Üdv Mindenkinek,
kezdõként,egy kérdésem lenne. Meg akarom tudni egy stucni hosszát,furatközéptõl furatközépig mérném,a nyak anyagközepén.
Ez így helyes?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Started by
bigtom
, 2002. July 25. 10:51
Posted 2006. January 21. - 22:44

Posted 2006. January 21. - 13:48

Hussefelt stucni, és egy holzi/husi kormány. kiváló páros, és értelmes áron is van, nem is nehéz, bírja is.
Posted 2006. January 21. - 12:52

a holzi kormány/stucni párosnál nem nagyon tudok jobb ár/érték arányút elképzelni. de akkor hussefelt, az kb 20-30%-kal olcsóbb és csak picit nehezebb. a 06-os meg még gyönyörû is.
Posted 2006. January 21. - 12:41

Posted 2006. January 21. - 12:37

Ha occsón akarod megúszni akkor 1 Ricsi kormány + Altrix/B+/Ritchey stucni.
MI az,h yól néz ki?
Sztem a Syncros stucni néz ki yól,ez tök relatív. Az Acor DH stucnijának kinézetétõl sírógörcsöt kapok, de az Altrix téglatestje bejön.
MI az,h yól néz ki?

Posted 2006. January 21. - 12:31

Hello!
Tavasszal fel szeretném újítani bringámat. Pl Kormány, stucni. Már régóta nézem a truva holzfeller kormányt, stucnit, de a kettõ olyan ?18 körül van?, ami azért kicsit sok... Milyen, erõs, jó minõségû, és jól kinézõ stucnit és kormányt tudtok ajánlani?
Boltban is láttam már a BBB Freedom stucniját, ami még tetszik, csak árra már nem emléxem. Jó, mennyi körül van?
Kössz.
Tavasszal fel szeretném újítani bringámat. Pl Kormány, stucni. Már régóta nézem a truva holzfeller kormányt, stucnit, de a kettõ olyan ?18 körül van?, ami azért kicsit sok... Milyen, erõs, jó minõségû, és jól kinézõ stucnit és kormányt tudtok ajánlani?
Boltban is láttam már a BBB Freedom stucniját, ami még tetszik, csak árra már nem emléxem. Jó, mennyi körül van?
Kössz.
Posted 2006. January 21. - 10:57

Posted 2006. January 21. - 09:58

Kormánycsapágyból mint ajánlotok, a Pyxis Team vázamba kéne. Én FSA-ra vagy WTB-re gondoltam. Szeretném kikérni a véleményeteket. A mostaniba szétmentek a csapágyak.
magellanboy
magellanboy
Posted 2006. January 20. - 08:18

Kelly's-ek! A KBIX hogy szerepel? Úgy láttam, jó súlyban vannak és ocsóak.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2006. January 20. - 02:08

köszi, akkor nekifutok még egyszer a keresésnek. x-factor mom parkban nem volt és elmondásuk szerint nem tudnak hozni sem...
Posted 2006. January 20. - 00:13

persze
szinte midnen boltban van!
acor, háziak, ill pl faktorokban drágább, minõségibb, könnyebb darabok.
szinte midnen boltban van!
acor, háziak, ill pl faktorokban drágább, minõségibb, könnyebb darabok.
Posted 2006. January 20. - 00:11

sziasztok,
kerestem a témában is, meg boltban is de nem nagyon találok headlock-ot. lehet kapni itthon egyáltalán ?
kerestem a témában is, meg boltban is de nem nagyon találok headlock-ot. lehet kapni itthon egyáltalán ?
Posted 2006. January 19. - 17:21

volt a bike-ban tavaly, karbonkormány teszt ilyen eltörõs játék, és ha jól emléxem az easton meg az fsa voltak a legerõsebbek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. January 19. - 17:04

A 170gramm-os kormány az bírni fogja. Van benne anyag. Én vaságyastól vagyok 63 úgyhogy a 99g-os EC90 nekem is jó lesz. (remélem)
Posted 2006. January 19. - 17:04

na látod nekem + ilyenem lesz cca 90 kilóhoz
http://fullspeedahea...axid=69&pid=165
bátor vagyok ?szerintem bírni fogja....
Es honnan szerzed be? Mert a forglamazo szerintem egy darabot sem hozott.

A 90 kilodat lehet hogy nem fogja szeretni, bar ha nem dh -zol vele, akkor szinte biztos hogy nem torod el.
Komolyabb zuzasra ilyen sulynal mindenkepp K-Force DH, ha mar FSA.
Ehh, most neztem hogy ez 630 -as hosszban ~170g, a DH pedig 710 -es hosszban ~230g.
Akkor siman elbir teged. Valszeg nincs sok kulonbseg a ket kormany kozott, csak a Riser-t direkt kicsiben gyartjak, a DH -bol pedig vaghatsz kedvedre.
Jah, es az egyik piros a masik kek

Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. January 19. - 16:39

na látod nekem + ilyenem lesz cca 90 kilóhoz
bátor vagyok ?
szerintem bírni fogja....
bátor vagyok ?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2006. January 19. - 16:08

Az a 60kg inkább 75, de mindegy. Majd jól letesztelem ha megjön az Easton EC90-es.

Posted 2006. January 19. - 15:45

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az agyonrakönnyített kormány csak kb.60Kg-ig mûködik normálisan(vagy addig se), ha a bicós nehezebb akkor csúnyán leromlik az irányíthatóság ami lefelé az egyenetlen utakon igencsak kellemetlen lehet. A karbon tulajdonképpen nem rossz dolog(sõt), de még gyermekéveiben jár, és nem biztos hogy kidolgozása megfelelõ.
magellanboy
magellanboy
Posted 2006. January 18. - 16:25

Aki alatt 50km/h-nál letörik a kormány az tuti nem fogja meg a gépet és valszeg nem is fogja ide beírni, mert az a korházban, vagy neadjisten a ....-ben végzi. Sztem, ha jól van megcsinálva egy karbonkormány akkor az 1. nem törik el 2. betéteket alkalmaznak a kényes helyeken, 3. mernek rá vállalni garanciát, élettartamot vagy 5-10 éveset is. Nem sok ember rohangál itthon karbon kormánnyal úgyhogy tapasztalat nem nagyon van velük.
Posted 2006. January 18. - 16:19

B-man,
õszintén szólva nem tudom, mert nincsenek és nem is lesznek karbon cuccaim. De szerintem ha megroppantasz egy ilyen kompozit anyagot az elég látványos. Az egyetemen polimer és kompozit órán próbálgattuk a szénszálak tulajdonságait. Érdekes volt...normál irányú húzásnál baromi ellenálló volt, de akár körömmel is simán el tudtad nyírni a szálakat. Ha rohadt sok pénzed van akkor kapsz olyan karbon cuccokat, amelyekben titán béléscsõ van a kritikus helyeken amit XC_Rider is említett, de a mezei ócsó karbon cuccokat én kihagynám. Vagy nem könnyebbek, vagy veszélyesebbek, vagy a kettõ együtt, mint egy jól tervezett alu cucc.
õszintén szólva nem tudom, mert nincsenek és nem is lesznek karbon cuccaim. De szerintem ha megroppantasz egy ilyen kompozit anyagot az elég látványos. Az egyetemen polimer és kompozit órán próbálgattuk a szénszálak tulajdonságait. Érdekes volt...normál irányú húzásnál baromi ellenálló volt, de akár körömmel is simán el tudtad nyírni a szálakat. Ha rohadt sok pénzed van akkor kapsz olyan karbon cuccokat, amelyekben titán béléscsõ van a kritikus helyeken amit XC_Rider is említett, de a mezei ócsó karbon cuccokat én kihagynám. Vagy nem könnyebbek, vagy veszélyesebbek, vagy a kettõ együtt, mint egy jól tervezett alu cucc.