Jelentkezz be Regisztrálj

Bringázz a munkába!
Írta 2007. szeptember 01. - 19:19

Írta 2007. augusztus 30. - 09:56

Inkább ez legyen életed végéig? jeee
Tényleg ki lehet szúrni a szemünk ígérgetésekkel.
Ezen a kampánybiciklizésen és ígérgetésen én csak röhögök. Szép és, jó, hogy évente egyszer fölülnek a gépre, aztán õk a fasza biciklisek, de nevetséges is egyben. Majd, ha naponta jár biciklivel és azokat tapasztalja, amiket mi, akkor kicsit már hitelesebbnek látnám a dolgot.
Pont arról beszéltem, hogy amióta nem húzom föl magam a sok idiótán, azóta ilyen dolgok nem érnek. Van egy nagyon jó mondás: " Mások hülyeségén idegeskedni annyi, mint magunkban kárt tenni" Ne értsd félre, engem is zavar meg bosszant, de beletörõdtem. Szoksz vagy szöksz. Bár mostanában már elég erõsen a szökésen is gondolkozok. (nem csak emiatt)
Írta 2007. augusztus 30. - 09:44

Inkább ez legyen életed végéig? jeeeInkább meghúzom magam és naponta nyelem a békát. Amúgy ezzel a beletörõdéssel sokkal kevesebb atrocitás ér. Nem akarnak leszedni a géprõl, mert nekem volt elsõbbésgem és megpróbáltam ezt érvényísíteni. Nem köp le a gyalogos, mert a bicikliúton megy és én csöngetni merészeltem. És még egyéb esetek.
Tényleg ki lehet szúrni a szemünk ígérgetésekkel.
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2007. augusztus 30. - 09:31

....
Így vagyok ezzel én is. Régebben elég erõsen "harcoltam", de mára már föladtam. Rájöttem, hogy egyedül kevés vagyok a világ ellen. Jó tudom, nem vagyok egyedül, de tény, hogy kevesen vagyunk. Akkor törõdtem bele ebbe az egész szituba, amikor egy biciklisnek megemlítettem, hogy talán nem kéne átrombolni a piros lámpán és leanyázni a szabályosan közlekedõ gyalogost. Erre azt a választ kaptam, hogy " ne szójá' be' köcsög, mert leszedlek a szarodról". Mondom bocsi. Ilyenekért "harcoljak"? Naneee. Inkább meghúzom magam és naponta nyelem a békát. Amúgy ezzel a beletörõdéssel sokkal kevesebb atrocitás ér. Nem akarnak leszedni a géprõl, mert nekem volt elsõbbésgem és megpróbáltam ezt érvényísíteni. Nem köp le a gyalogos, mert a bicikliúton megy és én csöngetni merészeltem. És még egyéb esetek. Most úgy közlekedek, hogy ha látom az autóson, hogy eszpébe sincsen megadni az elsõbbséget, akkor inkább megállok és megvárom amíg jó messzire megy tõlem. Ha van lehetõségem, akkor a gyalogost meg jó nagy ívben kikerülöm.
Írta 2007. augusztus 30. - 09:17

Írta 2007. augusztus 30. - 09:05

Írta 2007. augusztus 30. - 08:32

Néha le szoktam fényképezni egy-két példát , hogy hogyan nem kéne. Én már beletörõdtem, hogy ilyen helyen élek és csak röhögni tudok a málészájú Demszky-n, meg a többi sok ésszel ellátott politikuson, amikor felvonulnak a biciklijükön, megtesznek 5 métert imbolyogva és széles vigyorral kampányolnak a jobb levegõért. Aztán bevágják magukat a milliós audijukba, amit évente lecserélnek... már abból a pénzbõl meglenne pár km bringaút. És, hogy újakat kéne építeni? Valóban, de esetleg nem ártana a már meglévõket karbantartani, mert az is röhej, hogy önkéntesek nyesik az utak melletti bokrokat, mert az önkormányzat erre nem hajlandó. És akkor nagy a munkanélküliség, amikor a munka ott hever az utcán.
Még folytathatnám a végtelenségig, de NINCS ÉRTELME.
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Írta 2007. augusztus 30. - 08:28

Sok víz fog még a Dunán addig lefolyni. Sajnos.
Miért van az az érézésem, hogy elõbb fog a Duna kiszáradni?
Írta 2007. augusztus 30. - 08:24

