágy mindkét fele
fox teló egyik oldala
fékbovdenek
Szerencsére mindegyik javítható.
Ja és nem használtam nagynyomásút.

a kmc láncon meg még verseny után is rajta maradt a gyári kenõanyag (ragacs) ...

Ha nem szerezte meg valaki azt az alapot, hogy az elején vitézkedjen a mezõnynek, akkor nem mindegy, hogy 32. vagy csak 38.-ként ér célba?

Bocs, de k.rvára nem mindegy. Õ még versenyezni jött és nem túrázni. Az a 32. hosszútávos középtávon simán a legjobb 10ben lenne. ;)
A szemetelést én sem támogatom.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
yola: nekem is a kormánycsapágynál van gond, ha sár van. ugyanis elhagytam azt a két kis mûanyag körgyûrû-lapot, ami egyrészt alul a villanyaknál védi, másrészt pedig fölül :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
célbaérés után azonnal slaggal letisztítottam a bringát, meg átolajoztam, igaz csak rövidtávon mentem. Ma tökéletes állapotban volt, amikor bringázni mentem.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
rendszeresen nagynyomásúval tisztítom a vasat verseny után ,edzések után.
Egy év kitartó mosás után szétksptam a 200-as XT agyakat a két egymással szembefordított tõmítés 100%-osan zárt, szétszedésnél a tiszta gyári! zsíban maszatoltam.

A monoblokkal sem volt még problémám. Az egyedüli amit teljesen zsírtalnít a nem megfelelõ tömítettségû kormánycsapágy , valamint a lánc.
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én idén kihagytam (érettségi holnap, meg nincs sok kondi), az elõzõ 3on viszont ott voltam, igaz, csak röviden, de azokat élveztem, csak utána a karbantartás az durva...a legelsõ volt csont száraz, aztán volt két mocskos, ebbõl az egyiken borult ég ésvagy szakadó esõ, a másikon meg napsütés. végül is hiányzott a feeling, meg a pálya vasárnap, de az a nagy hideg egyáltalán nem. szeretek sarazni, de csak ha süt a nap, vagy legalábbis nem esik.:)

és Mcgywer jól mondja, én is ezt tapasztaltam, hogy általában annyi trutyi nem megy bele az alsó-középkategóriásnál jobb cuccokba, amit egy gyors szétszedés-kipucolás-zsírozás/olajozással ne lehetne eltávolítani.

a bûnõs a magasnyomású, és hogy sokan esztelenül használják - spriccelnek összevissza vele, lentrõl felfele mosnak (végülis logikus...:D), a gumit lemossák, de a fogassort nem, stb...és elég sokan bizony adnak rendesen a csapágyaknak is, és szépen benyomják a tömítéseken a kívül felhalmozódott sarat. nem emlékszem olyan alkalomra -akár itthon, akár maratonon-, amikor szükségem lett volna 5 percnél többre egy bringa mosáshoz. igen, nem csillogott villogott, de sár nem volt rajta, és ebben az 5 percben benne van az is, hogy lemosom a lábam, kimosom a kulacsot/cipõt/mezt/miegyebet, amin még sok sár van. a bringát meg úgyis felrakom a tetõre és utazik még jópár kilométert, akkor meg mindegy...itthon meg letörlöm, szétszedem, karbantartom, és örülök.

kéne a kärchernek csinálnia ilyen plakátot a mosóhoz, hogy hogy is haználja, illetve zsetonnal mûködne, és 5-7 percnél többet senki nem kapna.:D

az elsõ ránézéses lánccsere (kcisit rozsdás, a csapoknál nem forog akadásmentesen) valószínûleg csak annyi, hogy brigéciolban vagy lakkbenzinhígítóban jó alaposan kimosod (régi fogkefe!), és aztán nagyon jó minõségû olajjal szemenként beolajozod. az meg, hogy pont itt nyúlt meg annyira, hogy cserélni kell - hát ilyenek a láncok, valószínûleg fél éven belül úgyis cserélned kellett volna szerintem...

