Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6414 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
lol...szemüvegmárkámra kerestem rá, ezt tanátam:
http://shop.unas.hu/..._pic/917072.jpg
most akkor ez gysz-es kormányrögzítés vagy mi a fene?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Kösz, miért nem lehet kapni itthon titán alkatrészeket?! (költõi kérdés, tudom a választ)

Egy évig lehetett kapni, nem igazán vették. Karbon a menõ...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz, miért nem lehet kapni itthon titán alkatrészeket?! (költõi kérdés, tudom a választ)

A sebesség mindent megold.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Az egyiket enté-tõl vettem a másikat szintén egy debreceni sráctól. Szóval apró (Titec, Ibis)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Honnan szereztél titán kormányt?

A sebesség mindent megold.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
A titán kormányok általában 22mm és 25.4-be kell befogni. És itt jönnek a hézagoló "aludarabok"
Ezekre nem mondható, hogy olcsó korm. és stucni.(pl Moots gyárilag adja a kormányhoz)

Feltöltött kép Feltöltött kép

Mind a két bicómon így van rözítve a kormány és még szép a mosolyom:D
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Barkácsos, magam szerelem, megoldom (rc modellezem) ember vagyok, de ha már van egy Cannondalem, WCS cuccaim akkor nem fogok aludarabokkal vacakolni. Hívhatod sznobizmusnak is.

Sajnos ismerõs az érzés:D

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
énse vagyok a sufnituning híve....fõleg ha már wcs-t veszel az hogynézki ha ki van távtartózva. egy 2-3 ezer forintos kormánynál még mondjuk jó móka

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,561 posts
Barkácsos, magam szerelem, megoldom (rc modellezem) ember vagyok, de ha már van egy Cannondalem, WCS cuccaim akkor nem fogok aludarabokkal vacakolni. Hívhatod sznobizmusnak is.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Köszi a segítséget!
Házi barkács nem nagyon jöhet szóba, mert nem szeretem az ilyen dolgokat. A másik dolog, hogy nem tartom feltétlenül biztonságosnak. Most akciós a kormány, a régit meg elpasszolom. Már csak az a gond, hogy jelen pillanatban nem lehet itthon Ritchey Rizer WCS kormányt OS méretben kapni...

Nem kell barkácsolni. Már ez a vesszõparipám, de beírom újra:) Elmész egy esztergályoshoz, csináltatsz vele egy a stucni befogásánál mondjuk 10mm-el hosszabb 25,4mm belsõ átmérõjû, 3,2mm falvastagságú csövet valami keményebb alu ötvözetbõl. Csináltatsz rá hosszába egy 3-4mm-es hasítékot és kész is, van egy tökéletes átalakítód. Az egész nem kerülhet többe 1-2e Ft-nál, és profi megoldás.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,561 posts
Köszi a segítséget!
Házi barkács nem nagyon jöhet szóba, mert nem szeretem az ilyen dolgokat. A másik dolog, hogy nem tartom feltétlenül biztonságosnak. Most akciós a kormány, a régit meg elpasszolom. Már csak az a gond, hogy jelen pillanatban nem lehet itthon Ritchey Rizer WCS kormányt OS méretben kapni...

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Egyetértve az elõttem szólóval: ha találsz rá gyári megoldást, akkor azt szerintem nyugodtan használhatod. Viszont házibarkács megoldást ilyen minõségû alkatrészeknél nem javasolnék, egyrészt mert annyit nem ér, mint a fogaid, másrészt meg nem is lenne olyan szép, meg könnyû, mintha veszel inkább egy másik kormányt (vagy stücnit, ízlés szerint).

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
volt regen Azonic 26.8-as kormany. Meg hozza valo stucni. Es ha a stucniba akartal rakni 25.4-es kormanyt, akkor volt hozza atalakito. De 25.4-rol 31.8-ra alakitan az mar kicsit meredek. nekem legalabbis az. Foleg ha ilyen "basszunk oda valami lemezdarabot aztan jo lesz az" megoldasoktol intenem a kollegakat.

olcsobb uj stucnit venni, mint uj fogakat. meg nem is faj annyira...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 posts
Na az elmúlt hetekben én is épp ezen voltam, mert nekem 25,4-es kormányom van, kellett új stucnit venni, de a mostani trend szerint csupa OS befogójút találtam ami súlyba árba és szépségben is tetszett volna. (kormányt nem akartam cserélni OS-ra)

Na körbekérdeztem egy-két helyen, én azt kaptam válaszul, ilyen átalakító nem létezik (hacsak nem gyárilag jár egy-két stucnihoz mint azt említette itt vki) , és hogy nem lehet túl biztonságos.
Szóval igen, vagy kell találni vmi lemezdarabkát, nemtom pl vastag, jól tapadó gumi milyen lehet, olyan ami az elsõ váltó bilincse alá, vagy kmóra bilincse alá tesznek, csak akkora szélesben mint a stucni befogójának szélessége.
Amúgy szvsz sem lehet veszélyes, cc-nél biztosan nem az.
Sõt, nekem az országuti bicajomnál (GIANT) kormányomnál gyárilag van igy megoldva, hogy a kormány körül van egy alu lemezdarab. De az asszem csak annyi, hogy a 25,4-es befogót talán 26-ra igazítja?

ÁÁÁÁÁ nagy f@sz vagyok, mintha most kezdtem volna: Van egy 25.4-es Ritchey Rizer WCS kormányom, és (lett) egy Cannondale stucnim, aminek a befogója 31.8-as. Egyiket sem olcsó cserélni, a stucni meg csak külföldön megoldható normál áron. Van valami cucc amivel a 25.4-es kormányom befoghatóvá válik a 31.8-as stucniba? Két ilyen vékonyka félcsõ rémlik még régrõl….
Lehet azt külön kapni, lehetõleg feketében? Van valami hátránya, tehát a szétvet a pénz, inkább cseréljem a kormányom?

thx

VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Értem!
Köszönöm a válaszokat!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
roox-okhoz is gyárilag jár a hézagoló.. évek óta így használom és semmi para.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
OS stucni: mivel a sufnimegoldások híve vagyok :D, én is villanyakkal, vagy afféllével próbálkoznék (a 28,6-os csõhöz általában épp 25,4-es belsõ átmérõ tartozik, gondolom alunál is.. esetleg nyeregcsõ szûkítõbõl is lehet kanyarintani.

headlok elméleti fejtegetés: tudtommal a stucnit összeszorító csavarok tartják a villanyakat, és ebben az összehúzó szerkezet vajmi kevés szerepet játszik. nézzük csak azt, hogy a csapágyhoz képest szorítja össze õket, ami ugye forog... tehát szerintem az egész szilárdságot nagyon kis mértékben befolyásolja.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Õ is elsõsorban maratonokon ad neki sarat (azaz edzeni nem nagy sárban megy)... ha _csak_ a kosaras csapágyban keletkezik kár a finom sártól/portól akkor egy olcsó mezei darab kerül bele akkor...

ebben az esetben mondjuk vegyél olyat, amit magadnak vennél :)
kormánycsapágyban igazából még semmivel sem volt bajom, pedig csak alap integráltakkal, meg 2000 ft-os cumókkal volt dolgom.
de "már bánom is, hogy szóltam", sokkal okosabbak is vannak itt a fórumon...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ÁÁÁÁÁ nagy f@sz vagyok, mintha most kezdtem volna: Van egy 25.4-es Ritchey Rizer WCS kormányom, és (lett) egy Cannondale stucnim, aminek a befogója 31.8-as. Egyiket sem olcsó cserélni, a stucni meg csak külföldön megoldható normál áron. Van valami cucc amivel a 25.4-es kormányom befoghatóvá válik a 31.8-as stucniba? Két ilyen vékonyka félcsõ rémlik még régrõl….
Lehet azt külön kapni, lehetõleg feketében? Van valami hátránya, tehát a szétvet a pénz, inkább cseréljem a kormányom?

thx

a marzo duplavállas villákhoz járó integrált stucniban is ilyen közdarab van gyárilag, ha nem lenne oversize kormányod, szóval gond nem lehet belõle, ha csináltatsz esztergályossal egy közdarabot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nekem is volt egy ilyen sejtésem...

Egészen pontosan azt szerettem volna megtudna, h tényleg annyival hatásosabb, mint egy hagyományos ahead-kupak, vagy pedig igazából csak nagyon szélsõséges használat esetén érzõdik a headlock hatékonysága!

Eddig még nem éreztem meg a "dió" és a headlock közötti különbséget.
A tesztalanyok: Pike+Headlock és Fox 36 VAN R+"dió"