Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Ha van rá megfelelõbb topik (keresõben nem találtam), tegyétek át.

Karbon bar-end:
Feltöltött kép
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

FSA-k sztem is mind faszák!
Orbit UF, golyósor/tûgörgõ volt eladtam géppel 3 évet futott gond nélkül
Orbit XLII iparis van gépben semmi baja

most érkezik Orbit DL szûkítõs, remélem fasza lesz :)

Nekem egy wtb momentem c kormánycsapágy van a gépemben már 2 éve és hozzá se kellett nyúlni, de az is fsa:) .

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van mi mennyit ér topic.
amugy szerintem 4-5 ezer max.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
sziasztok,

kormányszár és kormány csere elött állok. jelenleg egy truvativ xr rizer kormányom van egy amoeba stucniban. az amoeba itthon nem tulságosan elterjedt márka, legalábbis szerintem. ebbõl a stucniból van kapásból kettõ is. amire cserélem az a ritchey wcs stucni és wcs karbon egyenes kormány. a kérdésem igazánól arra irányúl, hogy ezt a stucnit vajon mennyiért lehet értékesíteni?http://pix.bikemag.h...64_DSC00010.JPG
oldalról is egy kép http://pix.bikemag.h...981DSC00006.JPG

mielött félreértenétek: a stucnit kell nézni. a kormány itt még nem truva volt. a kép nem túl aktuális (tavaly szept. 18):P

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
FSA-k sztem is mind faszák!
Orbit UF, golyósor/tûgörgõ volt eladtam géppel 3 évet futott gond nélkül
Orbit XLII iparis van gépben semmi baja

most érkezik Orbit DL szûkítõs, remélem fasza lesz :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem is volt, kiválóan szuperált 2 évig.
aztán eladtam a bullittal együtt :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Megerõsítem, hogy fsa pig dh pro, hibátlan kormánycsapágy.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
FSA Pig DH Pro, vagy ennek a Deep Cup változata. De van belõle acél is. Utóbbi kettõ csak külhonból.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
off: bandita, probikeban elég sok pazzaz cucc van.

forest: FSA XL II..

http://ebike.hu/term...ahead-1-1|8/466

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Hi,a jelenlegi funn head banger kormánycsapimban csalódtam,nem túl jó a tömítése és a szerelése is nehézkes.Ki tud ajánlani vmi atom erõs kormánycsapit!Lehetõleg olyat amirõl tapasztalata is van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van "hol kapható" topic, szerintem kérdezd meg ott is :D

Bandita...

Bandita...

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Lenne egy kérdésem:

Volt eg Pazzaz stucnim elég rövid volt és ilyesmit szeretnék.

Mennyiért lehet ilyesmit (akár ugyanilyet) kapni és hol?

UI:
Na használjatok szakkifejezéseket mert nem vágom nagyon a témát ha lehetne akkor irjatok körül léccike...
Magellan Polaris; Rock ShoX Judy XLC; BikePositive; Pazzaz; Shimano DEORE; Sram7.0; Shimano ALTUS; ----
Jesus Bikers klub

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Egyértelmûen az épített DT/King konfiguráció - és továbbra is Thomson flame...;)

talán nem véletlenül kerül a CK agypár annyiba, mint a komplett Crossmax XL kerék... :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Egyértelmûen az épített DT/King konfiguráció - és továbbra is Thomson flame...;)
"In idem flumen bis non descendimus"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tovabbra sem ertem miert nem thomson.

konnyu, barom eros, rohadtjol nez ki, nem eszelosen draga, es meg kapni is lehet. es majerabb mint akarmelyik RF. esetleg... klasszikus system xc valami normalis meretben?

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a kerekeknél még eljátszk ugyanezeket a köröket :)
ott is két versenyzõ van: kerámiás dt xr4.1 meg 2-1.5 dt meg king agyak, vagy mavic crossmax xl.

visszatérve a stucnira: yasec-et megemlitem, és meglátjuk.
syntace volt az elsõ javaslatom nekem is, az f99 lenne az a stucni, amit csukott szemmel is megvennék, de neki nme jön be, inkább a cnc :)
az õ thomsonjával szemben akor én csak a raceface-t tudom felmutatni. nem sok, de ez is valami
titán stucnit szerintem nem vállal be, azért csak van egy bizonyos határ
de amugy jól látod, amolyan '98-as álomgépet épít, mai alkatrészekbõl. (a raceface hajtókar pölö az én ráhatásomra bordás és nem négyszöges :D)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

akkor csak jól emléxem, hogy 70-ért vettem :)
fékkar pedig igen, olyan sd ultimate, amit most is gyártanak, mert fekete. beállítási szempontból egy rémálom...
visszatérve a topichoz:
nem tetszik nekem ez a sima csapágyas tune... igazán egyik fejcsapágy sem tetszik, amiben nem ferde hatásvonalú csapágyak vannak.
ilyen szempontból a king sem tökéletes, de az legalább sokaknak bizonyitott évek óta. a probike meg "véletlenül" felhagyott a tune forgalmazásával, miután több hátsóagyat küldtek vissza, de ahogy hallom, nem csak azokkal volt baj....
akkor inkább a canecreek s6...

Régen volt natúr alu Ultimate fékkar is. Nekem van még egy Utimate V-Chip fékkarom és nagyon könnyen beállítható. A mechanizmusa ugyanaz. Van Tune agyam is, megjárta az is a gyártót, de amikor szó nélkül cserélték a tengelyet és kaptam egy (180 eurós) szabadonfutót akkor rájöttem, hogy ezt más cég nem nagyon tenné meg.

Egy antik MBAH-ban volt a poszteren egy Yasec bringa, (talán Ottó Józsinak készült) és azon volt egy iszonyatosan egyedi Yasec stucni. A barátod helyében én befizetnék egy újra. Abból biztosan nagyon kevés van! :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mibaj a thomsonnal? en ha veszek valamit akkor az lesz az.

hope is eleg szep stucnit csinal amugy. bontrager xXx? ja bocs tajvan.

acel yasec. feher. Isssszonyat szexi

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
http://www.bikepro.c.../ring_zook.html
Edit:
Ahogy leírtad a cimborád Yasec gépét (apropó: acél oder aluváz?) amolyan "state-of-art" cuccokkal szerelné, ami nem mindig a legjobb teljesítményt jelenti (az a V-fék szvsz nem túl jó hatásfokú...). Ha a teljesítményt egy decens dizájnnal szeretné akkor Thomson, de ha 150 gramm alá akar mindenáron menni szerintem egy Syntace-szel jár jól. Ha pedig pénz nem számít: Seven. Nem ismerek náluk szebben dolgozó és ma is mûködõ mûhelyt.
"In idem flumen bis non descendimus"