Jelentkezz be Regisztrálj
Kormány, kormányszár, kormánycsapágy
Írta 2006. július 22. - 23:15
Nem vagyok biztos benne hogy jól látom, de mintha alulra nem tettél volna csapágyazást?
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
mert vagy nem tettél, vagy a képen még a váz aljába van beleragadva a zsírtól...
Egyébként nem normális az hogy szorul vagy kotyog...
Így ne használd mert még a vázadat is galyravághatja...
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
vendég_nhunor_*
Írta 2006. július 22. - 20:40
adott gepida karaton váz, Ritchey integrált kormánycsapágy.
most cseréltettem kormánycsapit és kotyog. Azt hittem nem húzták meg - gondoltam itthon megcsinálom de nem sikerült.
Érdekes, hogy az elõzõ kormánycsapit ha meghúztam maxra a kormányt szinte nem is lehetett mozgatni, ezt meg ha maxra meghúzom ugyan olyan jól forog... szóval hiába húztam meg nagyon a kormánycsapágyat, még így is ugyanúgy kotyogott
Így van összerakva:
alul:
felül:
mi lehet a baj? (esetleg rosszul raktak be vmit, vagy hiányzik vmi?)
lehet a kormánycsapi van szétmenve -> újat veszek és jó lesZ?
vagy a kormánycsapi mérete a rossz?
normális az, hogy nem tudom annyira megszorítani, hogy a kormány alig vagy nagyon nehezen tudjon mozogni?
Írta 2006. július 20. - 21:30
nemtudom. a kicsin nekem normál van, a nagyon pedig OS.
a kicsire nem raknék nagyot, nem illik rá, és fordítva is így van.
ki mit szeret. szóval olyan hej de nagy elõnye és hátránya nincsen egyiknek sem, sokkal inkább szimpátia kérdése.
Írta 2006. július 20. - 21:17
olyan, amilyet kérsz.
amúgy asszem a hussefelt van nomrálbefogósban is, csak a holzitól felfelé gyártják csak OS verzióban õket.
szóval a ricsi comp, az sc, az összes roox, stb stb mind nomrálbefogós.
egy a lényeg, csak rendeset végy, semmi "utángyártott" márka.
Aha.
Csak még 1 kérdés...úgy általánosságban...
Os v. sima? Melyik miért jó vagy melyik a jobb?
Egyre többen használnak os-t de sok dh-s még mindig inkább a simát (24,5)
választja...
Pedig az os elvileg jobb.
Na hol akkor az igazság? ( odaát? )
Írta 2006. július 20. - 13:36
Szétkaptam a bicó elejét, hogy kormánycsapágyat + stucnit cseréljek (menetesrõl A-headre, a villanyakat Pajti bá már megmûtötte). Kikaptam a csészéket a vázból meg a villáról, és a villanyakon levõ nem klappol.
A régi menetes csapágynak a villára való csészéje (?) 26,5 mm belsõ átmérõjû, ehhez reszelte méretre a bringanti szerelõje a nyakat... Lehet, hogy kár volt. Az új A-head kormánycsapi csészéje 27mm-es, úgyhogy lötyög a nyakon.
Két szabvány létezett?
Ilyenkor mi f@sz van?
Van más megoldás, mint hogy visszarakom a régi kcs alsó részét? Úgy mûködne a cucc, és az legalább tûgörgõs, bár noname, az új Cane Creek meg gagyibb golyókosaras megoldás. Viszont nem vmi szép a régi csapi csészéje, és ezüst színû, az új meg fekete. Grrrrr.
Gondolom, a nagyobb csészét arra a villára már lehetetlen felrakni... Vagy visszarakom a régit, vagy veszek egy harmadik kormánycsapit is, mi?
Edit: Sheldon Brown megmondta a frankót ( http://www.sheldonbr...t-headsets.html ): 26,4mm a legelterjedtebb szabvány, de létezett 27-es is francia, olasz és japán bicókon. Hogy a Cane Creek mi a faszért 27 mm-es, azt nagyon nem tudom, mert Brown papa szerint az a méret rég kihalt.
A kérdés így az: tud vki standard belsõ átmérõjû 1" csapágycsészét ill. csapágyat? Melyik boltot baszogassam ilyen dolgokkal? Talán Luongo...
Írta 2006. július 20. - 12:41
amúgy asszem a hussefelt van nomrálbefogósban is, csak a holzitól felfelé gyártják csak OS verzióban õket.
szóval a ricsi comp, az sc, az összes roox, stb stb mind nomrálbefogós.
egy a lényeg, csak rendeset végy, semmi "utángyártott" márka.
Írta 2006. július 20. - 11:58
A truvativval 1 a baj : 31,8-as az összes nekem meg 24,5-ös stucnim van.
