Azt hittem, hogy ez csak kóbor véleményeket jelent, de most, hogy az utóbbi pár oldalt végigolvastam....
Mennyi minden van az országban aminek nem érzi az ember közvetlenül a hasznát, de állami pénzbõl finanszírozzák? Az egész egy kurva nagy rendszer, azt hiszem államnak szokták hívni. Az, ahol azt fizeted csak meg amit akarsz, az talán vmiféle anarchia, vagy kõkorszaki állapot. Persze lehet mondani, hogy demokráciában élünk, és mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani, csak ilyen kérdéseket nem érdemes feltenni, mert senki sem fog mondjuk drágább sörre szavazni, mert közvetlenül nem érzi érdekének.
Mindenkinek szüksége van a jó szakemberekre aki faszán dolgozik és érti a dolgát, vagy jó orvosra aki összepakolja ha vmi gáz van. Lehet persze pénzért is tanulni, de még kisebb rá az esély, hogy a legtehetségesebbeket adja ki a gép...
Vhol hallottam egy ötletet, ami nekem tetszett. Az oktatás maradjon ingyenes, de aki igénybeveszi, utána kötelezõen maradjon x évig itthon, amíg az államnak az általa végzett munkával "visszafizeti" a taníttatását.
Most is az a baj, hogy a tudás pénz, de külföldön jelenleg sokkal több pénz. Kb majdnem miinden frissen végzett külföldre vágyik, ez persze a legrosszabb párosítás az ingyen oktatással együtt. Rengeteg szakmájában igazán tehetséges ember megy külföldre dolgozni. Ha az oktatást megfizettetjük az emberekkel, úgy érzem a maradék visszatartó erõt is megszüntetjük. Kifizettem, húzok is a francba. Elõbb utóbb csak a hülyék és az elszántak maradnak Mo-on. Persze el lehet menni, tudjuk.
"Az anyagi tõke ma oda megy, ahol szellemi tõke van."
Vízi E. Szilveszter

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére