Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XII. Bükk Maraton | Felsõtárkány

- - - - -

• Please log in to reply
3064 replies to this topic

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Különösen ezen a részen akadtam fenn: "a magamfajta hobbisokat nem ünneplik". Menj ki egyszer Salzra és nézd meg, hogy fogadja a közönség a limit idõ végén és kicsivel utána beérkezõ extrém távosokat. Az magával ragad.
Ott is van limit idõ, de kicsit másképp van lekommunikálva. Úgy 5 hónappal a verseny elõtt lehet tudni minden szükséges információt :)

Más kultúra...

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Erre én elküldtem volna az anyjába. A sport azért tart ott ahol, mert a megélhetési versenyszervezõk tartják kezükben a szövetséget, ami gyakorlatilag nem mûködik/teszi a dolgát.

Hivatalos levél ment az MKSZ felé e-mailben, ma postára adom tértivevényesen is. Nemleges válasz esetén fordulhatok bírósághoz. Ha eredményt sikerülne elérnem, azt igyekszem minden károsultra kiterjeszteni. Jó lenne, ha jövõre már más lenne a hozzáállás a szervezõk részérõl. Indulni ugyan a történtek után nem fogok (hacsak nincs vasbeton szilárdságú konkrét garancia MINDEN induló számára), de akik akkor indulnak, talán nem szopnak ekkorát, nem ábrándulnak így ki.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Tisztában vagyok vele, hogy a hosszú táv a profik távja, a magamfajta hobbisokat nem ünneplik, de néha határozottan érzem a lekezelést, hogy még csak most érkeztem a célba, pedig bõven szintidõn belül szoktam beérni.

Különösen ezen a részen akadtam fenn: "a magamfajta hobbisokat nem ünneplik". Menj ki egyszer Salzra és nézd meg, hogy fogadja a közönség a limit idõ végén és kicsivel utána beérkezõ extrém távosokat. Az magával ragad.
Ott is van limit idõ, de kicsit másképp van lekommunikálva. Úgy 5 hónappal a verseny elõtt lehet tudni minden szükséges információt :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sajnálattal olvasom ezeket az önkényes rövidítésekrõl szóló beszámolókat. A helyetekben összeállnék és együtt elmenni a rendezõhöz és balhét csapni. Az mindig más, ha 5-10 ember ordibál vele, mintha csak egy.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A fõbíró hozzáállása minimum nem korrekt, értelmes választ arra, hogy mégis miért nem került legalább a rajtunk elõtt kihirdetésre a limitidõ léte, ha reggel 8-kor még ezt hazudta, nem tudott adni, ordibálni bezzeg tudott, hogy a magamfajták miatt tart ott a sport ahol... :D

Erre én elküldtem volna az anyjába. A sport azért tart ott ahol, mert a megélhetési versenyszervezõk tartják kezükben a szövetséget, ami gyakorlatilag nem mûködik/teszi a dolgát.

A sebesség mindent megold.

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

A versenyzõ-top maraton csatában hajrá versenyzõ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Itt az idõ hogy belehúzzanak a kis versenyek meg a chelenge sorozat.

Csatáról szó sincs, ugyanis a fõszervezõ tavaly kijelentette, hogy nem olvas fórumot. Persze miért is alacsonyodna le erre a szintre, még megtudna valami olyat, amit a további szervezésben hasznosíthatna.

Biztos vagyok benne, hogy a rendezõk közül többen figyelik a fórumot, ezért õket szeretném megkérni, hogy kérjék már meg Ádámot, hogy most kivételesen olvasson már bele a fenti üzenetekbe! Szerintem hasznos lesz. A rendezõk felé pedig minden elismerésem. Arra gondoltam verseny közben, hogy leginkább õket kellett félteni a hõgutától, mert a kerékpáron sokkal elviselhetõbb volt a hõség, mint az itatóknál és fõleg a versenyközpontban. Köszi mindenkinek.

hefi

hefi

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Pár Bükk maraton 2013 fotó itt >>
Ha kerékpárboltot keresel, akkor pillants rá a kerékpárbolt keresõ oldalra!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
A versenyzõ-top maraton csatában hajrá versenyzõ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Itt az idõ hogy belehúzzanak a kis versenyek meg a chelenge sorozat.

kasza

kasza

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Amúgy a magam részérõl nagyon élveztem a versenyt. A pálya kijelölése hibátlan volt, szerintem itt egyszerûen lehetetlen volt eltévedni. Az etetõ-itatópontoknál is nagyon jó volt a kiszolgálás, soha nem kellett várni.

Csak megerõsíteni tudom. Kifejezetten jól esett a két hosszú mászás. Ez ritka az itthoni maratonokon, jó, ha egy összejön (naná, hogy mindig egybõl a rajt után, amikor még félig alszom).
Jó ötlet volt a vizes szivacs a frissítõ pontokon (bár én nem bírtam elrágni, egészben meg nem volt egyszerû lenyelni).
A befutó kaja korrekt minõségû volt.
Jó ötlet volt a rajtszám tombola.
A Bükk gyönyörû, élvezetes benne bringázni (is).

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
csizsolt tavalyi beírását ismerve viszonylag határozottan küldtem el a fenébe a célterületen a csípõfogóval körözõ héjákat, nem voltak túl határozottak, így igazán nem is volt nehéz átbújni a szalag alatt, s indulni tovább. Ami kiverte a biztosítékot, hogy utánam szaladt az egyik idõmérõ srác, megleste a rajtszámom, s szaladt vissza a számítógépéhez. Abban a tudatban vágtam neki a második körnek, hogy kizártak, nem lesz mért idõm. Teljesen felhúztam magam ezen az eljáráson, szét is estem fejben, fáradt is voltam, nem volt fini az Eged-kör.
Ahogy célbaértem egybõl a vekkeres gyerekekhez mentem, kérdeztem van-e idõm (készültem a balhézásra), de aszonták van. Így életem elsõ hosszútávját egy mért tökutolsó (kegyelembõl utolsó elõtti) helyezéssel bírom ünnepelni.
Nem vagyok egy rendmániás, de nagyon nem szeretem, ha az emberek nem tartják magukat a szabályokhoz. :(

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Reggel mentem Setikéhez, hogy lesz-e limitidõ, nem tudta. Fõbíró szintén, de tovább nyomozva az egyik szervezõ séróból nyomott egy "szerintem 1óra"-t. A fõbíró ezek után azt mondta, hogy ha tényleg lesz, majd be lesz mondva többször is rajt elõttig.
Kérdésemre, hogy miért nincs legalább a verseny elõtt az információs falra kibiggyesztve az ilyesmi, megint csak a rizsa jött, hogy kint 10szer annyi pénzbõl gazdálkodnak, úgysem olvassák el a kiírást, blablabla. Ez éppen nem került volna pénzbe.

Nem lett bemondva, nem is siettünk.

Aztán 4,5óra regeneráló bringázás után arra a kérdésemre, hogy miért lett lezárva a pálya, olyan válaszokat kaptam, hogy az "az extrém hõségre való tekintettel" ; "én vagyok a fõbíró, különben is azt csinálok amit akarok...".

Egyrészt aki az erdõben járt tapasztalhatta, hogy baromi kellemes hûvös volt, másrészt aki eljött a versenyre igen nagy eséllyel nem számított 20-25°C, mivel egy hete meleg van és még melegebb lesz.

A fõbíró hozzáállása minimum nem korrekt, értelmes választ arra, hogy mégis miért nem került legalább a rajtunk elõtt kihirdetésre a limitidõ léte, ha reggel 8-kor még ezt hazudta, nem tudott adni, ordibálni bezzeg tudott, hogy a magamfajták miatt tart ott a sport ahol... :D

Majd átnyálazom már az idevágó szabályzatokat, de nekem furcsa, hogy lényegében annyi jogunk van versenyzõként, hogy befizetjük a pénzt, aztán mindenki mindent úgy változtat meg ahogy épp kedve tartja és ki sem nyithatjuk a szánkat, ha valami "jogosan" nem tetszik.

Pl.:

Hosszú távon a versenyrendezõnek a verseny zsûri jóváhagyásával ki kell alakítania egy limitpontot a
pályán, ahonnan elõre meghatározott idõpontot követõen (ez a limitidõ) érkezõ versenyzõt egy rövidebb
úton visszairányítja a célterületre. A kijelölt limitpontot és a limitidõt a verseny helyszínén a rajt elõtt a
versenyzõknek ki kell hirdetni.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
A limitidõvel kapcsolatban:

http://mksz.sport.hu... 2013_05_21.pdf

Azaz ha a rajt elõtt kihirdették a limitidõt, akkor a dolog szabályos volt, bár a versenykiírásnak meg kellett volna hivatkoznia ezt a szabályzatotot. Viszont ha nem hirdették ki a limitidõt, akkor nincs mentségük.

