Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6424 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

rózsa lejjebb villanyak is lejjeb de kotyog...

Az általam ismert univerzumban ez nem lehetséges. Akármilyen hibásan/hiányosan van összerakva, ha felülrõl összeszorítod a kupak csavarjával és benne vannak a csészék+csapágygolyók, akkor vhogy csak megszorul, nem? Legföljebb nem forog;)

szal egyre biztosabb vagyok benne, hogy alul hiányzik egy alkatrész mely a váll és az ezüst színû gyûrû között kell álljon, olyasmi ami fennt van...

Valami távtartó jellegû gyûrû? Az nem kavarhat bele. Összehúzod a kupakkal és kész. Mondjuk nem ismerek a konkrét csapi felépítését, de ez az egész mizéria fura.

már csak az idegesít, hogy kicserélik a csapágyat, és utána odaadják, hogy minden rendben. mondhatták volna, hogy kotyog, nem a mi hibánk vmi hiányzik -vagy vmi más probléma...

mingyá felhívom (xfactor) ...

Ez tényleg kibaszás. Ha hiányzott egy alkatrész, észre kellett volna venniük. Ha õk hagyták el, akkor halál rájuk. A rózsa miatt meg kukoricántérdeplés simán kijár. Kotyogósan odaadni és lapítani... sosem szerettem a faktort, de kezdem nagyon utálni...

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
rózsa lejjebb villanyak is lejjeb de kotyog...
szal egyre biztosabb vagyok benne, hogy alul hiányzik egy alkatrész mely a váll és az ezüst színû gyûrû között kell álljon, olyasmi ami fennt van...

már csak az idegesít, hogy kicserélik a csapágyat, és utána odaadják, hogy minden rendben. mondhatták volna, hogy kotyog, nem a mi hibánk vmi hiányzik -vagy vmi más probléma...

mingyá felhívom (xfactor) ...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen, azért nem tudod megszorítani, mert a rózsa nincs 3mm-re a villanyak tetejétõl
beleteszel egy csavart, és lentebb ütöd, csak vigyázz, hogy egyenesen menjen lefelé.
szerk: a villanyaknak is 2-3 mm-rel alacsonyabbnak lel lennie, mint a stucni.

ettõl függetlenül hiányozhat egy alkatrész, de ezt is mindenképpen meg kell csinálni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

rob : a rózsa pont egyszintbe van a nyak végénél.. lehet ez (is) a probléma. ha másik csavart belecsavarok és gumikalapáccsal beljebb ütöm talán jobb lesz :S vagy van más jobb mód erre?

Nem én vagyok itt a legnagyobb szakértõ, de nekem gyanús, hogy rob mester tippje a helyes. Kalapáld 3-4 millivel lejjebb a rózsát egy csavarral (tekerd be, hogy minél több menet fogja), rakj fel minden alkatrészt, ami ahhoz a csapihoz való, porvédõgyûrûstül, csészéstül, aztán állítsd be. Gyanús, hogy azért nem tudtad kivenni a kotyogást, mert a kupak megakadt a rózsában és nem nyomta lejjebb a stucnit.

Hopp, közben írtad hogy nincs meg egy alkatrész. Részvétem... Sztem kérdezd meg a boltban, hátha megtalálják vagy valami. A beszerelést mindenképp elbaszták, úgyhogy illene helyretenniük.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
mothafuck & nigashit!
egy alkatrész hiányzik :( vagy õk hagyták el - vagy esetleg én...

akkor asszem új kormánycsapágy :S

amúgy a kotyogás a vázat - k.csapit terheli, vagy a villának is árthat?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Le lehet szedni, lehet csavarhúzó-kalapács kombóval gányolni, de legjobb az erre kialakított spéci szerszámmal.
A porvédõ tömítés is hiányzik, de attól nem kéne kotyognia.

Régi kormánycsapágy cuccaival nem fogod tudni összebarkácsolni, mert 345 féle alátét létezik sajnos:(
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
1) jól rémlik, hogy ezt a gyûrût le lehet szedni ugye?
Feltöltött kép

csak mert kurvára odaragadt... nemtom már, hogy ezt most rakták rá vagy már rajta volt... itt lehet a probléma.. talán...

2) mintha hiányozna a csapágy aljáról vmi... nem csak ez az ezüst gyûrû kéne a csapágy aljára, hanem vmi lezáró- védõ is mint felül nem?

itt a nyakra felraktam az elõzõ kormánycsapágy egyik részét ami alul volt... de így is kotyog... szal vmi ilyesmi hiányozhat a ritchey csapágyhoz is nem?

Feltöltött kép

rob : a rózsa pont egyszintbe van a nyak végénél.. lehet ez (is) a probléma. ha másik csavart belecsavarok és gumikalapáccsal beljebb ütöm talán jobb lesz :S vagy van más jobb mód erre?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
rihi: kérlek csak akkor szólj, ha tényleg elkerülhetetlen. csak azért, hogy több hozzászólásod legyen, azért felesleges hülyeségeket beszélni. hiába van 10.000 hozzászólásod, nekem 2 kattintás, hogy visszasoroljalak ujoncnak és legyen a 10.000-bõl 10, remélem érthetõ.

nhunor: én is az alsó csésze alá rakott alátétre tippelek, a felsõ jónak tûnik. nem tudom ki rakta össze, de elég gány melót végzett.
másik, ami miatt nem tudod max.ra meghúzni: nem lehet, hogy a rózsa nincs elég mélyre beleütve a villanyakba? a villanyak alatt legalább 3 mm-rel kell lennie a rózsa tetejének. persze ha headlock-od van vagy conix, akkor nem szóltam.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
elvileg ez teljesen integrált kormánycsapi...
na megyek és megnézem, megpróbálom rárakni a másik " villanyakra ráütött gyûrût " hátha úgy jó lesz...

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
Rihi, zöldségeket beszélsz, ez egy félintegrált kormánycsapágy: beleilleszkedik a fejcsõ aljába (és ott is van, látni a képen), viszont az a gyûrû tényleg nem passzol oda. Vagy hiányzik alulról a szmötyivédõ.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
nhunor:
szerintem az lesz hogy a szervízben nem cserélték ki a villanyakra ráütött gyûrût (bár tudnám a nevét), ami az alsó csapágyhoz illeszkedik.
Szal fennthagyták a régit, az meg más kormánycsapihoz való. Nekem is összehoztak egy ilyet anno, a pofájukba is vágtam szépen...

Azért azt is nézd meg hogy a csapágyat berakták e, de az már ûberpofátlan lenne:)

_rihi_:honnan látod hogy nincs benne csapágy?
válasz: nem látod, hiszen a fejcsõben van
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
nhunor!

Nem vagyok biztos benne hogy jól látom, de mintha alulra nem tettél volna csapágyazást?
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
mert vagy nem tettél, vagy a képen még a váz aljába van beleragadva a zsírtól...

Egyébként nem normális az hogy szorul vagy kotyog...
Így ne használd mert még a vázadat is galyravághatja...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
no.
adott gepida karaton váz, Ritchey integrált kormánycsapágy.

most cseréltettem kormánycsapit és kotyog. Azt hittem nem húzták meg - gondoltam itthon megcsinálom de nem sikerült.
Érdekes, hogy az elõzõ kormánycsapit ha meghúztam maxra a kormányt szinte nem is lehetett mozgatni, ezt meg ha maxra meghúzom ugyan olyan jól forog... szóval hiába húztam meg nagyon a kormánycsapágyat, még így is ugyanúgy kotyogott :(

Így van összerakva:

alul: Feltöltött kép

felül:
Feltöltött kép

mi lehet a baj? (esetleg rosszul raktak be vmit, vagy hiányzik vmi?)

lehet a kormánycsapi van szétmenve -> újat veszek és jó lesZ?
vagy a kormánycsapi mérete a rossz?

normális az, hogy nem tudom annyira megszorítani, hogy a kormány alig vagy nagyon nehezen tudjon mozogni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:)
nemtudom. a kicsin nekem normál van, a nagyon pedig OS.
a kicsire nem raknék nagyot, nem illik rá, és fordítva is így van.
ki mit szeret. szóval olyan hej de nagy elõnye és hátránya nincsen egyiknek sem, sokkal inkább szimpátia kérdése.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

olyan, amilyet kérsz.
amúgy asszem a hussefelt van nomrálbefogósban is, csak a holzitól felfelé gyártják csak OS verzióban õket.
szóval a ricsi comp, az sc, az összes roox, stb stb mind nomrálbefogós.
egy a lényeg, csak rendeset végy, semmi "utángyártott" márka.

Aha.
Csak még 1 kérdés...úgy általánosságban...
Os v. sima? Melyik miért jó vagy melyik a jobb?
Egyre többen használnak os-t de sok dh-s még mindig inkább a simát (24,5)
választja...
Pedig az os elvileg jobb.
Na hol akkor az igazság? ( odaát? :D )

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Érdekes gáz van egy, illetve két 1" kormánycsapival

Szétkaptam a bicó elejét, hogy kormánycsapágyat + stucnit cseréljek (menetesrõl A-headre, a villanyakat Pajti bá már megmûtötte). Kikaptam a csészéket a vázból meg a villáról, és a villanyakon levõ nem klappol.
A régi menetes csapágynak a villára való csészéje (?) 26,5 mm belsõ átmérõjû, ehhez reszelte méretre a bringanti szerelõje a nyakat... Lehet, hogy kár volt. Az új A-head kormánycsapi csészéje 27mm-es, úgyhogy lötyög a nyakon.

Két szabvány létezett?

Ilyenkor mi f@sz van?

Van más megoldás, mint hogy visszarakom a régi kcs alsó részét? Úgy mûködne a cucc, és az legalább tûgörgõs, bár noname, az új Cane Creek meg gagyibb golyókosaras megoldás. Viszont nem vmi szép a régi csapi csészéje, és ezüst színû, az új meg fekete. Grrrrr.

Gondolom, a nagyobb csészét arra a villára már lehetetlen felrakni... Vagy visszarakom a régit, vagy veszek egy harmadik kormánycsapit is, mi?

Edit: Sheldon Brown megmondta a frankót ( http://www.sheldonbr...t-headsets.html ): 26,4mm a legelterjedtebb szabvány, de létezett 27-es is francia, olasz és japán bicókon. Hogy a Cane Creek mi a faszért 27 mm-es, azt nagyon nem tudom, mert Brown papa szerint az a méret rég kihalt.

A kérdés így az: tud vki standard belsõ átmérõjû 1" csapágycsészét ill. csapágyat? Melyik boltot baszogassam ilyen dolgokkal? Talán Luongo...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
olyan, amilyet kérsz.
amúgy asszem a hussefelt van nomrálbefogósban is, csak a holzitól felfelé gyártják csak OS verzióban õket.
szóval a ricsi comp, az sc, az összes roox, stb stb mind nomrálbefogós.
egy a lényeg, csak rendeset végy, semmi "utángyártott" márka.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Köszi a tanácsokat. Sejtettem h vmi gány lehet a hegesztettnél. :)
A truvativval 1 a baj : 31,8-as az összes nekem meg 24,5-ös stucnim van.
Most néztem planetX kormányt bájkdiszkónton..az jónak tûnik.
Az a ritchey kormány 24,5-ös?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
FSA FR330 - Volenál

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ritchey sc olcsó és jó.