Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázméret, vázméretezés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
519 hozzászólás a témában

Hans Gruber

Hans Gruber

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszönöm a válaszodat! Kicsit most meglepõdtem, hogy ilyen nagy lenne, mert a nyeregcsõ is kivan húzva plusz 16 cm-rel, én pedig csak 183 cm vagyok, és így kényelmes. Létezhet, hogy márkás bicikliknél pl Kona vagy Specialized kisebb méret is ekkora lenne? Mert 190 centi feletti egyéneknek ajánlják a 20-21 colos bicikliket. Nekem szerinted mekkora vázat kéne választanom? Elõre is köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Naaagy 21.5"
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Hans Gruber

Hans Gruber

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Megtudnátok légyszíves mondani, hogy ez mekkora vázméretnek felel meg? Egy MTB-ról van szó. Felsõcsõhossz: 57 cm Nyeregvázcsõ: 54 cm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Adott egy országúti bringa. A BodyScanning szerint 170-es (cipõs) magasságomhoz és egyéb méreteimhez S-es váz illene, de az adott típusból sajnos nem beszerezhetõ. M-es méret megoldható. Kérdés, hogy bevállalható az M-es méret? Vázméretek itt Egyenes kormánnyal, teljesen amatõr szinten, aszfaltos tekeréshez-túrázáshoz használnám.

majd jönnek a szakért õ virslisek , én csak a saját tapasztalatom mondom, nekem a 2008-as M-es karbon merida használhatatlanul nagy volt (54-56 -os nek írta a cég, 555 volt az effektív felsõcsõhossz). 175 vagyok (gyári méretajánlás M-est mondott amúgy). (jó lehet 70-es stucnival de az meg outin nem annyira szokás :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Adott egy országúti bringa. A BodyScanning szerint 170-es (cipõs) magasságomhoz és egyéb méreteimhez S-es váz illene, de az adott típusból sajnos nem beszerezhetõ. M-es méret megoldható. Kérdés, hogy bevállalható az M-es méret? Vázméretek itt Egyenes kormánnyal, teljesen amatõr szinten, aszfaltos tekeréshez-túrázáshoz használnám.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
S az már kicsit lenne neked. 173cm-hez nekem M-es van.
(Halász Krisztián is M-essel ment 180cm mellett.)

Monty75

Monty75

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

Kérném a segítségeteket abban, hogy az S vagy M méretû Kona Stab DH váz lenne-e jobb nekem. 178 cm vagyok, ~ 80 kg. Egy 17-es Merida One-Five-O enduróról ülnék át, ami kényelmesnek érzek.

Köszönöm elõre is a válaszotokat

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mindehez mekkora vagy ?
mert az a váz méretéhez képest baromi hosszú
egy 90-es stucnihoz jó 185-nek kell lenni hozzá (ha igaz a 596mm eff felsõcsõhossz). de ahoz meg nem tudom elképzelni hogy eléggé ki lehetne húzni a nyerget.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Windos

Windos

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
bocsánat az értehetelenségért,szóval h egy alapvetõen merev freeride gépet megfelelõ alkatrésszekkel ,össze lehet rakni AM gépnek?
viny:beer:[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:mudug95XdKldmM:http://www.mongoose.com/bikes/displaybike.php%3Ffilename%3D21.29.M7_INTL_HARDBALL_WHT.jpg[/IMG]

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Sziasztok
Kérdésem a következõ lenne,van egy NS Surge vázam ami merev "freeride"gépnek van titulálva. Igazából nem is freerid-ra és dirt-re használom hanem AM-ezek vele ,de felfele menet néhanéha elkezd fájni a hátam ,ami alapból is ferde szóval lehet h az is közre játszik.Össze szedtem annyi pénzt h felsõ kategóriás cuccokal szereljem fel mert sokat használom de nem tudom h mondjuk egy hosszabb stucnival és egyebekkel felszerelve lehet-e használi AM gépnek egy ilyen típusú vázat ,mivel egy xc géppel nem lehet lefele zúzni,és nincs 800.000 forintom egy fullos AM gépre.Ha valaki tud segíteni ,tanácsokkal ,ötletekkel nagyon meg köszönném:)

tessék?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Sziasztok!
181cm vagyok és az lenne a kérdésem,hogy cube ams 125-ös 2010-esbõl 18 vagy 20 collos váz lenne a jobb választás.
Köszi a válaszokat elõre is!
DZ

Én is most vettem cube-ot, annak is kb 46 cm-es a nyeregvázcsõ(18"), én 182 vagyok és a 18-asat választottam mert a 350-es nyeregcsõ így sincs kihúzva jelig, ha rövid a váz hosszra akkor meg lehet rá hoszabb stucnit venni, de a kisebb váz sokkal kezelhetõbb szóval én a 18 mellett döntöttem.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Sziasztok!
181cm vagyok és az lenne a kérdésem,hogy cube ams 125-ös 2010-esbõl 18 vagy 20 collos váz lenne a jobb választás.
DZ

Én 193 vagyok és az AMS-em 20"-os, de éppen, hogy jó. 1 cm maradt a nyeregcsövembõl a jelig. Én lehet inkább a 20"-osat mondanám megfelelõnek.
"Ride today, heal tomorrow"

Windos

Windos

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok
Kérdésem a következõ lenne,van egy NS Surge vázam ami merev "freeride"gépnek van titulálva. Igazából nem is freerid-ra és dirt-re használom hanem AM-ezek vele ,de felfele menet néhanéha elkezd fájni a hátam ,ami alapból is ferde szóval lehet h az is közre játszik.Össze szedtem annyi pénzt h felsõ kategóriás cuccokal szereljem fel mert sokat használom de nem tudom h mondjuk egy hosszabb stucnival és egyebekkel felszerelve lehet-e használi AM gépnek egy ilyen típusú vázat ,mivel egy xc géppel nem lehet lefele zúzni,és nincs 800.000 forintom egy fullos AM gépre.Ha valaki tud segíteni ,tanácsokkal ,ötletekkel nagyon meg köszönném:)
viny:beer:[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:mudug95XdKldmM:http://www.mongoose.com/bikes/displaybike.php%3Ffilename%3D21.29.M7_INTL_HARDBALL_WHT.jpg[/IMG]

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
18" ajánlott
a 20" 190cm felettieknek

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!
DZ

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

174cm-hez Trek 17.5 vagy 18.5 ?

17.5

A sebesség mindent megold.

kispal1980

kispal1980

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
  • Locationhttps://t.me/pump_upp
174cm-hez Trek 17.5 vagy 18.5 ?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
igen, tényleg gyártófüggõ. de érdekes, én 172-73 vagyok és nekem pont jó volt. am egy caprine epik 50 váz volt

yep!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

köszönöm a válaszokat, azt hittem nem lesz jó, de végül jó volt neki:D

Érdekes. Én 193 vagyok és a 20"-os éppen, hogy jó. Amúgy milyen váz?
"Ride today, heal tomorrow"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

185cm magas embernek jól gondolom ugye, hogy kicsi a 18"-os váz?:) Mert eladom a mostani bringám mert majd újat/jobbat veszek és a vevõjelölt 185magas de a bringám meg 18"-os vázú. Az kicsi neki nem?

gyártófüggõ is. speci, idei kona, pl kb simán jó. (nagyon hosszúak)