Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kormány, kormányszár, kormánycsapágy

- - - - -

• Please log in to reply
6413 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Bennem mindig felmerül, hogy ezekből a márkákból a replikák lehet mégsem replikák?

bennem meg az merül fel, hogy egyrészt ez nem egy német teszt, amit "véletlenül" egy német márka nyert már megint?

meg az is felmerült, hogy nincs ezekre a kormányokra/nyeregcsövekre/stucnikra valamiféle a minimum követelményeket rögzítő szabvány, mint a vázakra?

meg még az is, hogy az élettartam tekintetében szélsőségesen nagy szórást mutató alkatrészek gyártói nem vonhatóak-e felelősségre valamiképpen?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nyeregcsöves topikba linkeltem egy .pdf cikket a német Bike Magazin tesztjével. Ez elérhető angol nyelvre fordítva is: http://www.radsportu...lebar-test.html

Crank Brothers, 3T és a Ritchey egyik kormánya szerepelt borzasztó siralmasan.

Bennem mindig felmerül, hogy ezekből a márkákból a replikák lehet mégsem replikák?

• Kisherceg and zeezoltano like this

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Mondtam már, hogy utálom az olaszokat?

Van ez a Deda cég, nem értem, miért nehezebb minden cuccuk 10%-al a gyárilag megadott értéknél, és azt sem, hogy a méregdrága krabonkormányuk miért képes 3Nm stucninyomatéknál elrecsenni? :) 

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nyeregcsöves topikba linkeltem egy .pdf cikket a német Bike Magazin tesztjével. Ez elérhető angol nyelvre fordítva is: http://www.radsportu...lebar-test.html

Crank Brothers, 3T és a Ritchey egyik kormánya szerepelt borzasztó siralmasan.

Azért bátorkodom megosztani ezt a cikket, mert ha olyan gyártók, mint az előbb említettek, melyek a magas minőségi követelményeik mellett is képesek közepes vagy akár rosszabb minőségű kormány előállít(tat)ására, akkor rossz még rágondolni is, milyen lehet egy noname kínai vagy hamisított "márkás", ahol nincs különösebb minőségbiztosítási rendszer.

Ezek után, részemről bármikor inkább egy pár 10 grammal nehezebb alumínium-ötvözet Syntace kormány, mint egy 110-120-130 eurós "márkás" karbon.

Kínai noname vagy hamisítvány, alibabás ez-az pedig no way...

• Vejne likes this

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Viszont a gyári Asolo első villa vmi irgalmatlan keskeny,a gumi pereménél körben nem vagyok benne biztos hogy a 23 as guminál van-e 2mm a villa belseje és a gumi között...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Te tudod

a 25-ös érezhetően kényelmesebb, ellenben szinte semmivel sem lassabb.

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Hobbibringás vagyok évi pár ezer km-el,montival kezdtem az aszfaltot,de most ez a Wilier,23 széles Conti 8 barra fújva,karbon kormány és vastag markolat...és számomra még nagyon élvezetes így a tekerés,nem olyan durvák az egyenlőtlenségek és ütések hogy nyomást csökkentsek vagy gumit szélesítsek...kárpótol a suhanás! :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Szerintem én ilyet néztem Maxi-bike-nál, alu-karbon volt, sár nehéz, simán a C2-es Cannondale stucnit hoztam el.

Nekem a kormánynál ment a mizéria, hogy "replika fsa-ergonova, vagy C1 cannondale alu".. 

És maradt a C1. Kb. egy fél tekercs bandázzsal nehezebb, DE sokkal jobb hajlítása van, s egy kormánynál az a paramount.

AMúgy Sasimer: GUMINYOMÁS és gumifajta. Magas szövetsűrűség, alacsonyabb nyomás, nagyobb szélesség, megfelelő markolat (mint pl. nekem a basson, duplán van a "stresszpontokon") 

TÖBBET fog érezni, mint az ócska kormányszártól.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Köszi,azért néztem a karbont vagy annak látszót mert egy Asolot upgradelek és a merev első aluvilla gondolom nem annyira csillapít...bár vettem bele egy eredeti Izoard XP karbon villát,de még nem ért ide hogy beleépítsem /és még az sem biztos hogy kompatibilis vele :D / gondolom ha a stucni is ilyen anyagból lenne akkor még komfortosabb lehetne.Egy replica karbon riser kormányt már nagy megelégedéssel használok ugyanezen a bringán.

Szerintem én ilyet néztem Maxi-bike-nál, alu-karbon volt, sár nehéz, simán a C2-es Cannondale stucnit hoztam el.

• Vejne likes this

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Köszi,azért néztem a karbont vagy annak látszót mert egy Asolot upgradelek és a merev első aluvilla gondolom nem annyira csillapít...bár vettem bele egy eredeti Izoard XP karbon villát,de még nem ért ide hogy beleépítsem /és még az sem biztos hogy kompatibilis vele :D / gondolom ha a stucni is ilyen anyagból lenne akkor még komfortosabb lehetne.Egy replica karbon riser kormányt már nagy megelégedéssel használok ugyanezen a bringán.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ez replica lehet vagy eredeti?

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT

csak simán értelmetlen.

http://www.ebay.com/...bMAAOSwBahU1Iog

eg.: nézd ezeket, tömegben-merevségben is verik a díszmatricást, akkor miért vennél rosszabbat drágábban? :)

• Sasimer likes this

Sasimer

Sasimer

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Ez replica lehet vagy eredeti?

http://www.ebay.co.u...=STRK:MEBIDX:IT

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Kísérlet:

vágjunk le régi zselés bandázsból kis szeleteket, ragasszuk fel a kormányra úgy, mintha bandázs alá való zselés betétek lennének, és tekerjünk rá sima vékony bandázst.

Eredmény:

Pihepuha és lágy bandázsolás.

https://drive.google...dG5lQnNEbWMyUzQ

A coralon az ezüst bandázs alá került pár csík régi BHT-05 gellytape, jó vastag, de puha lett. :) hátha így valamicskét közelebb kerül kényelemben-komfortban a piros bringához.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

DSC_0143_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0145_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0141_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0142_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na, így néz ki a 9.5 dolláros FSA stucni felszrelve. Így 6 mm-rel magasabbra került a kormány teteje, ráadásul, mivel 133 helyett 125 mély a kormány, így az alsó fogás egészen 14mm-rel került föntebb. És rövidebbek lettünk, 3mm-rel. (a stucni hosszabb lett, de a kevesebb ejtés, rövidebb kormány miatt a reach bizony rövidkébb lett 3mm-rel.)

uganitt fehér flite nyerget keresek, piros felirattal, max. 8ezer ft-ért.

stipistopi. ez a nyereg,akkor viszont az enyém lesz. :P :D :)

most már muszáj lesz venned másik nyerget. :D

amit most vettem az pont jó lenne neked,csak ne lenne ennyire kopott. :( már cserélhetnénk is el a nyergeket. 

Edited by donciccio, 2016. January 09. - 16:23.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
DSC_0143_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0145_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0141_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DSC_0142_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na, így néz ki a 9.5 dolláros FSA stucni felszrelve. Így 6 mm-rel magasabbra került a kormány teteje, ráadásul, mivel 133 helyett 125 mély a kormány, így az alsó fogás egészen 14mm-rel került föntebb. És rövidebbek lettünk, 3mm-rel. (a stucni hosszabb lett, de a kevesebb ejtés, rövidebb kormány miatt a reach bizony rövidkébb lett 3mm-rel.)

uganitt fehér flite nyerget keresek, piros felirattal, max. 8ezer ft-ért.

Edited by Vejne, 2016. January 09. - 14:44.

• donciccio likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Rapid responder volt. Írtam, hogy ez sajnos nem titancsavaros, és pont 140 gramm a 116 helyett. Pár óra múlva felajanlotta, hogy visszaadja a 19.5 dolláros teljes árnak (ebből 10 USD a posta volt ) egy részét, 10$t.

Megköszöntem, visszakaptam az ígért 10 USD összeget, adtam egy pozitív értékelést és elnézést kértem a kellemetlensegert.

Ő is megköszönte, adott egy pozitívat, történet lezárva.

Ebay így korrekt.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Küldjön hat csavart....

• Vejne likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Nem tudom, szerintem ezek az FSA alustucnik mind kínaiak :)

Amúgy az eladó elismerte, hogy eltolta a dolgokat, és sajnálja a kellemetlenséget. A "kárpótlás" meg már a paypal accountomon van. 

...és végülis hány dollár per gramm? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ezt a részét értem...de nincs egyébként se ekkora különbsék hat csavaron...már ott átverés van a dolgban szerintem. Lehet ez egy eredeti kínai hamisítvány... :) vagy akkor az eredeti? nem tudom... :)

Nem tudom, szerintem ezek az FSA alustucnik mind kínaiak :)

Amúgy az eladó elismerte, hogy eltolta a dolgokat, és sajnálja a kellemetlenséget. A "kárpótlás" meg már a paypal accountomon van. 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Ezt a részét értem...de nincs egyébként se ekkora különbsék hat csavaron...már ott átverés van a dolgban szerintem. Lehet ez egy eredeti kínai hamisítvány...:) vagy akkor az eredeti? nem tudom...:)

• Vejne likes this