Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ez a limitido dolog mindig elojon, lehet utana kellene olvasni?

Hát én megtettem. Mutasd meg, pontosan melyik pont alkalmazható szerinted XCM futamra az UCI szabályzatában, mivel bár én pontról pontra végigmentem rajta, nem találtam, de lehet, elkerülte a figyelmemet.

http://www.uci.ch/Mo...=34424&LangId=1

Maraton versenyen nincs kötelezõ limitidõ. Sõt, nincs ilyen UCI szabály sem. XCO-n van, de ez bizony XCM. Limitidõ egyedül DH-n van, ott pedig az elsõ 100 %-os túllépése. A régi "50 %-os szabály" már nem érvényes, azt már pár éve eltörölték. XCO-n a lekörözésnél heló, ezt "80%-os szabálynak" hívják, de akkor a kört azért be kell fejezni, s helyezés is van.

Másrészrõl kicsit tárgytalan is a téma, hiszen az UCI versenynaptárában a 2012-es Bükk Maraton (jé) nem szerepelt, így besorolást sem kapott, így ha a szervezõk azt mondják, hogy 3 órától limitidõ van, akkor nincs mit tenni, õ versenyük, õ szabályaik. Az õ szabályaikban a 17 órás célba érkezés van csak beleírva. Ezt, nem fair már féltávnál érvényesíteni versenyzõkön, hiszen elõfordulhat, hogy valaki végigszívta a felét technikai malõrökkel harcolva, s amúgy jó erõben van.

És most jön a fõ poén - ha elolvasod a szabályzatot, láthatod, hogy "csakis az UCI licenszelt versenyzõkre" érvényes, tehát hiába lenne UCI C2 mondjuk ez a verseny, csizsoltot akkor is kiinthették volna, hogy "nem tetszik a sisakod színe", mivel feltételezem nincs UCI licensze. Amatõrökre (open-class, bike-for-all) a szervezõnek jogában áll a saját szabályt érvényesíteni!

Elég sokat változott a szabályzat, érdemes elolvasni, például XCO-n nem lehet többet országúti kormánnyal menni. :D (A francba, pedig már úgy akartam volna.) Továbbá lehet már körös is (maximum 3) az XCM, szóval érdemes néha olvasgatni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

becsap

becsap

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

VKE Nelson csapat hozzátartozói!!!

Igen?!

Na asszem kicsit meg lehettem rogyva, hogyha a saját csapattársaimat, és hozzátartozóikat se érzékeltem :D

De tényleg életmentõ volt a dolog! Köszi szépen nekik!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az elsõ DNF-em története: Márkus Jani kerékpáros blogja: Bükk Maraton - 2012.08.05.

Kicsit más téma: Szerintetek miért nincsenek fent az eredménylistán a DNF, DSQ versenyzõk? Én is DNF lennék, de a célterületes részidõmbõl rögtön kiderülne, hogy utánam is engedtek el tagokat, ez pedig elég ciki lenne. Általában a Top Maraton versenyek eredménylistáján rajta szokott lenne a teljes elindított mezõny.
Csakhogy az én soromnak kb. így kellene kinéznie: DNF H5 Csiky Zsolt ... a szervezõk tesze-toszasága, sportszerûtlensége és következetlensége miatt kiállítva.

Minden versenyen hiányos a lista.

A sebesség mindent megold.

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy ha valaki tenyleg el szeretne juttatni a velemenyet a szervezokhoz, az megtalalja a modjat, nem kell itt "szenvedni". Ez amolyan tatott szajjal varjuk a sultgalambot, hatha belerepul. Ott vannak az elerhetosegek a honlapokon, lehet szepen hasznalni oket. Ha a bankoddal van gondod, akkor sem egy penzugyi forumra irogatsz, hanem bemesz hozzajuk. Nyilt titok, hogy nem nagyon olvassak a forumokat, sok mas bringassal egyetemben.

Aki csak ITT sajnalkozik a versenyek miatt, azt nem tudom komolyan venni. Higyjetek el, lenne hatasa ha ez a sok iras a szervezok levelesladajaban kotne ki.

