Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

oversize min. 630mm széles max. 1.5" emelésû kormányt keresek, 200 gramm alatt.
vagy 250gramm és 15 ezer huf alatt.

pl :

http://www.raceface....usxc-lr-bar.htm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Alu vagy carbon? Új vagy használt?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Pro kormányszárakkal van már valakinek tapasztalata? fõleg az az xtr szürke dolog érdekelne, de természetesen a másik kettõrõl is szívesen fogadom a véleményeket. mellé lehet velük fogni vagy általában jó minõséget képviselnek?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A pazzaz karbon kormányokkal van valakinek valamilyen tapasztalata? Egy 660 széles 20-as emelkedésût néztem, úgy 195-200g körül van (ilyen súly körül már viszonylag jól kell bírnia). Lehet levágni a karbon kormányokból is igaz (Atom answer-ébõl vágott)?

Jani, visszvontam, én még a régi pz karbonra gondoltam, hogy kerüld.....most láttam az újabbakat , egész igényes......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

dhs szemszögbõl elég könnyû az a pazzaz ;) 66osnak meg úgy egyáltalán is

nem ismerem, nem tudom milyen felhasználásra való, mert pazzazt soha nem vennék, max a cécós kombóik (stucni meg kormány vmi 2014es aluból) tetszenek, de hát azzal meg sokra megyek

maradok a protapernél inkább, köszönöm ;) 65re vágva 230-250 között és szép.. bár jó lenne egy kevesebbet emelkedõ..

kicsit elbeszéltünk 1más mellet de mindegy....:) Te DH-s szemmel nézed, én meg CC/AM....

aktuális Bike-ban karbonkormány teszt lesz, majd egy hét múlva +látjuk fritzek mire jutottak,,,,,bár kötve hiszem hogy a pazzaz is a tesztalanyok közt lesz...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
dhs szemszögbõl elég könnyû az a pazzaz ;) 66osnak meg úgy egyáltalán is

nem ismerem, nem tudom milyen felhasználásra való, mert pazzazt soha nem vennék, max a cécós kombóik (stucni meg kormány vmi 2014es aluból) tetszenek, de hát azzal meg sokra megyek :D

maradok a protapernél inkább, köszönöm ;) 65re vágva 230-250 között és szép.. bár jó lenne egy kevesebbet emelkedõ..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

tiger: én dh kormányokra gondoltam, sok sikert, ha ott próbálkozol a 140grammos receficével :D
am-re tán jó lehet vmi kis könyebb is, de ha egy hajlított kormány 140 gramm, akkor mennyi az egyees? 1-2 éve még a 120 grammos easton kormánytól (egyenes) mindenki a fejét fogta, ennyire megkönnyebültek a kormányok? :D

Te, írtad hogy 66-osnak elég könnyû, és a kérdezett pazzaz se dh kormány...

amúgy a 186 g-os RF kifejezetten masszív cucc, a könnyebbet /135g/ én se vállalnám be...,,,,,,

most is 120 körül vannak átlagban az egyenesek.....(jó tudom, van pl 65g-os, schmolke )

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
tiger: én dh kormányokra gondoltam, sok sikert, ha ott próbálkozol a 140grammos receficével :D
am-re tán jó lehet vmi kis könyebb is, de ha egy hajlított kormány 140 gramm, akkor mennyi az egyees? 1-2 éve még a 120 grammos easton kormánytól (egyenes) mindenki a fejét fogta, ennyire megkönnyebültek a kormányok? :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ránézésre elég igényesnek tûnik alu betét a végén, meg a fékkar és váltókar alatt, és 9e az ára, de lehet, hogy mást fogok venni. AM felhasználásra kellene és nagyon ritkán szoktam esni és akkor is hanyat hegynek fölfelé.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nem olyan nagyon könnyû az....a 63-as RF 186g, és az a nehezebbik, a könnyebb 140 alatt van....

de ilyen kategóriában inkább vedd meg az alu pazzazt, kb 4ed annyiért, az 60 centi széles, és nem nehezebb mint ez a díszkarbon.....

karbon kormányt meg inkább a RF, answer, easton, FSA, ricsi , esetleg truva kinálatából válogass sztem...ezeket lehet vagdalni is,,,,

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
660asnak ez elég könnyû, még karbonok között is

bár nem tudom, hogy milyen felhasználásra van... dhra én inkább vennék egy rendes márkából alut, semmivel nem nehezebb, cserébe nem kell minden esés után nézegetni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A pazzaz karbon kormányokkal van valakinek valamilyen tapasztalata? Egy 660 széles 20-as emelkedésût néztem, úgy 195-200g körül van (ilyen súly körül már viszonylag jól kell bírnia). Lehet levágni a karbon kormányokból is igaz (Atom answer-ébõl vágott)?