racsnidolgoog lehetséges, de ott is csak bizonyos fogaskerekek kophattak el, és nem az egész...de ezért érdemes venni valami olcsóbb racsnit, amivel edzel, meg egy jót versenyekre, és cserélgetni õket.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ma bevittem kedvenc kerékpárboltomba a bicót a verseny után.
Így elsõ ránézésre lánc, racsni csere XT agyak teljesen beálltak, valószínûleg a középrész is, természetesen teljes újrabovdenezés. Kb 15 ezerbe kerül a hétvége, de lehet hogy még több lesz. :-(

Elég esélytelennak tartom, hogy akár a hosszútáv alatt elkopjon egy fogaskeréksor. Lánckopást még mondjuk el tudom hinni, fõleg ha nem olajoztad meg rendesen, bovdenezés is ha valami "alap fos", de az XT agyak beázását furcsállom. Elég korrekt tömítésük van, ha normálisan meg volt tömve zsírral az agy, akkor csak nagynyomású mosóval tudot bemosni a retket meg a vizet a csapágyakig.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

a Te autód jeges, csúszós úton is ugyanúgy használható, mint száraz aszfalton? ;)

Ha veszel egy Nivát vagy egy Defendert akkor az használható sáros körülmények közt is. Szerintem a Niva meg a Defi megfelel egy mtb-nek a bringák közt.
Teljesen lehangoló, hogy ilyen körülmények közt milyen nagy az amortizáció és leginkább az, hogy a monoblok nemigazán tisztítható vagy a csapágyazása nem szabvány:(

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

a Te autód jeges, csúszós úton is ugyanúgy használható, mint száraz aszfalton? ;)

Az enyém simán! csak tudni kell vezetni és ezért van a téligumi :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Tényleg ne menjünk bele, de mi a sz@rért kérik el azt a sok pénzt, ha nem lehet arra használni, amire ki van találva?! Hegyi kerékpározásra használatos alkatrész, neeem?! Nem szárazra, meg vizesre, meg... Hm?!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

én errõl tavaly +kérdeztem az egyiket aki rendszeresen az élbolyban végez. egy laza mosollyal azt bírta válaszolni hogy úgyis összeszedik.

Gondolom az illetõ a s@ggét sem törli ki; legközelebb úgyis olyan lesz...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

?!
A másik, meg ahogy olvastam meg láttam is, az a rengeteg zselé, meg Ca-Mg tabletták, meg ilyenek. A hosszú nyomvonala tele (értsd: TELE) volt szemetelve ilyeneknek a csomagoló papírjával! Ez milyen dolog? :"!

én errõl tavaly +kérdeztem az egyiket aki rendszeresen az élbolyban végez. egy laza mosollyal azt bírta válaszolni hogy úgyis összeszedik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jaj...nagyon messze vagyunk még Európától. :( A rallysport is ilyen. Idehaza mindenki ki bírja cipelni a terepre a tálca sört (24*0,55=13,2kg) de csak nagyon kevesen akarják hazavinni az üres dobozokat (24*0,05=1,2 kg). A súlyadatok csak illusztrációk. "Há majd gyünnek hónap oszt' úgyis összeszedik a sok szart amit otthagytam". Csak ha 'hónapig' van egy nagyobb szél ami szanaszét fúj mindent azt már senki nem fogja összeszedni. Undorító.

Na, ON.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ez igaz. Bár, mintha itt is láttam volna frissítõzóna eleje és vége táblákat.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

...rengeteg zselé, meg Ca-Mg tabletták, meg ilyenek. A hosszú nyomvonala tele (értsd: TELE) volt szemetelve ilyeneknek a csomagoló papírjával! Ez milyen dolog? :no: Meg egyáltalán...

