Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6419 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
semmi a vilagon. a hajlitott kormany magasabbra teszi a fogast, de ugyanazt a poziciot el lehet erni egy egyenes kormannyal es nagyobbat emelo stucnival is.

miert akarod kicsierelni a kormanyt?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok! itt még nem kérdeztem :) el tudnátok mondani egykét szóban h mi a különbség érzésre és/vagy irányításban az egyenes és a hajlított, riser kormányok között? kormánycserét tervezek a gianten és nem tudom milyet kellene...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
epp ezert kellene egy jol bevalt geohoz ragaszkodni, nem? :) mert a technikai dolgok valtozhatnak, de ugyanazoknak az embereknek keszul, hasonlo feladatra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

valahogy el kell hitetni veled hogy az idei jobb. nem mondhatjak azt hogy nem valtoztatnak semmit mert mar tavaly is tokeletesen jo volt. uj trendeket meg szabvanyokat kell krealni, aminek 90%-ara semmi szukseg de mokusvakitasilag szukseges.

dont_believe_the_hype.

:)

altalanos felhaszalasra, nekem :D csak arra celoztam, hogy ugyanazoknak a bringaknak (ugyanarra hasznaljak) miert szelesitik evrol evre a kormanyat?

Elsõsorban függ a vállszélességtõl. Aztán a széles kormány a fújtatógépeknek és sokat állva tekerõknek jó felfelé. Lefelé pedig a fekvõtámaszozóknak való. :)

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valahogy el kell hitetni veled hogy az idei jobb. nem mondhatjak azt hogy nem valtoztatnak semmit mert mar tavaly is tokeletesen jo volt. uj trendeket meg szabvanyokat kell krealni, aminek 90%-ara semmi szukseg de mokusvakitasilag szukseges.

dont_believe_the_hype.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Truvativ World Cup verziók, Stylo vagy Holzfeller. 680 és 700-as szélesség, nagyon jó ívek és jól mutatnak a 29-esen.

koszi, en is mindig a truvativhoz lyukadok ki. jo sulyban van, konnyen beszerezheto, olcso. a stylo team es a race kormanya miben ter el? ugyanolyan agyag, forma, doles, etc... a stucni anyagaban mas.

lehet veszek egy racet 90es stucnival - az olcso, es ki tudok vele mindent probalni a geora vonatkozoan.

Mire? Kinek?

altalanos felhaszalasra, nekem :D csak arra celoztam, hogy ugyanazoknak a bringaknak (ugyanarra hasznaljak) miert szelesitik evrol evre a kormanyat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

amugy mi az optimialis kormanyszelesseg?

Mire? Kinek?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

a kormany emelkedesenel mit adnak meg? a kormanyvegi max magassagot a felfelehajlasi szoggel, vagy a kozepso resz emeleset? tehat ha van egy 20mm 5 fok emelkedesu kormanyom, akkor az hol 20mm?

milyen lowriser kormanyt ajanlanatok, ami nem nez ki furan egy 29er xc gepen? 670mm koruli, 15-20as emelkedessel.

Truvativ World Cup verziók, Stylo vagy Holzfeller. 680 és 700-as szélesség, nagyon jó ívek és jól mutatnak a 29-esen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
amugy mi az optimialis kormanyszelesseg? evrol evre szelesitik... mar az xc gepekre is 680-690 szeles kormanyt raknak, a 2010es stumpimon meg 660 szeles kormany volt, a 2012esen mar 720as (rugout, ilyesmi valtozatlan). valahogy nem tudom elhinni, hogy ilyen mertekben valtoznak az igenyek, kenyelmesnek velt poziciok, 6cm rohadt sok.

a speci 660as riser kormanya nekem optimalisnak tunt, a mostani 690es flat kicsit szeles (persze lefele nem hatrany).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a kormany emelkedesenel mit adnak meg? a kormanyvegi max magassagot a felfelehajlasi szoggel, vagy a kozepso resz emeleset? tehat ha van egy 20mm 5 fok emelkedesu kormanyom, akkor az hol 20mm?

milyen lowriser kormanyt ajanlanatok, ami nem nez ki furan egy 29er xc gepen? 670mm koruli, 15-20as emelkedessel.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Helló!

Syntace VRO kormányt lehet használni normál stucnival?

