Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3064 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Elõször is, gratulálok a Bükk Maratont teljesítõknek! Nem lehetett egyszerû ilyen melegben versenyezni.

Mi Orsival nemes feladatot vállaltunk, az Ördögoldal tetején frissítettünk extra kulacsokkal pár csapattagot, ismerõst.
A helyzet: versenyzõ jön, a fékvezetékébõl is csavarni lehet az izzadságot. Frissítõ ember az asztal mögött áll. Vedd el a poharat. Mindegy, víz vagy izotóniás, nem látod. Plusz idõ, és energia.
A kínálat fenomenális, némely részét nem is értettem: banán, szõlõcukor (miért?), cukorka, kréker, sütike.
Általában egyesével jöttek a bringások, nem is gyorsan. Ennek ellenére elég passzívak voltak a frissítõk.
Egy jó versenyen nem ilyen a frissítés.
Ezzel a szervezési színvonallal csak azt érik el, hogy tovább csökken a mezõny a Top Maraton hosszú távján.

Ezer köszönet a frissítésért Henger, ha nem vagytok ott, akkor össze aszva találnak rám a Bálványnál .... :) ... csak azt nem tudom, hogy akkor miért fizetjük a nevezési díjat?????? :)

A kínálat fenomenális, némely részét nem is értettem: banán, szõlõcukor (miért?), cukorka, kréker, sütike.
Egy jó versenyen nem ilyen a frissítés. Ezzel a szervezési színvonallal csak azt érik el, hogy tovább csökken a mezõny a Top Maraton hosszú távján.

Nálam a csúcs a BANÁN, de nem a mivolta miatt, hanem az állaga miatt! KÖNYÖRGÖM meghámozva-vékonyra szeletelve-tálalva .... Jövõre majd turmixban kapjuk?
Ideálisan hámozatlanul, félbe vágva a legjobb-legcélszerûbb-legszállíthatóbb. Hát ennyi ... :)

...a Himnusz egy picit az én hibám is, mert iPod és Pad-ról ment a zene...s arra nincs rátöltve a Himnusz de pótlom...Nagy Ádám megkérdezte tõlem, legyen-e Hinmusz a rajt elõtt 5 percel...mondtam neki, hogy le tudom tölteni, de 5perc alatt? rajtceremóniát csinálni és töltögetni? ...monnyuk azt nem értettem, miért a rajtnál szóljon...délutánra, már letöltöttem, de volt ott a keverõ pultnál olyan tülekedés...táncos lányok, ilyen, olyan lejátszók, hogy a végén, mire oda jutottam, már tartott az eredményhirdetés...próbáltam lekommunikálni a rendezõkkel, hogy mikor játszam be, de ott mindenki olyan stenkben volt...s egy rendezvényen, nem önkényeskedhetek...és mindenkinek teljesen igaza van, aki hijányolta Magyarország Himnuszát!
...még sok, jóhangulatú versenyt mindenkinek a szezonra! ;)

Bíró Ádám aki beszél...

Ádám nem hiszem, hogy neked kellene itt szabadkozni .... :)

Más: Csak tájékoztatásul a fórumozóknak: felvettem a kapcsolatot Nagy Ádámmal, kértem, hogy olvasson bele a fórumba, de visszajelezte, hogy elvbõl nem olvas fórumokat, és ezt a hagyományát most sem szeretné megszakítani. Úgyhogy írkálhatjuk az építõ szándékú kritikákat, ez valójában csak arra jó, hogy kibeszéljük a sérelmünket, de változás nem várható.

Ne viccelj már! Ilyet kérni egy sztár versenyszervezõtõl! Õ a verseny szervezés ALFÁJA! :) Ne te mond már meg neki, hogy mit hogyan kell csinálni!
Ezen el lehet gondolkodni ....
(Csak halkan jegyzem meg! 8 éve ugyan ez a színvonal a verseny. Egyedüli változás a helyszín, Egeres völgybõl => Felsõtárkányba)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
"elvbõl nem olvas fórumokat" - nem csoda, ha itt tart a versenye. Ezt az arroganciát

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Idén MTB versenyek 90%-án elindultam, jövõre én is változtatok, több TOP maraton verseny biztosan ki fog maradni.
Let's roll!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Minden elismerésem, hogy valaki végre próbál reagálni a hibákra annak ellenére, hogy egyáltalán nem a Te hibád sem a Himnusz hiány, sem a nemlétezõ limitidõ be nem mondása. A szpíkernek az a feladata, hogy bemondja, bejátssza azt, amire a szervezõk megbízást adnak.