Akkor erre elmondom Neked a következõket:
- A verseny utáni hirtelen csalódásomban azonnal felraktam a következõ post-ot, kvázi nyílt levélnek szánva:
http://forum.bikemag...tml#post1173021

- Ezzel egyidõben elküldtem az általad említett elérhetõségre a linkjét a levelemnek, amire Ádámtól megkaptam azt az említett "nem olvasok fórumot" választ, de korrekt volt, mert kérte, hogy küldjem el a véleményemet e-mailben, amit megválaszol, ha tud. Azonnal megtettem, válasz még nem érkezett. Tudom, a verseny után is akad dolga bõven, úgyhogy várok türelemmel.

- Úgy gondolom, hogy a fórumnak igenis nagy jelentõsége van. Ez úgy mûködik, ahogy egy normális országban a demokrácia mûködne. Többen egyszerre olvassák, véleményüket kifejtik, vitatkoznak, de a nagy többség építõ szándékkal teszi. A sültgalambos hasonlatod sántit: azok várják a sültgalambot, akik magukban keseregnek és nem adnak hangot a véleményüknek.

- Ha én egy emberként leírom a véleményemet valamirõl, akkor mások azt nem kontrollálják, tévedhetek, elfogult lehetek magammal szemben. Ezzel szemben a fórumon engem is "rendbe tesznek", ha megérdemlem. Ellenben, ha egy közösség fejezi ki rosszallását, annak már nagyobb súlya lehet. Ahogy említettem, én magam sem voltam biztos benne, hogy nem volt meghirdetve a limitidõ és ezért hagytam magam, hogy letereljenek a pályáról. Megerõsítést vártam és kaptam is a fórumtagoktól.

Kicsit más téma: Szerintetek miért nincsenek fent az eredménylistán a DNF, DSQ versenyzõk? Én is DNF lennék, de a célterületes részidõmbõl rögtön kiderülne, hogy utánam is engedtek el tagokat, ez pedig elég ciki lenne. Általában a Top Maraton versenyek eredménylistáján rajta szokott lenne a teljes elindított mezõny.
Csakhogy az én soromnak kb. így kellene kinéznie: DNF H5 Csiky Zsolt ... a szervezõk tesze-toszasága, sportszerûtlensége és következetlensége miatt kiállítva.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

hogy "saját" versenyt rendezni, aminek semmi köze nincs a "top" maratonokhoz, nem egy ember szervezésében, hanem sok ember részvételével akár nagyon barátira is ki lehetne hozni az árakat.

Vannak ilyen versenyek. Már nem az van mint pár éve, hogy alig volt verseny. Szezonban minden hétvégén van valami, van hogy több is. Ki kell próbálni melyik a jó, és oda menni legközelebb is. Ha a szervezõ úgy gondolkodik hogy ez van, így a jó, más véleménye nem érdekel, akkor szerintem felesleges itt erõlködni.

Köszi szépen a VKE Nelson-nak! Nekem fel se tûnt hogy az egy nemhivatalos frissítõ. :) Szuper volt a hideg forrásvíz!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

Más: Csak tájékoztatásul a fórumozóknak: felvettem a kapcsolatot Nagy Ádámmal, kértem, hogy olvasson bele a fórumba, de visszajelezte, hogy elvbõl nem olvas fórumokat, és ezt a hagyományát most sem szeretné megszakítani. Úgyhogy írkálhatjuk az építõ szándékú kritikákat, ez valójában csak arra jó, hogy kibeszéljük a sérelmünket, de változás nem várható.

Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy ha valaki tenyleg el szeretne juttatni a velemenyet a szervezokhoz, az megtalalja a modjat, nem kell itt "szenvedni". Ez amolyan tatott szajjal varjuk a sultgalambot, hatha belerepul. Ott vannak az elerhetosegek a honlapokon, lehet szepen hasznalni oket. Ha a bankoddal van gondod, akkor sem egy penzugyi forumra irogatsz, hanem bemesz hozzajuk. Nyilt titok, hogy nem nagyon olvassak a forumokat, sok mas bringassal egyetemben.

Aki csak ITT sajnalkozik a versenyek miatt, azt nem tudom komolyan venni. Higyjetek el, lenne hatasa ha ez a sok iras a szervezok levelesladajaban kotne ki.