Amúgy a magam részérõl nagyon élveztem a versenyt. A pálya kijelölése hibátlan volt, szerintem itt egyszerûen lehetetlen volt eltévedni. Az etetõ-itatópontoknál is nagyon jó volt a kiszolgálás, soha nem kellett várni.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Ma reggel a fiam megkereste a bírókat, hogy rákérdezzen a limitidõkre (mert 1 éve szívott vele). A fõbíró se tudott limitidõrõl reggel 7-fél8 között. Azt válaszolta, hogy ha lesz mégis, akkor majd Ádám bemondja. A rajtig nem mondták be. Ezért vettük kényelmesebbre a tempót. Talán negyed órán múlott, simán volt annyi gyorsítási lehetõség bennünk. Nem csúcsra járatva nyomtuk.
Bár az se lett volna korrekt, ha rajt elõtt tudjuk meg, de figyelembe tudtuk volna venni.
Már annak is örülnék, ha a szervezõk a saját kiírásuk nagybetûs részeivel tisztába lennének. :)

nem az elsõ eset hogy a limit idõket rosszul kezelik. Gondolom nehéz ezt a honlapra NORMÁLISAN kiírni meg több helyen egyformán kiírni. Ezek a problémák minimum Bill Gates magasságok nálunk.nem is oldódik meg. Én is így jártam anno azon a nagyon esõs -saras dunamarcin.Az egyiken szép kedvesen fogadtak a következõ meg már ott sem volt.hazamentek. Na azóta messze elkerülöm még a tájékát is a dunamarcinak.Meg ahol a fõszervezõ benne van.most inkább a chellenge-t nyomom. kevesebb pénz jobb társaság. Aki meg hosszút akar menni irány külföld. ott nem baltázzák át.

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

valami olyasmi volt a fõ indok, hogy a nemzetközi kerékpársport szabályzatban van valami kitétel a rajt-cél területen keresztezõdõ pályákra vonatkozóan. Nevezetesen az, hogy amint az adott távon beérkezik az elsõ versenyzõ, nem engedhetnek ki több versenyzõt a pályára.

Érdemes lenne megtudakolni, mi is ez a szabály, s milyen esetekben alkalmazható, alkalmazandó, illetve vannak-e tájékoztatási elõírások. Egyébként, számomra teljesen irracionálisnak tûnik, hiszen megfelelõ "forgalomtereléssel" nincs semmi gubanc, hiszen a hosszú táv Felsõtárkány felõl érkezik be, abszolút elkülönülve. (Ott kellett volna elhaladnom...)

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Csip nélkül, hiszen azt már levágták... Ezt nekem is felajánlották. Cinikus.

Ezek szerint csip nélkül már nyugodtan meghalhatunk vagy hõgutát kaphatunk.
Ja és még annyit a biztonságunkról, hogy a rajt-cél terület után kb. 2-3 km-re van egy nagy leereszkedés és továbbhaladás az Eger-Miskolc közötti útra. Amikor én odaértem már senki sem biztosította a pontot. Se rendõr, se rendezõ... (Ez kb. fél 2 körül lehetett.) Az összes többi földutas elágazónál pedig ott valtak a rendezõk. Ez is cinikus.

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Mindenesetre, én komolyan gondolom a jogi útra terelést, ha nem kapok kielégítõ válaszokat és garanciát (bár, õszintén szólva, elolvasva a fentit, alighanem egy lyukas garast sem érne egy ilyen "garancia").

Elvették a kedvem az egésztõl. Marad a perlekedés.

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Ha létezik ilyen nemzetközi szabály, ennek kivédésére kapásból eszembe jutnak ötletek. Miért is kell kivédeni? MERT EZ EGY (ELVILEG) SPORTOT NÉPSZERÛSÍTENI AKARÓ TÖMEGSPORT RENDEZVÉNY. Akkor is, ha valaki uram bocsá' amatõrként a határait feszegeti, mert ez neki jó.

Jellemzõ, hogy annyira tájékozatlanok a rendezõk, vagy annyira gyereknek néznek minket, hogy képesek az idõjárásra, a balesetekre, meg az irántunk való aggódásra fogni a dolgot.