Az a baj, hogy hiába vagyunk úniós tagok, ha a gondolkodásmódunk, viselkedésünk még kõkorszaki, proli.
Sok víz fog még a Dunán addig lefolyni. Sajnos.
Akit érdekel: www.kerekparosklub.org
Írta 2007. augusztus 29. - 23:36

Írta 2007. augusztus 29. - 23:29

Írta 2007. augusztus 29. - 23:27

12 évig tekertem a fõvárosban.
még az átkosban kezdtem, egy kis zöld összehajtogatható campinggel.
jól lehetett farolni meg bármerre bringázni, a forgalommal nõttem fel.
Mostanra mintha hátránybe kerültem volna, követhetetlen.
Azóta motoron ülök. Az egészeet látva azt nem értem, hogy képzelnek egy ilyen kampányt Demszkyvel a frontvonalon. 15 éve Ti tudjátok a legjobban hány km bicigliút épült. Nem politikai kiáltvány amit írok, ne értsetek félre 15 év alatt volt jobb is bal is. tökmind1.
Egyszerûen felháborít, hogy átkarolva egymást a bársonyszékben zokognak a választás után, hogy: "A sírból hoztuk vissza, Tesó", szerintetek hány km út fog épülni a kõkemény 2 hetes tesztidõszak és kampányrongyrázás eredményeképpen? Mennyit ér a CriticalMass mögött álló tömegek választási erejének meggyõzése. Guilliton 4 év múlva? 15 év után adjunk neki bizalmat ismét és reménykedjünk hátha megmozdul vmi?
A zuhanyzás az én gondom, 48 km naponta simán belefér bringával, még a budai hegy se akadály, nem számít, hogy nincs zuhanyzó az épületben, a másikban van. Ha teljesen nyugodtan tekerhetnék naponta oda-vissza a várost behálózó és átszelõ elsõ osztályú bringautak bármelyikén, miért ne?
Ha láttátok belgiumot, hollandiát tudjátok mirõl beszélek. Figyelmes autósok, gyönyörû sárgával felfestet biciglisávok, lámpák. Országosan több ezer km.
Hihetetlen és beautifulll. Áááá kár a szóért
Örülök, hogy a cikk végén ütös és kegyetlenül egyszerû a konklúzió.
Írta 2007. augusztus 28. - 10:22

epinefrin, neked meg egy állat mászik a bringádon!
off: lakat helyett õt használom, ki van képezve

Írta 2007. augusztus 28. - 10:18

Csak azért gondoltam erre,mert epinefrin topiknyitóját így kezdte:
"Bringázz a munkába! "akció" a fõvárosban."
:-(
A részvételi feltételek közt szerepel, hogy:
"A kampány 2007. szeptember 3. és 2007. szeptember 14. közötti idõszak alatt tart, 2007-ben csak Budapesten."
Az viszont nem tiszta, ha mondjuk valaki vidéki, de a fõvárosban dolgozik, akkor az résztvevõnek számít-e (vagy épp fordítva). Eléggé összecsapottnak tûnik a dolog, mindenesetre én kísérleti nyúlként belevetem magam a dologba és kíváncsian várom a fejleményeket

Írta 2007. augusztus 28. - 09:44

Kivágtam a monitort, de k.va nehéz, és nem látszik rajta semmi!!!Érdekes én lámpákkal együtt hozom a 20km / 40 percet simán
:D
_Az adatlapot kivágod a monitorból, és elpostázod. ; )_

Írta 2007. augusztus 28. - 09:41

Háát ahogy meg lett hirdetve ez az akció.....szerintem igen!Azt hogy csinálod?
Szerintetek bent vagyunk az elsõ 2000 regisztrált között?
Írta 2007. augusztus 28. - 08:57

Csak azért gondoltam erre,mert epinefrin topiknyitóját így kezdte:Ez jó kérdés volt, de szerintem nem. Nem írja sehol, hogy csak Bp-re vonatkozna. Küldj egy mailt és kérdezd meg! bringazz@gmail.com
"Bringázz a munkába! "akció" a fõvárosban."
:-(
Írta 2007. augusztus 28. - 08:48

epinefrin, neked meg egy állat mászik a bringádon!
Írta 2007. augusztus 28. - 08:48

Írta 2007. augusztus 28. - 08:21

Akkor most ez csak fõváros illetõségû?