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 posts

Mégegyszer köszönet!!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Végre lett nevük!!! :)
Köszönjük újra!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Nem derült még ki, kinek köszönhetjük a partizánfrissítõt?
Egyszerûen nem megy a fejembe, egy család/csapat? önszántából kiáll az út szélére a hõségben tekerõ õrülteket itatni. Poharat vesz, vizet hord, pakol... :-O

... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Nem derült még ki, kinek köszönhetjük a partizánfrissítõt?
Egyszerûen nem megy a fejembe, egy család/csapat? önszántából kiáll az út szélére a hõségben tekerõ õrülteket itatni. Poharat vesz, vizet hord, pakol... :-O

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Mintha hájjal kenegetnének, köszönjük! :)

Még pár gondolat a versenyrõl:
Nem lenne semmi gond, ha egy kis libakergetõ verseny lenne, de ez kérem a Maraton OB volt. Nem is kevés a nevezési díj, amiért lehetek már szõrszálhasogatóbb. Amatõr fejjel, több pénzért talán többet is várhatok.

Mi tesz egy versenyt jóvá, vagyis miért érdemes kifizetni a nevezési díjat ahelyett, hogy ugyanott ne túrázzunk? Szerintem
-jól jelölt pálya (szalagok, táblák színe, elhelyezése, járhatatlan részek takarítása stb.)
-kritikus szakaszoknál elérhetõ távolságban orvosi segítség
-frissítõ pontokon (amik lehetõleg IDÕBEN azonos távolságra vannak egymástól):
a) lelkes, a pályáról jól informált és gyakorlott emberek, nem bábuk
B) megfelelõ mennyiségû, és minõségû táplálék
-célban menetidõ alapján eredménylista, dobogóval, ceremóniával
-szervezõk képviseltetik magukat fórumokon, közösségi oldalakon, ezzel mutatva lelkesedésüket, illetve várva az építõ kritikát, javaslatokat

Amit szeretnék, és lehetne változtatnék:
- rajtcsomagba nem kell póló! helyette
- frissítõ emberekre fehér aki vizet, színes aki izót nyújt be a megfáradt versenyzõnek
- fenti tényrõl tájékoztatni a rajthoz állókat
- frissítõ embereknek eligazítást tartani a kellõ és elvárható szolgáltatásról
- tésztaparti/gulyás helyett a célban bõvített frissítõpont, bõvebb gyümölcs kínálattal, illetve péksüteménnyel (ez szerintem megoldható lenne helyi pékséggel, az alkalom megéri a plusz munkát)- nem biztos, hogy drágább lenne, de kisebb a hibalehetõség

"A XII. szervezésnél a szervezõ sem tudja, hogy miért rendez versenyt ... Komoly!"
No comment :(

kb. ilyen ötletekre gondoltam, a versenyek topikban, amit akár a szervezõ is létrehozhatna (vagy mi)...

nem bojkottálni akarok, de akár azt is el tudnám képzelni, hogy "saját" versenyt rendezni, aminek semmi köze nincs a "top" maratonokhoz, nem egy ember szervezésében, hanem sok ember részvételével akár nagyon barátira is ki lehetne hozni az árakat. végül is ha csak pár száz embert nézünk, soknak vannak ilyen-olyan ismerõsei. itt egy pék, ott egy mentõs, helyi erõk, stb. akik akár sok mindent esetleg szívességbõl, vagy nagyon baráti áron bevállalnának. és a "top" szervezõ meg csak nézne maga elé, ha mondjuk 1-2 éven belül az õ versenyein csak 1-200-an indulnának az 1000-1200 helyett, meg esetleg a szövetség is azt mondaná neki, hogy figyelj haver, sz.r vagy, az õ versenyük lesz ezentúl az OB. lehet futurisztikus, de nem elképzelhetetlen.

jah, és egységesen, ha már sorozatról van szó. pl. honlapon a jelölések, hogy az is tudja álmából felkeltve is, hogy mit jelent a 3 nyíl lefelé, aki még életében nem járt ilyen maratonon. gps koordináták, stb. stb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ki nevezne elõre egy garantált színvonalú maratonra akár fél-háromnegyed évvel elõre?

Jelenleg legalább a nevezõk fele ezt teszi.
Nekem is lenne egy kérdésem hozzád :) : Mikor voltál OX Magyar Bajnok és milyen kategóriában? Régebbrõl nincsenek adatok a neten sehol.

A sebesség mindent megold.