Nézzük az ötleteket:
Elõször is nem kell nyolcas alakú pályát tervezni! Ha marketing célból mégis az a kívánatos, akkor is el lehet kerülni egy mellék kitérõvel, hogy kétszer kelljen áthaladni a célvonalon, így már nem is nyolcas a pálya.
Ráadásul a mostani versenyen lett is volna alternatív lehetõség erre: az aszfalt út fölött 100-200 méterre megy egy jó minõségû dózerolt út. Ha nem hoznak le minket az elsõ kör végén az aszfalt útra, simán elhaladhattunk volna fölötte. (Mellesleg éppen errõl a dózerútról hoztak le minket, hogy aztán azzal a buta sineken átvezetõ meredek felhajtóval visszavigyenek ugyanarra a szintre. :D )

Ha mindenképpen nyolcas alakú pályát akarnak, akkor az elsõ kör legyen kisebb, így a nagyjaink nem tudnak annyit ránk verni a kiskörön. Így van megoldva a Mátra Maratonon szerintem.

OJani

OJani

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Nem célom, hogy még jobban felhúzzalak Benneteket, de elmesélek Nektek egy másik beszélgetést. A lányom középtávon indult, és éppen akkor érkezett a célba, amikor valamelyik pórul járt társunk (érthetõ módon) emelt hangon próbált érvényt szerezni a továbbhaladási jogának. Erre odament egy pályabíró és közölte vele, hogy nem kell így ordibálni, hiszen ha bárki folytatni akarja a versenyt, csak szóljon Neki és mehet tovább.

Mi ez: személyi kultusz, már itt is? Csak egy kicsit pitizni kell a bácsinál, és mehetünk tovább? Õrület...

Csip nélkül, hiszen azt már levágták... Ezt nekem is felajánlották. Cinikus.

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Nem célom, hogy még jobban felhúzzalak Benneteket, de elmesélek Nektek egy másik beszélgetést. A lányom középtávon indult, és éppen akkor érkezett a célba, amikor valamelyik pórul járt társunk (érthetõ módon) emelt hangon próbált érvényt szerezni a továbbhaladási jogának. Erre odament egy pályabíró és közölte vele, hogy nem kell így ordibálni, hiszen ha bárki folytatni akarja a versenyt, csak szóljon Neki és mehet tovább.

Mi ez: személyi kultusz, már itt is? Csak egy kicsit pitizni kell a bácsinál, és mehetünk tovább? Õrület...

csizsolt

csizsolt

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Egyébként némi adalék a témához:

Tavaly én hasonlóan voltam felháborodva, mint most Ti. Ráadásul a fõszervezõt (Nagy Ádám) ismerem is, ezért gondoltam megírom neki a lesújtó véleményemet. Ha jól emlélkszem, ugyanígy közzétettem a levelet, mint most ojani. Ádám kitérõ válaszokat adott, de ha jól emlékszem, valami olyasmi volt a fõ indok, hogy a nemzetközi kerékpársport szabályzatban van valami kitétel a rajt-cél területen keresztezõdõ pályákra vonatkozóan. Nevezetesen az, hogy amint az adott távon beérkezik az elsõ versenyzõ, nem engedhetnek ki több versenyzõt a pályára. Ezt persze nem fogadtam el, hiszen ha van ilyen szabály, és érvényes a hazai versenyekre, akkor tegyék közzé, ne sunyiskodjanak.

Most azért fogadtam nyugodtabban az esetleges leállításomat, mert jó elõre felkészültem rá lelkileg, és megfogadtam, hogy ha még egyszer meg merik tenni (nem gondoltam volna, hogy meg merik...), soha többé nem indulok hosszú távon. Engem ne alázzanak meg, mert ugyan nem vagyok élsportoló, de jóval sportosabb életmódot élek, mint az átlag magyar.

De Ti sokkal jobb szóhasználattal éltetek: ezek nem csak megaláznak, hanem kirabolnak minket. Teszik ezt úgy, hogy mi tömegsportolók tartjuk fenn a versenyeket, nélkülünk nem tudnák megrendezni. Ráadásul villoghatnak vele, hogy milyen sokat tesznek a tömegsportért. Ma amikor Nagy Ádámot tapssal éltették, mint fõszervezõt, kedvem lett volna felmenni a pulpitusra és a nyilvánosság elõtt megkérdezni Tõle, hogy egyáltalán, hogy mer ilyen blõd hibát elkövetni? Nem fél, hogy valaki jogilag is felelõsségre vonja. Én tavaly abszolút jó szándékkal közeledtem hozzá, de nem ért a szép szóból.