Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2010. január 07. - 03:17
Írta 2010. január 07. - 02:19
szerelõs topicba akartam írni milyet terveztem,csak a netem meghallt...szóval egy menetes szárra két oldalon valami nagy anyával és falappal közrefogni a két csészét és persze a vázat,folyamatosan húzba az anyákat elvileg belehúzná a vázba,legalább is én így képzelem el.egy bts csapágyról,valamint kuláról lenne szó.
Igen, de nem tudom láttál-e ilyen szerszámot szervízben, szóval ehhez masszív szár és konkrét erõkarok kellenek, szóval sztem ne tedd tönkre a headlockodat, hanem simán üsd be a fejcsapágyat.
@Matt; minden kivitelezhetõ Anno az 1.5 Shermanom majdnem összeházasodott a félintegrált Mongoose vázammal, csak ott is a magassággal volt probléma. A monoblokk már a Psylo + hagyományos kormáncsapágy kombinációnál is az egekben volt... (szegény fejcsö(vek) minden létezõ módon meg volt(ak) gyalázva)
Írta 2010. január 07. - 01:58
másfeles nyakú (1 1/5 nincs) telót amúgy sehogy nem fogsz bele rakni az egynyolcados vázba, nem fér bele.
1.5" = 38.1mm
1.125" = 28.6mm
hogy válaszoljak is. meglepõ módon félintegrált kormánycsapágy kell a vázadba
bármelyik ezek közül:
http://ebike.hu/term...y/felintegralt/
nekem speciel a bikepos press alu tökéletesen mûködik évek óta.
Írta 2010. január 07. - 00:57
Nah, hát alakul a teló vásárlás, és megnyugtatok mindenkit hogy nem boxxert veszek . Szimpla vállast, max. 160-170est.
A témához illõ kérdésem miatt írok most.
Szóval, a vázamba félintegrált kormánycsapi kell.
A teló pedig 1,1/5"-os.
A kérdésem, milyen kormánycsapi kell a vázamba?
Vagyis, Ti mit ajánlanátok?
Írta 2010. január 05. - 18:44
szerelõs topicba akartam írni milyet terveztem,csak a netem meghallt...szóval egy menetes szárra két oldalon valami nagy anyával és falappal közrefogni a két csészét és persze a vázat,folyamatosan húzba az anyákat elvileg belehúzná a vázba,legalább is én így képzelem el.egy bts csapágyról,valamint kuláról lenne szó.Ha szerszámot akarsz gyártani, akkor jó alap hozzá egy erõs headlock. De ált. a gyáriak kevésbé bírják a strapát, és ha nem cserélsz gyakran, egyszerûbb lesz simán beütni. Az eleje kicsit nehézkes, mert mindig ki akar majd fordulni, de türelem Legjobb nem direktben ütni a kormánycsapágyat, mert azt nem szereti, hanem egy falapot tenni rá, és azt gyötörni, így legalább egyenletesebben megy be. Ha csálén állna, akkor korrigálsz finoman. Kb.ennyi. Közben vigyázz majd a vázra, kérj meg vkit, h addig tartsa meg, nehogy abban okozz kárt a kalapálással
Írta 2010. január 05. - 14:18
Írta 2010. január 05. - 13:29
Írta 2010. január 05. - 12:12
Írta 2010. január 05. - 11:38
De a chris kinget nem ütöttem bele a papírvékony fejcsövû acélvázba ott jött a szerviz a célszerszámmal.
Írta 2010. január 05. - 10:59
szerintem a vázban ezzel nem tettem kárt, a villa meg nem volt érdekes...de kibírta simán az is.
csak az elején kocogtattam bele kicsit gumikalapáccsal.
