Végre megvolt az elsõ komoly szakasz. Ullrich és Hamilton meglepett, hogy nem bírták.
Armtrong holnap átve heti a sárgát.
1 129 VOECKLER Thomas FRA BLB in 51h 51' 07"
2 001 ARMSTRONG Lance USA USP at 05' 24"
3 162 CASAR Sandy FRA FDJ at 05' 50"
4 101 VIRENQUE Richard FRA QSD at 06' 20"
5 017 KLÖDEN Andréas GER TMO at 06' 33"
6 061 BASSO Ivan ITA CSC at 06' 33"
7 071 MANCEBO Francisco ESP IBB at 06' 43"
8 066 PIIL Jakob DEN CSC at 06' 53"
9 023 GONZALEZ Santos ESP PHO at 07' 23"
10 067 SASTRE Carlos ESP CSC at 08' 11"
11 002 AZEVEDO José POR USP at 08' 35"
12 151 LEIPHEIMER Levi USA RAB at 08' 50"
13 025 GUTIERREZ José Enrique ESP PHO at 08' 51"
14 029 SEVILLA Oscar ESP PHO at 08' 57"
15 009 RUBIERA José Luis ESP USP at 08' 58"
16 011 ULLRICH Jan GER TMO at 09' 01"
17 064 JULICH Bobby USA CSC at 09' 11"
18 196 SCARPONI Michele ITA DVE at 09' 25"
19 114 GONZALEZ GALDEANO Igor ESP LST at 09' 42"
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tour de France
Indította
ors
, 2004. július 03. 15:33
Írta 2004. július 16. - 17:28

Írta 2004. július 15. - 23:00

Írta 2004. július 15. - 20:20

csak hogy tudjátok követni az eseményeket 
ma is hazaértek a szökevények, David Moncoutié lett a szakaszgyõzelem
a sárga még mindíg Thomas Voeckler -en s remélem még marad is
a többi fronton is változatlan a helyzet .

ma is hazaértek a szökevények, David Moncoutié lett a szakaszgyõzelem

a sárga még mindíg Thomas Voeckler -en s remélem még marad is

a többi fronton is változatlan a helyzet .
Írta 2004. július 15. - 10:21

Üdv mindenkinek,
Örülök, hogy annak ellenére, hogy nincs TV-m, így nem tudom követni az eseményeket (egyedül emiatt sajnálom, hogy nincsen, de emellett csak elõnyei vannak a hiányának), mégis képben lehetek a Tourral kapcsolatban többek között ennek a topicnak a jóvoltából.
Szülenapomra megkaptam a Tour de France könyvet, amit tudok ajánlani mindenkinek. Eddig csak felületesen olvasgattam, de azon kívül, hogy kicsit sokat szerepel az "adrenalin" szó, sok bakit még nem találtam. Bár biztos akad majd benne, tekintve, hogy szakmailag nem lektorálta senki, úgy tûnik e téren Borbély Tibor halála komoly ûrt teremtett.
Nos, a könyvbõl többek között kiderült, hogy a leghosszabb 5000 km feletti össztávú szakaszokat a két világháboró között rendezték (a csúcs 1926-ban 5742 km), aztán folyamatos rövidülés tapasztalható. A mostani három és négyezer km közötti távok tükörsimaságú utakon kellemes sétabiciklizésnek tûnnek (erõs túlzással persze) a huszas évek távjaihoz és úttalan útjaihoz képest, nem beszélve az akkori technikáról. Egyszóval az én szememben azok a pödrött bajszú kockás sapkás fazonok faszább gyerekek, mint a mostani agyondoppingolt figurák.
Ami engem illet, én azon kevesek közé tartozom, akik nem Armstrongnak szurkolnak. Semmi bajom nincs vele, szimpatikus, normális csávó, de nehogy már bárki is összehozza a hatszoros gyõzelmet, és letaszítsa Merckx-et a trónjáról. Vagy ha mégis, akkor ne hogy már egy amerikai legyen az illetõ.
Mindig jókat vigyorogtam rajta régebben, amikor még aktív nézõje voltam az Eurosport közvetítéseknek (David Duffield kommentárjával), amikor egy-egy szakasz után hírtelen kapcsoltak egy füstös belga kocsmát, ahol Merckx sörpocakkal a pult mellõl fikázta az éppen aktuális sztárokat. Megtehette, 36 szakaszt nyert...
Örülök, hogy annak ellenére, hogy nincs TV-m, így nem tudom követni az eseményeket (egyedül emiatt sajnálom, hogy nincsen, de emellett csak elõnyei vannak a hiányának), mégis képben lehetek a Tourral kapcsolatban többek között ennek a topicnak a jóvoltából.
Szülenapomra megkaptam a Tour de France könyvet, amit tudok ajánlani mindenkinek. Eddig csak felületesen olvasgattam, de azon kívül, hogy kicsit sokat szerepel az "adrenalin" szó, sok bakit még nem találtam. Bár biztos akad majd benne, tekintve, hogy szakmailag nem lektorálta senki, úgy tûnik e téren Borbély Tibor halála komoly ûrt teremtett.
Nos, a könyvbõl többek között kiderült, hogy a leghosszabb 5000 km feletti össztávú szakaszokat a két világháboró között rendezték (a csúcs 1926-ban 5742 km), aztán folyamatos rövidülés tapasztalható. A mostani három és négyezer km közötti távok tükörsimaságú utakon kellemes sétabiciklizésnek tûnnek (erõs túlzással persze) a huszas évek távjaihoz és úttalan útjaihoz képest, nem beszélve az akkori technikáról. Egyszóval az én szememben azok a pödrött bajszú kockás sapkás fazonok faszább gyerekek, mint a mostani agyondoppingolt figurák.
Ami engem illet, én azon kevesek közé tartozom, akik nem Armstrongnak szurkolnak. Semmi bajom nincs vele, szimpatikus, normális csávó, de nehogy már bárki is összehozza a hatszoros gyõzelmet, és letaszítsa Merckx-et a trónjáról. Vagy ha mégis, akkor ne hogy már egy amerikai legyen az illetõ.
Mindig jókat vigyorogtam rajta régebben, amikor még aktív nézõje voltam az Eurosport közvetítéseknek (David Duffield kommentárjával), amikor egy-egy szakasz után hírtelen kapcsoltak egy füstös belga kocsmát, ahol Merckx sörpocakkal a pult mellõl fikázta az éppen aktuális sztárokat. Megtehette, 36 szakaszt nyert...
Írta 2004. július 15. - 10:00

Amin viszont igazán meglepõdtem, az hogy ez a Voeckler nevû ifjú titán milyen jól tartotta magát. Persze õt is szétgyalázzák a nagyobb hegyeken de most már legalább nem a legelsõn. Szóval jól csinálja.
Szóval hiába trek reklám az egész, csak jó ez a verseny
Szóval hiába trek reklám az egész, csak jó ez a verseny

Írta 2004. július 14. - 18:34

Virenque valóban nagggyon szépen teljesített, öröm volt nézni ahogy tekert 
és nagggyon drukkolok neki a pöttyiért !
és ím az összetett állása:
1 Thomas Voeckler (Fra) BLB 42.42.14
2 Stuart O'Grady (Aus) Cofidis 3.00
3 Sandy Casar (Fra) 4.13
4 Richard Virenque (Fra) QSD 6.52
5 Jakob Piil (Den) CSC 7.31
6 Lance Armstrong (USA) USP 9.35
7 Erik Zabel (Ger) T-M 9.58
8 Jose Azevedo (Por) USP 10.04
9 José Enrique Gutierrez (Spa) Pho 10.09
10 Francisco Mancebo Pérez (Spa) IB 10.18
11 Tyler Hamilton (USA) Pho
12 Santos Gonzalez (Spa) Phonak 10.19
13 Andreas Klöden (Ger) T-Mob 10.20
14 Oscar Sevilla (Spa) Phonak 10.26
15 George Hincapie (USA) USP
16 Jose Luis Rubiera (Spa) USP 10.27
17 Jan Ullrich (Ger) T-Mob 10.30
18 Bobby Julich (USA) CSC 10.42
19 Levi Leipheimer (USA) 10.50
20 Ivan Basso (Ita) CSC 10.52

és nagggyon drukkolok neki a pöttyiért !
és ím az összetett állása:
1 Thomas Voeckler (Fra) BLB 42.42.14
2 Stuart O'Grady (Aus) Cofidis 3.00
3 Sandy Casar (Fra) 4.13
4 Richard Virenque (Fra) QSD 6.52
5 Jakob Piil (Den) CSC 7.31
6 Lance Armstrong (USA) USP 9.35
7 Erik Zabel (Ger) T-M 9.58
8 Jose Azevedo (Por) USP 10.04
9 José Enrique Gutierrez (Spa) Pho 10.09
10 Francisco Mancebo Pérez (Spa) IB 10.18
11 Tyler Hamilton (USA) Pho
12 Santos Gonzalez (Spa) Phonak 10.19
13 Andreas Klöden (Ger) T-Mob 10.20
14 Oscar Sevilla (Spa) Phonak 10.26
15 George Hincapie (USA) USP
16 Jose Luis Rubiera (Spa) USP 10.27
17 Jan Ullrich (Ger) T-Mob 10.30
18 Bobby Julich (USA) CSC 10.42
19 Levi Leipheimer (USA) 10.50
20 Ivan Basso (Ita) CSC 10.52
Írta 2004. július 14. - 17:51

jó kis parti volt ma.
Virenque-ben még mindig lehet bízni, ha õ bevállal egy 200km-es szökést, akkor nem vicceli el a végét. Ha tippelnem kéne, hát övé lesz hatodszor is a pöttyös (vagy hetedszer?).
Ullrich persze vár, vár, mint minden évben és a végén megint második lesz.
Remélem csak tartalékolja az erejét a keményebb hegyekre, ahol majd szétgyaláz mindenkit...
Virenque-ben még mindig lehet bízni, ha õ bevállal egy 200km-es szökést, akkor nem vicceli el a végét. Ha tippelnem kéne, hát övé lesz hatodszor is a pöttyös (vagy hetedszer?).
Ullrich persze vár, vár, mint minden évben és a végén megint második lesz.

Írta 2004. július 14. - 06:40

Írta 2004. július 13. - 19:33

köfi lor.
...kb 60 méterrel a cél elött fogták be a szökevényeket.... :\
hát na....
Nagyon sajnáltam én is a szerencsétlen szökevényeket.
Holnap végre megkezdõdik az "igazi" verseny, de leginkább már a 16. szakaszt várom.
Írta 2004. július 13. - 17:38

köfi lor.
hát na....
hát na....
Írta 2004. július 13. - 08:45

Igen, McGee-t akartam, csak összekevertem, bocs. Mindenesetre a zöld a seggfej McEwené lesz, mert Zabel úgy tûnik elfeljtett sprintelni.zabel meg benn van nem?
Ilyen bukásról meg tapsról nem tudok
Írta 2004. július 13. - 03:45

zabel meg benn van nem?
mc ewen haselbach-ra ordibalt.
melyik nap volt az a bukta amikor az elso buko gyerek megtapsolta a tobbieket ok meg kezet fogtak egymassal?
vagy csak fakitott nekem haver.
?kerdojel?
mc ewen haselbach-ra ordibalt.
melyik nap volt az a bukta amikor az elso buko gyerek megtapsolta a tobbieket ok meg kezet fogtak egymassal?
vagy csak fakitott nekem haver.
?kerdojel?
Írta 2004. július 12. - 18:35

Idézhetném magamat 
Újabb két versenyzõt zártak ki. Casagranda és Hvastija is csomagolhat. Doppingvizsgálat folyik ellenük is.

Újabb két versenyzõt zártak ki. Casagranda és Hvastija is csomagolhat. Doppingvizsgálat folyik ellenük is.
Írta 2004. július 12. - 18:30

Igen, sajnos idén eddig majd minden szakaszon volt bukás, és nem is kicsik. Petacchi és Cipollini sérülés miatt léptek vissza,Amúgy elnevezhetjük az esések Tour de France-jának
és állítólag többen is a verseny rossz rendezése miatt léptek vissza... ! ?
Más:
"Már vártuk": megvolt az elsõ doppingügy is, Brandt (Lotto Domo) vizeletében metadont találtak. >

Úgy látszik enélkül már nem lehet o.úti versenyt rendezni...
Írta 2004. július 12. - 16:52

Azonos idõt kaptak, csak a neten egy napig úgy volt fenn mintha külön idõt kaptak volna.
Írta 2004. július 12. - 16:40

Nos ezt nem igazán értem...és saját szememmel úgy láttam az 1 km kapun belül estek el...akkor miért nem jár az egyforam idõ ?? ?? ??
A másik, nem emléxem ki volt az, aki elesett és törtött bordával feküdt az út szélén, ami ráadásul még a tüdejébe is befúródott....
Mc Ewen meg elkezdett vele ordítozni....
aztán megnézhette magát a vasárnapi sprinten....no meg a dobogón sem sok tapsot kapott :-\
Amúgy elnevezhetjük az esések Tour de France-jának
A másik, nem emléxem ki volt az, aki elesett és törtött bordával feküdt az út szélén, ami ráadásul még a tüdejébe is befúródott....
Mc Ewen meg elkezdett vele ordítozni....
aztán megnézhette magát a vasárnapi sprinten....no meg a dobogón sem sok tapsot kapott :-\
Amúgy elnevezhetjük az esések Tour de France-jának

Írta 2004. július 12. - 08:53

Amúgy Haselbacher (Gerolsteiner) esett el elsõnek, rajta mentek át a többiek.
Az õ bukásának oka pedig az, hogy kettétört a kezében a kormány! A befutó elõtt, kb 60km/h-nál, szóval inkább ne is képzeljük el. Az biztos, hogy egy ekkora költségvetésû csapatnál érthetetlen, hogy történhet meg ilyen (anyagfáradás). Gondolom, hogy nem zsír új volt az a ritchey wcs, ha így kettéesik...
Az õ bukásának oka pedig az, hogy kettétört a kezében a kormány! A befutó elõtt, kb 60km/h-nál, szóval inkább ne is képzeljük el. Az biztos, hogy egy ekkora költségvetésû csapatnál érthetetlen, hogy történhet meg ilyen (anyagfáradás). Gondolom, hogy nem zsír új volt az a ritchey wcs, ha így kettéesik...
Írta 2004. július 10. - 22:01

Köszönöm!
Akkor ezért mondták a Knézy-ék, hogy úgy is azonos ídõt kapnak. Csak a neten máig rosszul volt fenn.
Akkor ezért mondták a Knézy-ék, hogy úgy is azonos ídõt kapnak. Csak a neten máig rosszul volt fenn.
Írta 2004. július 10. - 20:26

az hogy az 1km-en belül ha mezõnybefutó van és a bolyban bukás van akkor mindenki azonos idõt kap, hogy ne bünetssék azokat akik nem sprinterek és pechükre elõttük a sprinterek ádáz harcából kialakuló bukta miatt ne veszítsenek perceket esetlegesen...
Írta 2004. július 10. - 19:12

Megmondaná valaki, hogy a tegnapi 1km-es kapu után történt esés után, amikor több részre szakadt a mezõny miért kapott mindenki azonos idõt?
Mi erre a szabály? ???
Mi erre a szabály? ???