Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Az óvodától az egyetemig

- - - - -

  • Please log in to reply
1470 replies to this topic

#1201
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10,714 posts
Jankó
nagyon jó levél lett! kedvesen küldöd el õket a halál fa__ára. hangvétele is kedves, mégis lényegretörõ :)
ezek után vagy le lesz zsírozva az utad a diploma felé vagy tavasztól nem leszünk iskolatársak. :)
a kikötözõs dolog nagyon jó a végén! komolyan megcsinálnád? mindenesetre majd megkeresem a tanszéket hétfõn 8 elõtt pár perccel :P

koca
pannon egyetem, veszprém

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#1202
Delma01

Delma01

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,247 posts

http://www.boon.hu/h...080210-08190648

Most akkor ezek szerint a kötelezõnm kivül még kettõbõl érettségizni kell?


nebash:( igaz engem nem érint mert közepesen folytatom majd, de akkor is xar...

#1203
BBerki

BBerki

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,724 posts
http://www.boon.hu/h...080210-08190648

Most akkor ezek szerint a kötelezõnm kivül még kettõbõl érettségizni kell?

#1204
koca

koca

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5,107 posts

íme a szóban forgó levél:...

Az rendben van, hogy a Neptunon egy tárgy saját magának az elõfeltétele, vagy mondjuk poétikát nem hallgathat az ember az áramlástan alapos ismerete nélkül.


ez a megalol :rofl:

egyébként komolyra fordítva a szót: sok sikert kívánok neked...
hagy kérdezzem már meg h ez melyik felsöoktatási intézmény?

#1205
Jankó

Jankó

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,030 posts
Uraim, kérésük számomra parancs, íme a szóban forgó levél:



To whom it may concern...

Tisztelettel érdeklõdnék az illetékesektõl, hogy ha már itt szép lassan, egyesével-kettesével emelgetik a limitet a szintaxis szemináriumra (mely helyek azonnal be is telnek), nem lehetne esetleg egyúttal annyival emelni, hogy mindenki beférjen? Mert állítólag vagy ötven kérvény van már odabent. Engem legalábbis ezzel az indokkal ráztak le (meglehetõsen pökhendi stílusban) háromnegyed órás sorbanállás után. Csupán azért vettem én is a bátorságot, hogy személyesen merjem zaklatni (ügyfélfogadási idõben) a nagytiszteletû titkárságot, mert tudható, hogy igenis be lehet ilyen módon a kurzusra kerülni. Csak rajtam pont nem volt sapka... Vagy valami más nem stimmelt. (Hálás lennék, ha valaki felvilágosítana, hogy ez min, vagy kin múlik.)
"Nincs idõm veled foglalkozni, mert itt vár egy halom kérvény. Itt van egy lap, írj egy kérvényt és add be!"Feltöltött kép Mindez egy öt centire nyitott ajtónyíláson át. Gratulálok!!!

Továbbá szeretném jelezni, hogy ha valaki olyan irodában dolgozik, aminek az ajtajára az van írva, hogy kérik az ügyfélfogadási rend betartását, úgy illendõ, ha maga is megteszi ezt.

Valamint:
Azt nem vártam el a Tantervi Csoporttól, hogy miután sikerült kiderítenem az illetékességüket és jeleztem feléjük egy többeket is érintõ Neptun-problémát, esetleg megköszönjék. De talán hasznos lett volna legalább meghallgatni, mielõtt nekiállnak bizonygatni, hogy én vagyok a hülye, majd az ebédre hivatkozva faképnél hagyni.

A Ped.Tanszék titkárságára sem azért kopogtattunk be rosszkor, mert nem tudtuk elolvasni a nyitvatartási idõt, csupán azért, mert egyik kollégájuk kérte, hogy most rögtön menjünk oda, és adjuk át az üzenetét, miszerint.... De ezt elmondani már nem volt idõm, mert mielõtt még köszönhettem volna, már dühtõl eltorzult fejjel osztották rám az áldást, amiért bekopogtattam. (Félreértés ne essék, itt konkrétan egy pedagógusról, nem pedig titkársági dolgozóról van szó.)

Amikor elõször szembesültem azzal, hogy hogy is folynak itt a dolgok, azt gondoltam, egyedi esetrõl van szó, amelynek mindenki levonja majd a tanulságait. Tévedtem. Nem csak ismétlõdik félévenként, de egyre rosszabb. Az rendben van, hogy a Neptunon egy tárgy saját magának az elõfeltétele, vagy mondjuk poétikát nem hallgathat az ember az áramlástan alapos ismerete nélkül. Az emberi hozzáálláson viszont lehetne, és nagyon idõszerû volna már javítani. Ilyen megalázó ügyintézéssel és fejetlenséggel utoljára a Balkánon találkoztam, de annak már tizenöt éve. Hiába van lehetõség elõzetesen is tárgyfelvételre, ha az illetékes titkárságnak 40 nap sem elég a jegy Neptunba írására. Anélkül ugyanis nem megyFeltöltött kép. Talán azt is ki lehetne matekolni a teljesített tárgyak és szakirányok pontos ismeretében, hogy egy adott kurzusra hány jelentkezõ várható. Azt sem ártana figyelembe venni, hogy a hallgatónak óráik vannak, melyek alkalmasint kötelezõek. Nekem például reggel nyolctól este nyolcig. Ezért nem sokat segít rajtam egy háromórás ügyfélfogadási idõ. Ennek ismeretében esetleg rugalmasabban is lehetne kezelni a dolgokat. Lehet, hogy szerencsés volna a tanszékek közötti megfelelõ információáramlás, mert többen közülünk egyszerûen nem tudják felvenni a minoros tárgyaik egy részét, mivel azok fõszakos tárgyakkal ütköznek. Mindegyikbõl csak egy kurzus van hirdetve, és mindegyik kötelezõ. Joggal várná el az ember, hogy aki kötelezõvé tesz valamit, az tegye is lehetõvé annak teljesítését.

