Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6413 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Rakhatnál be képeket...elrettentõ példának :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

szerelõs topicba akartam írni milyet terveztem,csak a netem meghallt...szóval egy menetes szárra két oldalon valami nagy anyával és falappal közrefogni a két csészét és persze a vázat,folyamatosan húzba az anyákat elvileg belehúzná a vázba,legalább is én így képzelem el.egy bts csapágyról,valamint kuláról lenne szó.

Igen, de nem tudom láttál-e ilyen szerszámot szervízben, szóval ehhez masszív szár és konkrét erõkarok kellenek, szóval sztem ne tedd tönkre a headlockodat, hanem simán üsd be a fejcsapágyat.

@Matt; minden kivitelezhetõ :D Anno az 1.5 Shermanom majdnem összeházasodott a félintegrált Mongoose vázammal, csak ott is a magassággal volt probléma. A monoblokk már a Psylo + hagyományos kormáncsapágy kombinációnál is az egekben volt... (szegény fejcsö(vek) minden létezõ módon meg volt(ak) gyalázva)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem a duplaváll a probléma, hanem az hogy ha ilyen magas telót raksz bele, akkor nagyon lapos lesz a fejcsõszög és leszakad a pi...ba. max 130ast raknék én bele.

másfeles nyakú (1 1/5 nincs) telót amúgy sehogy nem fogsz bele rakni az egynyolcados vázba, nem fér bele.
1.5" = 38.1mm
1.125" = 28.6mm

hogy válaszoljak is. meglepõ módon félintegrált kormánycsapágy kell a vázadba :P
bármelyik ezek közül:
http://ebike.hu/term...y/felintegralt/
nekem speciel a bikepos press alu tökéletesen mûködik évek óta.

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok.

Nah, hát alakul a teló vásárlás, és megnyugtatok mindenkit hogy nem boxxert veszek :P :). Szimpla vállast, max. 160-170est.
A témához illõ kérdésem miatt írok most.

Szóval, a vázamba félintegrált kormánycsapi kell.
A teló pedig 1,1/5"-os.

A kérdésem, milyen kormánycsapi kell a vázamba? :)
Vagyis, Ti mit ajánlanátok?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Ha szerszámot akarsz gyártani, akkor jó alap hozzá egy erõs headlock. De ált. a gyáriak kevésbé bírják a strapát, és ha nem cserélsz gyakran, egyszerûbb lesz simán beütni. Az eleje kicsit nehézkes, mert mindig ki akar majd fordulni, de türelem :) Legjobb nem direktben ütni a kormánycsapágyat, mert azt nem szereti, hanem egy falapot tenni rá, és azt gyötörni, így legalább egyenletesebben megy be. Ha csálén állna, akkor korrigálsz finoman. Kb.ennyi. Közben vigyázz majd a vázra, kérj meg vkit, h addig tartsa meg, nehogy abban okozz kárt a kalapálással :)

szerelõs topicba akartam írni milyet terveztem,csak a netem meghallt...szóval egy menetes szárra két oldalon valami nagy anyával és falappal közrefogni a két csészét és persze a vázat,folyamatosan húzba az anyákat elvileg belehúzná a vázba,legalább is én így képzelem el.egy bts csapágyról,valamint kuláról lenne szó.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
remélem azért bírja is a kiképzést. elvégre a zúzósabb kategóriába szánták.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nincs, ebben a méretben csak kockastucnik vannak, szóval így eléggé best buy, és az ára is egész korrekt.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Újdonságok topic kapcsán találtam rá a PRO FRS stucnijára. 50mm-es hosszban 135grammjával elég jó vételnek tûnik 6-8ezer forintért. Vélemények? Más javaslat?

Feltöltött kép

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Én még annyit tennék hozzá, hogy nem mindegy milyen kcsrõl meg vázról van szó. Mert mondjuk egy durva dirtvázba egy acélcsészés kcs-t egy keményfa hasábbal hibátlanul bele lehet ütni. Én is ezt csináltam régen.

De a chris kinget nem ütöttem bele a papírvékony fejcsövû acélvázba ott jött a szerviz a célszerszámmal.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
én egy ahead-es merev villával húztam be legutóbb.:)
szerintem a vázban ezzel nem tettem kárt, a villa meg nem volt érdekes...de kibírta simán az is.
csak az elején kocogtattam bele kicsit gumikalapáccsal.

Izomtéridõninja-geológus!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

házilagosan hogy lehet kormánycsapágyat beütni?esetleg egyszerûbb házilag egy behúzó szerszámot gyártani?boltba most nem nagyon tudom vinna,már össze van rakva a bicaja,aztán így szállítani kicsit körülményes:)

Ha szerszámot akarsz gyártani, akkor jó alap hozzá egy erõs headlock. De ált. a gyáriak kevésbé bírják a strapát, és ha nem cserélsz gyakran, egyszerûbb lesz simán beütni. Az eleje kicsit nehézkes, mert mindig ki akar majd fordulni, de türelem :) Legjobb nem direktben ütni a kormánycsapágyat, mert azt nem szereti, hanem egy falapot tenni rá, és azt gyötörni, így legalább egyenletesebben megy be. Ha csálén állna, akkor korrigálsz finoman. Kb.ennyi. Közben vigyázz majd a vázra, kérj meg vkit, h addig tartsa meg, nehogy abban okozz kárt a kalapálással :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

pikeot ugribugrira mondjuk nem erõltetném, kivéve ha 50kiló vagy. de van ezer másik szimplavállas ami jobb lesz mint a durod és jobb mintha boxxert vennél.

én pike al ugribugrizom.68 kiló vagyok igy karácsony után és bírja.street dirt pool ugrizást simán.annyi a tunin hogy össze van húzva 65mm re:Dés sûrübb az olaj.

ON vagy mit szoktatok ilyenkor:D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Egy Pike? hmmm, az biztos hogy ez az sr, az alap, hiába 13cm út, csak a rugó mozog, más nincs benne :S. Nah, nem is floodolnám tele a kormányos... topicot :) Egy jó kis szimpla mondjuk ami u-turnos? :D, és ha 1 éven bellül összejön a pénz a vázra, össztelósra, akkor meg ezzel tom használni.

de ha fél év múlva leszakad a fejcsöved a boxxer miatt, akkor a félretett pénzedet plasztikai sebészre kell költened.
abba a vázba nem való duplaváll. pont. vegyél egy normális szimplavállast, aztán ha lesz pénz vázad, felrakod apróba, eladod vagy elcseréled boxxerre.

pikeot ugribugrira mondjuk nem erõltetném, kivéve ha 50kiló vagy. de van ezer másik szimplavállas ami jobb lesz mint a durod és jobb mintha boxxert vennél.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
házilagosan hogy lehet kormánycsapágyat beütni?esetleg egyszerûbb házilag egy behúzó szerszámot gyártani?boltba most nem nagyon tudom vinna,már össze van rakva a bicaja,aztán így szállítani kicsit körülményes:)

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

nem kis eltérés van egy 130at mozgó SR és mondjuk egy 130 ra állított PIke közt, rugóut uyganannyi és mégis ég és föld

abból a pénzbõl veszel bele egy normális szimplvállast, az arcod is egyben marad, és nem is röhögnek ki az utcán...

Egy Pike? hmmm, az biztos hogy ez az sr, az alap, hiába 13cm út, csak a rugó mozog, más nincs benne :S. Nah, nem is floodolnám tele a kormányos... topicot :) Egy jó kis szimpla mondjuk ami u-turnos? :D, és ha 1 éven bellül összejön a pénz a vázra, össztelósra, akkor meg ezzel tom használni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem kis eltérés van egy 130at mozgó SR és mondjuk egy 130 ra állított PIke közt, rugóut uyganannyi és mégis ég és föld

abból a pénzbõl veszel bele egy normális szimplvállast, az arcod is egyben marad, és nem is röhögnek ki az utcán...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Duplavállas teló még sok össztelós bicóba sem kell. Vegyél egy rendes szimplavállas telót, RS, Marzo.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az a nagy kérdés, hogy dirt pályán vagy letöréseken ugrálsz. Dirt pályán a Boxxeres gép használhatatlan lesz, a letöréseken meg szétmegy a váz és a hátsó kerék. A te vázad rendeltetésszerû használata és annak megfelelõ felszereltsége a utolsó Bikemag címlapján látszik.

Egyébként bármilyen 1 1/8-as integrált kormánycsapágy kompatibilis a Boxxer nyakával. A gond csak az, hogy az integrált rendszer messze nem a legjobb megoldás az extrém vázakon.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kezdõ? nem is tudom, ezt inkább haggyuk. 2caprine is van a környéken, és boxxer van bennük. Attól hogy még nem értek annyira a kormánycsapikhoz, attól még tudok jól biciklizni. A duroval az a bajom hogy nekem már kicsi, 2 éve használom, és most értem el arra a pontra amikor váltani kell, mert már vannak olyan helyek ahol idõnként koppan a teló. Ahogy fejlõdik az ember...Ezért kell valami nagyobb. Meg a duro nem egy életbiztosítás, Suntour márka sem. Persze, tudom hogy nem erre való a teló, de ha más nincs és az ember szeret biciklizni :). Most lett meg az összeg egy olyan telóra amivel jobban lehet ugrálni, és arra is tervezték.

A boxxer dh teló.
Merevvilla kell neked (és megfogsz tanulni érkezni) vagy csak egy keményebb rugó a telóba.

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
egy boxxer merevbe.akkor még tegyél bele egy triálstucnit is és persze 24 colos kerekeket:Daz lessz az ugratós bicó.szerintem hallgass a többiekre és tegyél bele egy 140 es szimpla vállast és kézcsokolom