Viszont nem tudom, hogy éppen Te voltál-e akkor a szpíker, amikor életbe léptették a limitidõt, de valaki csúnyány leordította a szpíker toronyból a mögöttem beérkezõ hosszútávos sporttársunkat, aki kicsit nyomatékosabban adott a véleményének hangot, hogy folytatni szeretné a versenyt? Ha igen, akkor ez nem volt szép! Kár, hogy nem tudom, hogy ki jött mögöttem, és nagyon bánom, hogy én birka módon tudomásul vettem, hogy levágták a chipemet, és nem álltam oda a srác mellé ordítani. Csak az a helyzet, hogy kissé fáradtan, eltompult aggyal az ember hajlamos elhinni, hogy biztosan mi nem tájékozódtunk elég jól, és valóban volt meghírdetve limitidõ. Mára bebizonyosodott, hogy rögtönzött szabályt találtak ki a rendezõk, amit késõbb ráadásul megbántak és "érvénytelenítették" azzal, hogy továbbengedtek versenyzõket.

Más: Csak tájékoztatásul a fórumozóknak: felvettem a kapcsolatot Nagy Ádámmal, kértem, hogy olvasson bele a fórumba, de visszajelezte, hogy elvbõl nem olvas fórumokat, és ezt a hagyományát most sem szeretné megszakítani. Úgyhogy írkálhatjuk az építõ szándékú kritikákat, ez valójában csak arra jó, hogy kibeszéljük a sérelmünket, de változás nem várható.

Az aztán kemény elv, nehogy jobb verseny lehessen bármikor is :):)

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

...a Himnusz egy picit az én hibám is, mert iPod és Pad-ról ment a zene...s arra nincs rátöltve a Himnusz de pótlom...Nagy Ádám megkérdezte tõlem, legyen-e Hinmusz a rajt elõtt 5 percel...mondtam neki, hogy le tudom tölteni, de 5perc alatt? rajtceremóniát csinálni és töltögetni? ...monnyuk azt nem értettem, miért a rajtnál szóljon...délutánra, már letöltöttem, de volt ott a keverõ pultnál olyan tülekedés...táncos lányok, ilyen, olyan lejátszók, hogy a végén, mire oda jutottam, már tartott az eredményhirdetés...próbáltam lekommunikálni a rendezõkkel, hogy mikor játszam be, de ott mindenki olyan stenkben volt...s egy rendezvényen, nem önkényeskedhetek...és mindenkinek teljesen igaza van, aki hijányolta Magyarország Himnuszát!
...más:
...volt számlánk a kis feleségemmel a büfében...3 ásványvíz 2db cóla 3dl...ezt fogyasztottuk...erre felszámoltak, 5 vizet, 5 colát és 3 csülköt...tisztáztuk nagynehezen, hogy ilyet mi nem ettünk s ennyit nem ittunk...s a végén 3 víz 2 cóla 2700Ft...pedig a kaja biztosan finom volt...ui: tavaly is felszámoltak egy csomó mindent, de akkor nem figyeltem oda, olyan hulla voltam...
...uccsó gondolatként...nekem a feleségem indult...semmire sem panaszkodott...nincs olyan verseny, ahol minden tökéletes...a limitidõt meg velem sem közölték, pedig ha van, be szoktam mondani, nyomatékosan...

Bíró Ádám aki beszél...

Minden elismerésem, hogy valaki végre próbál reagálni a hibákra annak ellenére, hogy egyáltalán nem a Te hibád sem a Himnusz hiány, sem a nemlétezõ limitidõ be nem mondása. A szpíkernek az a feladata, hogy bemondja, bejátssza azt, amire a szervezõk megbízást adnak.

