nem kell hozza csak egy csoport bicajos akik gyozni akarnak ,ennek feltetele hogy aki a csoport kozepen van is szeretne a megfelelo helyen-idoben helyezkedni.. egy ket pedal es kormany osszeakad ... a tobbi mar jon ...inkabb szerencses akivel ez nem tortent meg meg
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tour de France
Indította
ors
, 2004. július 03. 15:33
Írta 2004. július 10. - 10:26

Írta 2004. július 09. - 21:50

A mai szakasz "legizgalmasabb" eseménye az 1 km-es kapunál történt bukás volt.
Ennek köszönhetõen Armstrong 25 másodpercet veszített az összetettben Ullrichoz képest
Csak tudnám, hogy lehet elesni egyenes szakaszon száraz idõben...
Ennek köszönhetõen Armstrong 25 másodpercet veszített az összetettben Ullrichoz képest

Csak tudnám, hogy lehet elesni egyenes szakaszon száraz idõben...
Írta 2004. július 09. - 14:10

Szerintetek a 16. szakasz miért az Alp d'Huezi hegyi idõfutam? és miért van a 8 perces limit?.... (Armstrong kedvenc hegye, ezt aki nézte régebben az Eurosporton az egyik Tour elõtti riport-dokumentum filmet róla az tudhatja)
Hát mert meg akarják nyeretni Armstronggal ezt a Tourt (nem mintha magától nem tudná megnyerni szerintem :
)
A megállunk-nem állunkhoz:
emlékeztek amikor Pantaninak adott egy szakaszt?
elszorul a szívem ha erre gondolok... (nem A. miatt)
szóval azt azért nem mondanám hogy egy szívtelen fráter, ráadásul itt sokszor nincs is joga döntéseket hozni (azokat a csapatfõnök, a szponzorok stbstb hozzák), sajnos a kerékpár tecnikai sport, benne vannak a mûszaki hibák, balesetek is... (hogy is szokták mondani más sportágakban? Jó kapusnak szerencséje is van)
Kicsit off de azért idevág:
nincs egy hete, hogy a filmmúzeumon ment egy dokumentumfilm két gigászi francia kerékpáros-fenoménról:
Jacques Anquetil (õ is ötször nyert Tourt, csak nem egymás után hanem 1+4 formában) és Raymond Poulidor volt a két fõszereplõ...
Poulidor soha nem nyert Tourt, mert mindig balszerencséje volt... (az egyik évben amikor nem indult Anquetil és õ volt a fõ esélyes olyat bukott hogy tropára tört az arca...)
tök jó volt látni hogy milyen volt bõ 40 éve a kerékpársport és azt kell mondjam semmit sem változott a Tour hangulata azóta
upsz hiányzott egy r-betû... azért nem mindegy hogy topa vagy tropa ;D
Hát mert meg akarják nyeretni Armstronggal ezt a Tourt (nem mintha magától nem tudná megnyerni szerintem :

A megállunk-nem állunkhoz:
emlékeztek amikor Pantaninak adott egy szakaszt?
elszorul a szívem ha erre gondolok... (nem A. miatt)
szóval azt azért nem mondanám hogy egy szívtelen fráter, ráadásul itt sokszor nincs is joga döntéseket hozni (azokat a csapatfõnök, a szponzorok stbstb hozzák), sajnos a kerékpár tecnikai sport, benne vannak a mûszaki hibák, balesetek is... (hogy is szokták mondani más sportágakban? Jó kapusnak szerencséje is van)
Kicsit off de azért idevág:
nincs egy hete, hogy a filmmúzeumon ment egy dokumentumfilm két gigászi francia kerékpáros-fenoménról:
Jacques Anquetil (õ is ötször nyert Tourt, csak nem egymás után hanem 1+4 formában) és Raymond Poulidor volt a két fõszereplõ...
Poulidor soha nem nyert Tourt, mert mindig balszerencséje volt... (az egyik évben amikor nem indult Anquetil és õ volt a fõ esélyes olyat bukott hogy tropára tört az arca...)
tök jó volt látni hogy milyen volt bõ 40 éve a kerékpársport és azt kell mondjam semmit sem változott a Tour hangulata azóta

upsz hiányzott egy r-betû... azért nem mindegy hogy topa vagy tropa ;D
Írta 2004. július 09. - 13:01

Nagy só lenne, ha õ verné meg a mezõnyt, bár rögtön a befutó után nyilatkozta, hogy ez a szûk 10 perc Armstrongék ellen annyi, mint a Sony kutyának a Duracell nyuszi.
vendég_Charon_*
Írta 2004. július 09. - 11:38

O'Grady másodszor nyert szakaszt a Touron
Öten - Jakob Piil, Magnus Backstedt, Sandy Casar, Voeckler és O'Grady - már az etap 16. kilométerénél megléptek a mezõnytõl, s óriási, több mint negyedórás elõnyre tettek szert. A kvintett az utolsó tíz kilométeren hatalmas csatát folytatott a szakaszgyõzelemért, együtt érkeztek a célhoz, végül O'Grady könnyedén nyert, mivel közülük messze õ a legjobb sprinter.
Voeckler viszont az összetettben élen állónak járó sárga trikóval, valamint a legjobb 25 éven aluli versenyzõnek járó fehér trikóval vigasztalódhat, mivel a karaván csak 12:33 perccel a szökevények után haladt át a célvonalon.
5. szakasz, Amiens-Chartres, 200,5 km:
1. O'Grady (ausztrál, Cofidis) 5:05:58 óra
2. Piil (dán, CSC) azonos idõvel
3. Casar (francia, Fdjeux.com) a.i.
4. Voeckler (francia, Brioches La Boulangere) a.i.
5. Backstedt (svéd, Alessio) a.i.
6. McEwen (ausztrál, Lotto) 12:33 perc hátrány
...18. Ullrich (német, T-Mobile) a.i.
...24. Armstrong (amerikai, US Postal) a.i.
Az összetettben (sárga trikó):
1. Voeckler 20:03:49 óra
2. O'Grady 3:13 p hátrány
3. Casar 4:06 p h.
4. Backstedt 6:03 p h.
5. Piil 6:58 p h.
6. Armstrong 9:35 p h.
...21. Ullrich 10:30 p h.
Öten - Jakob Piil, Magnus Backstedt, Sandy Casar, Voeckler és O'Grady - már az etap 16. kilométerénél megléptek a mezõnytõl, s óriási, több mint negyedórás elõnyre tettek szert. A kvintett az utolsó tíz kilométeren hatalmas csatát folytatott a szakaszgyõzelemért, együtt érkeztek a célhoz, végül O'Grady könnyedén nyert, mivel közülük messze õ a legjobb sprinter.
Voeckler viszont az összetettben élen állónak járó sárga trikóval, valamint a legjobb 25 éven aluli versenyzõnek járó fehér trikóval vigasztalódhat, mivel a karaván csak 12:33 perccel a szökevények után haladt át a célvonalon.
5. szakasz, Amiens-Chartres, 200,5 km:
1. O'Grady (ausztrál, Cofidis) 5:05:58 óra
2. Piil (dán, CSC) azonos idõvel
3. Casar (francia, Fdjeux.com) a.i.
4. Voeckler (francia, Brioches La Boulangere) a.i.
5. Backstedt (svéd, Alessio) a.i.
6. McEwen (ausztrál, Lotto) 12:33 perc hátrány
...18. Ullrich (német, T-Mobile) a.i.
...24. Armstrong (amerikai, US Postal) a.i.
Az összetettben (sárga trikó):
1. Voeckler 20:03:49 óra
2. O'Grady 3:13 p hátrány
3. Casar 4:06 p h.
4. Backstedt 6:03 p h.
5. Piil 6:58 p h.
6. Armstrong 9:35 p h.
...21. Ullrich 10:30 p h.
vendég_Charon_*
Írta 2004. július 09. - 11:35

Lance Armstrong a Tour de France csütörtöki szakasza után bejelentette, nem utazik el az athéni olimpiára.
Lance Armstrong úgy tervezte, pótolja azt a hiányt, amely foltként éktelenítette pedigréjét: elindul Athénban, és megpróbálja begyûjteni élete elsõ olimpiai aranyérmét. A Tour de France csütörtöki, ötödik szakasza után - amelyen elveszítette a sárga trikót, és csaknem tízperces hátrányba került az összetett éllovasával szemben - bejelentette: mégsem utazik el Athénba, kihagyja az olimpiát.
Armstrong Chartres-ban, sajtóértekezleten jelentette be döntését. "Július 25-én, amikor befejezõdik a Tour, azonnal hazatérek a texasi Austinba" - közölte Armstrong. "Végre együtt akarok lenni a három gyermekemmel, az ötéves Luke-kal, valamint a hároméves ikerpárral, Grace-szel és Isabelle-lel. Hiszen már a Tour elõtti két hónapot is nélkülük töltöttem, amikor tréningeztem a körversenyre."
Lance Armstrong úgy tervezte, pótolja azt a hiányt, amely foltként éktelenítette pedigréjét: elindul Athénban, és megpróbálja begyûjteni élete elsõ olimpiai aranyérmét. A Tour de France csütörtöki, ötödik szakasza után - amelyen elveszítette a sárga trikót, és csaknem tízperces hátrányba került az összetett éllovasával szemben - bejelentette: mégsem utazik el Athénba, kihagyja az olimpiát.
Armstrong Chartres-ban, sajtóértekezleten jelentette be döntését. "Július 25-én, amikor befejezõdik a Tour, azonnal hazatérek a texasi Austinba" - közölte Armstrong. "Végre együtt akarok lenni a három gyermekemmel, az ötéves Luke-kal, valamint a hároméves ikerpárral, Grace-szel és Isabelle-lel. Hiszen már a Tour elõtti két hónapot is nélkülük töltöttem, amikor tréningeztem a körversenyre."
Írta 2004. július 08. - 23:33

Írta 2004. július 08. - 20:05

Szerintem többet veszített Armstrong azzal a kis cc-zéssel mintha az úton ment volna tovább.
Meg se tudott állni az úton akkora sebességgel jöttek. Örült, hogy letudta fékezni magát, hogy nem menjen át a másikon.
Írta 2004. július 08. - 19:36

Szerintem többet veszített Armstrong azzal a kis cc-zéssel mintha az úton ment volna tovább.
Írta 2004. július 08. - 16:19

Miért is ne? A szabál az szabál 8)
Kollégám volt kint Szlovéniában, és béreltek bicajt. Lefelé az egyik srác kissé besokalt egy jobb kanyarban, és átsodrodott a túloldalra átrpült a szaalgkorláton és lezuhant egy kisebb szakadékba. Egészen szépen megúszta, de mentõvel vtték el, így rendõrök is jöttek.
Mirõl kezdtek el vitatkozni? Azon hogy a repülés elött át kellett, hogy lépje a záróvonalat, és ezért meg kéne bünetni... :-\ Végül eltekintettek büntetéstõl.
Komolyra fordítva a szót, csak fel szerettem volna eleveníteni, hogy milyen körülmények között nem állt meg annál a bukásnál, ami szerintem nem kifejezetten mellékes. Egyébként meg hiába állt volna meg, Beloki ugysem tudott volna visszapattani a bringára :-\
Kollégám volt kint Szlovéniában, és béreltek bicajt. Lefelé az egyik srác kissé besokalt egy jobb kanyarban, és átsodrodott a túloldalra átrpült a szaalgkorláton és lezuhant egy kisebb szakadékba. Egészen szépen megúszta, de mentõvel vtték el, így rendõrök is jöttek.
Mirõl kezdtek el vitatkozni? Azon hogy a repülés elött át kellett, hogy lépje a záróvonalat, és ezért meg kéne bünetni... :-\ Végül eltekintettek büntetéstõl.
Komolyra fordítva a szót, csak fel szerettem volna eleveníteni, hogy milyen körülmények között nem állt meg annál a bukásnál, ami szerintem nem kifejezetten mellékes. Egyébként meg hiába állt volna meg, Beloki ugysem tudott volna visszapattani a bringára :-\
Írta 2004. július 08. - 16:05

Az még ok, hogy nem állt meg, de még egy kanyart is levágott teljesen szabálytalanul. Nem is értem, miért nem büntették meg.... :
Ezt ugye nem komolyan gondoltad?
Írta 2004. július 08. - 13:32

Az még ok, hogy nem állt meg, de még egy kanyart is levágott teljesen szabálytalanul. Nem is értem, miért nem büntették meg.... :

Írta 2004. július 08. - 12:09

Írta 2004. július 08. - 11:57

Írta 2004. július 08. - 11:55

Beloki volt az a szerencsétlen, aki elesett, úgy sajnáltam (az nem tavaly elõtt volt, vagy rosszul emlékszem?)
Sportszerûségrõl meg vitatkozzunk a Tour vége felé, akkor már többet fogunk tudni.
Sportszerûségrõl meg vitatkozzunk a Tour vége felé, akkor már többet fogunk tudni.
Írta 2004. július 08. - 11:12