Külhonban ha eldob (az itatózónán kívül) egy darab papírt a "profi" azon percen kizárják. Ha itt is lenne ilyen szankció biztos vissza tudná dugni a zsebébe a szemetet.

kiralyfatyol

kiralyfatyol

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Szerintem ebbe nem kéne belemenni, de azért egy kicsit mégis;): fõként nem azért vesznek "drága XT cuccokat" az emberek, mert a másik nem bírja sárban, hanem azért, mert az szebb/könnyebb/felsõkategóriás(/esetleg a hátsó váltó a 7-es Tourney helyett 9-es) stb.

Tényleg ne menjünk bele, de mi a sz@rért kérik el azt a sok pénzt, ha nem lehet arra használni, amire ki van találva?! Hegyi kerékpározásra használatos alkatrész, neeem?! Nem szárazra, meg vizesre, meg... Hm?!
A másik, meg ahogy olvastam meg láttam is, az a rengeteg zselé, meg Ca-Mg tabletták, meg ilyenek. A hosszú nyomvonala tele (értsd: TELE) volt szemetelve ilyeneknek a csomagoló papírjával! Ez milyen dolog? :no: Meg egyáltalán... Ha nem szerezte meg valaki azt az alapot, hogy az elején vitézkedjen a mezõnynek, akkor nem mindegy, hogy 32. vagy csak 38.-ként ér célba?
Olyan csúfosan megszívatnak a marketinggel és a divattal, amilyen nagyra tömik a tárcájukat a "fejlesztõk-feltalálók"!
próbáljuk mellõzni, ami mellékes

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Szerintem ebbe nem kéne belemenni, de azért egy kicsit mégis;): fõként nem azért vesznek "drága XT cuccokat" az emberek, mert a másik nem bírja sárban, hanem azért, mert az szebb/könnyebb/felsõkategóriás(/esetleg a hátsó váltó a 7-es Tourney helyett 9-es) stb.

Tényleg ne menjünk bele :), de egyébként igazad van, kinek mik az igényei ;), és mire van pénze.

Na igen.
De az idei Szilvás logót ki a p...a rajzolta/tervezte?
És ki az aki jóváhagyta???
Azonnal monnyon le!

:lol1:, kérdezd meg a szervezõt.

rozoga

rozoga

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

szerintem is szépen fejlõdnek a maratonok, valóban lenne még min csiszolni, de nekem így is jó, amúgy ha nincs sár és esõ, teljesen tutti minden :) 2002-ben fele ennyi dolog nem volt, ahhoz képest tényleg nagy a változás.

Na igen.
De az idei Szilvás logót ki a p...a rajzolta/tervezte?
És ki az aki jóváhagyta???
Azonnal monnyon le!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Én szoktam sokat dünnyögni a hazai szervezések miatt, de itt a Szilváson nekem teljesen rendben volt minden, már ami szervezést illeti! Barátnõvel meg is jegyeztük, hogy de jó, hogy van kenyérlángos, rendes lángos, kürtös kalács, stb. A hosszúsok nevében nem tudok nyilatkozni, de amikor a közepes ismerõsök beérkeztek, akkor volt kaja is még rendesen. Elõzõ nap is tudtunk annyit enni, amennyi csak belénk fért. A pálya az természetesen ugyanaz volt, mint eddig (nincs is baj vele). A 3. frissítõn álltam csak meg röviden, mert annyira guszta volt a sós péksüti, hogy nem hagyhattam ki, de azon a ponton abszolút rendben volt minden. Külön jól esett, hogy 1-2 szurkoló is becsatlakozott az utak szélén :) A rajtcsomagot meg se néztem, a fehér kulacs nagyon jól jött. Azt hiszem elmondható, hogy igen rendben volt minden most! Aki most húzgálta a száját, jõjjön a Duna Maratonra (végre imáim meghallgatásra találtak és szombaton lesz), az az igazi dzsembori :) És jó idõ lesz, mert apu kifizette :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

rájöttem, nem érdemes drága Xt cuccokat venni horror pénzért, az olcsóbb kategória is bírja ám ugyanúgy!