Viszont nem tudom, hogy éppen Te voltál-e akkor a szpíker, amikor életbe léptették a limitidõt, de valaki csúnyány leordította a szpíker toronyból a mögöttem beérkezõ hosszútávos sporttársunkat, aki kicsit nyomatékosabban adott a véleményének hangot, hogy folytatni szeretné a versenyt? Ha igen, akkor ez nem volt szép! Kár, hogy nem tudom, hogy ki jött mögöttem, és nagyon bánom, hogy én birka módon tudomásul vettem, hogy levágták a chipemet, és nem álltam oda a srác mellé ordítani. Csak az a helyzet, hogy kissé fáradtan, eltompult aggyal az ember hajlamos elhinni, hogy biztosan mi nem tájékozódtunk elég jól, és valóban volt meghírdetve limitidõ. Mára bebizonyosodott, hogy rögtönzött szabályt találtak ki a rendezõk, amit késõbb ráadásul megbántak és "érvénytelenítették" azzal, hogy továbbengedtek versenyzõket.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Igen, kiszakadt, és a lötty egyre kevésbé fogta meg, a végén már csak 1percet bírt, aztán inkább visszasétáltam a célba, minthogy szétverjem a kerekemet és az ezredik helyért bringázzak.

így kb. hányadik helyrõl szálltál ki?

Mi Orsival nemes feladatot vállaltunk, az Ördögoldal tetején frissítettünk extra kulacsokkal pár csapattagot, ismerõst.
...
Általában egyesével jöttek a bringások, nem is gyorsan. Ennek ellenére elég passzívak voltak a frissítõk.

ezért kell saját frissítést szervezni, amit ezúton is köszönök Nektek! Szuper volt! :)

Az elsõ ember, aki feltette a kezét, hogy hibázott. 1+ pont!

Ádám jó arc volt mindig is :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

CihaZoli

CihaZoli

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Az elsõ ember, aki feltette a kezét, hogy hibázott. 1+ pont!

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás
...más:
...volt számlánk a kis feleségemmel a büfében...3 ásványvíz 2db cóla 3dl...ezt fogyasztottuk...erre felszámoltak, 5 vizet, 5 colát és 3 csülköt...tisztáztuk nagynehezen, hogy ilyet mi nem ettünk s ennyit nem ittunk...s a végén 3 víz 2 cóla 2700Ft...pedig a kaja biztosan finom volt...ui: tavaly is felszámoltak egy csomó mindent, de akkor nem figyeltem oda, olyan hulla voltam...
...uccsó gondolatként...nekem a feleségem indult...semmire sem panaszkodott...nincs olyan verseny, ahol minden tökéletes...a limitidõt meg velem sem közölték, pedig ha van, be szoktam mondani, nyomatékosan...

Bíró Ádám aki beszél...
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Na akkor, hogy ne a levegõbe durrogtassak:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

LINK:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Ilyen mikor lesz itthon?????????????????????????????? Ez van kint a "lenézett" Szlovákiában egy versenyen (2011. Stupavsky Maraton)! Mûteni lehet a Kamionban!

Azért pl.: Most Bükkön ilyet nem láttam!

Elgondolkodtató, hogy miért járunk külföldre versenyezni, és miért nem járnak hozzánk .....

Emlékezzünk csak arra, mikor Szécsi Tomi, Buzsó és Feri elestek Szilváson 4 éve. Tomiért a Mentõ jött volna vagy 2óra mulva, és úgy imádkozták be a szervezõk BMW autójába .... 1óra után ....

pontosan megtudom mondani , hogy mikor lesz ilyen nálunk.Amint bevezetik a forintot az euro övezetben.;)

jubi71

jubi71

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Kedves balu75, csak, hogy lásd kivel van dolgod... Minden kívánságod így teljesüljön...

https://picasaweb.go...BukkMarathonH66

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Itt a másik link is:
https://picasaweb.go...gCNem4-C8y4XcNg

Még lehet hogy lesz mindkét albumhoz feltöltve egy pár kép... :(

Akkor az én fotóm nem sikerült :( (H66)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

-Szinte minden verseny után jönnek a kritikák, hibák, észrevételek jogos, nem jogos mindenki eldönti
-vannak itt profi versenyzõk akik talán szólhatnának valamit a dolgok érdekében ,de nem tudom mit tudnak tenni vagy jeleznek-e.
Egyáltalán magára vállalná-e ezt valaki, hogy képviselje a résztvevõket?

