Reggel mentem Setikéhez, hogy lesz-e limitidõ, nem tudta. Fõbíró szintén, de tovább nyomozva az egyik szervezõ séróból nyomott egy "szerintem 1óra"-t. A fõbíró ezek után azt mondta, hogy ha tényleg lesz, majd be lesz mondva többször is rajt elõttig.
Kérdésemre, hogy miért nincs legalább a verseny elõtt az információs falra kibiggyesztve az ilyesmi, megint csak a rizsa jött, hogy kint 10szer annyi pénzbõl gazdálkodnak, úgysem olvassák el a kiírást, blablabla. Ez éppen nem került volna pénzbe.
Nem lett bemondva, nem is siettünk.
Aztán 4,5óra regeneráló bringázás után arra a kérdésemre, hogy miért lett lezárva a pálya, olyan válaszokat kaptam, hogy az "az extrém hõségre való tekintettel" ; "én vagyok a fõbíró, különben is azt csinálok amit akarok...".
Egyrészt aki az erdõben járt tapasztalhatta, hogy baromi kellemes hûvös volt, másrészt aki eljött a versenyre igen nagy eséllyel nem számított 20-25°C, mivel egy hete meleg van és még melegebb lesz.
A fõbíró hozzáállása minimum nem korrekt, értelmes választ arra, hogy mégis miért nem került legalább a rajtunk elõtt kihirdetésre a limitidõ léte, ha reggel 8-kor még ezt hazudta, nem tudott adni, ordibálni bezzeg tudott, hogy a magamfajták miatt tart ott a sport ahol...
Majd átnyálazom már az idevágó szabályzatokat, de nekem furcsa, hogy lényegében annyi jogunk van versenyzõként, hogy befizetjük a pénzt, aztán mindenki mindent úgy változtat meg ahogy épp kedve tartja és ki sem nyithatjuk a szánkat, ha valami "jogosan" nem tetszik.
Pl.:
Hosszú távon a versenyrendezõnek a verseny zsûri jóváhagyásával ki kell alakítania egy limitpontot a
pályán, ahonnan elõre meghatározott idõpontot követõen (ez a limitidõ) érkezõ versenyzõt egy rövidebb
úton visszairányítja a célterületre. A kijelölt limitpontot és a limitidõt a verseny helyszínén a rajt elõtt a
versenyzõknek ki kell hirdetni.