Tényleg nem akarom senki dolgába ártani magam, sem megbántani azt, akit nem illet. Ahogy a rádiókabaréban mondták: Akinek nem inge, ne vegye magára! De akinek inge, az végre öltözködjön már fel!!!

Úgy egyhónapnyi tárgyfelvételi kísérletezés és egyhetes reghét tortúra után még mindig nincs felvéve minden tárgyam. De már elfáradtam kissé a kérvények írásában, levelezésben, felesleges telefonálgatásban, sorbanállásban és pitizésben. Most az a gondolat foglalkoztat, hogy a Tanszék kapujához bilincselem magamat hétfõn reggel, hiányos öltözékben. A bilincs kulcsát lenyelem, és odahívatok három tv csatornát. A módszer mûködik. Majd amikor végre megjelenik a nevem mellett a virtuális indexben az utolsó felveendõ tárgy is, boldog mosollyal telefonálok, hogy hozzanak pótkulcsot. Vagy írjak inkább egy kérvényt?Feltöltött kép

Jó reggelt kívánok! 2008-at írunk.



Jankovics "Kérvényíró" Zoltán, a NE!!!ptun egyik áldozata

#1206
koca

koca

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5,107 posts
:rofl: Jankó.

hol olvashatnánk el a leveled? ha már ugyis nyilvános....

#1207
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10,714 posts
Húúú, Jankó, ez nem semmi...
most nem tudom, hogy szomorú legyek a tanszéki tehetetlenség miatt, vagy forduljak le a székrõl a röhögéstõl :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#1208
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem másolod be ide a levelet? Kiváncsi lennék rá.


A sebesség mindent megold.

 


#1209
Jankó

Jankó

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,030 posts
Lehet, hogy hamarosan befejezem az egyetemi tanulmányaimat... Az történt ugyanis, hogy kiba..ta a biztosítékot nálam a regisztrációs héten tapasztalt megaláztatások, pitiztetések, ostobaságok végeláthatatlan sorozata és kanyarítottam egy cifra levelet, amelyet közzétettem a magyaros és angolos levlistákon. Azaz tanárok, titkársági dolgozók és hallgatók számára egyaránt hozzáférhetõen. Kissé nagyobb port vertem fel, mint amire számítottam. Azóta folyamatosan kapom a leveleket. Ezek jobbára gratulációk, támogató és egyetértõ irományok:) . Persze akad, akiknek nem vívtam ki a jóindulatát...

Amúgy végre sikerült felvennem minden kötelezõ tárgyat. Ja, az ominózus levelet azzal fejeztem be, hogy ha hétfõig sem sikerül a tárgyfelvétel, akkor reggel, hiányos öltözékben az Angol Tanszék kapujához bilincselem magam, lenyelem a kulcsot és odahívatok három tv csatornát...

#1210
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
:D Ez nagyon durva.


A sebesség mindent megold.

 


#1211
Jankó

Jankó

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,030 posts
Ilyet bazze! Egy tárgynak önmaga az elõfeltétele!!!:clap:

#1212
Camping Joe

Camping Joe

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5,592 posts
Inkább igyál, az jobban megy!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

#1213
Maggi

Maggi

    maximus

  • fórumtag
  • 13,648 posts
f@szom a neptunba....nem tudom felvenni géprajzot, németet, fizika I. (cv)-t

#1214
MaTT

MaTT

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,649 posts
nem kell órára járni, viszont a vizsgán ha szóbelizni akarsz mutasd be az évközben készített jegyzeteket :D
kereszt sztem szarabb mint stépánnál...de a vizsga jellegében ugyanolyan..

#1215
nkarcsi

nkarcsi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,380 posts
dinamikából, ha van aláírásom akkor ugye nem kell órára járni? matt nem tudod véletlenül, h kereszten más fajta-e a vizsga mint idén volt? mert mostmár tudom, hogy miket kérdezhetnek naggyából.

ja és hõtan 1bõl valami tipp, hogy hogyan kell okosan csinálni? azt még tudom, h gépelem 2 szivatás lesz.

#1216
MaTT

MaTT

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,649 posts

Itt minálunk nem reghéten kezdõdik a tárgyfelvétel, hanem hamarabb. Akkor pár napra megbénul, de után van jó pár heted elrendezni amit akarsz.
És még nincs órarendem, mert jópáran nem hirdették még meg az idõpontot a tárgyukhoz :(


jaja, pont ezér hagytam a francba az elõzetes jelentkezési idõszakot. kb soha nem tudtam belépni..
ma szépen összeraktam. 38 kredit, ezer vizsga, asszem szelektálok .)

#1217
Szigi_

Szigi_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 958 posts
Nálunk meg minden klassz hely betelik tárgyfelvételnél kb fél óra alatt, és abban a félórában az egész kar be akar jutni a neptunba....

#1218
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,694 posts
Itt minálunk nem reghéten kezdõdik a tárgyfelvétel, hanem hamarabb. Akkor pár napra megbénul, de után van jó pár heted elrendezni amit akarsz.
És még nincs órarendem, mert jópáran nem hirdették még meg az idõpontot a tárgyukhoz :(

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"


#1219
andris

andris

    mod

  • globális moderátor
  • 10,714 posts
én nem torrentezek. nincs is bajom a neptunnal. :)
ma is beengedett hamar, simán megy minden...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu



#1220
koca

koca

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5,107 posts

Neptun a sátán mûve....

pc bosszú a sok torrentezõ egyetemistán


mi a bajod a neptunnnal?