-mért nincs egy verseny rendezési szabályzat egy minimun kritérium szint( /fõ/ verseny?) amiben minden fontos dolog mint pl: mentõ, pályajelölés, itatás, idõjárás figyelembe vétel, rajtcsomag minimum, indulás távonként, WC-zuhanyzó-bringamosó minimumszám, és minõség le van írva, stb........?????
HOL VAN ÉS MIT CSINÁL ilyenkor A MTB szövetség-vagy a franc tudja ki felügyeli ezeket?

- egyszerû hobbi bringások nem tehetünk mást ha versenyezni akarunk, mint hogy elmegyünk egy ilyen topmaratonra és hatalmas különbségeket észlelünk a rendezésben, és a jó verseny ellenére csalódással térünk haza.

Bár laikusnak mondom magam, mert csak egy amatõr bringás vagyok, de azért az visszacseng a fülembe, hogy tavasszal volt egy komoly döntésképtelenség a bringás sport jövõjérõl. Nem kellettek azok az emberek akik pénzt hoztak volna a sportágnak most pedig olyan versenyeket rendeznek , ahol komoly támogatók sorakoznak fel.... mi pedig siránkozunk, hogy ez is lehetne jobb , az is lehetne úgy.....
lehet át kellene értékelni dolgokat?

- és csodálkozunk, hogy nincsenek külföldiek.... tudjuk az okát? tesznek/teszünk ellene, vagy nem kell a pénz amit õk hoznának a turizmusnak????
Szétnéztek verseny közben? Látjátok milyen csodálatos helyeken tekerünk? Nem akarjuk ezt megmutatni a külföldieknek?

-Magyar vagyok, magyar versenyen szeretnék indulni ahol verseny közben esetleg egy két baráti sporttársi szó is elhangozhat teljesen ismeretlenektõl, vagy magyar szurkolást hallok a pálya szélérõl..... még akkor is ha a végén kullogok. Külföldre meg akkor megyek, ha sok pénzem lesz....

-mért tud egy külföldi versenyt támogatni egy csokigyártó, egy túrafelszerelés gyártó, egy autómárka, vagy egy italgyártó stb... nálunk nem keresik meg õket?

- azt gondolom, ha jövõre változást akarunk nekünk is kell lépni... pl: internetes szavazás, kapcsolati tõke mozgatás, bármi, ha azt akarjuk ne halljon el ez a fantasztikus élményt adó sport..

Bocs, de ez már rég bennem volt!

A Szövetség=Versenyszervezõk(Topmaraton) ... szerinted lesz valami változás :)

Levettem a rajtszmot-Grsz Bla visszatekintse az elmlt 11 vre
Ebbõl elég!

Ez jó volt :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azt végülis defekted lett? MJani

Igen, kiszakadt, és a lötty egyre kevésbé fogta meg, a végén már csak 1percet bírt, aztán inkább visszasétáltam a célba, minthogy szétverjem a kerekemet és az ezredik helyért bringázzak.

Egyszerû hobbi bringások tehetünk is sokat az ÜGY érdekében. Sz.r versenyre ne nevezzen senki. Ne a birkulás motiváljon (a haver/barát/tesó is oda nevezett), hanem gondold át: a nevezési díjért mit kapsz? Ha voltál már korábban, tetszett-e?
Igen is vannak jó versenyek, nem csak a Top sorozat létezik agyarországon.

Jó gondolat, idén én már elkezdtem támogatni. De sajnos nem fûzök hozzá sok reményt az említett "birkulás" miatt.

A sebesség mindent megold.

zscsank

zscsank

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Király!

Itt a másik link is:
https://picasaweb.go...gCNem4-C8y4XcNg

Még lehet hogy lesz mindkét albumhoz feltöltve egy pár kép... :(

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

- egyszerû hobbi bringások nem tehetünk mást ha versenyezni akarunk, mint hogy elmegyünk egy ilyen topmaratonra és hatalmas különbségeket észlelünk a rendezésben, és a jó verseny ellenére csalódással térünk haza.

-Magyar vagyok, magyar versenyen szeretnék indulni ahol verseny közben esetleg egy két baráti sporttársi szó is elhangozhat teljesen ismeretlenektõl, vagy magyar szurkolást hallok a pálya szélérõl..... még akkor is ha a végén kullogok. Külföldre meg akkor megyek, ha sok pénzem lesz....

- azt gondolom, ha jövõre változást akarunk nekünk is kell lépni... pl: internetes szavazás, kapcsolati tõke mozgatás, bármi, ha azt akarjuk ne haljon el ez a fantasztikus élményt adó sport..

