Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Az óvodától az egyetemig
Indította
koca
, 2008. január 11. 17:57
Írta 2008. január 14. - 16:30
Csütörtökön rövidített órák lesznek, félévi értekezlet. Ha kikapom a ellenõrzõt, tuti nem megyek haza...Fizika kettes...
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. január 14. - 15:34
a többiek ma írtak valószínüségszámításból, a reggelem elég gyatrán indult és úgy döntöttem nem megyek be. jobb is úgyse tudtam semmit, tuti müszi lett volna, szerencsére nem kell megírjam utólag:) péntekenfélév...
Írta 2008. január 14. - 15:20
nah megvolt a fizikavizsga. 7 példa, ebbõl 1 elmélet. szerencsére a tanár nem erõltette meg magát nagyon a vizsga összeállításánál. fogta a legösszetettebb példákat a példatárból, amikben bennevan minden trükk, az adott témakörökhöz egyet-kettõt, átírta az adatokat (az egyik példában pl minden érték a fele volt, de volt, ahol hasraütött, aztán ellenõrizte, hogy az lehet-e). namost ezeket a típuspéldákat feladta itthonra gyakorolni, és kb. mindenki tegnap állt neki tanulni ,így emlékeztünk az összesre, hogy hogyan kell megoldani...az elmélet meg megy mindenkinek, mindig felelünk óra elején a törvényekbõl meg a fogalmakból. nagyon nem szenvedtünk vele, mindenki kész volt 50 perc alatt a 70-bõl. egy példa nem ment nekem, de az itthon sem, valami képlet hiányzik nekem:
adott egy hullám, ami körkörösen terjed. a hullám sebessége 200 m/s, frekije 400 Hz. vegyünk két pontot, az egyik a középponttól 0.3, a másik 0.7 méterre van. mekkora a fáziskülönbségük?
hullámhossz meglett, addig ok. aztán valami tangens alfa derengett, rajzolgattam is a sok háromszöget, de egyszerûen nem találtam a megfelelõt...
adott egy hullám, ami körkörösen terjed. a hullám sebessége 200 m/s, frekije 400 Hz. vegyünk két pontot, az egyik a középponttól 0.3, a másik 0.7 méterre van. mekkora a fáziskülönbségük?
hullámhossz meglett, addig ok. aztán valami tangens alfa derengett, rajzolgattam is a sok háromszöget, de egyszerûen nem találtam a megfelelõt...
Írta 2008. január 14. - 13:51
Doktorandusz voltam. Most végeztem.esetleg tanár vagy? vagy doktorandusz? más tárgyakból nincs infód?
Más tárgyból nincs sajnos.
Üdv. Barnabás
Írta 2008. január 13. - 22:38
áh szelekciós arány ez semmi...
>300 embert vettek fel egyetemi nappali gépész szakra. 5félév után 60 an szakosodhatunk rendesen h megfeleltünk az addigi követelményeknek. aztán persze becsatlakoztak még jópáran, de azért nagy a pergési ráta
vegyipari szakirányon pl 18 an vagyunk de csak 2önknek van még meg mind 3 szigorlat.
>300 embert vettek fel egyetemi nappali gépész szakra. 5félév után 60 an szakosodhatunk rendesen h megfeleltünk az addigi követelményeknek. aztán persze becsatlakoztak még jópáran, de azért nagy a pergési ráta
vegyipari szakirányon pl 18 an vagyunk de csak 2önknek van még meg mind 3 szigorlat.
Írta 2008. január 13. - 22:30
vadgazda
asszem tudom ki vagy, de nm biztos...
tavaly nem osztogattál olyan karszalagot amivel 2 sörhöz járt még egy:confused:
asszem tudom ki vagy, de nm biztos...
tavaly nem osztogattál olyan karszalagot amivel 2 sörhöz járt még egy:confused:
Írta 2008. január 13. - 22:23
Írta 2008. január 13. - 22:08
Írta 2008. január 13. - 21:56
Nálunk is kellemes az arány, kb. 70 % csaj, és nem csúnyák 
Milyen a szelekció az egyes sulikban? Mi 35-en kezdtük, már csak (ötöd évre) 20-an vagyunk és ebbõl 15-en diplomázunk le 5 év alatt.