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2010. január 05. - 10:48
házilagosan hogy lehet kormánycsapágyat beütni?esetleg egyszerûbb házilag egy behúzó szerszámot gyártani?boltba most nem nagyon tudom vinna,már össze van rakva a bicaja,aztán így szállítani kicsit körülményes:)
Ha szerszámot akarsz gyártani, akkor jó alap hozzá egy erõs headlock. De ált. a gyáriak kevésbé bírják a strapát, és ha nem cserélsz gyakran, egyszerûbb lesz simán beütni. Az eleje kicsit nehézkes, mert mindig ki akar majd fordulni, de türelem Legjobb nem direktben ütni a kormánycsapágyat, mert azt nem szereti, hanem egy falapot tenni rá, és azt gyötörni, így legalább egyenletesebben megy be. Ha csálén állna, akkor korrigálsz finoman. Kb.ennyi. Közben vigyázz majd a vázra, kérj meg vkit, h addig tartsa meg, nehogy abban okozz kárt a kalapálással
Írta 2010. január 04. - 21:52
pikeot ugribugrira mondjuk nem erõltetném, kivéve ha 50kiló vagy. de van ezer másik szimplavállas ami jobb lesz mint a durod és jobb mintha boxxert vennél.
én pike al ugribugrizom.68 kiló vagyok igy karácsony után és bírja.street dirt pool ugrizást simán.annyi a tunin hogy össze van húzva 65mm re:Dés sûrübb az olaj.
ON vagy mit szoktatok ilyenkor:D
Írta 2010. január 04. - 21:33
Egy Pike? hmmm, az biztos hogy ez az sr, az alap, hiába 13cm út, csak a rugó mozog, más nincs benne :S. Nah, nem is floodolnám tele a kormányos... topicot Egy jó kis szimpla mondjuk ami u-turnos? , és ha 1 éven bellül összejön a pénz a vázra, össztelósra, akkor meg ezzel tom használni.
de ha fél év múlva leszakad a fejcsöved a boxxer miatt, akkor a félretett pénzedet plasztikai sebészre kell költened.
abba a vázba nem való duplaváll. pont. vegyél egy normális szimplavállast, aztán ha lesz pénz vázad, felrakod apróba, eladod vagy elcseréled boxxerre.
pikeot ugribugrira mondjuk nem erõltetném, kivéve ha 50kiló vagy. de van ezer másik szimplavállas ami jobb lesz mint a durod és jobb mintha boxxert vennél.
Írta 2010. január 04. - 21:20
Írta 2010. január 03. - 17:36
nem kis eltérés van egy 130at mozgó SR és mondjuk egy 130 ra állított PIke közt, rugóut uyganannyi és mégis ég és föld
abból a pénzbõl veszel bele egy normális szimplvállast, az arcod is egyben marad, és nem is röhögnek ki az utcán...
Egy Pike? hmmm, az biztos hogy ez az sr, az alap, hiába 13cm út, csak a rugó mozog, más nincs benne :S. Nah, nem is floodolnám tele a kormányos... topicot Egy jó kis szimpla mondjuk ami u-turnos? , és ha 1 éven bellül összejön a pénz a vázra, össztelósra, akkor meg ezzel tom használni.
Írta 2010. január 03. - 17:09
abból a pénzbõl veszel bele egy normális szimplvállast, az arcod is egyben marad, és nem is röhögnek ki az utcán...
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. január 03. - 14:01
Írta 2010. január 03. - 02:53
Egyébként bármilyen 1 1/8-as integrált kormánycsapágy kompatibilis a Boxxer nyakával. A gond csak az, hogy az integrált rendszer messze nem a legjobb megoldás az extrém vázakon.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. január 03. - 02:08
A boxxer dh teló.Kezdõ? nem is tudom, ezt inkább haggyuk. 2caprine is van a környéken, és boxxer van bennük. Attól hogy még nem értek annyira a kormánycsapikhoz, attól még tudok jól biciklizni. A duroval az a bajom hogy nekem már kicsi, 2 éve használom, és most értem el arra a pontra amikor váltani kell, mert már vannak olyan helyek ahol idõnként koppan a teló. Ahogy fejlõdik az ember...Ezért kell valami nagyobb. Meg a duro nem egy életbiztosítás, Suntour márka sem. Persze, tudom hogy nem erre való a teló, de ha más nincs és az ember szeret biciklizni . Most lett meg az összeg egy olyan telóra amivel jobban lehet ugrálni, és arra is tervezték.
Merevvilla kell neked (és megfogsz tanulni érkezni) vagy csak egy keményebb rugó a telóba.
A sebesség mindent megold.