Írta 2004. július 08. - 11:02

Ha már a megvárásoknál tartunk: tavaly mikor hegyrõl lefele jöttek ezerrel és Armstrong elõtt elesett az egyik igen erõs vetélytárs akkor sem állt meg senki akkor tegnapelõtt fõleg nem kellett volna.
Na mindegy hagyjuk ezt a a témát, lényeg hogy meglesz a hatodik gyõzelem.
Na mindegy hagyjuk ezt a a témát, lényeg hogy meglesz a hatodik gyõzelem.
Írta 2004. július 08. - 10:48

én még mindig értetlenkednék... ezek szerint nagyob idõhátrányt szednek össze- nem ?
Ja nem, jólvan megvan- értem
-kicsit nehezen ment ;D
köfi
tavaly meg igen ULrich megvárta Armstrongot, aki aztán jól ottan is hagyta..
Ja nem, jólvan megvan- értem

köfi

tavaly meg igen ULrich megvárta Armstrongot, aki aztán jól ottan is hagyta..
Írta 2004. július 08. - 10:42

Hi!
Hát ehhez az utolsó hozzászólást én is "értékelném". Bár én a mostani Tour-t nem sokszor láttam, hülye idõpontban van (akkor megyek tekerni
) de azt azért ne felejtsétek el, hogy a sportszerûségnek is vannak "határai". Itt elég komoly pénzekrõl és érdekekrõl van szó, mint szinte minden sportban... Szóval a sportszerûség lassan fehérholló lesz. :'( Örülök amikor mégis ilyet látok, kellemes érzés fog el.
Ahhoz mit szóltok amikor tavaly bukott Armstrong? Amikor kissé közelebb ment a közönséghez és ennek meg is lett az ára... A fékváltókarba beakadt egy (ha jól láttam) valami sárga dolog. Persze Armstorng bukott... Javítsatok ki, de én úgy emlékszek, hogy a mezõny bevárta és még segítõket is kapott. Itt fordulhatott volna a tavalyi Tour, nem?
Ez akkor mûködik amikor valaki ad is és kap is.
Azért Fair Play Forever!!!
Hát ehhez az utolsó hozzászólást én is "értékelném". Bár én a mostani Tour-t nem sokszor láttam, hülye idõpontban van (akkor megyek tekerni

Ahhoz mit szóltok amikor tavaly bukott Armstrong? Amikor kissé közelebb ment a közönséghez és ennek meg is lett az ára... A fékváltókarba beakadt egy (ha jól láttam) valami sárga dolog. Persze Armstorng bukott... Javítsatok ki, de én úgy emlékszek, hogy a mezõny bevárta és még segítõket is kapott. Itt fordulhatott volna a tavalyi Tour, nem?
Ez akkor mûködik amikor valaki ad is és kap is.
Azért Fair Play Forever!!!

Írta 2004. július 08. - 10:03

Hi!
Tegnap úgy mértek, hogy a beérkezõ csapatok ötödik tagjának ideje lett a csapatidõ.
A második csapat az elsõ csapat ideje+20 másodpercet kapott idõnek, a harmadik csapat már +30 másodpercet kapott és így tovább egészen az utolsóig aki +3 percet. Abban az esetben kaphattak volna kevesebbet ha mondjuk a hátrányuk kevesebb mint +20, +30 stb másodperc, akkor az eredeti idõt kapták volna.
Szóval a usps-en kívül örülhet mindenki.
16. szakaszon, a hegy idõfutamon az lesz, hogy aki 8 percnél több hátránnyal ér be azt egyszerûen kizárják.
Armstrong sportszerûségérõl meg annyit, hogy ki állt meg 2002-ben mikor a csodálatos Ullrich belesszállt az árokba?
Tegnap úgy mértek, hogy a beérkezõ csapatok ötödik tagjának ideje lett a csapatidõ.
A második csapat az elsõ csapat ideje+20 másodpercet kapott idõnek, a harmadik csapat már +30 másodpercet kapott és így tovább egészen az utolsóig aki +3 percet. Abban az esetben kaphattak volna kevesebbet ha mondjuk a hátrányuk kevesebb mint +20, +30 stb másodperc, akkor az eredeti idõt kapták volna.
Szóval a usps-en kívül örülhet mindenki.
16. szakaszon, a hegy idõfutamon az lesz, hogy aki 8 percnél több hátránnyal ér be azt egyszerûen kizárják.
Armstrong sportszerûségérõl meg annyit, hogy ki állt meg 2002-ben mikor a csodálatos Ullrich belesszállt az árokba?