Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6418 replies to this topic

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
csak nem akar megjönni a merevvillám... (egy sima 622-es hajlított acélvella lenne, bár a-heades, ami úgy tûnik nem gyakori)

egy boltban érdeklõdtem, és az emberünk hozott nekem egyet, ami 1 1/8-os villaszárú, de menetes végû... azt mondta, szerinte rá lehet szorítani a stucnit...
rá is próbált egyet, és tényleg az a méret, de ti mit gondoltok?

biztonságos lenne?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
A homlokcsõ külsõ átmérõjét kell lemérni. Ha nem tévedek ez Hardynál 50mm.

Tehát a boltban 50mm-es külsõ átmérõjû félintegrált kcs-t kell venned. (Bike+, FSA mittomén) Értelemszerûen, hogy ne legyen átmérõkülönbség a fejcsõ meg a kcs alsó röid kinyúló része között. Másmilyent úgysem lehet beletenni. Az eredetit meg elõször üsd ki ne utólag, hogy összehasonlítási alapod legyen.

A téma már vagy ezredszer kibeszélve. (pl. Merida topic)

Und bitte használd a módosít gombot, mert zavaró ez a kétpercenkénti üzenetelés.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts

teljesen integrált fejcsapágy montiba szerintem sorozatgyártásban nincsen. lehet van olyan elvetemült, aki egy-egy vázat csinál olyannal, de nem hiszem.
a meridákba is félintegrált való.
a teljesen integrált azt jelenti, hogy a fejcsapágy összesen 3 fõdarabból áll:
- kupak rózsával
- alsó/felsõ csapágyak
- központositó gyûrûk

a félintegrált ehhez képest rendelkezik két csapágycsészével is, ami csapágyastól együtt bele van süllyesztve a fejcsõbe.

rajzoljam??

Nem nem kell köszi! Értem én. Én is félintegráltat kerestem. De a szerelõ pasi meg akart gyõzni h az félintegrált ami a kezében volt. én nem láttam nagyon mert mindig markolászta és végül a dobozba tette. Gondoltam megbízhatzó egy szerelõ. de mégse..

Én a méretnél arra voltam kíváncsi h mekkorm a csésze kell bele? mert van 44-es és van 50-es fejcsõméret. Én asszem talán úgy emlékszem h az UMF-ben 50-es való. De ha baromságokat beszélek akkor javítsatok ki..:)

Ha jól emlékszem, Smallfont-nak Hardy 3 vagy annál nagyobb számú van (ha tévednék, majd kijavít), és ezekben TH No.10 internal headset van.

Hardy3 van de tök mind1 a számozás a váz ugyan olyan csak ezen van V-fék tüske is mint a 4-en.. Nekem nincs benne semmi mert én a vázat külön vettem. vagyis arra építek bicót. És amit kaptam hozzá kcsapi az egy hatalmas nagy átverés volt hogy "ajándék csapágy a vázhoz"...500 FT-ot nem ér. szóval nekem ami benne van csésze azt ki kell üttetni és beletenni nosrmális csapágyat.
*

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ha jól emlékszem, Smallfont-nak Hardy 3 vagy annál nagyobb számú van (ha tévednék, majd kijavít), és ezekben TH No.10 internal headset van.

Nem ártana tisztáznunk akkor, hogy az internal és az integrated kifejezéseknek melyik az élõ magyar párja.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
teljesen integrált fejcsapágy montiba szerintem sorozatgyártásban nincsen. lehet van olyan elvetemült, aki egy-egy vázat csinál olyannal, de nem hiszem.
a meridákba is félintegrált való.
a teljesen integrált azt jelenti, hogy a fejcsapágy összesen 3 fõdarabból áll:
- kupak rózsával
- alsó/felsõ csapágyak
- központositó gyûrûk

a félintegrált ehhez képest rendelkezik két csapágycsészével is, ami csapágyastól együtt bele van süllyesztve a fejcsõbe.

rajzoljam??

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szerintem 1-1/8"

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

Szeretem mikor olyanok dolgoznak kerékpárboltokban akiknek foggalmuk sincs h mit kérdez a vevõ vagy mit kér. :(

Ugyanez a helyzet Szarvason is!
Tudom, hogy nem idevaló téma,de szeretném elmesélni:
Mondom a bringaboltosnak, hogy vettem egy Sram X-Gen elsõ váltót.
Rakja fel a Nicolai-ra.
Erre õ:
"Micsoda? Nyikoláj? Soha nem hallottam róla!Meg nem is olvastam!"
(Körülnézve mindenhol Schwinn-Csepel..)
Aztán a váltót is visszaadta, mert szerinte nem Shimano kompatibilis.
Nem tudja felrakni.
Aztán otthon kivettem a dobozból.
Elõször néztem aztán csak röhögtem.
Nem szedte ki a szállításbiztosítót!!
Úgy akarta felrakni.
Kiszedtem - felraktam.
És egybõl Shimano kompatibilis lett!! :-)

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Még annyit pajti hagy kérdezzek, hogy a Hardy vázaknak hány mm-es a homlokcsöve? h milyen kcsapit tegyek bele.
*

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szerinted és máshol nincs így?:chin:
Mármint más területeken.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Jujj és mi a véleményetek a BikePositive Race Alu félintegrált kormánycsapiról? Mert sajna ez van még nekik raktáron ha nem akarom a pénzt vissaigényelni és másikat kérni helyette. Szóval még ezt néztem nem utcai használatra, vagyis ugribugrira.

Rosszat kaptál. TH Industries TH-870 threadless headset 1-1/8" for BMX/Frreride. Hagyományos kormánycsapágy. Megtalálható az "FSA headset book-ban."

Akkor az arcukba vágom ma ezt. Szeretem mikor olyanok dolgoznak kerékpárboltokban akiknek foggalmuk sincs h mit kérdez a vevõ vagy mit kér. :(
*

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Rosszat kaptál. TH Industries TH-870 threadless headset 1-1/8" for BMX/Frreride. Hagyományos kormánycsapágy. Megtalálható az "FSA headset book-ban."

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok.Az eagyma eldobom komolyan. Tegnap bementem a bicajosboltba és kértem a Hardymba egy félintegrált fejcsapit, ami bírja a gyûrõdést, iparis legyen és elérhetõ áron. Az eladó olyan bambán nézett rám mint a fene. Ok mondom akkor mutatok neki 1-et h kb mire gondoltam. Odavezetem egy BIKE+ inside iparis félitegrálthoz. Mondta h õõõ akkor hívja s zerelõt és segít majd nekem õt. A szrerelõ elég korrekt volt. Ajánlott mást ami ugyanabban az árban van és õ szerinte jobb is. Megvettem. Én barom nem néztem meg teljesen. Mikor hazaértem egy hatalmas problémával szembesültem. Az hogy nem félintegráltat adott..... Vagyis az é meglátásom szerint. Megmondom h milyen fajtát kaptam ha lehet erõsítsétek meg a gyanúmat. Cane Creek Aheadset TH-870. Nekem bûzlik az h a csésze az magas vagyis van egy pereme ahol a csúszócsapágy van és van egy külön kesken y rész ami a vázba való. Totál úgy néz ki mint egy sima kcsapi. CSAk azért mondomm ezt h én vagyok hülye vagy tényleg szart adtak. Nem lapos egyáltalán a csésze. Továbbá kérdésem van h mekkora való a Hardy-ba? 1-1/8-as? vagy rosszul todom?
*

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
tarts ellen az anyánál;)

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
elforog.bármeddig csavarom nem csinál semmit

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
A csavart nem tudod meglazítani vagy elforog?

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
császtok!a kormánycsapim fojton kotyog, nem annyira de azért elég idegesítõ...szóval meg akarom húzni,de a headlock csavarját sose tudom kicsavarni...azthiszem elcsesztem a menetét vagy ilyesmi...más is járt már igy vagy csak én vagyok ilyen béna.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
öcsémnek volt a magellan polarix fs-ben.
vagy a váz nem volt jól megmunkálva, vagy a kormánycsapágy volt gáz, de balra forgatva szorult ugy 90fok után.
amugy kidolgozás anyagfelhasználás árához képest kiváló.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Van valakinek valamilyen véleménye (esetleg tapasztalata) a b+ race félintegrált kormánycsapágyról(al)?

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Végigjárod a nagyobb bringaboltokat, ahol elteszik a rossz alkaltrészek használható részét. Vagy irány az esztergályos.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
VAn egy funn head banger kormánycsapágyam, és sajnos elveszett belõle a felsõ csapágy a villanyak közötti hézagoló. Most egy pig dh pro-é van benne, de az fsa-ból hiányzik.
Szerintetek holt tudok ilyet találni?
Aprón már tettem fel hirdetést, de még senki sem jelezte, hogy lenne e ilyen neki.
Köszönöm a segítséget.