Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de France

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1127 hozzászólás a témában

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Pihenõ napon le van zárva a másnapi szakasz útvonala?

Mer' ha nem, akkor -ahogy Voti is mondta - vasárnap és kedden sasoljuk a mezõnyt, hétfõn, a pihenõnapon tekerünk (amennyiben nincsenek lázárva a környékbeli utak). pl Iseran, Galibier. (igaz 100km a távolság a két "dombocsaka" között. de ez már részletkérdés:))
A többi napon pedig szintén tekerünk nagy emelkedõket megcélozva.

Én így képzelném el a dolgot.
Bocs h így leírtam, nagyon beleél(t)em már magam. Pedig sajnos nem biztos h tudok menni. :(

"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

VOTI: utlezaras infot csak a helyszinen talalsz, en felturtam a fel netet elotte, de hiaba:(

Igen vettemm az adást elsõre is, és én is úgy gondoltam, hogy majd ott a helyszinen meglessük. Köszi!

A Tv-ben nézni sokkal jobb, mint egy nappal korábban kimenni, azért, hogy iszonyú tömegben 5-10 percet lássál az egész versenybõl

A Giroból max 2 perc suhanást láttam bõrig ázva idén a helyszinen, mégis felejthetetlen élményeket szereztem:
- feltekertem a Passo delle Erbe-re szakadó hóesésben, ahová végül mégsem jöttek fel a profik. Elmodhatom magamról, hogy én oda is felmentem ahová õk nem ;)
- A hegyen végig nagy nevek voltak felfestve az aszfaltra, ilyen úton sem tekertem még!
- Láttam az ördögöt, még valamit be is szólt nekem mikor eltekertem mellette!
- Itthon visszanézve a versenyt láttam magunkat az út mellett szurkolni!
- Egy csomó erekjét gyûjtöttem pl. egy irányjelzõ táblát is leszedtem onnan ahová a rossz idõ miatt nem jöttek fel!
- Életemben elõször jutottam saját erõbõl 2000m fõlé bringával!

Pedig ez "csak" a Giro volt és tényleg egy rohanás volt az egész éjjel mentünk, gyors tekerés, verseny nézés, és éjjel rohanás haza. Itt a Touron lesz két nap amikor nyugodtan meg tudom nézni a befutót is nem kell sehová sietni, remélem a pihenõ napon is sikerül megfigyelni mivel töltik az idõt, talán pár autogrammot szerezni...
Aztán ha elmennek még marad négy nap tekerni. Nem hiszem, hogy a legmeredekebb hegyi utakon nagy szabadságos forgalom lenne, de ha mégis az sem fog zavarni. Élvezni fogom tudom.

Persze nem akarok senkit rábeszélni, nekem az egészbõl annyi hasznom lenne, hogy nem kellene egyedül bicajoznom hanem pár fórumtárssal közösen. Ha nem leszünk annyian, hogy a legkisebb busz kifizetõdjön, sajnos marad a személyautó és egyedül fogok tekerni. De tudom, hogy jól fogom érezni magam :)!

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
VOTI: utlezaras infot csak a helyszinen talalsz, en felturtam a fel netet elotte, de hiaba:(

PCYCLE: reszint igaz reszint nem, nekem 30perces videom van az idei hegyi befutorol bar 1 kerekparos max 12-15mp-t latszik rajta, csakhat a szetszakadas :)
en tekertem a tour elott, a tour elotti nap mar a hegyen telt, aznap eselyed sincsen, utana meg mintha mi se tortent volna.

ami pedig a francia szabadsagolast illeti, en nem sokat erzekeltem belole, mivel ott a biciklis nem celpont az uton, hanem betonfal es mindenki nagyivben kikeruli. mentunk a brinaconi fouton vagy 4savos autouton, igazabol a kutya se szolt nekunk, es mindenki kikerult.

fura volt itthon utana kimenni aszfaltra...:(
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Voti: hát ezt jól át kell gondolni, mert kb. a dolog úgy nézhet ki, hogy vagy nézed a Tourt, vagy tekersz. A TdF nem giro, még a környékén is nehéz lehet közlekedni, nem még az útján. Ráadásul még megspékelve a szokásos júliusi francia szabadságolási dugókkal. Én ha egy jót akarnék tekerni a francia hegyekben, bizti elkerülném a tourt, vagy vica versa (csak nézni mennék ki). A Tv-ben nézni sokkal jobb, mint egy nappal korábban kimenni, azért, hogy iszonyú tömegben 5-10 percet lássál az egész versenybõl, a szállingózó ridereket egy hegyi etapon (a grupetto szemlélése már nem hiszem hogy nagy élmény lehet), vagy síkon 10 másodpercet.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Köszi az infót, akkor majd keressük a kiírásokat a lezárásokról és elõtte feltekerünk! Az olaszok egy kicsit lazábbra vették ezt (is).

