Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2006. január 18. - 00:15
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. január 18. - 00:14
csak nagyon a stucni járt a fejemben,mert a sulyát kerestem... pirulós szmájli...
csak attol tartok hogy nem lessz jó a vázba,mert valami szûkitõ van és azt még sosem láttam,igy nem tom hogy mekkora hosszú csésze mehet bele...
kala,ha jársz erre esetleg lemérnéd,beírnád!?
bocs hogy itt kérdem,thez megvan még a monoblokkod?
valszeg kéne..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. január 18. - 00:11
én iparisat használok alul felül, és bevált. de úgytudom a tûgörgõs is a megölhetetlen kategóriába esik, viszont iparishoz tudsz nagy valószinüség szerint új csapágyat venni, míg a tûgörgõsnél ez kevésbbé esélyes.
(stucnira megint csak a hussefeltet tudom ajánlani, 6 csavar, rövid, erõs, szép, na meg letérdelhetetlen)
Írta 2006. január 18. - 00:02
mien stucnit ajánlotok durvulós felhasználásra?!
10nél ne legyen azért drágább
másik kérdés:
fölül iparis,alul tûgörgõs vagy alulul is iparis a jobb konstrukció??
menyire fontos a csésze hossz?
mert találtam egy ismerõs ringlé kcst,annak pl extra rövidnek tûnik...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. január 17. - 22:45
Írta 2006. január 17. - 22:36
csak ajánlani tudom!
Írta 2006. január 17. - 22:33
Esetleg van még vmelyik gyártónak 30mm hosszu stucnia emberibb árba?
Írta 2006. január 17. - 22:22
igen, elérhetõ minden termékük, áruk sem vészes, de arról vagy a bikemag elején a shopping guide-bol okosodj, vagy kérdezz meg egy boltot!
õk tudnak aktuálisat mondani
Írta 2006. január 17. - 22:17
Írta 2006. január 16. - 22:58
Amiért én nem mernék karbon cuccot venni, az a karbon gyenge ellenállás a nyírással szemben. Ez bringán úgy jelentkezik, hogy ha túlhúzol egy bilincset (stucni, szarv, nyeregcsõbilincs stb...) a karbon csövön, könnyen megroppanthatod azt.
Ezért vannak pl az EC90-ben vékony titánbetétek a kényes helyeken.
Írta 2006. január 16. - 22:54
Karbonhoz tevezett stucni itthon max az új WCS 4-AXIS, és az FRM Web Stem, amit tuti merek állítani. Kint már nagyobb a választék, Syntace F99 , F119 RaceFace, Easton, Extralite, stb.
Írta 2006. január 16. - 22:50
Írta 2006. január 16. - 22:18
Épp ma történt, hogy karbon kormányhoz néztem stucnit, és amirõl a gyártó honlapján írták, hogy direkt karbon kormányokhoz tervezték, annak a stucninak az ilyetén jellemzõjérõl lövése sem volt az eladónak. Vagy csak épp ahhoz a cucchoz nem konyított a bácsi, vagy általában nem is szentel akkora figyelmet a dologra... Nem általánosítok, csak mégis.
A bizonytalanság megvan a témában.
Tipped nincs, hogy milyen stucnit érdemes mellépárosítani?
Miért nem vennél használtan karbon kormányt?
Írta 2006. január 16. - 21:45
Kérdezted miben jobb a Ritchey mint mondjuk az acor. Az utóbbinál egy alu csõre van néhány réteg karbonszövet tekerve és annyi, míg a WCS full karbon. Én EC90-et néztem ki magamnak:D.
Ha a karbon vázak bírják, akkor a kormánynak is bírnia kell sokáig. Nem véletlen vállal az Easton és a RaceFace élettartam garit a karbonkormányaira, a Syntace meg 10 évet.
Írta 2006. január 16. - 21:14
Egy Ritchey WCS Carbon kormányt (31,8-as, flat) tervezek megvenni.
http://ritcheylogic.....arbonFlat.html
Konkrétan semmit nem találtam a karbon kormányokkal kapcsolatban, így e típusról sem tudtam meg semmit.
Annyi észrevételem már van, hogy neten keresgélve több profi XC-s is a bringájának részévé tette. Tehát jó eséllyel nem csak egy "drága szar". Ám még mindig nem tudok semmit arról, hogy ezt õk meddig használják. Mert ugye az alu kormányokat a versenyzõk gépein általában 1 évente cserélik (okkal), míg karbon kormány esetében ez kérdés számomra.
Másik kérdésem, hogy milyen hátrányairól tudtok az efféle kormányoknak (ha van ilyen). Mert bennem az a kép él most, hogy iszonyú strapabíró, és nem kell félni, hogy eltörik.
Mire kell ügyelni vele kapcsolatban, hogy ne vágjam gallyra...?
Bennem motoszkál a gondolat, hogy megéri-e az árát? Miben jobb mint pl. egy Acor, ami kb. harmadannyiba kerül?
Ha esetleg használtan veszek karbon-kormányt, mire kell ügyeljek?
thx!
vendég_nhunor_*
Írta 2006. január 16. - 16:21
integrált??
(nem iparisra gondolsz véletlen?)
ja, integrált. (gepida karatonba)
A kormánycsapágy már szar, ugyhogy kéne vmi másik.. tartósabb és jobb... sztetek mit?
Írta 2006. január 15. - 16:26
Írta 2006. január 15. - 16:14
freeridera? milyen ugrálós vázba kell integrált fejcsapágy?
(nem iparisra gondolsz véletlen?)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
vendég_nhunor_*
Írta 2006. január 15. - 13:33
Milyen integrált kormánycsapágyat ajánlotok ? (fr-ra; fsa, token, bike+ ??? vagy mi mást?)
a bike+ cromo dh az ahead-es ugye?
ne a legdrágábbat:)
thx
Írta 2006. január 09. - 09:33
az adatait megtalálod a cég honlapján
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers