Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6414 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

V-fékek vannak a gépen, ezért vagyok bajba az ilyesmivel. Canti fékhez viszont nincsenek rajta bowdenakasztó szemek, "zsiráfnyakat" meg még nem találtam.

MJani: Köszönöm :)

Ha nem sajnálod rá az utánajárást,akkor érdemes elgondolkodnod a shimano fitness szériához tervezett alkatrészeinél. Azt hiszem ott van olyan országuti fékkar, ami jó v-fékhez, sõt a tárcsafékhez is, mert van kifejezetten országuti tárcsafék szett is, és annak biztosan ugyanaz a rendszere van mint, a v féknek.

Fõleg amiatt, mert az idõfutam kormányokat nem kifejezetten kényelmes középen fogni, mert azok általában nagyon keskenyek, emellett lefelé hajlanak és így nagyon terhelik a csuklót, meg jobban is néz ki elöl :)

Mondjuk ez a kormányfajta szerintem kifejezetten sík terepre, városba ideális, nagyon kényelmes és stabil, elférsz vele a kocsik között.

Viszont ami hátránya van, hogy csúszós úton kevésébé biztonságos mint egy egyenes kormányos paripa, illetve lejtõn lefelé, nagy sebességnél sincsen meg vele a kellõ biztonságérzet.

Nekem ezért van 2 keróm, jóidõben, sík terepre az idõfutam kormányos országutit, szar idõben vagy hegyre pedig egy hibrid bicót, egynes kormánnyal használok.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Amúgy ilyen kormányhoz szerintem érdemesebb a szarv végére vagy kimondott idõfutam fékkart használni vagy egy sima országuti fékkart, ha országuti féked van akkor pedig a v fékkar eleve felejtõs, max canti fékkar.

V-fékek vannak a gépen, ezért vagyok bajba az ilyesmivel. Canti fékhez viszont nincsenek rajta bowdenakasztó szemek, "zsiráfnyakat" meg még nem találtam.

MJani: Köszönöm :)

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás

frírájdra kéne valami kormány esetleg stucni is a mostani hussefelt helyett.

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a gond a Hussefeltel, ha egyáltalán van? Azért kérdezem mert nézegettem és lehet, hogy beruházok egyre. Valamint azt szeretném megkérdezni tõled, vagy valakitõl akinek Hussefelt stucnija van, hogy megtudná-e mérni nekem, hogy milyen magasan fogja a stucni a villa nyakát és milyen magason van a felsõ csavar? Sajnos vázcsere után picit rövid a villanyak és alacsony stucnit keresek.

Elõre is köszönöm.
Üdv: Para
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Valaki tudja, hogy mekkora efy normál MTB kormányátmérõ a fékkarnál, és mennyi egy országútinál (esetleg pont ilyen idõfutamkormánynál?)
Én fékkarokból csak egyfélét látok (mármint v-fékkart), nem lehet, hogy az a méret fölmegy egy ilyen kormányra? Így elvileg olyan lenne, mint a mostani kormányom szarvval, csak bandázsolva és elegánsabban...

X.

Nekem egy bontrager race idõfutam kormányom van, nem tudom, hogy arra felmegy-e montis fékkar, mert van ott benne egy horpasztás, dettõl függetlenül nem elképzelhetetlen.

Amúgy ilyen kormányhoz szerintem érdemesebb a szarv végére vagy kimondott idõfutam fékkart használni vagy egy sima országuti fékkart, ha országuti féked van akkor pedig a v fékkar eleve felejtõs, max canti fékkar.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.561 hozzászólás
Off magamtól:

Off:
Továbbra se nincsen Ritchey Rizer WCS O/S alu kormány egyik nagykerben vagy üzletben sem? (én nem találtam, de itt vannak akik okosabbak)

Hát ezt is Németországból kellett megrendelnem, és 5 nap alatt ide is ért.
Azért felébredhetnének \ elgondolkozhatnának néha a nagykerek idehaza…..

Bike Positive cuccokról mik a tapasztalatok?
jók, nem jók??
konkrétan ilyen stucnival kapcsolatban?

Nekem voltak anno, és semmi gondom nem volt velük. CC-XC volt a felhasználási terület.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A MTB kormány 22-22,2mm.

A sebesség mindent megold.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

ez országúti vastagság, szóval nagyobb méretû bilincs megy rá, de neked asszem csak fékkar kell, az jelentõsen olcsósabb

Valaki tudja, hogy mekkora efy normál MTB kormányátmérõ a fékkarnál, és mennyi egy országútinál (esetleg pont ilyen idõfutamkormánynál?)
Én fékkarokból csak egyfélét látok (mármint v-fékkart), nem lehet, hogy az a méret fölmegy egy ilyen kormányra? Így elvileg olyan lenne, mint a mostani kormányom szarvval, csak bandázsolva és elegánsabban...

X.

