Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XI. Mátra Maraton | Sástó

- - - - -

• Please log in to reply
2581 replies to this topic

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
A mátrában kódorogtam és párat kattintottam :)
http://picasaweb.goo...2/MatraMaraton#

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Igazából bennem nem marad meg az esés, utána ugyanúgy megyek tovább lefelé, mint elõtte. Esés után mindig azonnal felpattanok (jégkorongból maradt meg ez) persze néha nem tudom hirtelen, hogy mi történt.

Hát igen, vannak könnyebb kimenetelû esések, ezek szerint a Tied az volt. Igaz, a bicajod sérült, és azt rendbe kellett tenni. Nálam a gép az épségben megúszta, viszont jómagam nem...És azért sokkolt fõleg a dolog, mert számtalanszor lejöttem már a répáshutai rázatón, és sosem jegyeztem a veszélyes helyek között.
A mai napon a már kissé megkopott Vredestein Tiger Clawt-t éreztem életveszélyesnek a vizes-sáros-köves helyeken, pedig az idei maratonokon -beleérteve a Szilvást is- nem volt rá panaszom. Lassan keresni kellene az utódját.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egy ilyen nagy esés után folytatni - fõleg 28-tól, amikor még a java hátravan - szép dolog! Nekem a Bükkön 63-nál sikerült repülnöm egy nagyot, rendesen szétnyílt térddel és iszonyúan fájó bal kézzel mentem tovább, de csak lenyomtam a hátralevõ 40-et...De közben nemegyszer kísértett a gondolat, hogy abba kéne hagyni. A végén összevarrták.
Ennek köszönhetõen majdnem 3 hétig se futni, se biciklizni nem tudtam, aztán is csak óvatosan. A mai hosszún egy biztonságos teljesítést terveztem, ami össze is jött: 5:40 alatt értem be, teljesen jó fizikális állapotban. Nem tudok panaszkodni igazán semmire a versennyel kapcsolatban, talán annyi, hogy a frissítõknél lehetne valami sós dolog is.
Gratulálok minden teljesítõnek!

Igazából bennem nem marad meg az esés, utána ugyanúgy megyek tovább lefelé, mint elõtte. Esés után mindig azonnal felpattanok (jégkorongból maradt meg ez) persze néha nem tudom hirtelen, hogy mi történt.

Azért kövesebb volt "egy picit" és ráadásul itt mozogtak is a kövek ...

Nem tudom, nekem nem tûnt annyira kövesnek (de lehet csak a heti terepedzéseim miatt :) ).

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

... meg a bükknél nem volt kövesebb ...

Azért kövesebb volt "egy picit" és ráadásul itt mozogtak is a kövek ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Kis szerelés után gondolkoztam, hogy mi legyen, visszamenjek a célba vagy folytassam, aztán folytattam. Kb egy órát mentem laza tempóban, aztán a hosszú meredek mászás alatt megjött a kedvem és az erõm. Innentõl versenytempóban mentem tovább.

Egy ilyen nagy esés után folytatni - fõleg 28-tól, amikor még a java hátravan - szép dolog! Nekem a Bükkön 63-nál sikerült repülnöm egy nagyot, rendesen szétnyílt térddel és iszonyúan fájó bal kézzel mentem tovább, de csak lenyomtam a hátralevõ 40-et...De közben nemegyszer kísértett a gondolat, hogy abba kéne hagyni. A végén összevarrták.
Ennek köszönhetõen majdnem 3 hétig se futni, se biciklizni nem tudtam, aztán is csak óvatosan. A mai hosszún egy biztonságos teljesítést terveztem, ami össze is jött: 5:40 alatt értem be, teljesen jó fizikális állapotban. Nem tudok panaszkodni igazán semmire a versennyel kapcsolatban, talán annyi, hogy a frissítõknél lehetne valami sós dolog is.
Gratulálok minden teljesítõnek!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Príma volt a pálya (közép távon), a szervezés, minden! Nagyon élveztem az elejétõl a végéig :) Csak a végén szívesen kihagytam volna a Mátraháza elõtti erdõs mászásokat, mert akkor már nem esett igen jól.

Középtáv 12 km. környékén egy lány esett egy igen csúnyát, maximális jobbulást neki! Esetleg tud róla valaki valamit? Illetve az esésrõl.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

Kint voltunk a pályán (gyalog) a vízmû-telep elõtti és utáni részeken és csináltunk képeket. Az alábbi helyekre töltöttem fel:

http://picasaweb.goo...feat=directlink

Sajnos elég amatõr képek, sokat ki kellett törölni, mivel nagyon homályosak voltak, de remélem azért sokan felismerik majd magukat.

Köszi, találtam egyet magamról:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Enté: Piros mezben és a moratival voltál? Mert akkor még tekertünk is együtt egy rövid ideig az esésem elõtt, a meredek mászás közben elõztelek vissza.

Az elsõ igen, de a másodikat fölösleges kérdezni. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Sajnos nekem nem sikerült túl jól a verseny. Az elején valamiért nem bírtam a magas pulzust, így leszakadtam az élbolyról. Aztán az a lejtõ a Kékesrõl..., vagy lejtsen rendesen és ne álljak meg, ha nem tekerek vagy emelkedjen, utálom az ilyet. Aztán a 28. km körül sikerült egy hatalmasat esnem, lehet kellett volna fékezni :) , csináltam egy szaltót, kicsit bevertem a fejem, a vállam sokkal jobban, meg néhány karc. Az eredmény, a fékkarok elhajlottak (furcsa, hogy nem fordult el, mert csak annyira vannak meghúzva, hogy kézzel is lehessen mozgatni), meg egy kis nyolcas az elsõ kerékben. Rengeteg segítõkész bringás volt. Kis szerelés után gondolkoztam, hogy mi legyen, visszamenjek a célba vagy folytassam, aztán folytattam. Kb egy órát mentem laza tempóban, aztán a hosszú meredek mászás alatt megjött a kedvem és az erõm. Innentõl versenytempóban mentem tovább.
Nem volt sehol nagyobb dagonya a pályán, meg a bükknél nem volt kövesebb.

Enté: Piros mezben és a moratival voltál? Mert akkor még tekertünk is együtt egy rövid ideig az esésem elõtt, a meredek mászás közben elõztelek vissza.

A sebesség mindent megold.

GalToto

GalToto

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Kint voltunk a pályán (gyalog) a vízmû-telep elõtti és utáni részeken és csináltunk képeket. Az alábbi helyekre töltöttem fel:

Sajnos elég amatõr képek, sokat ki kellett törölni, mivel nagyon homályosak voltak, de remélem azért sokan felismerik majd magukat.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ja még Annyit hozzá tennék hogy igen csak felháboritot egy PCCC-s fehér focusal menõ versenyzõnek a viselkedése még pedig azért mert a 36-ik kilométer környékén miután ivott a kulacsából és az kifogyott egy laza mozdulattal bevágta az erdõbe!!!

Tisztelt???? Sporikám ha már úgy elvoltál fáradva hogy nem bírtad tovább cipelni azt a 2 dekát akkor legalább ejtetted volna az út szélére ahol a rendezõk összeszedik a szemetet az ilyen felelõtlen emberek után mint te vagy!!! Nem pedig le dobnod a meredek hegyoldalon. Ami még elszomorít hogy nem egy fiatal "suhanc volt hanem 30 felett járhatot már.
Nem szeretnék ilyen emberrel a természetben járni egy egyesületben meg pláne nem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A hosszútávon csak mutatóba volt pár nagyobb tócsa, fröcskölõs dagogyára nem is emlékszem. Ennyi minden átlagos maratonon van. Sajnálhatják, akik betojtak szombat este a kis záportól... Na meg végre valahára volt rendes mezõny a hosszútávon is, 129-en érkeztek be.

Eredmények: http://temposport.hu...top4maraton.pdf

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Sziasztok!

Jó kis verseny volt, bár a pumpám valahol kieset a hátamból. Idén sajnos nem ez az elsõ áldozati pumpám, ha középtávon valaki ráakadt (teleszkópos, szürke SKS), keressen! Köszi!

Ne a hátadba tedd a pumpát..bukásnál súlyos sérülést tud okozni
Team Heavy Pedál Szeged

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Pár fotó fõleg középtávosokról: http://picasaweb.goo...rtkss1/Matra09#

PBG legalább max pulzusban lenyomtalak: 202 a sípálya tetején középtányéron megindulva :D
Amúgy átlag 172 lett

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Finom volt a bordó színû lötyi, tudja valaki a márkanevet?

Valószínûleg X-IONT Speed volt.

A versenyrõl: a lassú rajt nem nagyon tetszett, de hát... ez van. Aztán duda... kiáll a kocsi, megkezdõdik a nagy tolakodás. Valaki majdnem belökött középre... de kézzel, szóval nem is az volt, hogy összeakadtunk(ilyen is volt egy pár). Aztán felért az élbolyra Labidani, meg az egyik vetélytársam is. Szerintem elég ügyesen taktikáztam: akasztottam a kereket az elõttem tekerõre, a vetélytárs meg rám. Kb. 10 másodpercet vezettem, aztán rögtön hagytam õt vezetni, nehogy már nekem kelljen fáradni...:D. Egy lejtõn leszakadt. Innen mondhatni, a saját tempómat mentem. Az egyik saras felfelén benyomtam azt a gélt, amit Rémhörcsög osztogatott Zalakaroson. Háát... érdekes íze volt, de biztos jót tett, mert tudtam tartani a tempót. Mentem az U17-es csapattársammal a célig. Sajna nem bírtam lesprintelni a jobbos kanyar miatt a célegyenes elõtt, így kaptam tõle 1 másodpercet, így sajna nem én lettem a csapat legjobbja a rövidtávon. De nem baj... a kategóriámat(U15) megnyertem. 6 perc 20 másodpercet vertem a másodikra.
A pálya hihetetlen jó volt szerintem. Fõleg a vége tetszik nagyon. Gratula a szervezõknek! Szerintem ez a legjobban megszervezett Top Maraton.
Ja... egy-két adat: Átlagpulzus: 185 BPM
Max pulzus: 197 BPM
Az idõm: 01:17:03
6 perc 57 másodpercet kaptam az abszolút elsõtõl, így 21. lettem abszolútban.

Jó volt! Gratulálok mindenkinek, aki végignyomta, és még egyszer a szervezõknek!

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Én is hazaértem:)
Szerintem az idei év egyik legjobb versenye volt a mai: tökéletes szervezés (parkolás,rajtolás,pályakijelölés, frissítõk száma és elhelyezése, ajándék, fincsi kaja, bringamosó), nagyon szép idõ (se esõ se kánikula) változatos pálya. Bár a 10km rázató nem esett valami jól illetve az utolsó 7km-re teljesen elkészültem az erõmmel, csak szenvedtem azon a dzsuvás részen.(lehet nem kellett volna Mátraházáig az elsõ helyen nyomni 2 hét kényszerszünet után:D de legalább rajta leszek pár képen:P
Kategóriámban 18. lettem, (2:52 körüli idõvel) amivel teljes mértékben elégedett vagyok így hogy az augusztust végig kellett tanulnom és az utóbbi 2 hétben kb 6 órát tudtam menni. Jahh...NEM KAPTAM DEFEKTET:D (nagy szó...bár most inkább beletoltam 3 bar-t,biztos ami biztos)
Jövõre 2:40 a cél:P (mondjuk egy össztelóssal meg tubeless gumikkal....:))

Halász Anna

Halász Anna

törzsvendég

• fórumtag
  • 805 posts

Gondolkodtam, hogy jövõre megpróbálkozok vele, még nem tudom. Már inkább nem mondom, hogy "soha", mert mindig rosszul sül el :lol1:
Amúgy azért találtam egy pontot, ahonnan egész jó volt a kilátás, de el tudom képzelni milyen lehet a közép vonalán.
Ja a tészta tényleg frankó volt :cool2: az az igazi menzás kaja :lick:! Üdv a séfnek :clap:

Én nem bántam meg kissé saras verseny ellenére. Ha száraz lett volna a pálya az jobb lett volna, de kell egy kis kihívás:)én imádom ha lehet küldeni :) Azt hittem nem fogok egy lánnyal sem menni és tévedtem...de még van hova fejlõdni

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Eksõ középtávos Mátrám volt, de nagyon tetszett bár a sípályától tartottam , de végül is simán kitekertem.A Kékestetõröl való lemenet nagyon tetszett szépen lehetett elõzgetni, hála az esõnek inkább kevés sár volt mint száraz sóter amin szintén elengedem, de azon majrézok és itt jobban is tudtam kontrolálni hiába a sár az én barátom:). A jelölés teljesen kielégítõ volt kulacsot egyszer álltam meg tölteni és egy banánt elfogadtam egy utánam futó lánytól (tetszett a szitú is meg a lány is (rég volt már ilyen)). Az utolsó 20-25 km-et egy csapattársammal nyomtuk-meccseltük végig (nagyon tetszett aztán a cél elötti 2.-ik km-nél megbeszéltük hogy most már pausa mert mind ketten nagyon elpilledtünk(azért nem álltunk meg csak az utánégetõt vettük le) és együtt gurulunk a célba így is tettünk. Szép volt jó volt meleg se volt:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
A pálya jelölés szerintem is rendbe volt a középen.Frissítõ pontok szintén.Volt minden.A piros izo ital az elsõnél nagyon rendbe volt,ilyennel még nem is találkoztam.A szénégetõknél kicsit higabb,de ez is jó volt még.A lefelék nagyon tetszettek,fõleg az adrenalin parkba való beérkezés utáni!!A fölfelék se voltak gázosak,de nekem az utolsó 8-10 km nagyon nem jött be.Ott már gondolatban én is feladtam a bringás pályafutásomat.A bolognai tészta is jó volt,az enyémbe volt egy fél öklömnyi összetapadt húsgombóc.Így nem is bolognai tészta volt,hanem húsos tészta.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

bigyesz

bigyesz

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Jöttél volna középre, ott néha dagonya volt:) Én most jöttem rá,hogy a rövid és közép táv ég és föld. A Középen lehet nézni a csodálatos kilátást:)
Röviden meg nem nagyon látni ilyet nagyon.
Soha ne mond hogy soha, én '08 nagykovácsi után mondtam azt h én soha nem ülök bringára , és most mégis ott vok :)

Gondolkodtam, hogy jövõre megpróbálkozok vele, még nem tudom. Már inkább nem mondom, hogy "soha", mert mindig rosszul sül el :lol1:
Amúgy azért találtam egy pontot, ahonnan egész jó volt a kilátás, de el tudom képzelni milyen lehet a közép vonalán.
Ja a tészta tényleg frankó volt :cool2: az az igazi menzás kaja :lick:! Üdv a séfnek :clap: