Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6422 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez szep es jo csak kerdes hogy hogy voltak meghuzva a csavarok, mit kapott a bringa stb

ja es hogy mekkora a thomson torott/nem torott aranya. mert allitom nincs olyan marka aminel ez 0%/100%.

szal en tulzottan most nem fogok elkezdeni parazni. foleg hogy syntace-m van :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,379 posts
oppsz...!!

http://4.bp.blogspot...tem-noflash.jpg
http://4.bp.blogspot...-h/IMG_0003.JPG
http://2.bp.blogspot...-h/IMG_4648.jpg
http://4.bp.blogspot...-h/Cracked2.jpg

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

transition

transition

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Az a nagy problémám, hogy nem tudom milyen csapágyat vegyek..... találtam már pár boltban, amilyen nekem kell, de nem tudom hogy a híres SKF meg ér e 3280 Ft+áfa/db-ot, amikor, más gyártó pl: japán cx 650 Ft+áfa/db.Szerintetek?

Nekem 6db 61903 2RS, és 2db 608 2RS kellene, esetleg tud valaki jó áron ?

Itt vannak, milyen ajánlatokat kaptam:
61903 2rs KBS 321,- Ft + ÁFA
61903 2rs EZO 1095,- Ft + ÁFA
61903 2RS HCH (Japán) 500 HUF/db+ÁFA
61903 2RS NBB 300 HUF/db+ÁFA
61903 2rs CR 695.-Ft/db+ÁFA
61903 2rs japán cx 650 Ft+áfa/db
61903 2rs Skf 3280 Ft+áfa/db

608 2rs skf 1240 Ft+áfa/db
608 2rs japán cx 120 Ft+áfa/db
608 2rs SBC 168.-Ft/db+ÁFA raktáron
SS 608 2rs HKW rozsdamentes 532.-Ft/db+ÁFA
608 2rs KBS 127,- Ft + ÁFA
608 2rs FAG 753,- Ft + ÁFA
SS608 2rs /rozsdamentes/ EZO 806,- Ft + ÁFA

Elõre is köszi a segítséget.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
1, 1/5" nincs.
1.5" van.

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

hu szerintem még érdemes lenne elméletileg megalapoznod a témát mielõtt veszel valamit ami nem lesz jó

ha 1-1/8"-os a vázad akkor nem megy bele másfeles villa, hiába "van hely" a csapágyaknak is el kell férniük valahol

más kérdés, hogy abba a vázba tennék valami max 10-12centis átütõs villát nem ilyen nagyot

Jahm, Bele azért belemenne, de a kormánycsapágy már nehezen:D.
Szóval ezt nem lehet összehozni. Akkor keresnem kell 1 1/8as telót.....

Azért köszi a válaszokat :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
hu szerintem még érdemes lenne elméletileg megalapoznod a témát mielõtt veszel valamit ami nem lesz jó

ha 1-1/8"-os a vázad akkor nem megy bele másfeles villa, hiába "van hely" a csapágyaknak is el kell férniük valahol

más kérdés, hogy abba a vázba tennék valami max 10-12centis átütõs villát nem ilyen nagyot

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

nem a duplaváll a probléma, hanem az hogy ha ilyen magas telót raksz bele, akkor nagyon lapos lesz a fejcsõszög és leszakad a pi...ba. max 130ast raknék én bele.

másfeles nyakú (1 1/5 nincs) telót amúgy sehogy nem fogsz bele rakni az egynyolcados vázba, nem fér bele.
1.5" = 38.1mm
1.125" = 28.6mm

hogy válaszoljak is. meglepõ módon félintegrált kormánycsapágy kell a vázadba :P
bármelyik ezek közül:
http://ebike.hu/term...y/felintegralt/
nekem speciel a bikepos press alu tökéletesen mûködik évek óta.

A kiszemelt teló egy manitou sherman 1 1/5ös nyaka van :/.
130-170es, szóval 130ra lehet állítani, egy jó ideig azon is használnám :).
Az a 38,1 mm beleférne a Caprineba :), mármint nem érné el a váz falát bellül. max. 2-3mm hely van még. Tegnap lett lemérve. De ez a félintegrált megoldás:mad:.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
szép munka! caprine dualon azért kicsit bonyolultabb lenne fejcsövet eszkábálni .)))

igen, szombathelyen történt az a leszakadósdi :/ hulp alatt nyekkent meg a váz. dj3 volt benne csak amúgy.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Kép sajna nincs nagyon, ugyanis gyorsan rájöttem, hogy nem így a legjobb a gép, és hogy nem kell annyira félni a félintegrált csapágytól, mint amennyire akkor idegenkedtem tõle, és hamar visszapakoltam az eredeti fejcsövet. Másrészt az egyik képen ott van a leszakadt váz egy része is, na abban tényleg túl nagy villa lehetett (ha jól emlékszem, pont Kõszeg környékén volt használva)
Posted Image
És így nézett ki a persely a hagyományos csapágyhoz;

Posted Image

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Rakhatnál be képeket...elrettentõ példának :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

szerelõs topicba akartam írni milyet terveztem,csak a netem meghallt...szóval egy menetes szárra két oldalon valami nagy anyával és falappal közrefogni a két csészét és persze a vázat,folyamatosan húzba az anyákat elvileg belehúzná a vázba,legalább is én így képzelem el.egy bts csapágyról,valamint kuláról lenne szó.

Igen, de nem tudom láttál-e ilyen szerszámot szervízben, szóval ehhez masszív szár és konkrét erõkarok kellenek, szóval sztem ne tedd tönkre a headlockodat, hanem simán üsd be a fejcsapágyat.

@Matt; minden kivitelezhetõ :D Anno az 1.5 Shermanom majdnem összeházasodott a félintegrált Mongoose vázammal, csak ott is a magassággal volt probléma. A monoblokk már a Psylo + hagyományos kormáncsapágy kombinációnál is az egekben volt... (szegény fejcsö(vek) minden létezõ módon meg volt(ak) gyalázva)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nem a duplaváll a probléma, hanem az hogy ha ilyen magas telót raksz bele, akkor nagyon lapos lesz a fejcsõszög és leszakad a pi...ba. max 130ast raknék én bele.

másfeles nyakú (1 1/5 nincs) telót amúgy sehogy nem fogsz bele rakni az egynyolcados vázba, nem fér bele.
1.5" = 38.1mm
1.125" = 28.6mm

hogy válaszoljak is. meglepõ módon félintegrált kormánycsapágy kell a vázadba :P
bármelyik ezek közül:
http://ebike.hu/term...y/felintegralt/
nekem speciel a bikepos press alu tökéletesen mûködik évek óta.

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Sziasztok.

Nah, hát alakul a teló vásárlás, és megnyugtatok mindenkit hogy nem boxxert veszek :P :). Szimpla vállast, max. 160-170est.
A témához illõ kérdésem miatt írok most.

Szóval, a vázamba félintegrált kormánycsapi kell.
A teló pedig 1,1/5"-os.

A kérdésem, milyen kormánycsapi kell a vázamba? :)
Vagyis, Ti mit ajánlanátok?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

Ha szerszámot akarsz gyártani, akkor jó alap hozzá egy erõs headlock. De ált. a gyáriak kevésbé bírják a strapát, és ha nem cserélsz gyakran, egyszerûbb lesz simán beütni. Az eleje kicsit nehézkes, mert mindig ki akar majd fordulni, de türelem :) Legjobb nem direktben ütni a kormánycsapágyat, mert azt nem szereti, hanem egy falapot tenni rá, és azt gyötörni, így legalább egyenletesebben megy be. Ha csálén állna, akkor korrigálsz finoman. Kb.ennyi. Közben vigyázz majd a vázra, kérj meg vkit, h addig tartsa meg, nehogy abban okozz kárt a kalapálással :)

szerelõs topicba akartam írni milyet terveztem,csak a netem meghallt...szóval egy menetes szárra két oldalon valami nagy anyával és falappal közrefogni a két csészét és persze a vázat,folyamatosan húzba az anyákat elvileg belehúzná a vázba,legalább is én így képzelem el.egy bts csapágyról,valamint kuláról lenne szó.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
remélem azért bírja is a kiképzést. elvégre a zúzósabb kategóriába szánták.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nincs, ebben a méretben csak kockastucnik vannak, szóval így eléggé best buy, és az ára is egész korrekt.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Újdonságok topic kapcsán találtam rá a PRO FRS stucnijára. 50mm-es hosszban 135grammjával elég jó vételnek tûnik 6-8ezer forintért. Vélemények? Más javaslat?

Posted Image

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Én még annyit tennék hozzá, hogy nem mindegy milyen kcsrõl meg vázról van szó. Mert mondjuk egy durva dirtvázba egy acélcsészés kcs-t egy keményfa hasábbal hibátlanul bele lehet ütni. Én is ezt csináltam régen.

De a chris kinget nem ütöttem bele a papírvékony fejcsövû acélvázba ott jött a szerviz a célszerszámmal.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
én egy ahead-es merev villával húztam be legutóbb.:)
szerintem a vázban ezzel nem tettem kárt, a villa meg nem volt érdekes...de kibírta simán az is.
csak az elején kocogtattam bele kicsit gumikalapáccsal.

Izomtéridõninja-geológus!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

házilagosan hogy lehet kormánycsapágyat beütni?esetleg egyszerûbb házilag egy behúzó szerszámot gyártani?boltba most nem nagyon tudom vinna,már össze van rakva a bicaja,aztán így szállítani kicsit körülményes:)

Ha szerszámot akarsz gyártani, akkor jó alap hozzá egy erõs headlock. De ált. a gyáriak kevésbé bírják a strapát, és ha nem cserélsz gyakran, egyszerûbb lesz simán beütni. Az eleje kicsit nehézkes, mert mindig ki akar majd fordulni, de türelem :) Legjobb nem direktben ütni a kormánycsapágyat, mert azt nem szereti, hanem egy falapot tenni rá, és azt gyötörni, így legalább egyenletesebben megy be. Ha csálén állna, akkor korrigálsz finoman. Kb.ennyi. Közben vigyázz majd a vázra, kérj meg vkit, h addig tartsa meg, nehogy abban okozz kárt a kalapálással :)