Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázméret, vázméretezés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
519 hozzászólás a témában

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Valaki nem tud ajánlani egy olyan honlapot ami kiszámolja mekkora országúti váz való nekem ( elsõsorban a felsõcsõ hossza érdekelne), és lehetõleg nem csak a testmagasságot veszi figyelembe? Köszi elõre is!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
kb 7-8cm nyeregcsõ a vázban a felsõcsõ teteje alatt kevés, vagy még éppen jó lehet? /400-as a csõ/
a felsõcsõ oldalán, kb középtájon pici horpadás (kb. eldõlésbõl) gázos lehet a késõbbiekben?
/használt mtb, alu váz, hosszra jó és jó vétel lenne/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

boregar

boregar

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

S-es

az m-es kb nekem jó (175 és nem is lány vagyok)

Köszönöm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
S-es

az m-es kb nekem jó (175 és nem is lány vagyok)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

boregar

boregar

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Segítséget szeretnék kérni.Cannondale trail 5 lady /2011 es/ biciklit vásárolnák.Az egyik boltban azt mondták S -es méret kell nekem, a másikban M-es méretet mondtak.165 cm vagyok.Írjatok légyszi melyiket ajánljátok?!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ismét egy vázméret kérdés:

162cm magas a célszemély, neki ez a váz:
Nyeregvázcsõ 42cm
Eff. felsõcsõ 557

Competitivcycles szerint 561mm es felsõcsõ lenne az optimális (amit én sokallok egy kicsit) a nyeregvázcsõ meg egy kicsit magas nem? 15-16colos bringát kellene nézni, de nagy bajban vagyok, mert a 15colos az úgy néz ki mint egy gyerekbringa, ez a 42cm meg egy kicsit soknak tûnik, igaz nem csõközéptõl középig mérik hanem középtõl a tetejéig, így talán nem lesz gond az átlépési magasság. Szerintetek?
11:38:11 IM 2012

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
tuti az 1-es.
176 hoz meg a 19 csak extrém rövid monti vagy trekking váznál játszik

inkább 17-18, de még 16 is esetleg. (idei konából pl 16-os olyan q. hosszúak)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
a 2. nekem (183cm) is nagy lenne. egyértelmû az 1.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Kissé bajban vagyok vázméret ügyileg.

176 vagyok, vagyis pont határeset a 18-19körüli váz kellene elvileg. 82cm-es belsõ lábhosszal.

A következõ paraméterek közül melyik lenne a jobb?

1.
Nyeregvázcsõ 460mm
Homlokcsõ 140mm
Eff. felsõcsõ 584
agy-agy távolság 1063

2.
Nyeregvázcsõ 500mm
Homlokcsõ 139mm
Eff. felsõcsõ 609mm
agy-agy távolság 1088

Ami kitûnik ezekbõl az adatokból, hogy elég magas építésû de rövid bringák, az 50es vázméretû gépnek a hossza olyan hosszú mint pl a 18 colos Superiornak. Kipróbáltam tegnap egy 19es Magellan-t ami az eladó szerint inkább a hosszabb gépek közé tartozik, 100mmes stucni és 595ös felsõcsõ hossz mellett is kényelmesnek éreztem (azon a 10men :) )

Inkább az egyes felé hajlok, de ha rövid lesz akkor tuti szívrohamot kapok. Szerintetek?
11:38:11 IM 2012

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

hát fene tudja

nekem a krosszbicó 17-es és az ilyen 550-555, ( a gyári geó szerint 570 kéne legyen) 110-es stucnival meg hátrahajló csõvel el vagyok rajta (ja 175 szintén) de erõsen gondolkodom egy vázcserén 19-re vagy 46-os merida crosswayre. márcsak a nyeregcsõ miatt is.

ok, köszi

akkor azt hiszem kimarad ez a bringa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
hát fene tudja

nekem a krosszbicó 17-es és az ilyen 550-555, ( a gyári geó szerint 570 kéne legyen) 110-es stucnival meg hátrahajló csõvel el vagyok rajta (ja 175 szintén) de erõsen gondolkodom egy vázcserén 19-re vagy 46-os merida crosswayre. márcsak a nyeregcsõ miatt is.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

akkor most mennyi ? azért 4,5 centi erõsen nem mindegy.

555 illetve 560 mm akartam írni :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Néztem most egy bringát, ami 17 colos, és a felsõcsõ hossza 555 mm (vagy 600),

akkor most mennyi ? azért 4,5 centi erõsen nem mindegy.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Néztem most egy bringát, ami 17 colos, és a felsõcsõ hossza 555 mm (vagy 600), a gyári stucnija 12 cm.

Én 175 cm vagyok és a mostani gépemen 90-es stucni van, 580 mm felsõcsõhosszal, ez nagyon kényelmes, de a gyári stucni 130 mm-es volt, ami nekem lehetetlenül nagy volt.

Szerintetek jó lehet nekem az a 17 colos bringa a 120-as stucnival, vagy érdemesebb eggyel nagyobbat nézni?

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Noni mar sajna nem fogok. Ezek szerint mindenkepp ki kene probalni? A masik ami szoba johet egy 16" os Cube Stereo, de az is csak 4mm -el nagyobb az S -es Specinel, akkor az is kicsi lesz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
az a baj az S-es meg nagyon kicsi
nekem nagyjából jó volt a 175 centihez, az m-es (2007-es de nagyjából egyforma hosszúak) bár lehetett volna 1-1,5 centivel rövidebb

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok,
Talaltam egy elado 2010 -es Stumpjumper FSR -t, viszont a meretevel kapcsolatban tanacstalan vagyok. 171cm magassaghoz nagy lenne az M -es?
Az elado szerint pont a meretem, de a vizszintes felsocso majd ket centivel hosszabb a 17" -os cruxomnal. Van a merev es fully kerekpar meretek kozti kapcsolatra valami okolszabaly?
Tudom, hogy a legkezenfekvobb az lenne, he elmennek a legkozelebbi kereskedohoz, csak sajnos ez mostanaban a munka miatt nem megoldhato, ezert kernem a tanacsotokat.
Koszi elore is.

Szerintem is nagy lenne neked. Inkább 180+-pár centis embernek való.

A sebesség mindent megold.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Sziasztok,
Talaltam egy elado 2010 -es Stumpjumper FSR -t, viszont a meretevel kapcsolatban tanacstalan vagyok. 171cm magassaghoz nagy lenne az M -es?
Az elado szerint pont a meretem, de a vizszintes felsocso majd ket centivel hosszabb a 17" -os cruxomnal. Van a merev es fully kerekpar meretek kozti kapcsolatra valami okolszabaly?
Tudom, hogy a legkezenfekvobb az lenne, he elmennek a legkozelebbi kereskedohoz, csak sajnos ez mostanaban a munka miatt nem megoldhato, ezert kernem a tanacsotokat.
Koszi elore is.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Köszönöm szépen akkor bringa megrendel:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
pedig 1 értelmûen 17.
nem is rövid váz, még ha csak aszfaltos felhasználás akkor is marha hosszú lenne a 19.