Dravy

Dravy

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
A B+ Defense kcs. szerintetek jó?? vlkinek van vele tapasztalata?? és a B+ Flame stucniról vélemény..?? azonkívül h jó nehéz.. :D
Bicózzál, csajozzál.. És mindig hallgass zenét!!! :sluchawy: In Flames über alles!!! :peace:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

frírájdra kéne valami kormány esetleg stucni is a mostani hussefelt helyett

87kiló vagyok,nem kímélem a kerékpárt

jah és jó áron legyen!

ilyen setleg?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

árak

http://piacter.bikem...t=91259&cat=500

vagy a diabolus ha belefér a jó árba :)

jók, nem jók??

olcsóval volt dolgom, az rettentõ igénytelen , a drágábbakat nem tudom de annyiért már tán van ricsi pro
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
jók, nem jók??

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Én is ilyen kormányt kajtatok, és én is az ACORig jutottam el. Van belõle 44 széles, csak nem tudom, hogy a v-fékkarok rámennek-e. Meg kéne nézni élõben, de eddig nem futottam vele össze sehol. Pedig jól menne a speederre, valami szép bandázzsal...
Az meg, hogy 26os nem gond, venni kell egy országúti stücnit, a bikemarketen van szép oval 5k-ért...
És igen, idõfutamkormány.

X.

tényleg gondolkodtam rajta én is, stucnit úgyis venni akartam, szóval ez nem gond, de a f+váltókarokat nem akartam cserélni. ez országúti vastagság, szóval nagyobb méretû bilincs megy rá :(
de neked asszem csak fékkar kell, az jelentõsen olcsósabb.

KonásAndris meg olcsón akart, szóval gondolom stucnicsere + karok cseréje nem játszik.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
frírájdra kéne valami kormány esetleg stucni is a mostani hussefelt helyett
87kiló vagyok,nem kímélem a kerékpárt :)
jah és jó áron legyen!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

ez idõfutamkormány, ugye?
bikemarketen láttam Acort, de az 26-os befogójú, és asszem szintén keskeny..
meg vastag a fogantyúja a fék/váltókarokhoz, pedig már nekem is ilyen lenne...

Én is ilyen kormányt kajtatok, és én is az ACORig jutottam el. Van belõle 44 széles, csak nem tudom, hogy a v-fékkarok rámennek-e. Meg kéne nézni élõben, de eddig nem futottam vele össze sehol. Pedig jól menne a speederre, valami szép bandázzsal...
Az meg, hogy 26os nem gond, venni kell egy országúti stücnit, a bikemarketen van szép oval 5k-ért...
És igen, idõfutamkormány.

X.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Ízlésrõl ugyan kár vitatkozni, de EZEK szerintem szép kormányok... és túl nehezek sem lehetnek. :) Dió, illetve kõris.

jópofa :)
kõrissel elég sokat dolgozom, ha nincs hiba benne (csomó), akkor elõbb törik ott valami más, mint a fa..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

sala linkelt egy bicajt nemrég
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
ilyen kormányt szeretnék én is a bicajra, mint ezen.

ez idõfutamkormány, ugye?
bikemarketen láttam Acort, de az 26-os befogójú, és asszem szintén keskeny..
meg vastag a fogantyúja a fék/váltókarokhoz, pedig már nekem is ilyen lenne...

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

Sokat szoktál esni? B+ trigon vagy más triál kormány jó lehet, ha elég rövidre tudod vágni.

Pont erre a más trial kormányra vagyok kíváncsi, nem ismerem a márkákat egyenes kormány ügyben. Kormánytörésen kívül másért kevesebbszer estem egyébként.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Sokat szoktál esni? B+ trigon vagy más triál kormány jó lehet, ha elég rövidre tudod vágni.

A sebesség mindent megold.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

az aláírásodban levõ bicajból ítélve, nem kell szerintem olyan ultrabrutál erõsségû. nem hiszem, hogy komoly igénybevételt kaphat...
szóval vegyél egy olyat, ami szimpatikus :)
- szerintem

Ezzel a szimpatikus dologgal az a baj, hogy már háromszor törtem, melybõl egyszer el sem borultam, kétszer viszont kisebbet panderoltam. 105 kiló vagyok, sokat pattogok, és néha lányokat is fuvarozok kormányon. :] Nem várnám meg a negyedik alkalmat.. ki tudja, hogy jól sül-e el 3+1 alkalommal is.. a Hone hajtókarnál sem véletlen lukadtam ki. :]

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Akkor már csak a megfelelõ erõsségû kormány kérdéses.

az aláírásodban levõ bicajból ítélve, nem kell szerintem olyan ultrabrutál erõsségû. nem hiszem, hogy komoly igénybevételt kaphat...
szóval vegyél egy olyat, ami szimpatikus :)
- szerintem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

stucnibol a Thomson az elfogadottan legerosebb, aminek meg nincs brutal sulya.

Feltöltött kép

Köszönöm, tényleg jónak tûnik ez a Thomson Elite X4!
Keresgéltem, de alkatrészként egyelõre nem találtam itthon.
Kapható esetleg valahol, vagy érdemes lenne külföldrõl rendelni?
Még sosem vásároltam külhonból, ezért óvakodok ettõl.

Akkor már csak a megfelelõ erõsségû kormány kérdéses.