Lowrider Vectornál irja "normale Vorbau"t is
Syntace

nekem a héten érkezik a Duraflite. kis visszaépités 685mm röl 640mm-re. AZ Easton Carbon MonkeyLitet használta Systace Superforce stucnival. (saját felelöségre)

Nekem a héten érkezik a Duraflite

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi - amugy szeretem a geojat, ahogy mashol olvasom, inkabb azt ajanljak, hogy edzodjon hozza az ember :) lehet tul ideges lenne ilyen villaszoggel meg rovid stucnival, talan egy 90eset lenne erdemes, vagy emelt kormanyt (de igazsag szerint azt is birom).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az optimalis stucnihossz meghatarozasra van vmi empirikus modszer? en egyrol hallottam, hogyha az ember a nyeregben ul, akkor szemmel vizsgalva a tengelynek egybe kell esnie a kormanyszarral. ez hulyeseg? mindenesetre a korabbi ket teljesen eltero stilusu bringamnal (enduro es trail cangak), mas es mas stucnihossz volt (70/90mm), ennek ellenere azokkal epp egybeesett. a mostani xcnel a tengely mogotte van. eddig nem nagyon erdekelt a dolog, mert ahol bringaztam, ott tobbszor kiall az ember... most viszont 30kmt tekertem sikon, a nyeregben ulve, eroltetett tempoban, es nem esett tul jol a derekamnak.

korabban is gondoltam, hogy a 100as stucnit lecserelem 90esre, de a meres szerint inkabb ilyen 75mm kornyeken esne egybe a kormany a tengellyel (mar ha ez szamit). mi az igazsag, ki hogy lovi be az optimalis hosszt? a hosszt mennyire befolyasolja egyket fokos elteres? a mostani 8 fokos, a truva stucnik 5-6 fokosak.

Az említett szabálynak túl sok értelme nincs. Kb kiindulási alapnak jó annak, aki egyáltalán nincs képben.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az optimalis stucnihossz meghatarozasra van vmi empirikus modszer? en egyrol hallottam, hogyha az ember a nyeregben ul, akkor szemmel vizsgalva a tengelynek egybe kell esnie a kormanyszarral. ez hulyeseg? mindenesetre a korabbi ket teljesen eltero stilusu bringamnal (enduro es trail cangak), mas es mas stucnihossz volt (70/90mm), ennek ellenere azokkal epp egybeesett. a mostani xcnel a tengely mogotte van. eddig nem nagyon erdekelt a dolog, mert ahol bringaztam, ott tobbszor kiall az ember... most viszont 30kmt tekertem sikon, a nyeregben ulve, eroltetett tempoban, es nem esett tul jol a derekamnak.

korabban is gondoltam, hogy a 100as stucnit lecserelem 90esre, de a meres szerint inkabb ilyen 75mm kornyeken esne egybe a kormany a tengellyel (mar ha ez szamit). mi az igazsag, ki hogy lovi be az optimalis hosszt? a hosszt mennyire befolyasolja egyket fokos elteres? a mostani 8 fokos, a truva stucnik 5-6 fokosak.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
hi

Mennyivel rosszabbak az ilyen noname karbon kormányok, mint pl. egy ilyen FSA? Egyáltalán érdemes ebben a kategóriában vásárolni? - Sokkal több pénzem mondjuk nem nagyon van rá...

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Helló!

Syntace VRO kormányt lehet használni normál stucnival?

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Egy veletlen folytan sikerult ket kormanyt rendelnem... Konkretan egy Alu 3T Eryx Pro -t es egy Karbon 3T Eryx Team -et. (Az aluminium araban) Az alu 222g a karbon 186g. Kerdesem pedig az, hogy vallalhato-e ez a karbon kormany lajtos am hasznalatra vagy inkabb maradjak az alunal?(A 70 kilommal nem vagyok egy sulyos egyeniseg.) Valamint magaval a 3T -vel van-e valakinek tapasztalata?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
1.125”-1.5” taper head tube with integrated (Campy style) headset, Cane Creek standard description: IS42/28.6|IS52/40

Egy ilyen paraméterekkel rendelkezõ fejcsõhöz létezik reduktor normál, 1,1/8"-os villanyakhoz?

Amennyire sikerült átlátnom az új névjegyzéket, valami olyan cucc kéne a fejcsõ aljához, ami IS52/30...

Hopp, mégis létezik: http://store.canecre...6.98507.0?pp=8

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.184 hozzászólás
wow, köszi!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég