Azért gondolom, mert a Bükkmaratonon rajta felejtettem a valagamat az ülésen egy nagyobb gödörnél, mire az üléssõ elhajlott. Nem vattem észre, csak azt, hogy b@szottul fájt a derekam az utolsó 10 km-en.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Indította
bigtom
, 2002. július 25. 10:51
Írta 2004. március 17. - 12:13
Írta 2004. március 16. - 20:10
Nekem még speciel semmi bajom sem volt a derekammal, pedig a maratonokon a hosszú távon szoktam indulni, ami idõben több mint 6 óra biciklizést jelent számomra.Szerintem azt a 4 centit megérzi az ember dereka...
Írta 2004. március 16. - 19:35
thx a válaszokat, én mondjuk most hajlított kormányt használok, és szarvval, de szerintem nem néz ki dilettánsul, mert a kormány elõre felé hajlik, szal igy kb azt érem el vele, mintha hosszabb stucnim lenne...
bár szerintem a következõ kormányom egyenes lesz...
bár szerintem a következõ kormányom egyenes lesz...
Írta 2004. március 16. - 11:56
Írta 2004. március 13. - 12:02
Szerintem komoly emelkedõnél észre vehetõ 3-4 cm is, jobban ágaskodik akkor a ló, nehezebb az elejét a földön tartani. Én speciel maratonokon szoktam indulni, és néha elég komoly mászókák vannak. Véleményem szerint maratonon jóval több a meredek mászás, mint a hajmeresztõ lefelé (vagy túl bátor volnék?).
DH, 4X-ban biztosan sokkal jobb a görbe kormány, ott felmászni csak a bringára kell. ;D
DH, 4X-ban biztosan sokkal jobb a görbe kormány, ott felmászni csak a bringára kell. ;D
Írta 2004. március 13. - 00:40
Írta 2004. március 13. - 00:22
Írta 2004. március 13. - 00:19
még egy pont serviceman-nél, szerintem is alapvetõ az a 30-40 mm...
szóval én is egyenes-párti vagyok, már csak azért is, mert szarvat használok, s azzal tényleg megagagyi a hajlított
ja - és egyenesbõl a gagyibb márkák is erõset tudnak gyártani - hajlítottból a sok anyag és masszív über-brutál kinézet ellenére csak a jobb gyártók igényesebb modelljei erõsebbek (ennek gyártástechnikai okai vannak, röviden - drága lesz...)
szóval én is egyenes-párti vagyok, már csak azért is, mert szarvat használok, s azzal tényleg megagagyi a hajlított
ja - és egyenesbõl a gagyibb márkák is erõset tudnak gyártani - hajlítottból a sok anyag és masszív über-brutál kinézet ellenére csak a jobb gyártók igényesebb modelljei erõsebbek (ennek gyártástechnikai okai vannak, röviden - drága lesz...)
Írta 2004. március 12. - 23:56
öö ha túl széles a görbe kormány, akkor fürészelj le belõle. én szeretem a széleset ezért is van 670 ricsim. CCskoromban sem bírtam az egyenes kormányt, de ha versenyzõ lettem volna, akkor lehet, hogy meggondoltam volna magam. kicsit más az egyenes, már ha eleve mész vele. én pölö ha kiállva tekerek, akkor egész egyszerûen eldölök egy idõ után ;D megszoktam a görbét ...
Írta 2004. március 12. - 23:36
Szerintem nagyon is észrevehetõ az a 30-40mm. Mászáskor is meg amúgy is.
Egyenes kormány: 560-580 mm széles, így azonos stucnival gyorsabb lesz az irányítás. Tehetsz rá szarvat. Könnyü (kb 95 gr-tól) és finom. Vehetsz karbont.
Hajlított kormány: Minden esetben szélesebb, így kicsit lassabb lesz az irányítás, viszont kevésbé "ideges". Amatõr módon néz ki rajta a szarv. Kicsit nehezebb, viszont az egyenes+szarv kombo általában már nincs súlyelõnyben. A karbon sz*rul néz ki. (szubjektív) Kevesebb fogáspozíciót ad, ez pl. síkon tekeréskor, hosszabb távon hátrány lehet.
Egyenes kormány: 560-580 mm széles, így azonos stucnival gyorsabb lesz az irányítás. Tehetsz rá szarvat. Könnyü (kb 95 gr-tól) és finom. Vehetsz karbont.
Hajlított kormány: Minden esetben szélesebb, így kicsit lassabb lesz az irányítás, viszont kevésbé "ideges". Amatõr módon néz ki rajta a szarv. Kicsit nehezebb, viszont az egyenes+szarv kombo általában már nincs súlyelõnyben. A karbon sz*rul néz ki. (szubjektív) Kevesebb fogáspozíciót ad, ez pl. síkon tekeréskor, hosszabb távon hátrány lehet.
Írta 2004. március 12. - 18:33
Én használtam mindkettõt.
Attól függ dh beállítottságu vagy -e vagy cc.
általában a görbe kicsit szélesebb is igy könnyebb irányitani és magasabb az üléspozicio. Sajna nehezebb is kicsivel.Mászáskor nagyon nem veszed észre azt a 30-40mm magasitást.Az egyenes meg nagoyn könnyü is tud lenni.
Izlés kérdése..
Attól függ dh beállítottságu vagy -e vagy cc.
általában a görbe kicsit szélesebb is igy könnyebb irányitani és magasabb az üléspozicio. Sajna nehezebb is kicsivel.Mászáskor nagyon nem veszed észre azt a 30-40mm magasitást.Az egyenes meg nagoyn könnyü is tud lenni.
Izlés kérdése..
Írta 2004. március 12. - 10:19
Azonos strapabírás mellett a hajlítottba több anyag kell (súly), és nyilván módosítja a rider pozícióját is. Egyébként kinek milyen tetszik.
Írta 2004. március 11. - 21:44
Én az egyenes kormányt preferálom, ugyanis az valamivel alacsonyabb és én szeretek felmászni 1 emelkedõn, olyankor számít sokat a kormány magassága. Lefele jobb lehet hajlított kormánnyal, de azt a mászás miatt nem próbáltam még. Szerintem CC-re tökéletes az egyenes.
Írta 2004. március 11. - 18:48
valaki segítene olyan, aki próbálta már CC-re az egyenes, és a hajlított kormányt is, hogy mik voltak a tapasztalatai, (elõnyök, hátrányok...)
thx
thx
Írta 2004. március 04. - 21:03
Ó b*zdmeg. ;D Mikor rendeltem egy hónapja akkor tudtam meg csekééktõl utólag hogy lesz akció. Mind1 mostmár, 6500-be fájt a rendes áron.
Írta 2004. március 04. - 21:01
teljes oldalas reklámja van az új bikkmakkban a truvativ cuccoknak, akciós árlista is van a TEAM stucni mindegyik méretben 5200 akciósan
Írta 2004. március 04. - 20:50
Írta 2004. március 04. - 20:45
Írta 2004. március 04. - 19:38
Nem tudtok véletlenül valahol valami jó 28.6-os stucnit?Nem az azonic xy-ra gondoltam 26000-ért,hanem valamit max 10-ért.
Írta 2004. március 04. - 10:06
egy jó esztegályos egy óra alatt összecsap neked egy ilyet.
meg veszel 2 csapágyat, és egy ritchey rózsát, és kész a kormánycsapágyad. (vagy headlock-ot is csináltathatsz, az se nagy cucc)
meg veszel 2 csapágyat, és egy ritchey rózsát, és kész a kormánycsapágyad. (vagy headlock-ot is csináltathatsz, az se nagy cucc)