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts
Rocsi! ...de szép idõk és versenyek is voltak! ...hmmmm ;)
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

csr

csr

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Beszámolóm
A Bükk Maratonról, vegyes érzésekkel

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
régen sok versenyt rendeztünk, fõleg a lejtõzõs szakágakban, köztük dh és 4x OB-t is. a maratonhoz nem értek, de egyet kérdeznék:
ki nevezne elõre egy garantált színvonalú maratonra akár fél-háromnegyed évvel elõre? a garanciát arra értem, hogy pontosan leírva a verseny nyomvonala, a frissítõk helye, a frissítõpontokon kínált kaják/piák, a nevezési csomag, stb.
mert ha ezt sokan bevállalják, akkor lehet elõrelépni. a szervezõ vállalja, hogy ha nem tudja teljesíteni a garantált színvonalat, akkor visszaadja a nevezési díjat. de az is benne van a pakliban, hogy ha nem jön össze elég nevezõ a verseny elõtt kb. 2 hónappal (átutalt nevezéssel!), akkor visszalép a szervezéstõl. természetesen az elutalt nevezéseket visszafizeti.
a problémát ugye abban látom, hogy a szervezõk nem tudnak/mernek kockáztatni egy emelt színvonalú szolgáltatásra, mert lehet, hogy nem térül meg. (ez persze nem magyarázat a szar pályajelölésre, a himnusz hiányára, stb.)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Mintha hájjal kenegetnének, köszönjük! :)

Még pár gondolat a versenyrõl:
Nem lenne semmi gond, ha egy kis libakergetõ verseny lenne, de ez kérem a Maraton OB volt. Nem is kevés a nevezési díj, amiért lehetek már szõrszálhasogatóbb. Amatõr fejjel, több pénzért talán többet is várhatok.

Mi tesz egy versenyt jóvá, vagyis miért érdemes kifizetni a nevezési díjat ahelyett, hogy ugyanott ne túrázzunk? Szerintem
-jól jelölt pálya (szalagok, táblák színe, elhelyezése, járhatatlan részek takarítása stb.)
-kritikus szakaszoknál elérhetõ távolságban orvosi segítség
-frissítõ pontokon (amik lehetõleg IDÕBEN azonos távolságra vannak egymástól):
a) lelkes, a pályáról jól informált és gyakorlott emberek, nem bábuk
B) megfelelõ mennyiségû, és minõségû táplálék
-célban menetidõ alapján eredménylista, dobogóval, ceremóniával
-szervezõk képviseltetik magukat fórumokon, közösségi oldalakon, ezzel mutatva lelkesedésüket, illetve várva az építõ kritikát, javaslatokat

Amit szeretnék, és lehetne változtatnék:
- rajtcsomagba nem kell póló! helyette
- frissítõ emberekre fehér aki vizet, színes aki izót nyújt be a megfáradt versenyzõnek
- fenti tényrõl tájékoztatni a rajthoz állókat
- frissítõ embereknek eligazítást tartani a kellõ és elvárható szolgáltatásról
- tésztaparti/gulyás helyett a célban bõvített frissítõpont, bõvebb gyümölcs kínálattal, illetve péksüteménnyel (ez szerintem megoldható lenne helyi pékséggel, az alkalom megéri a plusz munkát)- nem biztos, hogy drágább lenne, de kisebb a hibalehetõség

"A XII. szervezésnél a szervezõ sem tudja, hogy miért rendez versenyt ... Komoly!"
No comment :(
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

jah, hogy a csávó meg elvbõl nem olvas fórumokat? ok, én pofázok itt, aki nem rendezett (meg vszeg nem is fog) egy versenyt sem, de én a helyében pont itt pl. létrehoznék egy versenyek topikot, kérve a fórumozókat, hogy adjanak ötleteket, természetesen moderálnám a hülyeségeket, de tapasztalatom szerint pont a fórumokon lehet a legtöbb infót szerezni bármivel kapcsolatban, mert ugye az ember hibázhat, nem gondolhat mindenre, és mezei amatõröknek is lehetnek építõ gondolataik, fõleg akik sok versenyen voltak/szoktak járni. szóval én pont az emberektõl gyûjteném be az ötleteket, hogy a nevezési díjért kapjon is értéket a tisztelt versenyzõ. az meg, hogy gazdasági válság, stb. csak kibúvó, szerintem az emberek többsége nem azért megy, hogy vmi tárgyat kapjon a versenyen a nevezési díjért, hnem hogy élményt, JÓ ÉLMÉNYT kapjon. ezért fog legközelebb is menni. és sztem rengeteg dolog van, ami nem kerülne semmibe, vagy legalábbis nem sokba, ami javíthatna a verseny színvonalán. pl. ez a himnuszos dolog is :) ha elõször szervezett vna a csávó versenyt, akkor megértem, de hogy X év alatt se jött rá, hogy kellene, az már tényleg gáz...és ha netalán olyan lenne a színvonal, akkor szerintem az az 1-2-pár külföldi se azt mondaná az ismerõseinek, hogy te figyelj már, voltam itt hungáriában, kva jó volt midnen, de ne gyere, meg én se fogok menni...