A sebesség mindent megold.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Manapság alig van integrált, mert tudtommal kiderült, hogy az egy elég beteg konstrukció.

Félintegrált viszont újabban egyre több van. Pl. Merida UMF.
Az általad említett méretek egyértelmûvé teszik, hogy félintegrált kcsvel van dolgunk. 2006ban ez nem meglepõ. (mármint hgy nem teljesen integrált - a Magellen nem szokott pocsék konstrukciókkal elõrukkolni)

Ezekbõl ha nem is nagy, de van választék:

FSA:
http://www.fullspeed...axid=65&pid=182
http://www.fullspeed...axid=65&pid=190

Bike+
http://ebike.hu/term.../integralt/3114

BBB
http://ebike.hu/term.../integralt/3535

Syncros
http://ebike.hu/term.../integralt/3091

WTB
http://ebike.hu/term.../integralt/1945

Ezzel nincs más teendõd, mint akár a hagyományosat, beleütni (beletetetni) a vázba és kész.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Remélem, azért nem tudok róla sokat, mert ezt annak idején már elméletben is leírtam, és szerencsére a környezetem 90%-a is. Mármint az integráltat. A félintegrálttal meg rintkán találkoztam, szervízbe egy ilyen se jött be..

Ride everywhere.

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
integrált fejcsapágy az azt jelenti hogy a csapágycsésze a váz anyagában van, nem?
azaz a félintegrált az meg a csésze elsüllyed a vázban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Még egyszer utoljára, ;)
NO, Kedvesem vett magának, egy 2006-os v-fékes magellan tucana-t.
A boltban az eladó azt mondotta, hogy integrált kormánycsapi kell bele (ennek nem örülnék)
Szerintem inkább félintegrált, de nem vagyok benne biztos. Katalógusból valamiért kimaradt ez a váz :-/

A fejcsõ méretei:
Külsõ átmérõ felül: 49,5 mm; alul: 50mm
belsõ átmérõ a vékony peremig: 44m utána: 39,5
A vékonyabb perem magassága felül: 8,6mm, alul: 8,9 mm ez mind a két helyen 10mm után éri el a normál vastagságot (mármint a 39,5-ös belsõ átmérõt).

No, remélem érthetõ valamennyire.
A kérdés:
Ez most félintegrált vagy integrált? Ha integrált akkor melyik a hat közül?
(Hogyan fogom lemérni a szöget az már más dolog...)

Ride everywhere.

.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
én minap egy "házi headlockkal" szedtem ki a rózsát, és újra fel is lehetett használni (szirmait picit visszahjtogatva)
elõtte wd40 a villanyakba, hgy könnyebben kicsússzon, és lefelé kihuzattam egy 6-os menetes szár+nagy alátét+anya kombinációval.
ha végig egyforma a csõ belsõ átmérõje, akkor semmi probléma. és nem muszáj utána felhasználni a rózsát, de legalább humánus :)

stuccenstücc: jóféle dizájn :)
a háttérben a vaskeresztes féktárcsa se gyenge. (bocs, nekem új)
amúgy irigyellek benneteket, hogy képesek vagytok egy fehér stucnira nyálat csorgatni, én bizony lefesteném, ha más szín kéne, akármi legyen is az.. :D
/aztán nehogy flém legyen belõle, hujjujj... :-) /

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a fatty amugy másfél coll vagy 1.1/4 coll?
mert másfeles stucnija a syncros-nak is van, szép fekete, sõt, ha szerencséd van, akkor fehérben is van :) asszem 137 gramm a 70-es. és nincs odairva, hogy csak oversize-ben lenne...

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

roox?

Megszunt belole a Fatty verzio...es amugyis saaarrrr nehez...
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com