Milyen a szelekció az egyes sulikban? Mi 35-en kezdtük, már csak (ötöd évre) 20-an vagyunk és ebbõl 15-en diplomázunk le 5 év alatt.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"
Írta 2008. január 13. - 21:54
Remélem, Rémhörcsögöt meg Meltset még nem mutatta be!
És az ELTE sem BME.. PPK, TTK, AJK, BTK, a bringások mindenhol vannak 8D
És az ELTE sem BME.. PPK, TTK, AJK, BTK, a bringások mindenhol vannak 8D
Írta 2008. január 13. - 21:02
Melts meg én a BGF-re járunk.
Bár más hely, más szak...
néha kicsit bánom, hogy nem oda mentem. ex oszttárs - aki bgfes - bármikor bemutat egy csoporttársának tuti, hogy egy fullos nõt kell megismerjek
Írta 2008. január 13. - 20:25
Írta 2008. január 13. - 20:17
az oviban focilabda volt a jelem. és alig akartam hazamenni, mert mindig akkor hozták be a hatalmas tálca jó gazdagon megkent vajas-lekváros óriáskenyereket, amikor anyu jött értem. de azért 2-3 szeletet már akkor is gond nélkül lenyomtam. összehasonlítás: nyáron haverokkal 5en megettünk 3 kiló kenyeret, 1.5 doboz vajat meg 3 nagy üveg házi baracklekvárt egyik nap Balcsin, egész napos 40 fokon történõ foci meg röplabda után - mindezt úgy éjfél körül, addigra már nagyon megéheztünk.
ja, és lement mellé egy karton tej is. 
holnap 10tõl fizika félévi vizsga, ún. kisérettségi, amely 4 jegyet ér. tegnap elméletet tanultam végig, ma pedig a példatár legnehezebb példáit + OKTV illetve Mikola-versenypéldákat is megoldottam mindet, ami a témakörökhöz kapcsolódik - az ellenõrzések alapján hibátlanul. eddig csak 5ösöm, illetve 5*-om van fizikából, úgyhogy drukkolni, le ne rontsam.
(nem izgulok, én vagyok az egyik legjobb fizikából - de van, aki eléggé parázik
)
holnap 10tõl fizika félévi vizsga, ún. kisérettségi, amely 4 jegyet ér. tegnap elméletet tanultam végig, ma pedig a példatár legnehezebb példáit + OKTV illetve Mikola-versenypéldákat is megoldottam mindet, ami a témakörökhöz kapcsolódik - az ellenõrzések alapján hibátlanul. eddig csak 5ösöm, illetve 5*-om van fizikából, úgyhogy drukkolni, le ne rontsam.
Írta 2008. január 13. - 19:24
BME GÉPÉSZEK!
Ha valakinek (4. év körül) gondja akad a Transzportfolyamatokkal, akkor nyugodtan szóljon. Egy strapabíró kerékszettért megmondom a ZH utolsó 3 kérdését.Ez Top Secret persze.
esetleg tanár vagy? vagy doktorandusz? más tárgyakból nincs infód?
Írta 2008. január 13. - 17:25
Írta 2008. január 13. - 17:18
BME GÉPÉSZEK!
Ha valakinek (4. év körül) gondja akad a Transzportfolyamatokkal, akkor nyugodtan szóljon. Egy strapabíró kerékszettért megmondom a ZH utolsó 3 kérdését.
Ez Top Secret persze.
Ha valakinek (4. év körül) gondja akad a Transzportfolyamatokkal, akkor nyugodtan szóljon. Egy strapabíró kerékszettért megmondom a ZH utolsó 3 kérdését.
Üdv. Barnabás
Írta 2008. január 13. - 16:58
Írta 2008. január 13. - 16:57
Melts meg én a BGF-re járunk.
Bár más hely, más szak...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala
Írta 2008. január 13. - 16:51
én nem járok odaMiért minden bringás a bme-re jár?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 13. - 16:47

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére