Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2581 hozzászólás a témában

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Olvastam. Sajnálatos, hogy OB-n beleszól, MERT BELESZÓL, a játékba a motoros meg a szabálytalan célegyenes. Az a baj, hogy mindkettõ Versenyzõ eléggé korrekt és úriember ahhoz, hogy ebbõl ne csináljon ügyet a szöv felé, pedig lehetne. Átvették a pályát? Igen. Szabályoknak megfelel? Nem. Ki vette át? Múlhatott az eredmény a szabálytalanságokon? Igen.

(nem állítom, hogy szabályos sprintnél más lett volna az eredmény, de az ellenkezõjét sem)

Ha jol emlékszem tavaly és tavalyelött is ilyen volt a befuto. Az UCI baromira nem érdekel (akkor sem lesz jobb sem rosszabb ha UCI-t betartunk, de a részvétel sem lesz töle több) de van egy magyar szövetség valami mmtbszsz ami valojában nem tudom miért van. csak rosszabb velük mintha nem is lennének. Bizonyitja ezt nagyon sok dolog , köztük ez a befutó átvevés is. Baromira nem értenek hozzá vagy leszarják az egészet és csak az érdekli öket hogy a befizetni valokat évente megkapják.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Itt pedig Buruczki Szilárd szemszögébõl:
A bosszantó XCM OB...

Érdekes amit ír a távról és a kimaradt részrõl. Lehet õk másfelé mentek? Nekem 90km lett és a Galyatetõ elõtt volt hullámos rész.

A sebesség mindent megold.

3lackhawk

3lackhawk

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Asszem az már csak részletkérdés ilyen szervezési hiba után mint pl. a segélyhívószám , hogy sikerült az általam eddig részt vett maratonok legszarabb kajáját elfogyasztanom egy nem is tudom minek nevezzem táp ami levestésztából és valami darált döghúsból készült természetesen óriási adagban. Lehet hogy én vagyok finnyás de ahogy néztem sokan otthagyták mert ehetetlen volt. Inkább mondják azt hogy bocsi nem fér bele az árba és akkor hozok magammal rendes kaját, mert a kutyámnak köszönöm nem innét szeretném hazavinni a zabát.....
Ezt leszámítva nem lehet ok a panaszra élvezetes verseny volt, 10km-el a cél elõtt ért be a Hosszú eleje még mindig megrökönyödéssel figyelem, ahogy 10mp múlva már látótávolságomban sincsenek mintha akkor szálltak fel volna a bringára semmi lihegés torzult arc….
A befutóm annak ellenére hogy a 1xx. helyért tekertem középtávon izgalmasra sikerült. Két srác harcolt elõttem a cél elõtti lejtõn mintha elsõ helyért mennének és sikerült nekik az utsó derékszögû korlátos résznél összeakadniuk persze esés lett belõle én meg csak kikerültem õket és befutottam elõttük nevetõ 3. ként 

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Felhívtam a fõszervezõt, Eisenkrammer Károlyt, hogy mi van a beszólítással rövidtávon. Lesz beszólítás 5 perccel a rajt elõtt. "Rendben, köszönöm." Erre: "És te most tényleg ezért hívtál fel?" Mondom, igen, mert már késtem le pár beszólítást. És mondjuk kiírhatnák a honlapra is. "Hát, ha engem 1500 versenyzõ ilyen kérdésekkel hívna fel..."

Nem szeretem ezt a hozzáállást. Szerintem elég tisztelettudóan beszéltem, és a kérdés sem volt hülyeség, mivel a honlapon nem volt fent a megfelelõ információ. Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor fejezzük be a bemelegítést... lehetne egy kicsit profibban kezelni a dolgot. Szerintem.

Egyébként: Racing Ralph-Nobby Nic... ;)

Most végülis volt beszólítás rövidtávon?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Elmondom..lehetett elõzni..
Gondolom a motor hamarabb állt ki a cél elõtt

Nem az a kérdés, hanem, hogy a befutó nem felel meg sem az UCI, sem a MMTBSZSZ szabályzatának.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Elmondom..lehetett elõzni..
Gondolom a motor hamarabb állt ki a cél elõtt
Team Heavy Pedál Szeged

zoltanke

zoltanke

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Parti András szemszögébõl. Szó esik a motorosról is.
Parti András Blogja

Itt pedig Buruczki Szilárd szemszögébõl:
A bosszantó XCM OB...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Olvastam. Sajnálatos, hogy OB-n beleszól, MERT BELESZÓL, a játékba a motoros meg a szabálytalan célegyenes. Az a baj, hogy mindkettõ Versenyzõ eléggé korrekt és úriember ahhoz, hogy ebbõl ne csináljon ügyet a szöv felé, pedig lehetne. Átvették a pályát? Igen. Szabályoknak megfelel? Nem. Ki vette át? Múlhatott az eredmény a szabálytalanságokon? Igen.

(nem állítom, hogy szabályos sprintnél más lett volna az eredmény, de az ellenkezõjét sem)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Parti András szemszögébõl. Szó esik a motorosról is.
Parti András Blogja

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

És a Salzon akkor mennyi ment be?

Salz B-távon legutóbb 10db fogyott, meg 2 szelet. Most az A-távon tán csak 15db fogyott, mert kiálltam 175km-nél a hibernálódás miatt, egyébként 20db volt betervezve. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Amúgy ennek én is örülök, csak tessék, csak tessék, ugye, hogy teljesen jó a hosszú, s ugye, hogy milyen zsírkirály kis trail-ride van Galya felé nomeg Szentimrén. Nomeg mászás is van legalább, gondolok a Szentimre elõtti "aszfaltra balra kiborítunk kistányéron, ha végre leváltana" témára. :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Na most jól megnéztem az idei nagyobb eseményeket:
Szilvás: 84 célban/95 induló
Crosskov: 30 célban (+15 limitidõs)/49 listában
Duna: 118 célban
Bükk: 118 célban/134 induló
Mátra: 134 célban/146 induló

Növekvõ tendencia, jólvan!
Mondjuk ahhoz képest nem sok hogy némelyik versenyen már több mint ezren indulnak.
Kicsit tartottam is tõle hogy végig egyedül kell nyomnom, de végül is meglepõ módon a pálya nagy részén voltak körülöttem.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

K_2

K_2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

MM2010 videók
Fanbike.hu
és
YouTube - BringaTV csatornája

Néhány fotó itt is: IX. Mátra Maraton fotók | Bringás

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Mennyien szoktak egyébként?

Amúgy ilyet szólt be valaki a rajtnál: "Mi ez a tömeg a hosszún gyerekek?" :)

Na most jól megnéztem az idei nagyobb eseményeket:
Szilvás: 84 célban/95 induló
Crosskov: 30 célban (+15 limitidõs)/49 listában
Duna: 118 célban
Bükk: 118 célban/134 induló
Mátra: 134 célban/146 induló

K_2

K_2

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Igen, a Mama is szóba került. Gondolatban egész biztos.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, ez a motoros egy balfasz volt, teljesen alkalmatlan felvezetõnek.
A kép az utolsó hosszú lejtõ alján a kanyarban készült, ahol a bobpálya tetejénél egy balkanyar után kijöttetek a kerítésen és már csak be kellett gurulni a célba.
Azon a lejtõn is félre húzódhatott volna, de a birka ment kettõjük között és ahogy olvasom ezt már régóta csinálta.
Nem azt mondom, hogy ha nincs közöttük, akkor Szilárd biztosan megelõzte volna Partit, de így akadályozva volt, ahol a fotó készült, ott egészen biztosan, azért is ordított a birkának.

Parti keveset versenyez itthon és nem ismerte fel õt a motoros.
Azt gondolta magában: "Szilárd vezet, ez a középtávos srác meg milyen gyorsan megy itt elõttem" :D

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Pinyo te nagyon szeretheted a zselét a beszámolód alapján, én kettõt nyomtam be azt sem õszinte mosollyal az arcomon.:)

Olyat kell fogyasztani, aminél õszinte a mosolyod. Elég nagy már a választék. A JÁNOS-koktél jó dolog, mert iszonyat pénz megy el ilyenekre, még jó hogy ritkán van verseny.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Én is benyomtam 6db powergelt, amibõl az utolsó 2 koffeines-zöldalmás volt, és most mintha hatott volna a koffein.

És a Salzon akkor mennyi ment be?

bcsoka

bcsoka

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Nem ismerem, de egy kempingben voltunk.
Tatanka Racing Team Fényképek | Facebook

Köszönöm, sikerült megtalálni.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

Taníts Mester, hogyan készül? :)

ÁÁÁ titkos elixír.. (Méz,kávé,szõlõcukor,gyümölcscukor MIX) : ))))) kivirulok tõle verseny vége fele
Team Heavy Pedál Szeged

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Taníts Mester, hogyan készül? :)