Tiggrincs eddig nekem és Rékánál és még pár embernél ill meglévõ bringáknl is számolgattam nagyon bejött, ebben legalább külön van a ffi, nõi,treking, idõfutam, mtb, fully mtb .ill idõfuti/outi
http://media1.roseve...save/bk_930.pdf
ez akkor lenne használható ha az összes gyártó egy féle méretû vázat gyártana
de pl egy átlag 18-as monti 580-585mm vizszintes felsõcsõ hosszal bír addig pl speci 600 (amig volt 18-as) a kona 610. pedig egyforma a nyeregvázxsõ hosszuk. az 2,5-3 centi pedig q. sok .
nem beszélve a fullira is ugyanezt a képletet adja holott pl pont az emlitette 2 cég is úgy méretez hogy a fulliból 1"-al kisebb olyan hosszú mint a merevbõl. szal az is csúnyát szopna aki ez alapján venne pl egy stumpi fsr-t.
cross/trekking vázakról már nem is beszélve, ott még nagyobb a kavalkád a cégek különféle méretezései közt.
nem köteked, csak ez kb olyan mint amikor a boltos még azt mondta hogy emeld meg és ha 10-15 centit emelkedik az eleje amig a felsõcsõ zacsit paskol, akkor jó lesz az.
mellelsleg az az ülésmagasság az inseam x0,885 sem igazán gyere be nekem. az alapján pl nekem 70 centin kéne ülnöm, úgy meg rohadtul nem bírok tekerni kb 3 métert sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való