nem akarom szaporítani a szót, nyilván sokan egyetértenek velem, csak ezek szerint pont azok nem fogják ezeket (ti írásaitokat is) olvasni, akik érdemben tudnának tenni abban, hogy jobb versenyek legyenek.

Most kicsit titokzatos leszek:
- A verseny után elmentünk vacsorázni párommal. Este a séta közben össze futottunk az egyik nagy verseny szervezõjével és hosszasan beszélgettünk a versenyekrõl és a szervezésekrõl.
- Majd szóba jött a bükki verseny, minden hiányosságával együtt. Szó-szót követett és kaptam egy érdekes választ másodkézbõl: A XII. szervezésnél a szervezõ sem tudja, hogy miért rendez versenyt ... Komoly!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
jah, hogy a csávó meg elvbõl nem olvas fórumokat? ok, én pofázok itt, aki nem rendezett (meg vszeg nem is fog) egy versenyt sem, de én a helyében pont itt pl. létrehoznék egy versenyek topikot, kérve a fórumozókat, hogy adjanak ötleteket, természetesen moderálnám a hülyeségeket, de tapasztalatom szerint pont a fórumokon lehet a legtöbb infót szerezni bármivel kapcsolatban, mert ugye az ember hibázhat, nem gondolhat mindenre, és mezei amatõröknek is lehetnek építõ gondolataik, fõleg akik sok versenyen voltak/szoktak járni. szóval én pont az emberektõl gyûjteném be az ötleteket, hogy a nevezési díjért kapjon is értéket a tisztelt versenyzõ. az meg, hogy gazdasági válság, stb. csak kibúvó, szerintem az emberek többsége nem azért megy, hogy vmi tárgyat kapjon a versenyen a nevezési díjért, hnem hogy élményt, JÓ ÉLMÉNYT kapjon. ezért fog legközelebb is menni. és sztem rengeteg dolog van, ami nem kerülne semmibe, vagy legalábbis nem sokba, ami javíthatna a verseny színvonalán. pl. ez a himnuszos dolog is :) ha elõször szervezett vna a csávó versenyt, akkor megértem, de hogy X év alatt se jött rá, hogy kellene, az már tényleg gáz...és ha netalán olyan lenne a színvonal, akkor szerintem az az 1-2-pár külföldi se azt mondaná az ismerõseinek, hogy te figyelj már, voltam itt hungáriában, kva jó volt midnen, de ne gyere, meg én se fogok menni...

nem akarom szaporítani a szót, nyilván sokan egyetértenek velem, csak ezek szerint pont azok nem fogják ezeket (ti írásaitokat is) olvasni, akik érdemben tudnának tenni abban, hogy jobb versenyek legyenek.

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
fúúú, ezeket a hozzászólásokat olvasva.....

hát nem is tudom..

igaz, én rég voltam maratonon (asszem tavaly a drótszamáron, nem tudom, kik szervezték, de nagy szerencsénkre nem neveztünk aznap, mert drágának találtuk, és utána kiderült, h elmarad a verseny, mert a mentõt másnapra foglalták le :D és akkor mindenki csak saját felelõsségére mehetett, mi alapból túrát terveztünk így hirtelen a verseny helyett, ezen meg egy jót röhögtünk)

na de! említettem pár napja itt, hogy inkább külföldi versenyre megyek, ha megyek, erre mondták itt páran, h. nem csak "top" (sztem inkább "bottommost") maraton van, és a többi elvileg jobb szervezésû, meg a külföldi sokkal drágább. hát ezeket a hozzászólásokat olvasva inkább nem megyek el 1 évben 5-10 maratonra itthon, hnem csak egyre külföldön, de az legalább olyan. (pl. kassa maratonról csak jókat hallok ismerõseimtõl, akik járnak már 4-5 éve legalább, ill. van egy haverom, aki csak oda megy, meg 24 órásra)

egyébként bükkön asszem 3 vagy 4 éve voltam, akkor nagyon jó volt a pálya, meg minden, etetés, itatás...

...persze rendes tapasztalatot csak az tud levonni, aki minden évben ott van

pályáról meg úgy általában(ez nem ide tartozik): természetesen ez egy terepsport, nem teremben zajlik, de azért ne legyenek már csecsemõfej méretû kövek a pálya közepén, mikor megy lefele az ember 40-50-nel....

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts

Minden elismerésem, hogy valaki végre próbál reagálni a hibákra annak ellenére, hogy egyáltalán nem a Te hibád sem a Himnusz hiány, sem a nemlétezõ limitidõ be nem mondása. A szpíkernek az a feladata, hogy bemondja, bejátssza azt, amire a szervezõk megbízást adnak.

Viszont nem tudom, hogy éppen Te voltál-e akkor a szpíker, amikor életbe léptették a limitidõt, de valaki csúnyány leordította a szpíker toronyból a mögöttem beérkezõ hosszútávos sporttársunkat, aki kicsit nyomatékosabban adott a véleményének hangot, hogy folytatni szeretné a versenyt? Ha igen, akkor ez nem volt szép! Kár, hogy nem tudom, hogy ki jött mögöttem, és nagyon bánom, hogy én birka módon tudomásul vettem, hogy levágták a chipemet, és nem álltam oda a srác mellé ordítani. Csak az a helyzet, hogy kissé fáradtan, eltompult aggyal az ember hajlamos elhinni, hogy biztosan mi nem tájékozódtunk elég jól, és valóban volt meghírdetve limitidõ. Mára bebizonyosodott, hogy rögtönzött szabályt találtak ki a rendezõk, amit késõbb ráadásul megbántak és "érvénytelenítették" azzal, hogy továbbengedtek versenyzõket.

Más: Csak tájékoztatásul a fórumozóknak: felvettem a kapcsolatot Nagy Ádámmal, kértem, hogy olvasson bele a fórumba, de visszajelezte, hogy elvbõl nem olvas fórumokat, és ezt a hagyományát most sem szeretné megszakítani. Úgyhogy írkálhatjuk az építõ szándékú kritikákat, ez valójában csak arra jó, hogy kibeszéljük a sérelmünket, de változás nem várható.

...a toronyból nem én üvöltöttem...de ez a Pálos Pistire sem jellemzõ...oda csak az nem ment fel, aki nem akart...két "közjátékra" emléxem:

Pisti egyszer besokalt és szólt, hogy most kiszáll pár órára, mert vagy 100000x megkértük a beérkezõket, hogy ne a finish frissítõnél roggyanak össze s tegyék kersztbe a bringát...nos ez valamiért, amikor én bemondtam, mindíg mindenki megértette...valszeg Pisti kifogott pár renitenst...

Velem történt, hogy amikor egy infjú Cube-os beérkezett, begörcsölt a combja, és a célkapu után, fél méterrel a pály közepén elterult...jöttek neki segíteni de ott maradt...kb 5x kértem meg Õt és segítõit, hogy valahogyan másszanaki ki a pálya közepérõl...mert "enyhén" balesetveszélyes ( ezt minden MTB-osnak tudnia kell! ), de még csak nem is reagáltak...erre egy picit erõsebb poénnal sikerült a figyelmüket felkeltenem...ismertek, vannak durvább poénjaim is...azt találtam mondani, hogy "huzzátok ki a pályaról a halottat" ...erre a Cube-os fiatal, hirtelen magáhoztért, felült és torka szakadtábból rámüvöltött, hogy "KUSSSSS"...lehet picit nehezen viselem már így 40évesen ha egy kis fiatal leüvölt,de volt annyi bennem, hogy elnézést kértem tõle a poénért...de hát sikeres volt a beszólásom...lehet még most is ott feküdne, 376 keréknyommal a hasán...de amikor magához tért, õ is rájött, hogy ez sok volt, így volt vér a pucájában elnézést kérni...

Minden jó ha a vége jó! :)
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!