Most néztem planetX kormányt bájkdiszkónton..az jónak tûnik.
Az a ritchey kormány 24,5-ös?
Írta 2006. július 20. - 09:18
Írta 2006. július 19. - 23:18
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 19. - 22:49
Truvativok nagyon jók, kényelmesek is.
Answerproducts, ez is tökéletes, de drágább.
ha olcsóbb, akkor Ritchey Rizer, pro, comp, amelyik tetszik, amelyik súlyban jó.
esetleg Ritchey SC (severe condition)
Esetleg oldszkúl Azonic kormányok, Funn KILO kormány, de ebbõl is csak a sima húzott csöves, nem pedig a hegesztett
Esetleg Roox torque bar, vagy bomber 4.0
a felsoroltak nagyrésze drágább mint a linkeltek, de ki is bírnak nem egy esést, és attól sem kell félned, hogy menet közben elhagyod a felét(elég csúnya dolgokat láttam már ilyen miatt)
érdemes beruházni
(amúgy a hegesztett kormányok szituációja: a hegesztésnél elgyengül az amúgyis húzott anyag, a hõkezeléstõl mégjobban meggyengül, így sokkal kisebb ütéstõl is képes a kormány halomra törni) - rajtavan a hegesztés, mégis sokkal sokkal gyengébb mint a nem merevített társai.
Írta 2006. július 19. - 22:38
helyette mondjuk: ritchey riser sc
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. július 19. - 22:36
Akár az elsõ Bike+, vagy Truvativ Hussefelt, ha jobban el vagy eresztve akkor Holzfeller, ezekkel sosem lesz gondod.
Írta 2006. július 19. - 22:32
24,5-ös a stucnim, ez a két kormányt találtam ami jó lenne talán (dirt/lightfr-ra kell):
Leírás:
Alu ötvözetbôl készült, hajlított kormány, változó falvastagságú kialakítás.
MTB kerékpárokhoz ajánljuk.
Szélesség: 680mm
Emelkedés: 38mm
Kormány befogófej-méret: 25,4mm
Anyag: Double Butted AL-6061
Tömeg: 375g
Leírás:
Alu ötvözetbôl készült, hegesztett hajlított kormány.
DH, 4X, dirt brngákhoz kerékpárokhoz ajánljuk.
Szélesség: 670mm
Emelkedés: 50mm
Kormány befogófej-méret: 25,4mm
Anyag: AL-6061
A hegesztett nekem nagyon bunfordinak tûnik, meg nemis sokan használnak ilyet. De mindenekelõtt egy erõs kormányra van szükségem, nem érdekel a divat különösebben.
szerintetek? Vagy más termék jobban megérné?
Írta 2006. július 19. - 22:19
vendég_nhunor_*
Írta 2006. július 19. - 21:44
lehetséges, hogy ennek az emelkedése csak 17 fok? vagy csak én nézném többnek?
a 40 fokos emelkedés egy stucninál nagyon drasztikus? van vmi hátránya a nagy emelkedésnek? - törés, gyengülés, hajlás stb ?
Írta 2006. július 06. - 20:56
Elméletileg igen. Ha nincs speciális szövése vagy a szarv miatt alubetét a végén akkor nem lesz baj. Kisebb lesz az erõkar, kisebb a nyomaték így a befogásnál is kisebb terhelés éri. Nem egy elõfeszített szerkezet mint az elõregyártott vb áthidalók, amik nem szeretik a vagdosást.Merész kérdésem lenne, és ha kell beszéljetek le. Szóval adva van egy 710mm-es karbonkormány, ami nagyon széles nekem, mivel nem vagyok túl nagy darab ember és a vállam se túl széles. Eddig egy 670es kormányom volt, de még talán az is széles volt. Lehet-e vágni a karbonból mindenféle mellékhatás nélkül? Maradandó károsád nélkül.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. július 06. - 19:17
Írta 2006. július 06. - 16:56
Írta 2006. július 06. - 16:18
Lelazítod a stucnit, majd a villanyak tetejében lévõ imbuszcsavarral igény szerint megfeszíted a szerkezetet. Ezután visszaszorítod a stucnit és kész.
Ha ez így nem OK, akko gubanc van.
azt a körmösanyát a villanyakban? "Az nem csak dísz?":)
Írta 2006. július 06. - 15:46
Heló
Tudnátok segíteni, most cseréltem elõször stucnit a-head -es csapágyú bringában, és egy kicsit kotyog a villa. Van ennek valami trükkje, csak a stucni tartja a csapágyat a hején?
Kõsz
Lelazítod a stucnit, majd a villanyak tetejében lévõ imbuszcsavarral igény szerint megfeszíted a szerkezetet. Ezután visszaszorítod a stucnit és kész.
Ha ez így nem OK, akko gubanc van.