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Hat akkor picit bovebben.

A fobb utvonalakat a verseny elott 8-10oraval mar lezarjak tejesen, de van hogy ennel is tobbel. A hegyi atjarokon pl 2006-ben a Glandon/Croix de Fer, ahova a mezony delutan ert oda, elozo nap este 8kor lezartak. Reklamfenyekkel mar napokkal korabban kiirjak mikor zarjak le az adott utszakaszt.
A hegyi befutonal: mint Alpe D'Huez 2kor seki se be ki, mindenkit a kordonok moge "tereltek". Se gyalog se biciklivel ekkor mar nem volt mozgas. Az erre vonatkozo idokorlatokat elotte kitablazzak mindenhova.

Reak 2007-re. Alpok 1 xakax, raadasul en mar azt lattam, igy nem vonz. Igaz tekerni kimennek, de 2 ev alatt az osszes "kisebb-nagyobb" hegyet megmasztam, persze azert lenne 1-2 hely ahova szivesen felkusznek, de majd 2008-ban.

Leon

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Voti, mindenki a maga soran ugye?!

Lance Amstrong resztvesz a " Leadville Trail 100" Colloradoba.
A verseny 8-9 oraig tart fökeppen trailen. Telyesitmeny kb. 3500mag/m es 160 km lesz.
Az edzötöl kapta a tippen aki mar szinten ment a versenyen.

Armstron ( reszpekt)

Hirek
http://www.bicycleretailer.com

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Hol találok (tér)képet 2007-es Tour útvonaláról?

www.letour.fr

Rebell-78 ezért kell egy hegyi szakaszt megnézni, ott a legnagyobb hegyimenõk is max 20-al mennek, de a végén a sprinterekre akár fél órát is kell várni, közben persze folyamatosan mennek a grupettók. Azzal, hogy csak az általad leírt módon éri meg nem egészen értek egyet. Én a sörözés, csajozás, kövér tekerés a vastagkerekûvel helyett inkább a +2000m es aszfaltos emelkedõket szeretném leküzdeni virsligumival. Nekem ezért éri meg.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Az iden 3 x nesztem öket meg. Abbol 2 x anyira közel volt a mezöny egymashoz, hogy max. 30 masodperc alatt elsuhantak elöttem.
2 öraval elöb helyet kellet fogni, merthogy csak az erdön keresztül közelithetö meg a szakasz mivel joooval elöbb lezarnak mindent.( en egy 180 fokos kanyarban alltam, ismerem a környeket nagyon)

A napi szakasz a Karlsruhe-i DM arenaba ( Ger) ezkezett a celba ot egy kicsit tovabb voltak lathatok.
A legjob az a verseny melleti hangulat. Több szaz MTB lathato az ut mellet, köver sörözesek, jo csajok.......... ez az en Tour de Francem:afro:.

Szoval csakis ugy eri meg, ha valaki meg kövereket akar majd a " vastagkereküvel" tekerni.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Hol találok (tér)képet 2007-es Tour útvonaláról?

google-ben csak kisméretûeket találtam.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Örülök hogy ennyivel elõtte is van már érdeklõdés, remélem összejövünk annyian, hogy a legkisebb busz megteljen, mert különben ugrik az egész vagy nem jön ki ennyibõl.

Panthi Leo én még "csak" a Giro-n voltam kint tudom, hogy ott kevesebb a nézõ, de bringával mindenhová fel lehetett jutni az utolsó pillanatig is. Azt nem tudom elképzelni, hogy akik nem lakókocsikkal mennek ki azok is napokkal elõtte ott vannak. Sokan vannak fent bringával is nézõként, szerintem azok mind aznap mennek fel, legalábbis olaszban úgy volt. Azt tudom, hogy a legnagyobb hegyeket mind napokkal elõtte lezárják az autók elõl. Valahol csak lesz annyi hely hogy letegyük a bicajt és a tömegbe beférjünk. Én egyébként sem szeretnék annyira közel kerülni hozzájuk, azt a tv-n nézve sem tudom megérteni mi értelme van és veszélyes is, nem egy baleset volt már belõle. Szerintem azért a vasárnapi hegyi befutót is érdemes lesz megnézni, az lesz a hatodik hegy amit megmásznak aznap. Abban egyetértünk, hogy a 2007-es Tour nem sokat idõz az Alpokban, dehát ez van. Majd mi idõzünk helyettük :)

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Idén ugy mentme ki franciákhoz, hogy megnéztem a tour-t...nekem "tapasztalt tour nezok" segitettek, hova erdemes menni.

aztan 2007-es utvonal megpillantasa utan ugy dontottunk hogy jovore nem megyunk ki, mivel ami hozzank "kozel" van, csak 2 napot tudnank kinn lenni, es igazabol a galibier lenne az egyetlen hely ahova elotte 3-4 nappal kell kimenni hogy legyen helyed az ut mellett...

ha valakinek info/foto kellene esetleg szallas vagy hol merre erdemes lenne, nyugodtan zavarjon. en 2 eve kijarok 2 hetre. minden "nagy hegy kove a falon van".

ui: es nem kerul tobbe a nyaralas mintha leugranal horvatokhoz...
Leon

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 hozzászólás
De rég szeretnék már kijutni, viszont eddig a költségek elrisztottak. (Így is nehéz beadagolni itthol, amit a bringázásra költök, a családi nyaralást meg nem áldozhattam erre.) Ez viszont igen jól hangzik !!!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Nagyon érdekelne a dolog! Semmi pénzért nem hagynám
ki ha adott a lehetöség! Plussz egy emberetek már van
ha az égiek is úgy akarják majd! Az összeg "baráti" a
programot és a helyet elnézve! Még akkor sincs gáz
ha egy debella elém áll a kordonnál és nem látok semmit!:D

Üdv

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Jól hangzik nagyon!
Lehet még érdekelne is a dolog. Max ezér dolgozok egész nyáron! De hát azér nem mindennap tekerhet az ember az Alpokban... Valamit valamiért...

Egyik ismerõsöm a nyáron olyan túrán volt, hogy kb 1 hét alatt kitekertek Franciaországba, és ott megnézték az egyik egyéni idõfutamot! (ez már a tour vége felé lehetett, így valószínû h a második idõfutamot látták. Az viszonylag közel volt a német határhoz. ezért sikerült egy hét alatt kimenni oda.)
Ezután aldutak egyet, és kisbusszal hazajöttek.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Sziasztok!

A hétvégén született az ötlet, hogy ki kellene ugrani nyáron meglesni a Tour hegyi szakaszait az Alpokban és ha már ott vagyunk lehetne tekerni is a híres emelkedõkön. Elsõ nekifutásra autóval gondoltuk, de aztán hamar megtelt két autó és lassan buszban kezdtünk gondolkodni. Fataromék rendszeresen járkálnak ki télen síelni saját szervezésben önköltségi áron busszal. Szerinte ha összejönnénk még 10-12-en, akkor egy hétre szállással, kajával, busszal, autópálya és alagútdíjjal max 60-ból ki lehetne hozni.

Július 13.-án péntektõl (ajjaj) 22.-én vasárnapig amit a Tourból meg lehetne nézni az a vasárnapi és a keddi szakasz (hétfõ pihenõ). A vasárnapin három kisebb és három nagy hegy van, hegyi befutóval. Hétfõn talán el lehetne csípni a bringásokat a pihenõ napon, esetleg edzés közben. Kedden az Iseran, a Telegraph és a Galibier 2770-2645m magas csúcsaira kapaszkodik fel a Tour, azt is meg lehetne nézni. A hét többi napján még jópár híres Tour csúcsot le lehetne küzdeni.

Tehát ha 10-12-en csatlakoznátok akkor a legkisebb busszal megoldható lenne...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Maradok az elsõ elhatározásomnál:
http://forum.bikemag...3&postcount=347
"In idem flumen bis non descendimus"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
http://index.hu/sport/landis0805/
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás
http://www.nemzetisp...php?cikk=118636

http://www.nemzetisp...php?cikk=118637

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Most õ lebukott (?), de hiszem, hogy a többi 213 versenyzõ szódavízzel és palacsintával ment végig :D

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"