Egyszerû hobbi bringások tehetünk is sokat az ÜGY érdekében. Sz.r versenyre ne nevezzen senki. Ne a birkulás motiváljon (a haver/barát/tesó is oda nevezett), hanem gondold át: a nevezési díjért mit kapsz? Ha voltál már korábban, tetszett-e?
Igen is vannak jó versenyek, nem csak a Top sorozat létezik agyarországon.

A másodikhoz kis adalék: Fátra Maraton (93km/2800m) Zsolna mellett. Bp-rõl 260km. Nevezési díj 13 EUR (volt 10-ért is!)a verseny elõtt még 1-2 héttel. A nevezés helyszínen fizetve, szállás kempingben a szomszéd faluban (kihagyható, amúgy 5-6EUR). Ott valódi értéket kaptam a nevezési díjért. Kassa Maraton hasonló költséggel. Ez, akárhogy is számolom nem drágább, mint egy TOP verseny- fõleg ha nem télen nevezel mind a négyre, aztán imádkozol a használható idõjárásért.

"azt gondolom, ha jövõre változást akarunk nekünk is kell lépni"
Azt gondoltam, változást akarok, és léptem. Nem bántam meg. Tök jó versenyeken voltam, jól szervezett, motiváló közegben.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás

Ebbõl elég!

A Grósz meg a Melts egy kicsit mozgolódnak a ROSE-val. Remélem valami nyugati értelmes szemléletet is hoznak magukkal..

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Azt végülis defekted lett? MJani
Team Heavy Pedál Szeged

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

-Szinte minden verseny után jönnek a kritikák, hibák, észrevételek jogos, nem jogos mindenki eldönti
-vannak itt profi versenyzõk akik talán szólhatnának valamit a dolgok érdekében ,de nem tudom mit tudnak tenni vagy jeleznek-e.

Ebbõl elég!

A sebesség mindent megold.

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás

-miért nincs egy verseny rendezési szabályzat egy minimun kritérium szint( /fõ/ verseny?) amiben minden fontos dolog mint pl: mentõ, pályajelölés, itatás, idõjárás figyelembe vétel, rajtcsomag minimum, indulás távonként, WC-zuhanyzó-bringamosó minimumszám, és minõség le van írva, stb........?????
HOL VAN ÉS MIT CSINÁL ilyenkor A MTB szövetség-vagy a franc tudja ki felügyeli ezeket?

Bár laikusnak mondom magam, mert csak egy amatõr bringás vagyok, de azért az visszacseng a fülembe, hogy tavasszal volt egy komoly döntésképtelenség a bringás sport jövõjérõl. Nem kellettek azok az emberek akik pénzt hoztak volna a sportágnak most pedig olyan versenyeket rendeznek , ahol komoly támogatók sorakoznak fel.... mi pedig siránkozunk, hogy ez is lehetne jobb , az is lehetne úgy.....
lehet át kellene értékelni dolgokat?

- és csodálkozunk, hogy nincsenek külföldiek.... tudjuk az okát? tesznek/teszünk ellene, vagy nem kell a pénz amit õk hoznának a turizmusnak????
Szétnéztek verseny közben? Látjátok milyen csodálatos helyeken tekerünk? Nem akarjuk ezt megmutatni a külföldieknek?

-miért tud egy külföldi versenyt támogatni egy csokigyártó, egy túrafelszerelés gyártó, egy autómárka, vagy egy italgyártó stb... nálunk nem keresik meg õket?

- azt gondolom, ha jövõre változást akarunk nekünk is kell lépni... pl: internetes szavazás, kapcsolati tõke mozgatás, bármi, ha azt akarjuk ne halljon el ez a fantasztikus élményt adó sport..

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Elõször is, gratulálok a Bükk Maratont teljesítõknek! Nem lehetett egyszerû ilyen melegben versenyezni.

A helyzet: versenyzõ jön, a fékvezetékébõl is csavarni lehet az izzadságot. Frissítõ ember az asztal mögött áll. Vedd el a poharat. Mindegy, víz vagy izotóniás, nem látod. Plusz idõ, és energia.
Ezzel a szervezési színvonallal csak azt érik el, hogy tovább csökken a mezõny a Top Maraton hosszú távján.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!